WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Za to dzisiaj jeszcze sklepy otwarte ;-)
    Haha wiem:p...ale szkoda mi Meza wysylac :p ale ja niedobra hehe
    Ja tez uwielbiam kalafior z bulka tarta;D brokulem ugotowanym tez nie pogardze:)

Madzisek lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś ziemniaczki z majerankiem i śmietanką a do tego sałata z jogurtem greckim i schabik pieczony z sosikiem mniam :-D ! Musiałam ukoić swoje dzisiejsze nerwy jedzonkiem :D Bo nie dość że złość to jeszcze wyrzuciłam z siebie wszystko przez płacz, kłótnia z moim, jak dziecko płakałam ale czuje ulge i tez smutek jak to zniosło moje maleństwo. :-(

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    To i Ja się podziele tym co mnie smieszy, czytam Was na bierzaco i Suerte ma racje, są dziewczyny które latają na bete nie wiadomo po co i się stresuja ( nie biorę pod uwagę tych które na prawdę muszą bo coś się dzieje z brzuchami ) Pamiętam sytuację jak któraś w niecałym 4 TC przeżywała ze ma niższa beta od innej która w ciąży była tydzień dłużej, albo z brzuchem, jest non stop to samo, boli źle nie boli jeszcze gorzej...
    Nie piszę o wszystkich ale jest tu sporo panikar. Czasami aż są po prostu śmieszne...
    Ciąża to podobno nie choroba, oczywiście nie jesteśmy w stanie robić wszystkiego tak jak wczesniej, bo chodzimy oslabione, ale no musimy żyć normalnie :)
    Kurde Dziewczyny ja pytalam pare postow przed o Kim piszecie bo przepraszam ale ja naprawde nie widzialam ktora chodzila i martwila sie bez podstawy? Bo jak czytalam to albo ktorejs beta stala albo mala rosla albo plamila albo ustaly Jej objawy.. nie wiem po co mowic o Kims panikara jak za pare dni okaze sie,ze to wlasnie ta osoba bedzie panikowala bo bedzie cos sie dzialo albo bedzie coa przeczuwala

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj ziemniaczki z koperkiem , jajko sadzone i mizeria - takiej mi ostatnio narobiłyście ochoty :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jeszcze dzisiaj karkówke zamarynowac ale juz mi sie nie chce :-P zrobię to rano i też powinna być dobra. Ja zakupy przezornie zrobiłam wczoraj bi wiedziałam co się będzie działo dzisiaj w marketach i jak wymiecione będą półki :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 20:16

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <a href=http://zapodaj.net/2d81353d42901.jpg.html>14304177480321823286366.jpg</a>

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem chyba zdjec wstawiac :-(

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tak napisalam tego posta wyzej i przypomniala mi sie Ilona:/ ciekawe co u Niej..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka nie moge zobaczyc Twego foto bo siedze na telefonie i zaraz nerw mi skoczy bo noe moge tym zasranym dotykaczem zaznaczyc i skopiowac;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Ja miałam jeszcze dzisiaj karkówke zamarynowac ale juz mi sie nie chce :-P zrobię to rano i też powinna być dobra. Ja zakupy przezornie zrobiłam wczoraj bi wiedziałam co się będzie działo dzisiaj w marketach i jak wymiecione będą półki :-D
    Ja mam czasem wrazenie,ze jak jest jakies Swieto i jeden dzien zamkniety sklep to ludzie kupuja po 10toreb zakupow jakby conajmniej miesiac byl on zamknoety:p

Harusiowa, Madzisek lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:14

• Vuko Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zrobilam tylko pomidorowke z ryzem,bo mi sie nie chcialo przed praca gotowac jakos :-P

iNso87 lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 zgadzam się, ja siebie też czasami nazywam panikarą :P bo wiem jak bardzo mi zależy żeby mieć to dziecko i żeby było wszystko w porządku, a większość z nas jak to wszystko wyrzuca tu na forum to jest po prostu lepiej, lżej i czujemy że ktoś ma podobnie :-) Dziewczyny biegające na bete też tak bardzo sie martwią czy wszystko prawidłowo się rozwija i dlatego tak robią, chociaż moim zdaniem lepiej wybrać się od razu do lekarza nawet jesli na usg widac tylko pęcherzyk ciazowy. Ale kazda z nas robi jak uważa, a to że tutaj pisze sie o wszystkim i o niczym to daje nam większą siłe, że możemy zrozumiec się nawzajem :-) I nie ma co się cisnąć i irytować tylko mamy się tu wspierać ! :-) Bo dla jednej zły przyrost bety to poważna sprawa a dla innej bóle brzucha i to całkiem normalne ja myśle że każda z nas ma swoje wlasne obawy.

Vuko, iNso87, Madzisek lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    podpuszczaj podpuszczaj - zaraz wsiadam w auto i jadę :)

i załatwione :)
    mam kalafiora, brokuł, paprykę, NUTELLĘ :) bo sie skonczyła i parę jeszcze innych niezbędności
    niby była kolejka ale jak podeszłam do kasy to akurat otwierali nową kasę ;)

nie ma to jak sklep sieciowy na wsi - jest "wszystko" a ludzi mało bo wszyscy nie wiadomo po co pchają się na zakupy do miasta :)

iNso87, Madzisek lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    a propos brzucha, posłuchałam Was i poszłam (potoczyłam się?) wtedy na pogotowie, bo mogę tylko leżeć lub na wpół siedzieć bez bólu. oczywiście zmierzyli mi tylko ciśnienie i kazali w razie dalszego bólu brać jakiś co-codamol.
    nawet nie wiem czy ten ból to od ciąży, coś nie tak z jajnikiem czy jakiś mięsień naciągnięty...
    Moze zasiegnij rady dobrego gina. Czasami na IP olewaja ludzi,tak mi sie zdaje. Ja kiedys trafilam do szpitala z podejrzeniem ciazy pozamacicznej, a to byly wrzody! Prawie sie przekrecilam, bo 3 razy jedzilam do szpitala a oni mi wszystko badali poza zoladkiem!

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    nie wiem po co mowic o Kims panikara jak za pare dni okaze sie,ze to wlasnie ta osoba bedzie panikowala bo bedzie cos sie dzialo albo bedzie coa przeczuwala

zgadzam się
    Ciekawe jak potem głośno krzyczą żeby nie panikować ...

iNso87 lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    i załatwione :)
    mam kalafiora, brokuł, paprykę, NUTELLĘ :) bo sie skonczyła i parę jeszcze innych niezbędności
    niby była kolejka ale jak podeszłam do kasy to akurat otwierali nową kasę ;)

nie ma to jak sklep sieciowy na wsi - jest "wszystko" a ludzi mało bo wszyscy nie wiadomo po co pchają się na zakupy do miasta :)
    Hahahaha baby to bylo mi jeszcze kupic:D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:15

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko Suerte jest w UK,takze troche ma gorzej niestety jesli chodzi o lekarza.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny, widać, że wszystkie w ciąży, bo emocji tutaj co niemiara ;)

Flakonik, super, że maluszki się rozwijają :)

U mnie dzisiaj kiepsko: znowu plamienie :( Nie wiem, czy wystarczy odpocząć czy jutro znów odwiedzić szpital. Brzuch mnie już pobolewa od ostatniej nocy :( Trzymajcie kciuki za mnie i mojego pypka :)

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ