Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Wlasnie tez to mialam pisac. Jeszcze niedawno dolegliwosci ciazawe,a teraz juz jedzonko stale
jak ten czas szybko leci
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
Evvik, dokładnie o tym samym wczoraj pomyślałam. Niedawno był kwiecień i nasze początki, później czekałyśmy na poród a teraz już czekamy na wprowadzanie stałych posiłków
Słyszałam o tym właśnie że najlepiej najpierw pworwadzać warzywa, żeby dziecko nie przyzwyczaiło się do słodkości owoców bo później nie będzie chciało jeść.
Evka- niby według teorii musi siedzieć... (link który podałam). Ale wszystkie moje znajome podawały np. w bujaczku, dzieci jeszcze nie siedziały.
Koleżanka zaczęła podawać marchewkę, banana, jabłuszko jak jej córka zaczynała dopiero czwarty miesiąc. OCzywiście odrobinkę. no ale teraz mała ma 7 miesięcy i jeszcze dobrze nie siedzi -
aaa Oliwki co wejdę na fejsa to nie mogę uwierzyć, że ty to ty. oczywiście nie w negatywnym znaczeniu
przypominasz mi kogoś, tylko za nic nie mogę sobie przypomnieć kogo..Oliwki lubi tę wiadomość
-
Oliwki wrote:czyli wychodzi na to, że najlepiej najpierw kaszka a później jak będzie ok to warzywa/owoce? Ile czasu taką kaszkę podawać żeby sprawdzić?
Ja zacznę od warzyw i owocow: jablka, marchewki i pewnie bede kupowac troche sloiczkow. Ale do 6 mz podstawa to mleko -
A ja mam pytanie do mam, które rodzily przez cesarskie cięcie i myślą o kolejnym dziecku. Po jakim czasie będziecie się starać? Mój lekarz powiedział, że najbezpieczniej jest odczekać 2 lata, a minimum rok.
Trochę nam ta cesarka plany popsuła, bo chcieliśmy mieć różnicę max 2 lata między pierwszym dzieckiem a drugim. Teraz jest to mało prawdopodobne, bo nie zawsze od razu się udaje zajść w ciąże.
I tak się zastanawiam, jakie Wy dostałyście wytyczne od swoich lekarzy w tym temacie. -
ajami19 wrote:Trochę nam ta cesarka plany popsuła, bo chcieliśmy mieć różnicę max 2 lata między pierwszym dzieckiem a drugim. Teraz jest to mało prawdopodobne, bo nie zawsze od razu się udaje zajść w ciąże.
-
ajami, ja u lekarza jeszcze nie byłam więc nie wiem co powie, ale po roku zazwyczaj już można się starać. Gdzieś Wam pisałam, że koleżanka zaszła po 4-5 miesiącach i lekarz nic nie powiedział. No ale jeśli Tobie powiedział że stanowczo 2 lata, to pewnie miał jakiś powód?
-
ajami19 wrote:A ja mam pytanie do mam, które rodzily przez cesarskie cięcie i myślą o kolejnym dziecku. Po jakim czasie będziecie się starać? Mój lekarz powiedział, że najbezpieczniej jest odczekać 2 lata, a minimum rok.
Trochę nam ta cesarka plany popsuła, bo chcieliśmy mieć różnicę max 2 lata między pierwszym dzieckiem a drugim. Teraz jest to mało prawdopodobne, bo nie zawsze od razu się udaje zajść w ciąże.
I tak się zastanawiam, jakie Wy dostałyście wytyczne od swoich lekarzy w tym temacie.
mi kategorycznie zabronila przez rok zajsc w ciaze, powiedziala, ze dopiero w grudniu mozemy sie starac -
Oliwki wrote:Halina mnie prześladuje!!!
Ola, na Twoim suwaku jest "Filipek ma.." a ja kątem oka zobaczyłam "Flakonik"
Hahahahaha, ach ten Flakonik
Do ciebie zglaszac sie o przyjecie do grupy na Fb?03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
Oliwki wrote:a nie indycze?
MIalam dojscie do kogos kto sprzedawal kroliki z wlasnego chowu, a kurczaki i indyki ze sklepu zawsze sa mniej pewne, ze wzgledu na antybiotyki i pokarm jaki spozywaja. Do tego doczytalam, ze dzieci nawet te o wysokim ryzyku alergicznym nie reaguja na to mieso, dlatego zdecydowalam sie na wprowadzenie do diety wlasnie tego miesa jako pierwsze. Moze od tego czasu cos sie zmienilo, moj synek ma juz 8 lat;) Trzeba doczytac:)