X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    " Dietetycy zalecają, by na początku było to mięso z kurczaka albo indyka, bo jest ono dobrze przyswajane przez organizm."

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Wystąpienie jakichkolwiek niepokojących objawów wiąże się z koniecznością zaprzestania prób wprowadzania nowego pokarmu. W takiej sytuacji można np. spróbować zastąpić mięso drobiowe mięsem królika."

evvik lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:05

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zostałam też:P ale to dlatego że nie mogę otworzyć linku do grupy i nie wiem jak znaleźć dziewczyny.

Ale uwaga..nadrobiłam wszytsko. Ładna afera :/

ja raczej nie usunę konta bo za niedługo znowu zacznę prowadzić kalendarzyk na ovuF i wiem że bardzo mi się przyda. Po za tym, jakoś tu wsiąkłam. Może za dużo się nie odzywałam ale codziennie czytałam co tam u was :)

ps. a ja tak zazrosiłam flakonikowi tych ciuszków dziewczynek hahha..

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chibibi nie tylko Ty :P wysłać Ci na priv?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Chibibi nie tylko Ty :P wysłać Ci na priv?

Prosze wyslij do mnie.

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez poprosze link na priv. Ten co byl tu udostepniany mi nie dzialal. Moze dlatego ze grupa tajna?

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaakceptuj zaproszenie najpierw :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjęłam :) jakby co to moje inicjały P.N

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wysłałam :)
    evvik, chibibi jak zaakceptujecie to też wyśle :)

evvik lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki wrote:
    Akira, a tak z ciekawości.. Byłaś cięta na tej samej bliźnie, prawda? Ładnie Ci się goi, czy jakoś gorzej niż poprzednia?
    tak, w tym samym miejscu, stara zostala wycieta

ta druga blizna jest przede wszystkim dłuższa, poprzednia byla sporo krótsza. Goi sie z zewnatrz b. ladnie - plastry naprawde działają i kreska z dnia na dzien robi sie coraz bledsza. Jesli zas chodzi o samopoczucie po cieciu, przy 1. cieciu lajcik, przy 2. nie moglam wstac z lozka, tak bolalo. ciekawe co bedzie przy 3. ;-)

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 18:56

MeGi1986 lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A slyszalyscie o tym zeby pierwsze jedzenie podawac tylko po jednej lyzeczce a nie caly sloiczek odrazu? Bo ja szczerze powiedziawszy corce odrazu cale słoiczki podawałam a kolezanka mo mowila ze jej lekarka powiedziala ze po łyżeczce.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akira, o jakich plastrach piszesz?
    Jeśli chodzi o kolejne dziecko po cc mi też powiedzieli w szpitalu, żeby rok zaczekać. Wczoraj z kolei byłam u gina na kontroli, wszystko ładnie się goi i jest ok. I on do mnie "To na następną wizytę proszę przyjść jak już się pojawi miesiączka, a najlepiej po 2-3 cyklach, jak się organizm unormuje. No chyba że zmajstrujecie kolejnego malucha." I ja zdziwko i mówię, że myślałam, że nie mogę przez rok, a on, że tak jest po prostu zalecane, nawet nie ze względu na bliznę tylko żeby dać sobie czas na dojście do siebie. I zgłupiałam już. Sądziłam, że chodzi o bliznę, żeby nie było komplikacji i żeby następnym razem próbować sn.
    Dajcie znać co Wam lekarze powiedzieli/powiedzą na wizytach.

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam na spirale, 26go bede miec zakładaną, boję się bo nie dostałam jeszcze okresu, chciała więc moja lekarka na uśpienie - ale powiedziałam stanowcze nie. WIęc wymyśliła jakieś znieczulenie miejscowe i głupiego jasia żebym nie panikowała. Niby przeszłam przez poród siłami natury, grzebali mi tam, masowali szyjke a głupiej spirali się boje ;)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    A slyszalyscie o tym zeby pierwsze jedzenie podawac tylko po jednej lyzeczce a nie caly sloiczek odrazu? Bo ja szczerze powiedziawszy corce odrazu cale słoiczki podawałam a kolezanka mo mowila ze jej lekarka powiedziala ze po łyżeczce.
    tak ,najlepiej stopniowo zwiększać porcje, może nie 1 mała łyżeczka na początek ale np 1/3 małego słoiczka . A gluten najlepiej wprowadzać między 5 a 6 msc życia, ja dodawałam trochę kaszki manny do zupek - zupki gotuję Olkowi do tej pory i lepiej od początku reagował na zupki domowe niż słoiki. Warto też zacząć od warzyw, najlepiej u nas szła dynia. Marchewkę polecam trochę później wprowadzać, bo często się zdarza, że zatrzymuje kupę :/ u nas często też była niestrawiona w kupie - ta ze słoików. Gotowana w domu zawsze lepiej była trawiona.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i trzeba się przygotować na to, że pierwsza "boberkowa" kupa będzie "bolesna" dla dziecka - pamiętam jak Olek stękał, żeby ją wypchnąć. Po jakmiś czasie organizm dziecka się przyzwyczai, ale początki takich kup są trudne.

7w3d 💔
  • akira Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Akira, o jakich plastrach piszesz?
    Sutricon - polecam :-)

Piegus lubi tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja te nie jestem jednak w stanie przegryźć tej sytuacji. Nie na tym forum.
    Opuściłam grupę na FB i stąd też odchodzę.
    Na początku żałowałam Palvina, Flakonika czy jak jej tam, ale po przemyśleniu stwierdziłam, że była zbyt perfidna i nie zasłużyła sobie na niczyje współczucie.
    Na FB widać jak pięknie się bawi i na pewno nie ma problemów, poza psychicznymi....
    Ona tu na pewno nadal jest i będzie się pojawiać pod innymi nickami.

Być może nasze drogi jeszcze się zejdą i spotkamy się jeszcze kiedys na jakimś fajnym forum :-)
    Było mi z Wami naprawdę fajnie <3
    Kochane moje Dziewczyneczki, życzę Wam wszystkiego dobrego, wspaniałego macierzyństwa. Wiele z Was, jak na mamusie swoich pierwszych dzieciaczków jest bardzo dzielnych. Jestem z Was bardzo dumna! Będę za Wami bardzo tęsknić :-(
    Ale niestety nie mogę sie przemóc, żeby tu pisać...
    Całuję Was Wszystkie bardzo mocno i ściskam każdą z Was <3
    Nie mogłabym nawet napisać, którą ściskam bardziej lub mniej bo wszystkie byłyście mi niesamowicie bliskie.

Pchełka (Matka Polka czwórki dzieci)

P.S. Zakładajcie duże rodziny-nie ma nic piękniejszego :-)

justyna14, nutella_, pati_zuzia83, Nadulka, Piegus, cytrynówka, m@rzenie, kwiatakacji, Oliwki, Pchelkaaa, moniek90, genoweffa2 lubią tę wiadomość

syy2gu1ridglli9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:05

‹‹ 2619 2620 2621 2622 2623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ