Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nutella_ wrote:jeszcze laptop. Zalałam wczoraj piwem. Działa, ale niektóre klawisze się ciężko wciska. A np. Esc, F5 i enter nie działają wcale. Dopiero dziś mi przyszedł telefon z naprawy (zbita szybka) i dziś oddam laptopa. A żeby było zabawniej tak z niego capi piwem, że aż mnie mdli.
to się wyżaliłami klawisze 1-4 mi ciężko działają ale myślę sobie, że może się rozruszają z czasem
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyU nas się unormowało z kupką i robi po dwie dziennie, ciekawe czy jeszcze nam trafią się takie dni przestoju.
Nutella - to faktycznie miałaś pecha ostatnio
Michałkowi podaję aktualnie ten dicoflor i bobotic i z brzuszkiem jest w porządku, nie stęka, planuję odstawić teraz ten bobotic i zobaczymy czy się coś zmieni czy nie. W końcu ma już 2 miesiące -
Cześć wszystkim
Tak jak Wy, jestem grudniową mamusią, chociaż tak naprawdę to listopadową, bo córcia tydzień przed terminem już pchała się na świat
Jeszcze nigdy nic nie pisałam, chociaż całe forum przeczytałam od deski do deski - od samego początku ;)Postanowiłam napisać, bo "justyna14" u nas problem z kupkami i bąkami jest identyczny jak u Was. Mała puszcza takie bąki, że ciężko wytrzymac. Kupa u niej to też rzadkość - potrafi do 6 - 7 dni nie robić. Też karmię tylko piersią. Byliśmy z tym u lekarza , ponoć dziecko kp może nawet do tygodnia kupki nie robić i to norma, bo po prostu mleko matki jest dobrze przyswajane przez dziecko. Także tego się trzymajmy
Pozdrawiam
justyna14, genoweffa2 lubią tę wiadomość
-
iNso87 - moja Zuza jest kilka dni starsza od Twojej Lenki i też od kilku dni marudzi, ma problem z zaśnięciem i jedzeniem. Także tłumacze to sobie skokiem rozwojowym - może u Was to samo
Tak naprawdę to żałuję, że wcześniej się nie ujawniłam... To forum to mój nałóg i codziennie zaglądam co tam u Was
genoweffa2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lilianna wrote:Mam do Was pytanko, bo z teściową o mały włos a weszła bym na wojenną ścieżkę... Czy u was/w waszych rodzinach jest jakaś tradycja/zwyczaj ze rodzice kupują coś swojemu dziecku z okazji chrztu...np. złote kolczyki, albo złoty łańcuszek itp...?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 14:14
lilianna lubi tę wiadomość
-
Genoweffa, a jakie mleko podajesz? Ja zaczęłam dokarmiać mm i zaczęły się kolki. Regularnie podawałam delicol, a teraz on już nie wystarcza i daję colinox z symeticonem (tak jak np. Espumisan). Bałam się, że to kwestia paru dni, że zakończę kp, ale jednak cyc musi być
Dżulia, no, Nutella niech Ci będziespróbuj laptop wsadzić do worka z suszonym grochem lub fasolą, może "wyciągnie" wilgoć
Syn 10 lat
[*] -
W sumie wszystkie foteliki dopuszczone do sprzedaży muszą miec atesty- tak jak piszesz Inso. Dodatkowo drozej sie placi za foteliki znanych firm, ale to przeciez jasne.
Ja zastanawialam sie nad fotelikiem Caretero Scope Deluxe 0-25kg... Czy ktoras slyszala cos o nim, ma jakas opinie? -
lilianna wrote:Jaki byscie polecily fotelik samochodowy... ? Macie jakis sprawdzony?
Chętnie zasiegne waszej opinii
http://www.entliczekpentliczeksklep.pl/foteliki-samochodowe/fotelik-babysafe-husky-9-36kg_p_1526.html -
justyna14 wrote:alisss jak tam dziś dzień? ręce chociaż odpoczęły, bo o uszy boję się pytać?
Ręce odpoczęływ wózku śpi po 30 minut, to dla mnie sukces bo jak lulałam na rękach i odkładałam to spał góra 15 minut. Wyszliśmy na spacer i zaszliśmy do moich rodziców. Dziadkowie mega szczęśliwi zabawiają Adasia a ja odpoczywam, siedze właśnie z herbatką przed laptopem, obiadek ciepły zjadłam nawet gdzie w tygodniu rzadko mi się zdarzyło coś ciepłego przekąsić
Kocham moich rodziców za ten entuzjazm i błysk w oku jak wchodzę do nich do domu z wrzeszczącym Adasiem
oni są nim zachwyceni! Nawet jak cięgle płacze.
Tak se myślę że u mnie dużym problemem oprócz płaczu Adasia jest to że mąż wraca dopiero ok 20 do domu. Niestety do końca maja ciągnie dwa etaty więc jeszcze takie trzy miesiące przed nami. Już nie mogę się doczekać kiedy będzie wracał o normalnych porach. Niby jeszcze tylko trzy miesiące ale to będa te najgorsze trzy miesiące dla mnie i dla mojej psychiki. No ale cóż-kobieta dużo zniesie, zwłaszcza z Waszym wsparciem
Suerte co tam u Was?18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Mama_Julka wrote:Genoweffa, a jakie mleko podajesz? Ja zaczęłam dokarmiać mm i zaczęły się kolki. Regularnie podawałam delicol, a teraz on już nie wystarcza i daję colinox z symeticonem (tak jak np. Espumisan). Bałam się, że to kwestia paru dni, że zakończę kp, ale jednak cyc musi być
Przy Grzesiu sprawdził się Enfamil, więc teraz też go kupiliśmy. Póki co jest ok., a kupa jest codziennie i nie jest zbita. No i nie przestałam podawać esputiconu. -
genoweffa2 wrote:Przy Grzesiu sprawdził się Enfamil, więc teraz też go kupiliśmy. Póki co jest ok., a kupa jest codziennie i nie jest zbita. No i nie przestałam podawać esputiconu.
Myślałam jednak, że masz coś z tych tańszych mlek bo to za pięć dych jest Przecież.
agniesia2569 lubi tę wiadomość
Syn 10 lat
[*]