X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Megi fajny ten fotelik. Sama mu sie lepiej przyjrze, spodobal mi sie :-) i cena tez przystepna...

MeGi1986 lubi tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • genoweffa2 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka500 wrote:
    Ale chyba za 800g ta cena?
    W rossmannie 51 zł za 800g. Ja kupuję zazwyczaj na allegro większą partię i wychodzi mi taniej.

Mama_Julka lubi tę wiadomość

201408061670.png
    201512124572.png
  • Mi$ia26 :) Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ale jak patrzylam to promocja jest na hipp bio combiotiv 2

• Mi$ia26 :) Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znac jak maz kupi w promocji czy nie :)

iNso87 lubi tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZy wszystkie juz dosłałyście okres ? Ja karmie piersia i jeszcze nie mam @, wiem ze to normalne ale juz bym wolała dostać i zacząc obserwować cykl. Narazie sie jeszcze chcemy wstrzymać (do pół roku) ze staraniami ale wolałabym nie stosować prezerwatyw.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    CZy wszystkie juz dosłałyście okres ? Ja karmie piersia i jeszcze nie mam @, wiem ze to normalne ale juz bym wolała dostać i zacząc obserwować cykl. Narazie sie jeszcze chcemy wstrzymać (do pół roku) ze staraniami ale wolałabym nie stosować prezerwatyw.

Ja też jeszcze nie dostałam @ i też karmie piersią...

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 10:34

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 22:29

• alisss87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    No wlasnie tez spojrzałam na necie i widziałam tylko 2..musieli zle powsadzac etykiety przy mlekach,jutro Malz wracając z pracy ma wlasnie zajść i sprawdzić dokladnie i kupic jakby co..Jak będzie normalna cena to zamawiam na stronie hippa odrazu 6kartonikow i patrzę jakie sa nowe gratisy.

Na wszelkie mleka "jedynki" nigdy nie ma żadnej promocji albo zniżki. Nawet zniżka z kartą "rossnę" ich nie obejmuje. Sama kiedyś kupowałam beblion 1, daje kasjerce karte a ona do mnie "że na jedynki nie ma zniżek i promocji" no bo przecież karmienie niemowląt mm to największa zbrodnia ludzkości! Pfff paranoja jakaś...

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Ja psychicznie siadam. Nie zlinczujcie mnie prosze, ale sama się na siebie wkurwiam juz, bo urodzilam Malego prawie 3 miesiące temu, a dalej myślę o tym co bylo przed i nie moge sie pogodzic, ze to juz nie wroci :/

Kochana ja też tak miałam. W ciąży płakałam ze szczęścia na świątecznej reklamie allegro. A teraz kojarzysz taką nową reklamę coca-coli? Taka długa, teraz na niej płaczę tyle że z żalu... tyle tam w niej scen z młodymi szczęśliwymi ludźmi. Nieraz jak idę z wózkiem po mieście to patrzę na szczęśliwe pary i se myślę "ale mają fajnie, mogą se chodzić na randki, do kina, wyjeżdżać na wycieczki" a ja? ciągle w domu z płaczącym dzieckiem. Ale to wszystko kiedyś minie.

Dziewczyny nie linczujcie nas za te przemyślenia. Kochamy nasze dzieci nad życie ale nasza psychika często siada, bo ile można słuchać ciągłego płaczu dziecka. Spróbujcie postawić się w naszej sytuacji-jesteśmy wyczerpane fizycznie i psychicznie. Inaczej wyobrażałam sobie macierzyństwo. Gdyby tylko mój Adaś umiał zdrzemnąć się w dzień na dwie godzinki jak niejedno z Waszych dzieci... gdyby zasypiał grzecznie po kąpieli jak niejedno z Waszych dzieci... gdyby spokojnie przesypiał noc jak niejedno z Waszych dzieci... nasz świat byłby piękniejszy. Zawsze byłam daleka od użalania się nad sobą ale wsparcie na forum dużo mi daje dlatego postanowiłam się "otworzyć". Kocham Adaśka nad życie i wierzę, że będzie lepiej. Musi być...

P.S. Kiedyś zadzwoniłam do siostry (jeszcze bezdzietnej) i spytałam co porabia, a ona na to że leży już pół godziny w wannie z lampką wina. Rozłączyłam się i szlochałam 20 minut...

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisss
    Suerte
    O Was nie myślę źle. Miałam i mam z małym od czasu do czasu problemy to wiem co znaczy wielogodzinny płacz, krótkie drzemki i ciągłe noszenie na rękach. Dom tonie w kurzu, naczynia ostatnio myje moja mama i obiady też gotuje. Zamiast być lepiej, cofam się. Ważniejsze dla mnie jest żeby nam - mnie i synowi - zrobić śniadanie i kolację, zrobić pranie i odpocząć. Mały niby zajmuje się powoli sobą, ale nie wiem za co się wziąc w tym czasie. Nim się obejrzę już jest obudzony.
    Musi być lepiej, nie ma innej opcji.

alisss87 lubi tę wiadomość

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • Kava Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 10:34

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:

Ja też jeszcze nie dostałam i też kp, a przy córce dostałam dopiero po 13 miesiącach pierwszego okresu, ale ona jadła co 2-3 godziny nawet w nocy a częstotliwość karmienia ma duże znaczenie, bo jak są przerwy ponad 6 godzin to prędzej wraca płodność, tak mi ginka mówiła ostatnio.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    alisss dobre i 30 min bez płaczu, może z czasem będzie lepiej spał w tym wózku. Ja Polę w nim wożę wszędzie jak nie śpi ze mną, gadam do niej itd może i Twój synek się przyzwyczai do tego. Jak dzisiejsza noc minęła? zrezygnowaliście wczoraj z kompieli?

u mnie oboje już śpią bo Olek ostatnio wstaje punkt 5 ! mąż już ledwo żyje, ale za nic nie chce się przestawić. Dziś spróbuje go bardziej wymęczyć po południu.
    Pola w nocy jadła 3 razy, ale grzeczna - cycek i dalej pcia :)

U mnie ostatnio lepsze dni, jakoś psychicznie mi lepiej, choć Olek nieznośny, taki się zrobił maruder że szok ale myślę sobie - bunt - minie mu. Przetłumaczył mi dużo tekst odczytany w necie, może im Wam co nie co uzmysłowi i będzie łatwiej :) oto on :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4936efee21e9.png

m@rzenie, iNso87, alisss87, Kava, genoweffa2, Marik lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i moje zajęcie na dziś: ułożyć 400 zdjęć :) trzymajcie kciuki

Azande, iNso87, Kava, genoweffa2, Pchelkaaa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam jeszcze okresu :-) I dobrze mi z tym ;-)
    A ja mam doła ostatnio. Pisałam kiedyś, że moja starsza córka nie radzi sobie z emocjami od narodzin Asi. Wydawało mi się, że przez chwilę było lepiej, a ostatnio znowu był dramat, ciągle płakała i płakała, że nie chce do przedszkola, potrafiła przepłakać cały weekend, że nie chce w poniedziałek tam iść. No i wybrałam się na konsultacje do psychologa i ta babka doradziła mi, żebym jej odpuściła to przedszkole i pozwoliła jej zostać z nami w domu. Moja córka znowu jest szczęśliwa, ale cała rodzina próbuje wmówić mi, że źle robię, że powinnam ją nadal prowadzać bo jej gorszą krzywdę robię :-( Eh, musiałam się komuś wyżalić, może mi trochę pomoże ;-)

Moje hormony chyba nie wróciły jeszcze do normy bo poryczałam się jak przeczytałam to, co dodała Justyna ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 08:20

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja Was doskonale rozumiem bo to samo przeżywałam 4 lata temu, córka była dość wymagającym dzieckiem, ja z nią sama bo mąż długo pracuje i teraz też sama jestem z dziećmi. Gorzej to zniosłam gdy pojawiło się pierwsze dziecko, teraz z drugim już przywykłam.

Czytałyście ten artykuł co wrzuciłam o High Need Baby? jeśli nie to wrzucę tu cytat który odnosi się do tego o czym teraz pisałyście:

....akceptacja nowej sytuacji wymaga czasu i cierpliwości. Rodzice muszą mieć czas, by opłakać swoje wyobrażenia i oczekiwania związane z dzieckiem oraz rodzicielstwem. Ten specyficzny proces żałoby dotyczy czasem także własnych potrzeb, z którymi rodzice muszą się rozstać. Droga do pogodzenia z nową sytuacją bywa kręta i zawiła, ale świadomość celu i samo bycie na niej pozwala stopniowo uwalniać dobrą energię, by powitać nowe. Nie lepsze, nie gorsze, ale po prostu inne. I cieszyć się bliską relacją ze swoim wyjątkowym dzieckiem.

http://dziecisawazne.pl/high-need-babies-wyjatkowe-dzieci/

justyna14, alisss87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie - moja córcia też dzisiaj drugi dzień została w domu, nie chce iść więc jej nie zmuszam, nie chcę żeby poczuła się oddtrącona

m@rzenie, Mama_Julka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 22:29

• alisss87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej :)
    alisss dobre i 30 min bez płaczu, może z czasem będzie lepiej spał w tym wózku. Ja Polę w nim wożę wszędzie jak nie śpi ze mną, gadam do niej itd może i Twój synek się przyzwyczai do tego. Jak dzisiejsza noc minęła? zrezygnowaliście wczoraj z kompieli?

Wózek zdaje egzamin. Właśnie ululałam znowu Adasia, płakał i wiercił się ale ja się nie poddawałam, dobre i te 30-minutowe drzemki, ręce odpoczywają. Co do kąpieli to wczoraj był fatalny wieczór. Chciałam zrezygnować ale Adaśko chyba się przyzwyczaił do pluskania bo w porze kąpania zaczął marudzić jak nigdy. Więc mąż go jednak wykąpał, w wanience słodko się śmiał i pluskał wodą - on chyba lubi się kąpać. Gorzej jest po kąpieli... zawsze jak mu zakraplam nos wodą morską i ubieram czapeczkę (w mieszkaniu mamy dużo chłodniej niż w łazience więc na jakieś 5 minut zakładamy mu czapeczkę)to zaczyna się koszmar, histeria! aż się zapowietrza! dopiero butla go uspokaja. Ale potem znowu koncerty tak do 23. Wczoraj lulałam go we wózku, zasnął w nim ale dopiero ok 23. Spał we wózku do pierwszego karmienia. Małymi kroczkami do celu - ręce już mi lepiej funkcjonują.
    Wiecie co? zaczynam bac się chrzcin... mszę mamy w sobotę o 18 a to najbardziej marudna godzina mojego Adaśka ;-) coś czuje że będzie się działo ;-)

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
‹‹ 2678 2679 2680 2681 2682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ