X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Suerte. Może ten viburcol by coś pomógł? On jest też na kolki i działa uspokajająco. Bo napewno maluszek samym tym ze krótko śpi jest zmęczony, a krótko śpi bo go brzuszek boli. No i polecam rumianek, mojemu pomaga i zauważyłam że jak go brzuszek bolał w poniedziałek to mleka nie chciał ale rumianek pił że smakiem i 2 butle wypił.

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    a mozna to dostac bez recepty? jak się podaje? Maz polecial do polskiego sklepu zobaczyć za delicolem bo do jutra zbikujemy wszyscy, ale jak coś to wyslalabym Go do apteki po to...

Dziewczyny, ale ja przy Malym jestem spokojna (jak nie to Mąż Go lula) tylko jak On usnie (na te swoje max 15 minut) to mi nerwy puszczaja i rycze...

W Boots jest http://www.boots.com/en/Colief-Infant-Drops-7ml_1822/
    daje sie 4 kropelki przed karmieniem,ale to jak sie kp a przy mm nie pamietam,ale wszystko jest na ulotce

• evvik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Właśnie Suerte. Może ten viburcol by coś pomógł? On jest też na kolki i działa uspokajająco. Bo napewno maluszek samym tym ze krótko śpi jest zmęczony, a krótko śpi bo go brzuszek boli. No i polecam rumianek, mojemu pomaga i zauważyłam że jak go brzuszek bolał w poniedziałek to mleka nie chciał ale rumianek pił że smakiem i 2 butle wypił.

uwazajcie z rumiankiem, moze uczulac

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz sprobowac u Gp,zeby Wam przepisal wtedy powinnas miec za darmo,ale podobno nie wszyscy chca przepisywac, sporbowac nie zaszkodzi. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 17:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:54

Matleena lubi tę wiadomość

• bella88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    uwazajcie z rumiankiem, moze uczulac
    Słyszałam właśnie. U nas nie uczula na szczęście :-)

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro zakladam spiralke :) na razie nie chcemy drugiego dziecka. Może za 3 latka ale to się jeszcze zobaczy:)

Suerte a próbowałas dawać małemu ten bebilon pepti ?

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Olcia86 Debiutantka

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Czy któraś podaje bebilon ha? Gdzie go kupujecie? Lekarka nam kazala podawac a nigdzie go nie ma
    Widziałam ostatnio w Melissie: http://www.apteka-melissa.pl/produkt/szukaj?szukaj=bebilon+ha

Olcia86
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie testuje kulki :D

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    I co , odlatujesz? Dobrze działa na zmysły ;-) :-D

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte proponuję dawać delicol prosto do ust. Mój mały od razu "rzuca" się na cycka.

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Haha to chyba kiepsko działa skoro na forum siedzisz XD

Pchelkaa, Madzia890722, Marta0912 lubią tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Poogladay na youtubie sposoby masazu niemowlakow, u mnie jest to poranny i wieczorny (przed kapiela) rytual, bardzo pomaga dzieciom. Mozna jeszcze dociskac nozki do brzuszka i robic skrety w prawo i lewo (naprzemiennie). Nie wiem jak jasniej to opisac, najlepiej zobacz film i sprawdz jak dziala u Ciebie. Moja Sophie nie ma kolek ani problemow z bakami i kupa... Moze jest jej taki urok, a moze dzialaja te masaze i skrety. Sama sprawdz czy u Ciebie tez zadzialaja. Dodam, ze do tej pory mam wszystkie noce spokojne, dwa razy obudzila sie okolo 7 z bakami. Mam nadzieje, ze poskutkuje u Ciebie

robie cos takiego jak na tym filmie ( nie wiem czy znasz niemiecki, jesli nie, wystarczy powtarzac co na nim robia... Jesli nie ma moja Sophie nerwow na caly masaz, masuje tylko brzuszek i nozki, bo to zawsze lubi;)

https://www.youtube.com/watch?v=6lLoFH9vONA

Dzięki Evvik, ale masaży też już próbowałam. Najczęściej uspakaja się, gdy ją poklepuje po dupce. Szkoda tylko, że zazwyczaj jak przestaję, to znów jęczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:

Viburcol świetnie sprawdził się przy ząbkowaniu u Grzesia. A co do rumianku, to moje dzieci jakoś go nie chcą pić. Ola wypiła, aż całe 10 ml :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No to czekamy na relacje. Haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wyświetliło mi się na ovu.

Załóż, że staranie się o dziecko to proces a nie zdarzenie. Spośród wszystkich par aktywnie starających się o dziecko tylko 30% par zachodzi w nią w pierwszym cyklu. Po 3 cyklach w ciąży będzie około 59% wszystkich starających się par, po 6 cyklach 80%, po 12 cyklach 85%, a w przeciągu 4 lat zajdzie w ciążę około 95% wszystkich starających się par. Około 5% par będzie starało się o dziecko dłużej niż 4 lata.

Ciekawe. Byłam w tych 5%

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Justyna a po jakim czasie zaczeliście się starać o Polę ? Karmiłaś piersią ?

My rezygnujemy z zabezpieczania i poddajemy sie losowi :) Karmie piersią więc pewnie i tak sie to wszystko przeciągnie.
    Właśnie zastanawiam się jak to jest przy karmieniu, czy można zajśc w ciazę czy dopiero po zakończeniu karmienia.

A wogóel to jest jeszcze jakaś mama oprócz Flakonika która się będzie w najbliższym czasie myślec o następnym dziecku ?
    Oo trzymam kciuki za was :)
    Pewnie mnie i tak wyprzedzisz a może razem się uda w tym samym czasie ;)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 15:47

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ale nie ma nic w tych statystykach ze wśród niestarajacych sie a niezabezpieczajacych zachodzi 100 % :D

Matleena lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Viburcol świetnie sprawdził się przy ząbkowaniu u Grzesia. A co do rumianku, to moje dzieci jakoś go nie chcą pić. Ola wypiła, aż całe 10 ml :P
    No właśnie na zabkowanie czytalam że też działa bo jest przeciwbólowy. Ogólnie ja jestem zadowolona z tych czopkow. Mój rumianek pije na zmianę z koperkiem i to hektolitrami. Poprostu uwielbia. Zwykła wodę też pije. Nic mu nie slodze.

genoweffa lubi tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
‹‹ 2512 2513 2514 2515 2516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ