Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Suerte Twój maluszek ewidentnie daje Ci znac ze za duzo w niego pchasz jedzenia. niech zjada 80 ml co 2 godz to na dobe to az 960 ml, a na mleku Bebiko dla 2 msc dziecka jest porcja 6x120 ml = 720 ml, więc Twój maluszek o 240 ml za dużo na dobę ma jedzonka stąd problemy z ulewaniem, bóle brzucha i wszystko co opisywałaś. A to że Tobie się wydaje że jest głodny nie oznacza, że jest głodny. Spróbuj mu to ograniczyć, bo to zdecydowanie wina tego, że jest przekarmiony!
Pchelkaa lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
puli27 wrote:Dziewczyny co to moze byc, moja corunia po jedzeniu odbija 15 razy. Doslownie bo liczylam. Nie moze spac bo co zasnie to za chwile sie budzi bo chce jej sie odbic. Je okolo 80 ml co 3 godziny, strqsznie ulewa i dlatego mleko ma zageszczane nutritonem. Co jej moze byc? Jak myslicie?7w3d 💔
-
pati_zuzia wrote:A jesli chodzi o to naciskanie na brzuch moja kolezanka miala i rozerwalo jej szyjke i teraz nie bedzie mogla rodzic naturalnie. Szwagierka tez miala,ale jej czy dziecku akurat nic nie bylo.
pati_zuzia lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Tu moje dwa serduszka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:18
Acikk, iNso87, MeGi2986, pati_zuzia, rewelka, Eve_84, Mama-julka, Matleena, kwiatakacji, Ola_45, Madzisek, Flakonik, Kate4, alicja_, Nadulka, Pchelkaa, genoweffa, aannkkaa, Dżulia lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Megi ale ja nie rozumiem..grzeje sie Tobie dziecko jak tak ubierasz??poci sie?? Jak nie to ja nie widze sensu ubierania tak jak większość dziewczyn na forum w jedna warstwe bo Twemu dziecku to pasuje.
Ja tez u siebie ubieram w dwie warstwy juz tz pislam i czapke cienka na glowe i uszy po domu i nigdy Lena nie byla zgrzana,nigdy nie mialysmy problem z wyjściem na dwor..jesli wiesz o co mi chodzi,katary itp..zeby nie pisac dalej
i nie zapeszyć.
Co do bucików my mamy jedne rozmiar 16-18 adidasy i sa na Lenke teraz o rozmiar za duzeco do spacerow to rozumiem, na szczescie u nas tez narazie nie ma z tym problemow, wiadomo jaka pogoda na podlasiu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo Kuba je co 3 godziny 130ml gotowej mieszanki, a już po dwóch czasem jest głodny... I to nie jest raczej odruch ssania, bo normalnie pije i wodę i ssie smoczek ale jak wpycha piąstki do buzi i się denerwuje to nie oszukam go niczym, uspokoi się tylko jak dam mu mleko...
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Po co karmicie dzieci na spiocha ? Przecież to już nie noworodki. Mój też nie raz przespi jedzenie o godzinę lub dwie. No ale to chyba oznacza że nie jest głodny ?
Jak będzie głodne, to samo się obudzi...
-
ZieloneOliwki wrote:To Kuba je co 3 godziny 130ml gotowej mieszanki, a już po dwóch czasem jest głodny... I to nie jest raczej odruch ssania, bo normalnie pije i wodę i ssie smoczek ale jak wpycha piąstki do buzi i się denerwuje to nie oszukam go niczym, uspokoi się tylko jak dam mu mleko...
-
nick nieaktualny