X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte mój jak miał kolki to połóżna powiedziała że przez zmianę mleka kolki nie miną ale może być lepiej. Ja zmieniłam na mleko ha i było lepiej bo wtedy łatwiej dziecku trawic i łatwiej kupki robić z czym miał też duży problem. Tak to dawalam czopki inaczej to kupek prawie nie było a po ha na drugi dzień walił tyle kup że się bałam ze za dużo.
    I najlepiej jeśli używasz np. mleka bebilon to z tej firmmy weź bebilon ha bo łatwiej dzieci znoszą taką zmianę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 00:57

d69c20mmk9myteud.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:03

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek bije rekordy wczoraj padl przed 22 i spal do 7:20 :D kurka wysypiam sie przy nim lepiej niz pod koniec ciazy kiedy co godzine wstawalam na sikanie :D

iNso87, Madzisek, Matleena, Moniusia89, kwiatakacji, Suerte, justyna14, moniek90, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my standardowo papu o 21, 3, 6 i kacper 0ewnie będzie spal jeszcze tak jak zaqsze do 9 a mama zamiast spac razem z nim to na necie siedzi :P marzy mi się żeby przesypiał to karmienie o 3

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:

Zresztą jak do tej pory tylko raz się kochaliśmy do końca bo niestety ale mam bardzo sucho... Od razu jest podrażnienie i ból... Musze jakiegoś żelu intymnego poszukać. Polecacie coś ? Tylko żeby plemników nie zabijało.
    Ja polecam z Rossmanna- nie drogi i naprawdę fajny, nie klei się, dobrze nawilża, może być też do masażu:
    http://www.rossmann.pl/Produkt/Preventivo-zel-nawilzajacy-i-zel-do-masazu-200-ml,338038,4450,6370 :)

Marta, możesz zrobić zdjęcie pępuszka Oli? Bo Kuba też ma wystający ale nikt nie zwrócił nam uwagi ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dziewczyny zawsze ubieracie maluchy w 2 warstwy w domu??
    jedną, chyba że jest bardzo zimno to zakładam ejszcze bawełnianą bluzeczkę :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 15:48

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Mojej też się nie chce główki często podnosić jak leży na brzuchu. Ale wiem ze potrafi bo raz na kilka dni jej sie chce i trzyma ladnie i dlugo :-)

Czy którejś z dziewczyn przy porodzie lekarz naciskał lokciem na brzuch i wypychal dziecko? U mnie tak i teraz sie dowiaduje ze to jest zabronione! Jak się naczytalam z jakimi wadami dzieci się przez to rodzą i jak to jest niebezpieczne dla matki to aż mam ciarki...i jak ja mam cholera zdrowa być po czymś takim...
    Dużo o tym pisałyśmy na forum w ciąży, to się nazywa chwyt Kristellera czy jakoś tak i jest zabronione bo dzieci rodzą się często z połamanymi kośćmi, pogniecionymi stawami, matce można połamać żebra...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    U mnie Tymoteusz ostatnio je około 21, potem 4 i 6-7
    To u nas tez tak bylo identycznie (w koncu mamy e-blizniako trojaki) az kiedys sie nie obudzil o tej 4 tylko zaczal 6-7 i poko co tak mu zostalo.

Matleena lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte, stosujesz najcięższe mleko z możliwych i nie ma co się dziwić że ma problemy z brzuszkiem... musi dostawać coś delikatniejszego. Na pewno są jakieś mleka dla niemowląt z zaparciami, kolką, alergią itp. tak jak i w Polsce... Przepajać też powinnaś bo mu się wszystko w żołądku zakleja i na pewno boli. Wiem, że chlusta ale ja na Twoim miejscu próbowałabym tak dopasować mleko żeby móc podawać trochę wody albo rumianku. Jak teraz słyszę od niektóych znajomych, to potrafili pół roku dopasowywać mleko dziecku... Pisałam też że polecam Ci Delicol i Infacol, u nas prawdopodobnie pomogło. Teraz próbuję odstawiać powoli i podaję herbatkę rumiankową. A Bebilon Pepti mieszam 2:2 z Bebilonem zwykłym.
    Musisz próbować... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 08:09

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek a najgorsze tj ze Ty i Alicja wybraliście ten szpital w rudzie bo niby taki najlepszy 3 st referencyjnosci i cuda na kiju a obie zostalyscie tam zmasakrowane. U nas w kato tez sa szpitale gdzie rodzi sie rocznie po 2000 dzieci bo wszyscy chca tam rodzic. Bo takie super. Ja rodzilam w szpitalu gdzie rodzi sie 300 dzieci rocznie i mialam najlepsza opieke super porod i nikt nie probowal mnie zmasakrowac. A personel byc moze z nudow taki zyczliwy i pomocny bo jak jedno dziecko na 2 dni sie rodzi to sie ciesza ze cos sie dzieje..

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte oliwki dobrze pisze o mleku. Nie mozna po 1 czy dwoch dniach stwierdzic czy dziecku mleko pasuje czy nie.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spalam 3 godziny wstala zakatrzona i mega wyspana maly sobie poprzestawial godziny i jadl przed 3 i o 6:30 od dwoch dni jest rozregulowany :/ Seurte u nas po bebiko zaczely sie problemy z brzuszkiem i z kupka meczyl sie bardzo u nas akurat pomogla zmiana mleka na hipp bio i poprawa byla juz po pierwsszym dniu ale kazde dziec ko jest inne i trzeba mleko dopsaowac do dziecka a czasem to trwa zaczynalismy od bebilonu pozniej bebiko i zostalismy przy hippie.

Acikk to tyko mozna ci pozazdroscic ze maly tak ladne spi moj zarloczek jeszcze potrzebuje nocnego karmienia :)

Lezy patrzy na karuzele i sie smieje wogole taki sie zrobbil smieszek co bym nie mowila to ma banana na twarzy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 08:21

evvik lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowała któraś z Was leczyć katarek mlekiem? Tobiaszka zakatarzylo i się zastanawiam czy spróbować

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie właśnie wkurzyłam. 8 grudnia składaliśmy z mężem jego podanie o urlop ojcowski i teraz jak na koniec stycznia dostał połowę wypłaty za styczeń i sie upomniałam u księgowej (a pracujemy razem w jednej firmie) to sie okazało ze za ojcowski płaci zus i muszą przygotować i złożyć dokumenty bo calkiem o tym zapomniały. I dzisiaj dzwonią do mnie księżniczki z biura rachunkowego że dopiero dzisiaj składały papiery ale im w zusie nie przyjeli bo muszą zobaczyć oryginał aktu urodzenia, a ten poszedł do mojego podania o macierzyński i musze zapieprzać na szybko do urzędu po odpis aktu. Od ósmego grudnia miały czas żeby to zrobic i gdybym sie nie upomniała o za małą wypłatę to pewnie wogóle by tego nie zrobiły, a teraz pewnie z miesiac trzrba bedzie na kase czekac.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek to u mnie ksiegowa dopiero w tym tyg zlozyla wogole wniosek o zasilek macierzynski a urodzilam 9 grudnia i czasu nie miala i zapomniala :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odp. Zapomnialam spytac o temp jeszcze jakie macie ;)
    U nas jest 21st i kurcze wydaje mi sie w body z kr rek i śpiochy jest akurat ani za cieplo ani za zimno, ale mam tyle bodow z dlugim rekawem i tak nie wiem czy go nie ubierac czasem tylko w takie body i spodnie.

U mnie maly tez jeszcze w nocy je, ale jyz ma stale pory 3.30, 6.30,9.30, 13.00, 16.30,19.30-20.00,22.30-23.00. Jakos wczesniej potrafił pospac dluzej ale cos mu sie odwidziało..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi u nas jest zawzwyczaj 21-22 stopnie i ja wlasnie malego ubieram w body z dl rekawem i spodnie :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra. Kasa przy dzieciaxh leci jak woda a ci sobie kurde takie jaja robią. Ja ze swoim macierzyńskim tez musiałam ich pilnować. Jakbym wiedziała ze ojcowski jest przez zus płacony to juz dawno bym zainterweniowała.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Masakra. Kasa przy dzieciaxh leci jak woda a ci sobie kurde takie jaja robią. Ja ze swoim macierzyńskim tez musiałam ich pilnować. Jakbym wiedziała ze ojcowski jest przez zus płacony to juz dawno bym zainterweniowała.
    Gdybym nie zadzwonila do ZUS zeby spytac o macierzynski to bym wogole nie wiedziala ze nie zlozyla papierow a tu juz zaraz marzec a ja nadal bez kasy takiego wkurwienia wtedy dostalam ze szok :/

‹‹ 2516 2517 2518 2519 2520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ