Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadzisek, u mnie poszły kopie- oryginały mam w domu.
Megi-ja już nie wiem,u mnie jest ok. 21 stopni, ale kurcze Kuba ma chłodne rączki, a u teściów jest tyle samo i odczuwam że jest dużo cieplej, a Kuba ma ciepłe rączki... Tak czy siak u mnie to zazwyczaj jest body długi rękaw, półśpiochy i skarpetkipo kąpieli zakładam czasem body z krótkim i pajac, jak jest chłodniej.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo ja jakos cieplo ubieram, ale moja to zmarzluch jest. Zakladam body krotki rekaw, na to bluzeczka dlugi rekaw, spodenki i skarpetki. W domu mamy 23 st, ale jak zakladam jej tylko body dl rekaw to czkawke ma i broda jej lata. Do kapieli nagrzewamy do 24,5 st. Chyba yroche przesadzamy z tym grzaniem ale szkoda mi jej jak sie trzesie. A potem sie dziwic ze dziecko ma katar jak na dwor wyjdzie
ale ja tez chodze w krotkim rekawie i na to bluze lub sweterek.
-
nick nieaktualnyTak tak Misia, wiem że rączki nie są wyznacznikiem tylko zastanawiam się dlaczego temperatura jest u nas i u teściów taka sama, a mimo wszystko on ma ciepłe rączki i ja też odczuwam że jest cieplej...
Pchelkaa ja też o tym myślałam właśniemam tylko takie malutkie, cieniutkie adidaski ale na wiosnę za chłodno, zresztą niby na 3-6 mcy a mi się takie małe wydają, Kuba ma dużą stopę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
moniek90 wrote:Mojej też się nie chce główki często podnosić jak leży na brzuchu. Ale wiem ze potrafi bo raz na kilka dni jej sie chce i trzyma ladnie i dlugo
Czy którejś z dziewczyn przy porodzie lekarz naciskał lokciem na brzuch i wypychal dziecko? U mnie tak i teraz sie dowiaduje ze to jest zabronione! Jak się naczytalam z jakimi wadami dzieci się przez to rodzą i jak to jest niebezpieczne dla matki to aż mam ciarki...i jak ja mam cholera zdrowa być po czymś takim...
Mi na brzuch naciskała położna, ponieważ nie miałam partych skurczy próbowałam wypchnąć małą bez a jej tętno zanikało. Może i zabronione ale mojej córce uratowało życie.
Co do ubierania-- u nas w domu temp zazwyczaj mięzy 19 a w porywach 21 stopni. Mała ma zawsze jedną warstwę, body i spodenki lub bawełniany pajac. Sypia podobnie, chyba, że mamy dzień kąpieli (raz na 2-3 dni) wtedy ubieram ją w grubszy polarkowy pajac. Do tej pory nawet katarku nie miała:) -
Pchelkaa wrote:Acik no moze racja. Jak wstanie to ja przebiore
na poczatku ubieralam ja tylko w body dl rekaw ale mama mi gadala ze za cienko ja ubieram
Pchelkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuerte widzialam ze jest jeszcze mleko Cow & Gate i SMA niestety niewiem nic o tych mlekach ale mozesz poczytac. Moj za 3 tyg jedxie do Uk a pozniej my i naszczescie widzialam ze jest hipp dostepny
Ps Widzialam ze jest nawet Cow & gate Pepti moze by podpasowal malemu
http://www.expresschemist.co.uk/cow-and-gate-pepti-junior-from-birth-450g.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 10:18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ZieloneOliwki wrote:Suerte, stosujesz najcięższe mleko z możliwych i nie ma co się dziwić że ma problemy z brzuszkiem... musi dostawać coś delikatniejszego. Na pewno są jakieś mleka dla niemowląt z zaparciami, kolką, alergią itp. tak jak i w Polsce... Przepajać też powinnaś bo mu się wszystko w żołądku zakleja i na pewno boli. Wiem, że chlusta ale ja na Twoim miejscu próbowałabym tak dopasować mleko żeby móc podawać trochę wody albo rumianku. Jak teraz słyszę od niektóych znajomych, to potrafili pół roku dopasowywać mleko dziecku... Pisałam też że polecam Ci Delicol i Infacol, u nas prawdopodobnie pomogło. Teraz próbuję odstawiać powoli i podaję herbatkę rumiankową. A Bebilon Pepti mieszam 2:2 z Bebilonem zwykłym.
Musisz próbować...
Tak jak mowicie metoda prób i błędów!