X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Haha no mój już się urodził z bujną czupryna, madzia tym samym nasze antki obalaja mit że jak ma się w ciazy zgage tzn że dziecku rosną włosy bo Ty się meczylas całą ciążę i masz łysego a ja nic nie miałam i jakie włosy :D

no :D mój to powinien według tej teorii z warkoczem się urodzić :D

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zawsze ubieracie maluchy w 2 warstwy w domu??

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam te mleko w Rossmanie. Zaplacilam 34,99 za puszkę 400g. W mojej aptece ta sama puszka 46zl! Paranoja. Jak mloda będzie musiała być dluzej na tym mleku to trzeba będzie poszukać korzystnego dostawcy :D

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak grzejemy to jest w bodach z krótkim, getrach i skarpetkach. A jak nie grzejemy to tak samo tylko body z długim. Tylko na noc ubieram ja w body z krótkim i pajac bo w nocy zazwyczaj ogień w piecu gaśnie i sie ochladza :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:

nigdy :)

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale moja wazy 6500g wiec kawal baby i ma ja co grzać :D

Flakonik lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Nie. My zawsze jedna warstwę. Na spacerek grupie ubieralismy

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu zawsze dwie warstwy body z długim i rajstopki spodenki i bluzeczka Ale u mnie Max 20 stopni u rodziców cieplej wiec tutaj tylko body długi rękaw skarpetki i rajstopki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 21:50

d69c20mmk9myteud.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja droga to coraz więcej z nas decyduje się na drugie dziecko :D a jeszcze nie tak dawno kazda miała dosyć brzucha i marzyła żeby juz urodzić :D ja nie mowie nie ale moje drogi rodne tak dostaly w kość ze drugie dziecko to by chyba wypadlo razem z macica...maz stwierdził ze jak nie będę chciała znowu rodzic to możemy adoptować :-) chociaż ja bym chciała jeszcze kiedyś być w ciąży tylko boje się drugiego porodu bo po pierwszym mam traumę...wiem tez ze im dluzej będę zwlekać tym będzie mi trudniej ale póki co i tak nie mogę zajść. Musze skonsultować moja przepuklinę za kilka miesięcy i dać sie zoperować.

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami trzeba być wielozadaniowym :d
    http://iv.pl/images/8647185886709442046.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 07:42

kwiatakacji, Kika428, Suerte, Madzisek, Madzia890722, aannkkaa, pati_zuzia, genoweffa, MeGi2986, Matleena, Mi$ia26, Kate4, Moniusia89, iNso87, Pchelkaa, m@rzenie, rewelka, ZieloneOliwki, justyna14, Nadulka, maya34, alicja_, Dżulia, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po ciezkim dniu choroba mnie rozwalila dobrze ze maly prawie wiecej dzis spal wiec i ja spalam ale juz boje sie jutra bo jesli dostane goraczki wiekszej niz dzis to sie zalame bo powyzej 38.5 zaczynam majaczyc i nie jestem przytomna :/

Piekne dzieciaczki :)

Moj znow sie dzis tak zachlysnal ze oddychac nie mogl M juz chcia jechac na pogotowie ale sytuacja opanowana naszczescie :)

Jutro przyjdzie moja chusta ae wiazac sie bedziemy jak lepiej sie poczuje :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik rąk ci brakuje :p
    Ja młodego ubieram w body z krótkim rękawem i półśpiochy a na noc pajacyk.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte ja myślę że jeszcze ci się w przyszłości zamarzy druga dzidzia jak Bartuś trochę podobnie i się uspokoi ;)

genoweffa, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Witam sie po ciezkim dniu choroba mnie rozwalila dobrze ze maly prawie wiecej dzis spal wiec i ja spalam ale juz boje sie jutra bo jesli dostane goraczki wiekszej niz dzis to sie zalame bo powyzej 38.5 zaczynam majaczyc i nie jestem przytomna :/

Piekne dzieciaczki :)

Moj znow sie dzis tak zachlysnal ze oddychac nie mogl M juz chcia jechac na pogotowie ale sytuacja opanowana naszczescie :)

Jutro przyjdzie moja chusta ae wiazac sie bedziemy jak lepiej sie poczuje :)
    Misia życzę Ci zdrówka.
    Ale musiałaś się wystraszyc przy tym zachlysnieciu.
    Nam raz Kasia się zachlysla ale po chwili naszczescie tak nabrała powietrza i zaczęła kaszlec. Też myślałam że na zawał zejdę

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ubieramy body z dlugim i polspiochy albo pajac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik to juz drugi raz jak tak sie zrobilo raz przez zatkany nos nie mogl oddychac i zaczelo mu brakowac powietrza i zaczal sie odrazu krztusic bo ulewa a dzis tak sie znow wystraszylam M zacza go poklepywac i co go podnosil to znow sie krzsztusil a ja stalam i plakalam ale naszczescie opanowal sytuacje :)

Flakonik ile czekalas na paszport dla dziewczynek ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    I my tez dostalismy skierowanie na rehabilitacje bo antek nie chce podnosic glowy na brzuchu... Jak to lekarka powiedziala ze dziwi ja to bo ladnie glowe kontroluje w kazdej pozycji a na brzuchu mu sie nie chce dzwigac :/

Madzia Wy juz byliscie ? Ile antek wazy? Moj 5900 :D
    Mój też na brzuchu nie chce głowy podnosić;/ podniesie na chwilę i opuszcza a nie utrzyma nawet 5 sek;/ czyli lekarz mowil że konieczna jest rehabilitacja?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Mój też na brzuchu nie chce głowy podnosić;/ podniesie na chwilę i opuszcza a nie utrzyma nawet 5 sek;/ czyli lekarz mowil że konieczna jest rehabilitacja?
    Tak szczerze to mysle ze lekka przesada z ta rehabilitacja przeciez dziecko to nie maszynka i kazde rozwija sie w swoim tempie i uwazam ze skoro nic niepokojacego sie nie dzieje no to wiesz, no ale moge sie przejsc na ta porade :P

genoweffa, Kate4 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tematu drugiego dziecka narazie podchodze na lajcie, jak poczuje na 100% ze chce to bedziemy działać, na razie jest mi dobrze jak jest a przeciez nigdzie nie napisali ze trzeba miec dwoje dzieci :D no chyba ze chce sie dostac 500 zl :P

genoweffa, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2514 2515 2516 2517 2518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ