Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySuerte, Pepti jest na receptę z odpłatnością 30%, ale można kupić bez recepty z odpłatnością 100%.
Alicja, jestem pod wrażeniem bo jak zmienię Kubie pampersa przed karmieniem 20-21 to przy następnym o północy czy o 1 już zmieniam, bo jak nie to o 4 już jest zasikany cały
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No to się Dziwisz że mały zsikany jak jedynki mu zzkladaszZieloneOliwki wrote:ja już kończę jedynki bo muszę wykorzystać, ale naprzemiennie z dwójkami

ją jakbyum mojemu teraz jedynkę założyła to albo dupa na wierzchu albo siusiak by był
alicja_, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Dziś się u nas stała dziwna akcja w nocy. Położyliśmy małą o 21:30. Pampers przebrany o 21. Budzimy się o 6 a małej papers przebrał i cała mokra spała
Oczywiście od razu katar 
Pierwszy raz taka sytuacja. Zawsze spi od 21 do 6 i nigdy jej się nie przelało. Oby się tylko przez to bardziej nie rozchorowała
Alicja, ja jednej nocy Antka trzy razy przebierałam bo mia caly brzuch posikany
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Twój synek ma skończonych 9 tyg więc prawidłowo powinien przytyć w granicach 900-1800 g a przytył 2200 g, broń Boze nie mówie ze za duzo czy cos, bo mój Olek w 6 tyg przytył 1,5 kg ale tez mielismy problemy z brzuszkiem mega wiec z perspektywy czasu mysle ze go przekarmiałam. Spróbuj odrobine zmniejszyc mu porcje i dopajac woda, moze pomoze.Suerte wrote:On roznie je, zazwyczaj 80 ml co 2 godz, 1,5... wazyl 3750, a 25 stycznia 5950...7w3d 💔
-
Dziewczyny co to moze byc, moja corunia po jedzeniu odbija 15 razy. Doslownie bo liczylam. Nie moze spac bo co zasnie to za chwile sie budzi bo chce jej sie odbic. Je okolo 80 ml co 3 godziny, strqsznie ulewa i dlatego mleko ma zageszczane nutritonem. Co jej moze byc? Jak myslicie?
-
nick nieaktualnyAcikk, ale Kuba jest chudy i długi i jak zakladałam dwójki jeszcze z półtora tygodnia temu to mu przez "nogawkę" przelatywało...
Ale dwójki też przesikuje, on bardzo dużo pije:P
Wiecie że Kuba właśnie wydawał dźwięki jak się śmiał?
normalnie było takie nieudolne "hehehe"
pati_zuzia lubi tę wiadomość
-
i takie 2 msc dziecko po wypicu 80 ml mm nie moze byc głodne juz po 1,5 godz, po prostu ma silny odruch ssania, musisz go oszukiwac. Jedzenie nieczesciej niz co 2 godz a najlepiej wydłuzaj mu do 3 bo brzuszek musi tez miec czas na odpoczynek a u Twojego synka to tylko trawi i trawi.Suerte wrote:On roznie je, zazwyczaj 80 ml co 2 godz, 1,5... wazyl 3750, a 25 stycznia 5950...
Pchelkaa lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnySuerte tutaj odpowiednikiem Benilonu jest Aptamil, poprostu inna nazwa jak z oplem np

http://www.tesco.com/groceries/product/details/?id=278439044
http://www.tesco.com/groceries/product/details/?id=262426176
a Gp mozesz poprosic ewentualnie o recepte na Aptamil pepti to bedziesz miec darmo, tylko mow ,ze maly ma alergie na mleko itd.bo inaczej moze Ci nie przepisac,choc zalezy pewnie tez od lekarza.
Jesli chodzi o szczepienie podaj malemu moze calpol przed albo zaraz po, powinni ci dac ulotke,ze po te szczepionce na menigokoki dzieci czesto maja goraczke. Maksio szczepienie zniosl w miare dobrze,choc tak czerwonego go jeszcze nie widzialam-od placzu,ale zaraz sie uspokoil. Gorzej bylo po bo byl marudny bardzo,ale duzo spal,a jak nie spal marudzil, noc ladnie przespal i meczyl sie jeszcze anstepnego dnia,ale nie mial goroaczki ani nic,dalam mu te 3 zalecane dawki calpolu wiec mysle ze to tez pomoglo. -
polec im czopki paracetamolowe lub takie uspokajajace przy zabkowaniu nieocenione.kwiatakacji wrote:Wczoraj mi szwagierka mówiła,że jej 7 miesęczna córka ząbkuje i noce nieprzespane jak z noworodkiem. Ciężko to znoszą bo mała od 4mca przesypiała od 20 do 6 i się przyzwyczaili

kwiatakacji lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
mało je? 80 ml co 1,5 godz? toz to duzo za duzo!Acikk wrote:Suerte ja tez uwazam ze u Was to wina mleka skoro maly ciagle niespokojny. Mowisz ze panikuje na widok butli i malo je - dzieci juz w tym wieku kojarza sytuacje i jemu moze jedzenie kojarzyc sie z bolem brzuszka dlatego tak sie zachowuje. Moj np jak placze o jedzenie i owijam go pielucha pod szyja to od razu nastepuje taniec radosci wszystkimi mozliwymi konczynami - kojarzy owijanie pielucha z jedzenien. A twoj kojarzy jedzenie z bole i z jednej srony jest glodny a z drugiej kojarzy jedzenie z bolacym brzuszkiem Naprawde uwazam ze powinnas juz dawno zmienic mu mleko.
Ja chcesz to mozemye Ci poslac jakies mleka na probe potemnajwyzej zrobisz hurtowe zamowienie skoro twoerdzisz ze u Was nie ma mlek.7w3d 💔 -
u mnie nie mogli zrobic juz cc, lek który dostałam dodatkow rozrzedzał krew troche i mogłabym sie wykrwawic, po za tym Olek był juz w kanale, tylko zle wstawionyZieloneOliwki wrote:Justyna, Kubusiowi zanikało tętno i groziło niedotlenienie. W ciągu 5 minut podjęto decyzję o cesarce i byłam zabrana na salę operacyjną.
Mamy znajomej córka miała stosowany chwyt i niesety nie do końca się udało, bo dziecko urodziło się ze złamanym barkiem- noworodek w gipsie...
Suerte, wyobraź sobie że Ty tygodniami jesz, a nie pijesz... też będzie Cię bolał brzuch...Spróbuj chociaż herbatki rumiankowej trochę podawać- złagodzi ból brzucha. Z tego co wiem, to Bebiko ma bardzo dużo żelaza a jak wiadomo żelazo powoduje twardnienie kupki...
http://www.cowandgate.co.uk/products/baby-milk/special-milk
7w3d 💔 -
nick nieaktualnySuerte, Dokładnie jak mówi Justyna, moim zdaniem on za często je. Ja jak powiedziałam mojej lekarce, że mały je co 3 godziny 120ml to powiedziała, że mam mu dawać co 4 godziny, bo za często je i dlatego wymiotuje i ulewa. Teraz daje mu albo rzadziej, albo co 3 godziny ale tylko 100ml i juz mniej ulewa. A jak się domaga to możesz mu włożyć swój mały palec do buzi,żeby ssał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:32
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH