Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie Suerte. Może ten viburcol by coś pomógł? On jest też na kolki i działa uspokajająco. Bo napewno maluszek samym tym ze krótko śpi jest zmęczony, a krótko śpi bo go brzuszek boli. No i polecam rumianek, mojemu pomaga i zauważyłam że jak go brzuszek bolał w poniedziałek to mleka nie chciał ale rumianek pił że smakiem i 2 butle wypił.
-
nick nieaktualnySuerte wrote:a mozna to dostac bez recepty? jak się podaje? Maz polecial do polskiego sklepu zobaczyć za delicolem bo do jutra zbikujemy wszyscy, ale jak coś to wyslalabym Go do apteki po to...
Dziewczyny, ale ja przy Malym jestem spokojna (jak nie to Mąż Go lula) tylko jak On usnie (na te swoje max 15 minut) to mi nerwy puszczaja i rycze...
W Boots jest http://www.boots.com/en/Colief-Infant-Drops-7ml_1822/
daje sie 4 kropelki przed karmieniem,ale to jak sie kp a przy mm nie pamietam,ale wszystko jest na ulotce
-
bella88 wrote:Właśnie Suerte. Może ten viburcol by coś pomógł? On jest też na kolki i działa uspokajająco. Bo napewno maluszek samym tym ze krótko śpi jest zmęczony, a krótko śpi bo go brzuszek boli. No i polecam rumianek, mojemu pomaga i zauważyłam że jak go brzuszek bolał w poniedziałek to mleka nie chciał ale rumianek pił że smakiem i 2 butle wypił.
uwazajcie z rumiankiem, moze uczulac -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
evvik wrote:uwazajcie z rumiankiem, moze uczulac
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyevvik wrote:Poogladay na youtubie sposoby masazu niemowlakow, u mnie jest to poranny i wieczorny (przed kapiela) rytual, bardzo pomaga dzieciom. Mozna jeszcze dociskac nozki do brzuszka i robic skrety w prawo i lewo (naprzemiennie). Nie wiem jak jasniej to opisac, najlepiej zobacz film i sprawdz jak dziala u Ciebie. Moja Sophie nie ma kolek ani problemow z bakami i kupa... Moze jest jej taki urok, a moze dzialaja te masaze i skrety. Sama sprawdz czy u Ciebie tez zadzialaja. Dodam, ze do tej pory mam wszystkie noce spokojne, dwa razy obudzila sie okolo 7 z bakami. Mam nadzieje, ze poskutkuje u Ciebie
robie cos takiego jak na tym filmie ( nie wiem czy znasz niemiecki, jesli nie, wystarczy powtarzac co na nim robia... Jesli nie ma moja Sophie nerwow na caly masaz, masuje tylko brzuszek i nozki, bo to zawsze lubi;)
https://www.youtube.com/watch?v=6lLoFH9vONA
Dzięki Evvik, ale masaży też już próbowałam. Najczęściej uspakaja się, gdy ją poklepuje po dupce. Szkoda tylko, że zazwyczaj jak przestaję, to znów jęczy. -
nick nieaktualnybella88 wrote:Właśnie Suerte. Może ten viburcol by coś pomógł? On jest też na kolki i działa uspokajająco. Bo napewno maluszek samym tym ze krótko śpi jest zmęczony, a krótko śpi bo go brzuszek boli. No i polecam rumianek, mojemu pomaga i zauważyłam że jak go brzuszek bolał w poniedziałek to mleka nie chciał ale rumianek pił że smakiem i 2 butle wypił.
Viburcol świetnie sprawdził się przy ząbkowaniu u Grzesia. A co do rumianku, to moje dzieci jakoś go nie chcą pić. Ola wypiła, aż całe 10 ml -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzisiaj wyświetliło mi się na ovu.
Załóż, że staranie się o dziecko to proces a nie zdarzenie. Spośród wszystkich par aktywnie starających się o dziecko tylko 30% par zachodzi w nią w pierwszym cyklu. Po 3 cyklach w ciąży będzie około 59% wszystkich starających się par, po 6 cyklach 80%, po 12 cyklach 85%, a w przeciągu 4 lat zajdzie w ciążę około 95% wszystkich starających się par. Około 5% par będzie starało się o dziecko dłużej niż 4 lata.
Ciekawe. Byłam w tych 5% -
nick nieaktualnylips wrote:Justyna a po jakim czasie zaczeliście się starać o Polę ? Karmiłaś piersią ?
My rezygnujemy z zabezpieczania i poddajemy sie losowiKarmie piersią więc pewnie i tak sie to wszystko przeciągnie.
Właśnie zastanawiam się jak to jest przy karmieniu, czy można zajśc w ciazę czy dopiero po zakończeniu karmienia.
A wogóel to jest jeszcze jakaś mama oprócz Flakonika która się będzie w najbliższym czasie myślec o następnym dziecku ?
Pewnie mnie i tak wyprzedzisz a może razem się uda w tym samym czasie -
genoweffa wrote:Viburcol świetnie sprawdził się przy ząbkowaniu u Grzesia. A co do rumianku, to moje dzieci jakoś go nie chcą pić. Ola wypiła, aż całe 10 ml
genoweffa lubi tę wiadomość