X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    jeszcze laptop. Zalałam wczoraj piwem. Działa, ale niektóre klawisze się ciężko wciska. A np. Esc, F5 i enter nie działają wcale. Dopiero dziś mi przyszedł telefon z naprawy (zbita szybka) i dziś oddam laptopa. A żeby było zabawniej tak z niego capi piwem, że aż mnie mdli.

to się wyżaliłam :(
    ja ostatnio wylałam na lapka miodówkę :) i klawisze 1-4 mi ciężko działają ale myślę sobie, że może się rozruszają z czasem :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas się unormowało z kupką i robi po dwie dziennie, ciekawe czy jeszcze nam trafią się takie dni przestoju.

Nutella - to faktycznie miałaś pecha ostatnio

Michałkowi podaję aktualnie ten dicoflor i bobotic i z brzuszkiem jest w porządku, nie stęka, planuję odstawić teraz ten bobotic i zobaczymy czy się coś zmieni czy nie. W końcu ma już 2 miesiące :)

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :) Tak jak Wy, jestem grudniową mamusią, chociaż tak naprawdę to listopadową, bo córcia tydzień przed terminem już pchała się na świat :) Jeszcze nigdy nic nie pisałam, chociaż całe forum przeczytałam od deski do deski - od samego początku ;)Postanowiłam napisać, bo "justyna14" u nas problem z kupkami i bąkami jest identyczny jak u Was. Mała puszcza takie bąki, że ciężko wytrzymac. Kupa u niej to też rzadkość - potrafi do 6 - 7 dni nie robić. Też karmię tylko piersią. Byliśmy z tym u lekarza , ponoć dziecko kp może nawet do tygodnia kupki nie robić i to norma, bo po prostu mleko matki jest dobrze przyswajane przez dziecko. Także tego się trzymajmy :) Pozdrawiam :)

justyna14, genoweffa2 lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 - moja Zuza jest kilka dni starsza od Twojej Lenki i też od kilku dni marudzi, ma problem z zaśnięciem i jedzeniem. Także tłumacze to sobie skokiem rozwojowym - może u Was to samo :) Tak naprawdę to żałuję, że wcześniej się nie ujawniłam... To forum to mój nałóg i codziennie zaglądam co tam u Was ;)

genoweffa2 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:26

• revvelka1 Znajoma

Wysłany: 1 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Mam pytanie, czy jedli pierwszy raz płaciliśmy za szczepienie to kolejne tez są płatne?

l22nej28n69nbb1b.png
  • Oliwki Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Mam do Was pytanko, bo z teściową o mały włos a weszła bym na wojenną ścieżkę... Czy u was/w waszych rodzinach jest jakaś tradycja/zwyczaj ze rodzice kupują coś swojemu dziecku z okazji chrztu...np. złote kolczyki, albo złoty łańcuszek itp...?
    absolutnie nie. Chrzestni kupują zazwyczaj łańcuszek. Ty płacisz za chrzest, obiad itd. przecież :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 14:14

lilianna lubi tę wiadomość

dqpri09kemo7oflv.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka1 wrote:
    Cześć! Mam pytanie, czy jedli pierwszy raz płaciliśmy za szczepienie to kolejne tez są płatne?

Tak

revvelka1 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki wrote:
    absolutnie nie. Chrzestni kupują zazwyczaj łańcuszek. Ty płacisz za chrzest, obiad itd. przecież :)

Też tak myślę jak Oliwki

lilianna lubi tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genoweffa, a jakie mleko podajesz? Ja zaczęłam dokarmiać mm i zaczęły się kolki. Regularnie podawałam delicol, a teraz on już nie wystarcza i daję colinox z symeticonem (tak jak np. Espumisan). Bałam się, że to kwestia paru dni, że zakończę kp, ale jednak cyc musi być :D

Dżulia, no, Nutella niech Ci będzie :) spróbuj laptop wsadzić do worka z suszonym grochem lub fasolą, może "wyciągnie" wilgoć ;)

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • Kava Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 10:34

iNso87 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki byscie polecily fotelik samochodowy... ? Macie jakis sprawdzony? :-) Chętnie zasiegne waszej opinii :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie wszystkie foteliki dopuszczone do sprzedaży muszą miec atesty- tak jak piszesz Inso. Dodatkowo drozej sie placi za foteliki znanych firm, ale to przeciez jasne.
    Ja zastanawialam sie nad fotelikiem Caretero Scope Deluxe 0-25kg... Czy ktoras slyszala cos o nim, ma jakas opinie? :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss jak tam dziś dzień? ręce chociaż odpoczęły, bo o uszy boję się pytać?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś mega dobry dzień Pola po kupie spała 3 godziny prawie, jakby dziecka nie było. Wybawiłam się z Olkiem i wyprzytulałam za wszystkie czasy :)

alisss87, genoweffa2, iNso87, pati_zuzia83, pati_zuzia83 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Jaki byscie polecily fotelik samochodowy... ? Macie jakis sprawdzony? :-) Chętnie zasiegne waszej opinii :-)
    My chcemy ten:
    http://www.entliczekpentliczeksklep.pl/foteliki-samochodowe/fotelik-babysafe-husky-9-36kg_p_1526.html

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    alisss jak tam dziś dzień? ręce chociaż odpoczęły, bo o uszy boję się pytać?

Ręce odpoczęły :-) w wózku śpi po 30 minut, to dla mnie sukces bo jak lulałam na rękach i odkładałam to spał góra 15 minut. Wyszliśmy na spacer i zaszliśmy do moich rodziców. Dziadkowie mega szczęśliwi zabawiają Adasia a ja odpoczywam, siedze właśnie z herbatką przed laptopem, obiadek ciepły zjadłam nawet gdzie w tygodniu rzadko mi się zdarzyło coś ciepłego przekąsić :-) Kocham moich rodziców za ten entuzjazm i błysk w oku jak wchodzę do nich do domu z wrzeszczącym Adasiem ;-) oni są nim zachwyceni! Nawet jak cięgle płacze.
    Tak se myślę że u mnie dużym problemem oprócz płaczu Adasia jest to że mąż wraca dopiero ok 20 do domu. Niestety do końca maja ciągnie dwa etaty więc jeszcze takie trzy miesiące przed nami. Już nie mogę się doczekać kiedy będzie wracał o normalnych porach. Niby jeszcze tylko trzy miesiące ale to będa te najgorsze trzy miesiące dla mnie i dla mojej psychiki. No ale cóż-kobieta dużo zniesie, zwłaszcza z Waszym wsparciem :-)
    Suerte co tam u Was?

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • genoweffa2 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Julka wrote:
    Genoweffa, a jakie mleko podajesz? Ja zaczęłam dokarmiać mm i zaczęły się kolki. Regularnie podawałam delicol, a teraz on już nie wystarcza i daję colinox z symeticonem (tak jak np. Espumisan). Bałam się, że to kwestia paru dni, że zakończę kp, ale jednak cyc musi być :D

Przy Grzesiu sprawdził się Enfamil, więc teraz też go kupiliśmy. Póki co jest ok., a kupa jest codziennie i nie jest zbita. No i nie przestałam podawać esputiconu.

201408061670.png
    201512124572.png
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa2 wrote:
    Przy Grzesiu sprawdził się Enfamil, więc teraz też go kupiliśmy. Póki co jest ok., a kupa jest codziennie i nie jest zbita. No i nie przestałam podawać esputiconu.
    Dzięki :) Myślałam jednak, że masz coś z tych tańszych mlek bo to za pięć dych jest Przecież.

agniesia2569 lubi tę wiadomość

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Julka wrote:
    Dzięki :) Myślałam jednak, że masz coś z tych tańszych mlek bo to za pięć dych jest Przecież.

Ale chyba za 800g ta cena?

syy2gu1ridglli9f.png
‹‹ 2677 2678 2679 2680 2681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ