X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek, u mnie poszły kopie- oryginały mam w domu.

Megi-ja już nie wiem,u mnie jest ok. 21 stopni, ale kurcze Kuba ma chłodne rączki, a u teściów jest tyle samo i odczuwam że jest dużo cieplej, a Kuba ma ciepłe rączki... Tak czy siak u mnie to zazwyczaj jest body długi rękaw, półśpiochy i skarpetki ;) po kąpieli zakładam czasem body z krótkim i pajac, jak jest chłodniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacper tez ma czesto zimne raczki ale to nie jest oznaka ze mu zimno tez o to sie martwilam ae pytalam polozna i mowila ze jest wszystko ok :) Ja na noc zawsze zakladam body kr rekaw i pajacyk :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja obudzilam sie z mysla ze bede musiala kupic Mlodej buty na wiosne, bo przeciez w kurteczce bedzie a w samych skarpetkach zimno, tylko jaki rozm takie dzieciaczki nosza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jakos cieplo ubieram, ale moja to zmarzluch jest. Zakladam body krotki rekaw, na to bluzeczka dlugi rekaw, spodenki i skarpetki. W domu mamy 23 st, ale jak zakladam jej tylko body dl rekaw to czkawke ma i broda jej lata. Do kapieli nagrzewamy do 24,5 st. Chyba yroche przesadzamy z tym grzaniem ale szkoda mi jej jak sie trzesie. A potem sie dziwic ze dziecko ma katar jak na dwor wyjdzie :-S ale ja tez chodze w krotkim rekawie i na to bluze lub sweterek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak Misia, wiem że rączki nie są wyznacznikiem tylko zastanawiam się dlaczego temperatura jest u nas i u teściów taka sama, a mimo wszystko on ma ciepłe rączki i ja też odczuwam że jest cieplej...

Pchelkaa ja też o tym myślałam właśnie ;) mam tylko takie malutkie, cieniutkie adidaski ale na wiosnę za chłodno, zresztą niby na 3-6 mcy a mi się takie małe wydają, Kuba ma dużą stopę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa , jak rozbieram Kubusia to też ma czkawkę ale to normalne podobno przy zmianie temperatury :) Ja się staram żeby lepiej było mu chłodniej niż za ciepło bo podobno lepiej ochłodzić niż przegrać ;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa a moze irenka wlasnie przegrzana? I potem ja zawiewa i dlatego choruje? U nas w domu 21 st i antek zawsze jest w body z dlugim i polspiochach a di spania tylko pajac.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik no moze racja. Jak wstanie to ja przebiore :-) na poczatku ubieralam ja tylko w body dl rekaw ale mama mi gadala ze za cienko ja ubieram :-S

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Mojej też się nie chce główki często podnosić jak leży na brzuchu. Ale wiem ze potrafi bo raz na kilka dni jej sie chce i trzyma ladnie i dlugo :-)

Czy którejś z dziewczyn przy porodzie lekarz naciskał lokciem na brzuch i wypychal dziecko? U mnie tak i teraz sie dowiaduje ze to jest zabronione! Jak się naczytalam z jakimi wadami dzieci się przez to rodzą i jak to jest niebezpieczne dla matki to aż mam ciarki...i jak ja mam cholera zdrowa być po czymś takim...

Mi na brzuch naciskała położna, ponieważ nie miałam partych skurczy próbowałam wypchnąć małą bez a jej tętno zanikało. Może i zabronione ale mojej córce uratowało życie.

Co do ubierania-- u nas w domu temp zazwyczaj mięzy 19 a w porywach 21 stopni. Mała ma zawsze jedną warstwę, body i spodenki lub bawełniany pajac. Sypia podobnie, chyba, że mamy dzień kąpieli (raz na 2-3 dni) wtedy ubieram ją w grubszy polarkowy pajac. Do tej pory nawet katarku nie miała:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie podczas porodu obwiazaly chustą i naciskały małemu tętno spadało i urodził się fioletowy i owinięty pępowiną, ale był zdrowy wiec ja zadowolona ze pomogły w ten sposób

d69c20mmk9myteud.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Acik no moze racja. Jak wstanie to ja przebiore :-) na poczatku ubieralam ja tylko w body dl rekaw ale mama mi gadala ze za cienko ja ubieram :-S
    Mnie tez mama cisnela ze za cienko maly ubrany ale przeciez ja lepiej wiedzialam ze jak grubiej byl ubrany to zgrzany byl wiec robie po swojemu i na razie odpukac jest ok :)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte a nie mizesz3 po prostu podejsc do apteki i zapytac? No nie wydaje mi sie by w UK nie bylo innych mlek bo niby czemu by mialo nie byc ??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:12

Acikk lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte widzialam ze jest jeszcze mleko Cow & Gate i SMA niestety niewiem nic o tych mlekach ale mozesz poczytac. Moj za 3 tyg jedxie do Uk a pozniej my i naszczescie widzialam ze jest hipp dostepny

Ps Widzialam ze jest nawet Cow & gate Pepti moze by podpasowal malemu :)
    http://www.expresschemist.co.uk/cow-and-gate-pepti-junior-from-birth-450g.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 10:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:57

• Matleena Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:12

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Suerte, stosujesz najcięższe mleko z możliwych i nie ma co się dziwić że ma problemy z brzuszkiem... musi dostawać coś delikatniejszego. Na pewno są jakieś mleka dla niemowląt z zaparciami, kolką, alergią itp. tak jak i w Polsce... Przepajać też powinnaś bo mu się wszystko w żołądku zakleja i na pewno boli. Wiem, że chlusta ale ja na Twoim miejscu próbowałabym tak dopasować mleko żeby móc podawać trochę wody albo rumianku. Jak teraz słyszę od niektóych znajomych, to potrafili pół roku dopasowywać mleko dziecku... Pisałam też że polecam Ci Delicol i Infacol, u nas prawdopodobnie pomogło. Teraz próbuję odstawiać powoli i podaję herbatkę rumiankową. A Bebilon Pepti mieszam 2:2 z Bebilonem zwykłym.
    Musisz próbować... :(

Tak jak mowicie metoda prób i błędów!

f2wlanlibm0fi1og.png
‹‹ 2517 2518 2519 2520 2521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ