X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może M* jej jakos przetlumaczy bo ja juz sił do niej nie mam. Gorzej jak z dzieckiem...
    Ale dosc juz moich smutków... Jak wam wieczór mija i jak sie nocka zapowiada? Bo moja Nikola spala teraz aż 40min. strzeliła porządną kupe i nie myśli spać... :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:26

iNso87 lubi tę wiadomość

• lilianna Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chrzciny mamy w lokalu wiec jakby nie patrzeć wydatek jest. Jak sie cos znów odezwie to tak jej powiem. Dzięki Inso za pomysl :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    alisss87 jak wieczór? często jak mi Mlody płacze to myślę, że ciekawe czy u Ciebie chociaz dobrze :*

U mnie jak zwykle wieczór fatalny. Adaś zawsze jest kąpany ok 20, potem butla i płacz do 23 zanim zaśnie. Tylko że teraz ten płacz zmienił się w histeryczny płacz! Ja nie wiem o co mu chodzi. Mąż go przejął po karmieniu i męczył się z nim do 23, moja psychika musiała odpocząć po całodniowym dyżurze. Teraz tak patrze na tego słodko śpiącego Adaśka i se myślę-czemu ty tak płaczesz w dzień i wieczorem... ale nawet nie raczy mi odpowiedzieć ;-)

A jak Twój wieczór? Ja idę spać póki Adaś śpi. Pierwsza pobudka będzie standardowo o 2 więc dużo mi nie zostało :-/

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pleśniawki to nystatyna w zawiesinie, ale to niestety na receptę.
    A co do chrzcin to u nas też nie ma takiej tradycji, żeby rodzice coś kupowali. Dla mnie to w ogóle bez sensu, na codzień się wykosztowujemy i kupujemy wszystko co trzeba, więc po co wydawać kolejne pieniądze na niepotrzebną rzecz? :/

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mlody cyrki w nocy odstawia, uspokaja sie na chwile tylko, a na dodatek chce lezec tylko na brzuszku :/

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    Zostały 2 ❄️❄️
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny dzisiaj w nocy zlapalam schize... Najpierw myslalam ze zawalu dostanę, bo tak sie wystraszylam... no ale zacznę od poczatku.
    Mała obudzila sie przed 1 na karmienie. Z racji tego że moj M*wstaje na 1zmiany to spi akurat w drugim pokoju. W domu cisza- jak to w nocy. Siedzę na łóżku, karmie Nikole az tu nagle za moimi plecami na komodzie zaczyna dzwonic alarm w takim zegarku ktory pokazuje temp. i wilgotność w pokoju. No nic by nie bylo w tum dziwmego gdybym ten alarm ustawiala, ale jakims cudem samoczynnie sie włączył o 1:01 dwa sygnaly i cisza- sam sie wylaczyl... Wiec mysle ok, spoko... A tu zaraz 1:02 to samo... Tak sie wystraszylam co sie to dzieje, czy mnie cos tu straszy że zlapalam ten zegar i wyciągnęłam baterie...
    Pierwszy raz przytrafila mi sie taka akcja, i wystraszylam sie na maksa, az zasnac zabardzo nie moglam po tym, bo zaraz w glowie nie wiadomo jakie mysli sie kotlowaly...
    Jakas taka moze zbytnio strachliwa jestem i moze przesadzam ale dla mnie to bylo conajmniej dziwne, ze to tak samo w nocy sie wlaczylo...
    Sorki ale musiałam sie wam wygadac, bo moj jak to uslyszy to pewnie sie bedzie ze mnie nabijal, ze wszystkiego sie boje- nawet zegarka... :-\

3i49p07wxglh0lzs.png
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mały też w nocy dzisiaj si€ budził. O 22 zjadł 170ml wiec myslałam że spoko pośpi conajmniej do 5 a tu dupa, głodny po 1 się obudził, pozniej po 5 i juz znowu sapie wiec po 8 pewnie bedzie jadl.
    Dzisiaj na bioderka jedziemy kontrolnie.

No i wrocila do nas zima :/

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 09:10

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 09:11

7w3d 💔
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mały dłużej śpi z tetrą na głowie. Plus miś szumiś, polecam :)

justyna14 lubi tę wiadomość

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • lips Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas chyba faktycznie był ten skok rozwojowy. Wczoraj mały jadł w nocy co 1-1,5h a dzis miał przerwę 7 h. Mam nadzieje ze już tak zostanie.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Jak tak piszecie o tym jedzeniu to u mnie dziś w takim razie tez był skok ;)

Justyna ja tez dziś jak nigdy mam lenia...pralke tez tylko wlaczylam a miałam kurze zetrzeć,poodkurzac,na mokro mopem zadzialac....jak to pięknie brzmi :P z racji tego,ze o 11 miałam wyjść dziś nic nie robie heheh ;D
    no ja juz ciuszki maluchów uprasowałam, reszta lezy i czeka na lepsze czasy :)
    zrobiłam Olkowi kanapeczki i czekam bo pewnie ok 10 wstanie

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah no i po 5 dniach mamy dzis kupe u Poli, mega dużo, piękna, żółta normalna, zrobiona nie wiem nawet kiedy, więc chyba nic jej nie jest i taki ma teraz czas z tymi kupami i bąkami, więc oprócz espumisanu nic jej dawać nie będe.

7w3d 💔
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi1986 wrote:
    U nas mały też w nocy dzisiaj si€ budził. O 22 zjadł 170ml wiec myslałam że spoko pośpi conajmniej do 5 a tu dupa, głodny po 1 się obudził, pozniej po 5 i juz znowu sapie wiec po 8 pewnie bedzie jadl.
    Dzisiaj na bioderka jedziemy kontrolnie.

No i wrocila do nas zima :/

O rany, nawet nie wiecie jak wam zazdroszczę, że wasze dzieci chcą jeść... Moja przesypia całą noc, od 22-7. Jedzenie może nie istnieć :( Przez ostatni miesiąc karmiłam ją w nocy na śpiocha co trzy godziny, teraz za radą pediatry już co dwie :( A ona possie najwyżej 30 ml jak się postaram... Już karmiłyśmy się przy suszarce, przy ulubionej kołysance, w absolutnej ciszy, na leżąco, na siedząco, nawet na stojąco.. Cieszcie się, że jedzą.

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    O rany, nawet nie wiecie jak wam zazdroszczę, że wasze dzieci chcą jeść... Moja przesypia całą noc, od 22-7. Jedzenie może nie istnieć :( Przez ostatni miesiąc karmiłam ją w nocy na śpiocha co trzy godziny, teraz za radą pediatry już co dwie :( A ona possie najwyżej 30 ml jak się postaram... Już karmiłyśmy się przy suszarce, przy ulubionej kołysance, w absolutnej ciszy, na leżąco, na siedząco, nawet na stojąco.. Cieszcie się, że jedzą.
    ale po co na siłe ją karmisz? nie przybiera tyle co trzeba? może lepiej w dzień więcej jej wciskać albo już powoli zacząć zagęszczać.

7w3d 💔
  • Kava Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 11:14

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, fajnie, że Pola w końcu nawaliła w pieluchę :-)

Dziewczyny, polećcie mi jakieś fajne miejsce na majówkę. Chcemy gdzieś wyjechać, ale tak, żeby dzieci miały co robić ;-) Obojętnie w jakim miejscu w Polsce.
    Do zoo jedziemy w czerwcu, więc odpada.

syy2gu1ridglli9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a miałam właśnie pytać co Ci pediatra powiedział na te problemy z kupką Poli? U nas sytuacja się unormowała mamy po dwie kupki dziennie.

Poranek, hmmm, my niedawno wstaliśmy dopiero. Starsza nie poszła do szkoły dzisiaj więc sobie poleniuchowaliśmy. Misiek ma już pierwszą drzemkę ale coś się kręci.

• pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Ale masz powody do zmartwien? Tak jak pytala Justyna mala nie przybiera czy co? Moj synek zasypia po 19 i spi do 5,6 bez jedzenia i wcale mnie to nie martwi,wrecz cieszy,czekalam kiedy to nastapi. Jego brat zaczal przesypiac cale noce jeszcze szybciej :)

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
‹‹ 2675 2676 2677 2678 2679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ