X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1fgvt4.jpg

iNso87, MeGi1986, Mama_Julka, pati_zuzia83, Madzisek, czarnaamalinaa, alisss87, Suerte, Kava, Oliwki, Ola_45, Piegus, Moniusia89, Mama_Mai, m@rzenie, genoweffa2, Kika428, Aneczka86 lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się po weekendzie. Niestety dostałam okres już kolejny po cc i tak wczoraj miałam silne bóle że masakra. Przed ciaza miałam bezbolesne, a teraz to musiałam wziasc w ciagu dnia kilka apapow, ganiało mnie do toalety i zrywało na wymioty :( wieczorem maz załatwił ketonal ale padłam ze zmęczenia. Dzisiaj ból jest dużo lżejszy wiec idzie normalnie funkcjonowac jakos.

Nutella piękna suknia !!! :)

Inso no ja nie wiem, strasznie się teraz naraziłaś z tym kleikiem :P chyba poskarże na Ciebie ;)

Justyna i jak tam dzieciaczki po szczepieniach??

Wiecie co w tej naszej przychodni to kuźwa nic nie wiedzą. Jak wychodzilismy z malym ze szpitala to mowili ze szczepienia skojarzone sa dla wczesniakow bezplatne. Ale w mojej przychodni twierdza ze jest inaczej. Wiec zadzwonilam do sanepidu i co, sa darmowe!! Wiadomo że i tak bedziemy takimi szczepic nawet jakby trzeba bylo placic, ale cholercia zawsze to kilkaset zl w kieszeni a przy naszych wydatkach to naprawde az milo. W samym marcu czeka nas neurolog, neonatolog i usg glowki a to wszystko prywatnie wiec uwazam ze dobra pomoc finansowa.

iNso87, pati_zuzia83 lubią tę wiadomość

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella ale masz firure :) pięknie wygladasz :)

U nas już 3 kiepska noc. I to chyba najgorsza. Karmiłam co 1-1,5h... Mam nadzieję że to ten skok wzrostu i mały sobie "robi zamówienie" na mleczko. A juz spał nawet 7 godzin ciągiem w nocy.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Nutella ale masz firure :) pięknie wygladasz :)
    figure? nieeee.
    ja mam duże dupsko, a ta suknia wszystko dobrze zakrywa i dlatego jestem zachwycona.
    W końcu mam 162 i 64 kg, więc gdzieś te kilogramy się zmagazynowały :D

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tym bardziej dobry wybór :) Pięknie wyglądasz :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Mi$ia26 :) Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella piekna suknia :D

My pospalismy do 9:30 z jedna przerwa o 6 na karmienie :)

Inso jak moglas dac dziecku kleik do mleka przeciez dostalysmy ostatnio tu taki wyklad a ty sie nie posluchalas wstydz sie dziewczyno juz napewno MOPS do ciebie jedzie :D

iNso87 lubi tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    wiecie co dla mnie to to krzyżowanie rączek z nóżkami to raczej jak rozciąganie napięcia mięśniowego, co oczywiście może być bolesne dla dziecka i po takich ćwiczeniach może przynieść ulgę ale na pewno nie po jednym razie. w zabobony nie wierze, dziecko jak płacze to coś jest nie tak, nie wierze w dzieci "high need", raczbymej w dzieci u których rodzice nie wiedzą co im dolega/jak pomóc.

Suerte , aliss a próbowałyście ogranczyć bodźce zewnętrze dzieciom do minimum? ja np jak Pola idzie spać to pieluszka na twarz i moment zasypia, a jak miałąby od tak zasnąć to pewnie z godzine bym się cackała.
    Ja Poli żadnych zabawek grzechotek gryzaków ani nic nie daję, bo wiem, że nie umie jeszcze wyciągać rączek po zabawki więc po co jej pchać na siłe. Jak kłade na mate to też bez zabawek, tylko ją zagaduje.

edit: w dzień Pola leży w domu w wózku, rzadko ją nosze, wyjmuje tylko do jedzenia, przebierania , kłade na mate, generalnie tylko przenosze, ale głównie leży w wózku. Jak coś to wózek jedzie ze mną, albo ją pobujam w nim. Nie nosze raczej, więc też może spróbujcie ograniczyć noszenie (jeśli się da).

u mnie synek bardzo lubi zabawki i juz wyciaga raczki. na macie tez juz sobie siega do zabawek. ja cały czas mu daje zabawki bo uwazam ze to dobre cwiczenia: jak do nich siega i jak na nie patrzy i obraca główke czy to na plecach czy na brzuszku i jak sobie nawet przypadkiem łapie do raczki.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella piękna :-D

1usap07w9hybl9h9.png
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso my chodzimy do przychodni w Kleosinie. Wiadomo, że nikt nie będzie żałował na dziecko, dlatego my zamiast czekać miesiącami w kolejkach chodzimy prywatnie. Tylko wkurza ze trzeba samemu wszystko sie dowiadywac.

A moj mały marudzi i tak pcha raczki do buźki. Masuje mu troszke dziasełka gryzakiem to jak gada zadowolony ;)

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele kto w tym zusie pracuje?? Masakra wogole nie licza sie z ludzmi. Przeciez ich nie obchodzi czy ktos ma za co zyc nawet. Ale sobie premie to by od razu pobrali.

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi a szczepisz też na pneumokoki? bo to też macie darmowe. Moja koleżanka ma wcześniaka i szczepiła i właśnie opowiadała mi że ma skojarzoną i pneumokoki za darmo.

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny ja nie wiem co się dzieje z moim adasiem... siedzę i ryczę od rana, nie mam już sily, niedługo chyba wyląduję w psychiatryku! No bo ile można słuchać płaczu dziecka. Jestem sama w domu do godz. 20, poza tym Adaś teraz płacze o wiele bardziej histerycznie, nie wiem co się stało. Wcześniej tez płakał, owszem. Ale to był normalny płacz a teraz jest wrzask! Boję się że mi się udusi bo często nie jestem w stanie go uspokoić! Im więcej się staram, tym bardziej on płacze :( teraz dałam mu butelkę, pomimo tego że jadł godzine temu, no ale tak się darł... wypił butle i zasną mi na piersi, na razie śpi ale aż się boje co bedze jak się obudzi. Liczyłam nawet jego tygodnie czy to nie jakiś skok rozwojowy ale nic mi nie pasuje bo on zaczyna dopiero 10 tydzień.
    Ja wymiękam, jestem chora, z nosa mi cieknie, chodze jeszcze w piżamie, nawet buzi i zębów nie umyłam jeszcze.
    Kiedy to się skończy?:-( żal mi tego mojego syna, staram się mu wszystko zapewnić a on tak płacze... może to ze mną jest coś nie tak? już sama nie wiem... :-(

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    i wiesz, że ja Cię rozumiem chyba jak nikt inny... niestety trzeba to przetrwać, jeszcze niecale 5 lat ;) :*
    dlaczego 5 lat?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj pierwszy raz moja mała miała podawane MM , 70 ml (Bebilon). Mojego pokarmu nie udało mi się odciągnąć tyle co trzeba, a nie było mnie pół dnia.
    Dziś zrobiła pierwszy raz kupkę w której były kuleczki niestrawionego pokarmu (przy KP tego nie było). To coś źle? Coś źle zrobiłam?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Oliwki Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso Ty się ciesz że jesteś anonimowa bo już by Policja u Ciebie była :P

Nutella, suknia przepiękna, skromna ale zarazem elegancka, cudna !! :)

iNso87 lubi tę wiadomość

dqpri09kemo7oflv.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 09:10

MeGi1986, alisss87, pati_zuzia83, iNso87, genoweffa2 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 09:10

7w3d 💔
‹‹ 2673 2674 2675 2676 2677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ