X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    " Dietetycy zalecają, by na początku było to mięso z kurczaka albo indyka, bo jest ono dobrze przyswajane przez organizm."

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Wystąpienie jakichkolwiek niepokojących objawów wiąże się z koniecznością zaprzestania prób wprowadzania nowego pokarmu. W takiej sytuacji można np. spróbować zastąpić mięso drobiowe mięsem królika."

evvik lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:05

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zostałam też:P ale to dlatego że nie mogę otworzyć linku do grupy i nie wiem jak znaleźć dziewczyny.

Ale uwaga..nadrobiłam wszytsko. Ładna afera :/

ja raczej nie usunę konta bo za niedługo znowu zacznę prowadzić kalendarzyk na ovuF i wiem że bardzo mi się przyda. Po za tym, jakoś tu wsiąkłam. Może za dużo się nie odzywałam ale codziennie czytałam co tam u was :)

ps. a ja tak zazrosiłam flakonikowi tych ciuszków dziewczynek hahha..

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chibibi nie tylko Ty :P wysłać Ci na priv?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Chibibi nie tylko Ty :P wysłać Ci na priv?

Prosze wyslij do mnie.

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez poprosze link na priv. Ten co byl tu udostepniany mi nie dzialal. Moze dlatego ze grupa tajna?

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻

Został 1 ❄️

preg.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaakceptuj zaproszenie najpierw :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjęłam :) jakby co to moje inicjały P.N

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wysłałam :)
    evvik, chibibi jak zaakceptujecie to też wyśle :)

evvik lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki wrote:
    Akira, a tak z ciekawości.. Byłaś cięta na tej samej bliźnie, prawda? Ładnie Ci się goi, czy jakoś gorzej niż poprzednia?
    tak, w tym samym miejscu, stara zostala wycieta

ta druga blizna jest przede wszystkim dłuższa, poprzednia byla sporo krótsza. Goi sie z zewnatrz b. ladnie - plastry naprawde działają i kreska z dnia na dzien robi sie coraz bledsza. Jesli zas chodzi o samopoczucie po cieciu, przy 1. cieciu lajcik, przy 2. nie moglam wstac z lozka, tak bolalo. ciekawe co bedzie przy 3. ;-)

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 18:56

MeGi1986 lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A slyszalyscie o tym zeby pierwsze jedzenie podawac tylko po jednej lyzeczce a nie caly sloiczek odrazu? Bo ja szczerze powiedziawszy corce odrazu cale słoiczki podawałam a kolezanka mo mowila ze jej lekarka powiedziala ze po łyżeczce.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akira, o jakich plastrach piszesz?
    Jeśli chodzi o kolejne dziecko po cc mi też powiedzieli w szpitalu, żeby rok zaczekać. Wczoraj z kolei byłam u gina na kontroli, wszystko ładnie się goi i jest ok. I on do mnie "To na następną wizytę proszę przyjść jak już się pojawi miesiączka, a najlepiej po 2-3 cyklach, jak się organizm unormuje. No chyba że zmajstrujecie kolejnego malucha." I ja zdziwko i mówię, że myślałam, że nie mogę przez rok, a on, że tak jest po prostu zalecane, nawet nie ze względu na bliznę tylko żeby dać sobie czas na dojście do siebie. I zgłupiałam już. Sądziłam, że chodzi o bliznę, żeby nie było komplikacji i żeby następnym razem próbować sn.
    Dajcie znać co Wam lekarze powiedzieli/powiedzą na wizytach.

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam na spirale, 26go bede miec zakładaną, boję się bo nie dostałam jeszcze okresu, chciała więc moja lekarka na uśpienie - ale powiedziałam stanowcze nie. WIęc wymyśliła jakieś znieczulenie miejscowe i głupiego jasia żebym nie panikowała. Niby przeszłam przez poród siłami natury, grzebali mi tam, masowali szyjke a głupiej spirali się boje ;)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    A slyszalyscie o tym zeby pierwsze jedzenie podawac tylko po jednej lyzeczce a nie caly sloiczek odrazu? Bo ja szczerze powiedziawszy corce odrazu cale słoiczki podawałam a kolezanka mo mowila ze jej lekarka powiedziala ze po łyżeczce.
    tak ,najlepiej stopniowo zwiększać porcje, może nie 1 mała łyżeczka na początek ale np 1/3 małego słoiczka . A gluten najlepiej wprowadzać między 5 a 6 msc życia, ja dodawałam trochę kaszki manny do zupek - zupki gotuję Olkowi do tej pory i lepiej od początku reagował na zupki domowe niż słoiki. Warto też zacząć od warzyw, najlepiej u nas szła dynia. Marchewkę polecam trochę później wprowadzać, bo często się zdarza, że zatrzymuje kupę :/ u nas często też była niestrawiona w kupie - ta ze słoików. Gotowana w domu zawsze lepiej była trawiona.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i trzeba się przygotować na to, że pierwsza "boberkowa" kupa będzie "bolesna" dla dziecka - pamiętam jak Olek stękał, żeby ją wypchnąć. Po jakmiś czasie organizm dziecka się przyzwyczai, ale początki takich kup są trudne.

7w3d 💔
  • akira Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Akira, o jakich plastrach piszesz?
    Sutricon - polecam :-)

Piegus lubi tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja te nie jestem jednak w stanie przegryźć tej sytuacji. Nie na tym forum.
    Opuściłam grupę na FB i stąd też odchodzę.
    Na początku żałowałam Palvina, Flakonika czy jak jej tam, ale po przemyśleniu stwierdziłam, że była zbyt perfidna i nie zasłużyła sobie na niczyje współczucie.
    Na FB widać jak pięknie się bawi i na pewno nie ma problemów, poza psychicznymi....
    Ona tu na pewno nadal jest i będzie się pojawiać pod innymi nickami.

Być może nasze drogi jeszcze się zejdą i spotkamy się jeszcze kiedys na jakimś fajnym forum :-)
    Było mi z Wami naprawdę fajnie <3
    Kochane moje Dziewczyneczki, życzę Wam wszystkiego dobrego, wspaniałego macierzyństwa. Wiele z Was, jak na mamusie swoich pierwszych dzieciaczków jest bardzo dzielnych. Jestem z Was bardzo dumna! Będę za Wami bardzo tęsknić :-(
    Ale niestety nie mogę sie przemóc, żeby tu pisać...
    Całuję Was Wszystkie bardzo mocno i ściskam każdą z Was <3
    Nie mogłabym nawet napisać, którą ściskam bardziej lub mniej bo wszystkie byłyście mi niesamowicie bliskie.

Pchełka (Matka Polka czwórki dzieci)

P.S. Zakładajcie duże rodziny-nie ma nic piękniejszego :-)

justyna14, nutella_, pati_zuzia83, Nadulka, Piegus, cytrynówka, m@rzenie, kwiatakacji, Oliwki, Pchelkaaa, moniek90, genoweffa2 lubią tę wiadomość

syy2gu1ridglli9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:05

‹‹ 2619 2620 2621 2622 2623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ