Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyevvik wrote:Jak sie zaczyna okres usmiechow, to te malenstwa odkupuja wszystkie te nieprzespane noce:) tak przynajmniej u mnie jest, jak widze usmiech to bym zjadla takie malenstwo, so przecudne:)
Ale moze to moje hormony -
ZieloneOliwki wrote:Dużo o tym pisałyśmy na forum w ciąży, to się nazywa chwyt Kristellera czy jakoś tak i jest zabronione bo dzieci rodzą się często z połamanymi kośćmi, pogniecionymi stawami, matce można połamać żebra...7w3d 💔
-
to u mnie w domu sauna bo mamy cały czas 24 st C ale też mamy dużo przestrzeni otwartej bo prawie 100m2 i wysoki bardzo parter więc trochę inaczej czuć tą temperaturę, ale ja ubieram dzieci w jedną cienką warstwę bawełnianą z dł. rękawem a Pola i tak w kocu 3/4 czasu i wózku.
U nas epidemia, Olek kaszle, ja mam mega katar i gardło boli, a Pola się chyba katarkiem zaraziła i sama w domu7w3d 💔 -
Matleena wrote:Madzisek, nie jest potrzebny oryginał. Wystarczy kopia i oryginał do wglądu.
-
Suerte :
1. zmieniaj mleko aż trafisz na takie, które synek będzie dobrze tolerował. Każdemu mleczku daj chociaż 5 dni , zanim zmienisz na kolejne, żeby brzuszek się choć odrobinę do niego przyzwyczaił.
2. przy karmieniu mm trzeba przepajać dziecko, powinien synek z 50 ml dziennie wody wypijać pomiędzy butelkami z mm. (prawidłowo dziecko karmione mm powinno wypić tyle ml wody ile wynosi jedna porcja jedzonka - czyli wypija za każdym razem 100 ml mm, to 100 ml wody w ciągu dnia powienien wypić).
3. przed każdym karmieniem 5 min leżenia na brzuszku koniecznie i nie ważne, że płacze. Przywyknie a to mu pomoże wypuścić zalegające bączki.
4. Podawaj koniecznie raz dziennie do butelki z mlekiem jakiś probiotyk.
5. Synek niech je mniejsze porcje a częściej, wtedy będzie mniejsza szansa , że uleje i nie patrz co piszą na pudełku od mm, każde dziecko zjada ile chce, ważne żeby przybierał na wadze tygodniowo między 100 a 200 g.
6. Nie bój się! To Twoje dziecko i musisz mu jakoś pomóc, a jak usłyszysz od pediatry, że tak ma być to jej wygarnij! o swoje dziecko trzeba walczyć, zwłaszcza z idiotami.
7. Broń Boże nie podawaj nic z koprem, bo tylko pogorszysz spraw z bączkami. Przy kolkach lepiej wyeliminować herbatki koperkowe - przechodziłam to z Olkiem.
8. Napisz co ile i ile ml zjada synek i ile ważył przy porodzie a ile teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 10:47
evvik, Acikk lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyNo i kurcze a ja walcze z mezem, bo ja bym go lzej ubierala nawet tak jak wy, tylko jedna warstwa a ten wiecznie na mnie steka ze dla jego synusia zimno i zawsze te body z kr rek i spiochy musza byc, albo spodnie body kr rek i cieniutka bluzeczka. Maly tez ma zimne raczki ale wlasnie karczek cieplutki. Ja w sumie zmarzlak jestem i w domu sama chodze w koszulce i cienkiej bluzie i ten sie tym podpiera.
-
Super fotki mamus karmiacych... Nie wkurzajcie sie te od butelek! To zadna krytyka! Wy tez jestescie superi robicie wszystko co najlepsze dla Waszych malenstw.
Co mi sie podoba, to ta kobieta z paroma kilogramami za duzo, ona tez wyglada pieknie na tym zdjeciu.
http://www.boredpanda.com/public-breastfeeding-family-photography-goddess-ivette-ivens/kwiatakacji, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
Właśnie zastanawiam sie jakby wygladaly nasze porody czyli mój i Ali gdybyśmy wybraly inny szpital. W moim przypadku ten chwyt uchronil mnie od cc bo mala okazala sie za duza i nie umiała przejść. Ale aż strach pomyśleć co mogłoby sie stać gdyby cos poszlo nie tak. Skoro sie nie mieściła to mogli mi Pole polamac
na szczęście miała tylko siniaki na lekcjach a ja na brzuchu
Żeby tego bylo Malo to zrobil mi to ten lekarz o ktorym kiedys pisałam ze więcej do niego nie pójdę bo miał pretensje ze zmieniłam lekarza i nie chcial mi wydać moich wyników...akurat trafiłam na jego dyżur. Ogólnie jak będę miała znowu rodzic to na pewno w innym szpitalu. Chociaż nie wiem czy taki poród nie jest wskazaniem do cc. No bo skoro jedno sie nie Ch ciało zmieścić to drugie też nie będzie umialo.
Pola po tym mleku ha wali takie baki ze juz dwa razy ja przebieralam bo myślałam ze ma kupę a to tylko baki...masakra -
nick nieaktualnyOla_45 wrote:Wiem ze byl juz temat ale jakie chysty polecicie? Moze ktos podesle konkretnych, zaufanych sprzedawcow. Ja juz z moim nie wyrabiam, nie mam sily go nosic a bordzo sie tego domaga jak ma problemy brzuszkowe
Tu masz linki do sklepównajlepiej kupić tkana splotem skosno krzyzowym 100% bawełna albo (ja taka mam) żakardową z little frog, jest grubsza i posluzy na dluzej
no i jes tez mieciutka i latwo sie wiaze
tu masz tkane skosno krzyzowym:
http://littlefrog.pl/pol_m_Chusty-tkane_Chusty-tkane-M-4-2-m_100-Bawelna-374.html
a tu żakardowe:
http://littlefrog.pl/pol_m_Chusty-zakardowe_Chusty-tkane-M-4-2-m-475.html
a tu inny sklep:
http://www.natibaby.pl/category/chusty-tkane-wiazane-bawelniane-paski
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Antek bije rekordy wczoraj padl przed 22 i spal do 7:20
kurka wysypiam sie przy nim lepiej niz pod koniec ciazy kiedy co godzine wstawalam na sikanie
w koncu powazny facet z niego... ;)zazdroszcze- moj dzidziu co rowne 3 godz sie budzi...