Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś ziemniaczki z majerankiem i śmietanką a do tego sałata z jogurtem greckim i schabik pieczony z sosikiem mniam
! Musiałam ukoić swoje dzisiejsze nerwy jedzonkiem
Bo nie dość że złość to jeszcze wyrzuciłam z siebie wszystko przez płacz, kłótnia z moim, jak dziecko płakałam ale czuje ulge i tez smutek jak to zniosło moje maleństwo.
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
rewelka wrote:To i Ja się podziele tym co mnie smieszy, czytam Was na bierzaco i Suerte ma racje, są dziewczyny które latają na bete nie wiadomo po co i się stresuja ( nie biorę pod uwagę tych które na prawdę muszą bo coś się dzieje z brzuchami ) Pamiętam sytuację jak któraś w niecałym 4 TC przeżywała ze ma niższa beta od innej która w ciąży była tydzień dłużej, albo z brzuchem, jest non stop to samo, boli źle nie boli jeszcze gorzej...
Nie piszę o wszystkich ale jest tu sporo panikar. Czasami aż są po prostu śmieszne...
Ciąża to podobno nie choroba, oczywiście nie jesteśmy w stanie robić wszystkiego tak jak wczesniej, bo chodzimy oslabione, ale no musimy żyć normalnie -
nick nieaktualny
-
Ja miałam jeszcze dzisiaj karkówke zamarynowac ale juz mi sie nie chce
zrobię to rano i też powinna być dobra. Ja zakupy przezornie zrobiłam wczoraj bi wiedziałam co się będzie działo dzisiaj w marketach i jak wymiecione będą półki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 20:16
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Madzisek wrote:Ja miałam jeszcze dzisiaj karkówke zamarynowac ale juz mi sie nie chce
zrobię to rano i też powinna być dobra. Ja zakupy przezornie zrobiłam wczoraj bi wiedziałam co się będzie działo dzisiaj w marketach i jak wymiecione będą półki
Harusiowa, Madzisek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
iNso87 zgadzam się, ja siebie też czasami nazywam panikarą
bo wiem jak bardzo mi zależy żeby mieć to dziecko i żeby było wszystko w porządku, a większość z nas jak to wszystko wyrzuca tu na forum to jest po prostu lepiej, lżej i czujemy że ktoś ma podobnie
Dziewczyny biegające na bete też tak bardzo sie martwią czy wszystko prawidłowo się rozwija i dlatego tak robią, chociaż moim zdaniem lepiej wybrać się od razu do lekarza nawet jesli na usg widac tylko pęcherzyk ciazowy. Ale kazda z nas robi jak uważa, a to że tutaj pisze sie o wszystkim i o niczym to daje nam większą siłe, że możemy zrozumiec się nawzajem
I nie ma co się cisnąć i irytować tylko mamy się tu wspierać !
Bo dla jednej zły przyrost bety to poważna sprawa a dla innej bóle brzucha i to całkiem normalne ja myśle że każda z nas ma swoje wlasne obawy.
Vuko, iNso87, Madzisek lubią tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
baby wrote:podpuszczaj podpuszczaj - zaraz wsiadam w auto i jadę
i załatwione
mam kalafiora, brokuł, paprykę, NUTELLĘbo sie skonczyła i parę jeszcze innych niezbędności
niby była kolejka ale jak podeszłam do kasy to akurat otwierali nową kasę
nie ma to jak sklep sieciowy na wsi - jest "wszystko" a ludzi mało bo wszyscy nie wiadomo po co pchają się na zakupy do miastaiNso87, Madzisek lubią tę wiadomość
-
Suerte wrote:a propos brzucha, posłuchałam Was i poszłam (potoczyłam się?) wtedy na pogotowie, bo mogę tylko leżeć lub na wpół siedzieć bez bólu. oczywiście zmierzyli mi tylko ciśnienie i kazali w razie dalszego bólu brać jakiś co-codamol.
nawet nie wiem czy ten ból to od ciąży, coś nie tak z jajnikiem czy jakiś mięsień naciągnięty... -
iNso87 wrote:nie wiem po co mowic o Kims panikara jak za pare dni okaze sie,ze to wlasnie ta osoba bedzie panikowala bo bedzie cos sie dzialo albo bedzie coa przeczuwala
zgadzam się
Ciekawe jak potem głośno krzyczą żeby nie panikować ...iNso87 lubi tę wiadomość
-
baby wrote:i załatwione
mam kalafiora, brokuł, paprykę, NUTELLĘbo sie skonczyła i parę jeszcze innych niezbędności
niby była kolejka ale jak podeszłam do kasy to akurat otwierali nową kasę
nie ma to jak sklep sieciowy na wsi - jest "wszystko" a ludzi mało bo wszyscy nie wiadomo po co pchają się na zakupy do miasta -
nick nieaktualny
-
No dziewczyny, widać, że wszystkie w ciąży, bo emocji tutaj co niemiara
Flakonik, super, że maluszki się rozwijają
U mnie dzisiaj kiepsko: znowu plamienieNie wiem, czy wystarczy odpocząć czy jutro znów odwiedzić szpital. Brzuch mnie już pobolewa od ostatniej nocy
Trzymajcie kciuki za mnie i mojego pypka
23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
14.04. -- 6t6d