SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    A ile płacicie za Bebilon Pepti DHA?
    Ja 16 zl

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte, Pepti jest na receptę z odpłatnością 30%, ale można kupić bez recepty z odpłatnością 100%.

Alicja, jestem pod wrażeniem bo jak zmienię Kubie pampersa przed karmieniem 20-21 to przy następnym o północy czy o 1 już zmieniam, bo jak nie to o 4 już jest zasikany cały :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    A ile płacicie za Bebilon Pepti DHA?
    16 z groszem na receptę, 31 z groszem bez recepty :)

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Wątek jeden, a dupcie naszych malenstw różne ;-) Ja jeszcze zakladam małemu jedynki :-D
    ja już kończę jedynki bo muszę wykorzystać, ale naprzemiennie z dwójkami :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:25

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od kilku tyg 3 rzadza :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ok, czyli nie szukam innej apteki tylko idę do tej pod domem, bo u nas 17zł.
    Wydaje mi się że ceny tych produktów refundowanych są wszędzie takie same lub bardzo podobne :) także nie szukaj :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    No to się Dziwisz że mały zsikany jak jedynki mu zzkladasz :D ją jakbyum mojemu teraz jedynkę założyła to albo dupa na wierzchu albo siusiak by był :D

alicja_, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Dziś się u nas stała dziwna akcja w nocy. Położyliśmy małą o 21:30. Pampers przebrany o 21. Budzimy się o 6 a małej papers przebrał i cała mokra spała :( Oczywiście od razu katar :(
    Pierwszy raz taka sytuacja. Zawsze spi od 21 do 6 i nigdy jej się nie przelało. Oby się tylko przez to bardziej nie rozchorowała :(

Alicja, ja jednej nocy Antka trzy razy przebierałam bo mia caly brzuch posikany :P

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywamy 3ejk od 1.5 tyg :) tylko 3ki z dady sa moim zdaniem wieksze niz 3ki z pampersa. Siec na dzien uzywamy dady a na noc pampersa bo sa tez bardziej chlonne i lzejsze.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    On roznie je, zazwyczaj 80 ml co 2 godz, 1,5... wazyl 3750, a 25 stycznia 5950...
    Twój synek ma skończonych 9 tyg więc prawidłowo powinien przytyć w granicach 900-1800 g a przytył 2200 g, broń Boze nie mówie ze za duzo czy cos, bo mój Olek w 6 tyg przytył 1,5 kg ale tez mielismy problemy z brzuszkiem mega wiec z perspektywy czasu mysle ze go przekarmiałam. Spróbuj odrobine zmniejszyc mu porcje i dopajac woda, moze pomoze.

7w3d 💔
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co to moze byc, moja corunia po jedzeniu odbija 15 razy. Doslownie bo liczylam. Nie moze spac bo co zasnie to za chwile sie budzi bo chce jej sie odbic. Je okolo 80 ml co 3 godziny, strqsznie ulewa i dlatego mleko ma zageszczane nutritonem. Co jej moze byc? Jak myslicie?

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, ale Kuba jest chudy i długi i jak zakladałam dwójki jeszcze z półtora tygodnia temu to mu przez "nogawkę" przelatywało... :P Ale dwójki też przesikuje, on bardzo dużo pije:P

Wiecie że Kuba właśnie wydawał dźwięki jak się śmiał? :D normalnie było takie nieudolne "hehehe" :D

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    On roznie je, zazwyczaj 80 ml co 2 godz, 1,5... wazyl 3750, a 25 stycznia 5950...
    i takie 2 msc dziecko po wypicu 80 ml mm nie moze byc głodne juz po 1,5 godz, po prostu ma silny odruch ssania, musisz go oszukiwac. Jedzenie nieczesciej niz co 2 godz a najlepiej wydłuzaj mu do 3 bo brzuszek musi tez miec czas na odpoczynek a u Twojego synka to tylko trawi i trawi.

Pchelkaa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte tutaj odpowiednikiem Benilonu jest Aptamil, poprostu inna nazwa jak z oplem np :D
    http://www.tesco.com/groceries/product/details/?id=278439044

http://www.tesco.com/groceries/product/details/?id=262426176
    a Gp mozesz poprosic ewentualnie o recepte na Aptamil pepti to bedziesz miec darmo, tylko mow ,ze maly ma alergie na mleko itd.bo inaczej moze Ci nie przepisac,choc zalezy pewnie tez od lekarza.

Jesli chodzi o szczepienie podaj malemu moze calpol przed albo zaraz po, powinni ci dac ulotke,ze po te szczepionce na menigokoki dzieci czesto maja goraczke. Maksio szczepienie zniosl w miare dobrze,choc tak czerwonego go jeszcze nie widzialam-od placzu,ale zaraz sie uspokoil. Gorzej bylo po bo byl marudny bardzo,ale duzo spal,a jak nie spal marudzil, noc ladnie przespal i meczyl sie jeszcze anstepnego dnia,ale nie mial goroaczki ani nic,dalam mu te 3 zalecane dawki calpolu wiec mysle ze to tez pomoglo.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Wczoraj mi szwagierka mówiła,że jej 7 miesęczna córka ząbkuje i noce nieprzespane jak z noworodkiem. Ciężko to znoszą bo mała od 4mca przesypiała od 20 do 6 i się przyzwyczaili :)
    polec im czopki paracetamolowe lub takie uspokajajace przy zabkowaniu nieocenione.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Suerte ja tez uwazam ze u Was to wina mleka skoro maly ciagle niespokojny. Mowisz ze panikuje na widok butli i malo je - dzieci juz w tym wieku kojarza sytuacje i jemu moze jedzenie kojarzyc sie z bolem brzuszka dlatego tak sie zachowuje. Moj np jak placze o jedzenie i owijam go pielucha pod szyja to od razu nastepuje taniec radosci wszystkimi mozliwymi konczynami - kojarzy owijanie pielucha z jedzenien. A twoj kojarzy jedzenie z bole i z jednej srony jest glodny a z drugiej kojarzy jedzenie z bolacym brzuszkiem Naprawde uwazam ze powinnas juz dawno zmienic mu mleko.
    Ja chcesz to mozemye Ci poslac jakies mleka na probe potemnajwyzej zrobisz hurtowe zamowienie skoro twoerdzisz ze u Was nie ma mlek.
    mało je? 80 ml co 1,5 godz? toz to duzo za duzo!

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Justyna, Kubusiowi zanikało tętno i groziło niedotlenienie. W ciągu 5 minut podjęto decyzję o cesarce i byłam zabrana na salę operacyjną.
    Mamy znajomej córka miała stosowany chwyt i niesety nie do końca się udało, bo dziecko urodziło się ze złamanym barkiem- noworodek w gipsie...

Suerte, wyobraź sobie że Ty tygodniami jesz, a nie pijesz... też będzie Cię bolał brzuch...Spróbuj chociaż herbatki rumiankowej trochę podawać- złagodzi ból brzucha. Z tego co wiem, to Bebiko ma bardzo dużo żelaza a jak wiadomo żelazo powoduje twardnienie kupki...
    http://www.cowandgate.co.uk/products/baby-milk/special-milk
    u mnie nie mogli zrobic juz cc, lek który dostałam dodatkow rozrzedzał krew troche i mogłabym sie wykrwawic, po za tym Olek był juz w kanale, tylko zle wstawiony :/

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte, Dokładnie jak mówi Justyna, moim zdaniem on za często je. Ja jak powiedziałam mojej lekarce, że mały je co 3 godziny 120ml to powiedziała, że mam mu dawać co 4 godziny, bo za często je i dlatego wymiotuje i ulewa. Teraz daje mu albo rzadziej, albo co 3 godziny ale tylko 100ml i juz mniej ulewa. A jak się domaga to możesz mu włożyć swój mały palec do buzi,żeby ssał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:32

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    my juz na 3 :)

7w3d 💔
‹‹ 2521 2522 2523 2524 2525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ