X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tez to mialam pisac. Jeszcze niedawno dolegliwosci ciazawe,a teraz juz jedzonko stale :) jak ten czas szybko leci :D

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • evvik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki wrote:
    taaa, a pewnie żona siedziała na macierzyńskim, on tylko z doskoku i tak sobie świetnie radził :P Jak zostawał sam na dłużej to obsrane majty pewnie były :D

No i piersią karmił na żądanie;)

nutella_, Oliwki lubią tę wiadomość

• nutella_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie sądzę żeby to była Halinka

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Oliwki Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvik, dokładnie o tym samym wczoraj pomyślałam. Niedawno był kwiecień i nasze początki, później czekałyśmy na poród a teraz już czekamy na wprowadzanie stałych posiłków :)

Słyszałam o tym właśnie że najlepiej najpierw pworwadzać warzywa, żeby dziecko nie przyzwyczaiło się do słodkości owoców bo później nie będzie chciało jeść.

Evka- niby według teorii musi siedzieć... (link który podałam). Ale wszystkie moje znajome podawały np. w bujaczku, dzieci jeszcze nie siedziały.
    Koleżanka zaczęła podawać marchewkę, banana, jabłuszko jak jej córka zaczynała dopiero czwarty miesiąc. OCzywiście odrobinkę. no ale teraz mała ma 7 miesięcy i jeszcze dobrze nie siedzi :)

dqpri09kemo7oflv.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa Oliwki co wejdę na fejsa to nie mogę uwierzyć, że ty to ty. oczywiście nie w negatywnym znaczeniu :D
    przypominasz mi kogoś, tylko za nic nie mogę sobie przypomnieć kogo.. :)

Oliwki lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • akira Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki wrote:
    czyli wychodzi na to, że najlepiej najpierw kaszka a później jak będzie ok to warzywa/owoce? Ile czasu taką kaszkę podawać żeby sprawdzić?
    jak bedzie alergia na gluten to od razu dziecko wysypie. Ale to wprowadzasz doslownie małe ilości na poczatku i czekasz na reakcje dziecka. Jesli przyjmie dobrze, to mozesz juz spokojnie podawac ciasteczka, kaszki zbozowe etc.
    Ja zacznę od warzyw i owocow: jablka, marchewki i pewnie bede kupowac troche sloiczkow. Ale do 6 mz podstawa to mleko

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Oliwki Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halina mnie prześladuje!!!
    Ola, na Twoim suwaku jest "Filipek ma.." a ja kątem oka zobaczyłam "Flakonik" :P

nutella_, Ola_45 lubią tę wiadomość

dqpri09kemo7oflv.png
  • Oliwki Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akira, dzięki za odpowiedź :)

nutella- inaczej mnie sobie wyobrażałaś? :D

dqpri09kemo7oflv.png
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do mam, które rodzily przez cesarskie cięcie i myślą o kolejnym dziecku. Po jakim czasie będziecie się starać? Mój lekarz powiedział, że najbezpieczniej jest odczekać 2 lata, a minimum rok.
    Trochę nam ta cesarka plany popsuła, bo chcieliśmy mieć różnicę max 2 lata między pierwszym dzieckiem a drugim. Teraz jest to mało prawdopodobne, bo nie zawsze od razu się udaje zajść w ciąże.
    I tak się zastanawiam, jakie Wy dostałyście wytyczne od swoich lekarzy w tym temacie.

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki wrote:

nutella- inaczej mnie sobie wyobrażałaś? :D
    no tak, nie wiem jak ale inaczej. :D a w dodatku to, że mi kogoś przypominasz

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze z pierwszej ciazy pamietam, ze pierwsze mieso dobrze podac krolicze, nie ma reakcji alergicznej.

• Oliwki Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Jeszcze z pierwszej ciazy pamietam, ze pierwsze mieso dobrze podac krolicze, nie ma reakcji alergicznej.
    a nie indycze?

dqpri09kemo7oflv.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajami19 wrote:
    Trochę nam ta cesarka plany popsuła, bo chcieliśmy mieć różnicę max 2 lata między pierwszym dzieckiem a drugim. Teraz jest to mało prawdopodobne, bo nie zawsze od razu się udaje zajść w ciąże.
    jestem po 2 cc. Równo rok po pierwszej mialam zielone swiatlo do zachodzenia w ciaze. W ciagu pierwszego roku 4 razy kontrolowalam blizne i dok stwoierdzil, ze jest ok. Po tym cieciu jeszcze do lekarza nie dotarlam...

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Oliwki Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajami, ja u lekarza jeszcze nie byłam więc nie wiem co powie, ale po roku zazwyczaj już można się starać. Gdzieś Wam pisałam, że koleżanka zaszła po 4-5 miesiącach i lekarz nic nie powiedział. No ale jeśli Tobie powiedział że stanowczo 2 lata, to pewnie miał jakiś powód?

dqpri09kemo7oflv.png
  • Oliwki Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akira, a tak z ciekawości.. Byłaś cięta na tej samej bliźnie, prawda? Ładnie Ci się goi, czy jakoś gorzej niż poprzednia?

dqpri09kemo7oflv.png
  • Magdalena890722 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajami19 wrote:
    A ja mam pytanie do mam, które rodzily przez cesarskie cięcie i myślą o kolejnym dziecku. Po jakim czasie będziecie się starać? Mój lekarz powiedział, że najbezpieczniej jest odczekać 2 lata, a minimum rok.
    I tak się zastanawiam, jakie Wy dostałyście wytyczne od swoich lekarzy w tym temacie.

mi kategorycznie zabronila przez rok zajsc w ciaze, powiedziala, ze dopiero w grudniu mozemy sie starac ;)

lprk82c39cl46sg9.png
  • Mi$ia26 :) Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki u ciebie tez tak wieje u nas o malo glowy nie urwie :/

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki wrote:
    Halina mnie prześladuje!!!
    Ola, na Twoim suwaku jest "Filipek ma.." a ja kątem oka zobaczyłam "Flakonik" :P

Hahahahaha, ach ten Flakonik :D
    Do ciebie zglaszac sie o przyjecie do grupy na Fb?

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki wrote:
    a nie indycze?

MIalam dojscie do kogos kto sprzedawal kroliki z wlasnego chowu, a kurczaki i indyki ze sklepu zawsze sa mniej pewne, ze wzgledu na antybiotyki i pokarm jaki spozywaja. Do tego doczytalam, ze dzieci nawet te o wysokim ryzyku alergicznym nie reaguja na to mieso, dlatego zdecydowalam sie na wprowadzenie do diety wlasnie tego miesa jako pierwsze. Moze od tego czasu cos sie zmienilo, moj synek ma juz 8 lat;) Trzeba doczytac:)

• Mi$ia26 :) Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos ciezko mi sie dzis wbic w temat na belly ale widze ze tu temat o jedzonku ktore juz niedlugo zaczniemy podawac maluchom :(

‹‹ 2618 2619 2620 2621 2622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ