WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte - Widzę, że bardzo "pijesz" do kilku dziewczyn (w tym mnie) poprzez sformuowanie "latanie na betę".
    W kwestii "latania na betę" wypowiadałam się już wielokrotnie i to nie było moje "widzi mi się" tylko zalecenie lekarza spowodowane mocno zagrożoną ciążą.

Uważam, że bardziej nie na miejscu jest straszenie innych dziewczyn wyimaginowanymi, bzdurnymi informacjami dotyczącymi np. niemożności spożywania krewetek w ciąży. Jeżeli już ktoś chce kogoś ostrzec - to polecam upewnić się - czy ma się (chociaż w małej części) rację.

Anko:-), justyna14 lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    nie mówiłam o sytuacji alicji_ i innych dziewczyn, które miały podstawy do tego, żeby robić betę...
    To wg Ciebie ktora latala bez podstawy bo moze ja Kogos pominelam???

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:13

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:
    Mój suwaczek wskazuje dzisiaj 9w0d wiec twoja dzidzia dzień straszą :)
    Ania kurde sorry ja na telefonie siedze i kurde nie wiem czemu widze u Ciebie 6tydz i mysle co jest nie tak:D cholera co z ta strona u mnie:/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:14

• baby Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Baby no tak gdzies wlasnie slyszalam,ze tak naprawde to slabo sie wchlania. Ja pewnie tez zjem cos czego "nie mozna" zjesc w ciazy ;)

ja czasem zgrzeszę pasztetem :) czy kiełbaską małą czy serem pleśniowym - ale wyłącznie odrobinkę dla smaku.
    ABSOLUTNIE NIE TYKAM ALKOHOLU i surowizny - czyli tatara, ryb wędzonych (choć uwielbiam) i krewetek na surowo :) No i papierosów - ale to łatwe bo ja po prostu nigdy nie paliłam

a poza tym - nie dajmy się zwariować ;)

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ania kurde sorry ja na telefonie siedze i kurde nie wiem czemu widze u Ciebie 6tydz i mysle co jest nie tak:D cholera co z ta strona u mnie:/

Nie szkodzi to się zdarza złośliwość rzeczy martwych :-D

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie jakies swoje ulubione salatki ktore mozna wykorzystac przy grillu? Moze Ktos cos poleci?:)

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    przecież napisałam, że nie mówię o sytuacjach takich jak Twoja, czytaj dokładnie!

napisałaś to dopiero póżniej, a ja przeczytałam tą wiadomość dopiero po skonstruowaniu mojej.

• iNso87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    ja czasem zgrzeszę pasztetem :) czy kiełbaską małą czy serem pleśniowym - ale wyłącznie odrobinkę dla smaku.
    ABSOLUTNIE NIE TYKAM ALKOHOLU i surowizny - czyli tatara, ryb wędzonych (choć uwielbiam) i krewetek na surowo :) No i papierosów - ale to łatwe bo ja po prostu nigdy nie paliłam

a poza tym - nie dajmy się zwariować ;)
    Ja pasztet jem normalnie z pomidorem,nie przyszlo mi nawet do glowy,zeby tego nie mozna by bylo jesc:p

Hashija lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    a gdzie ja napisałam chociaż słowo na temat zakazu jedzenia krewetek?

A gdzie ja napisałam, że to Ty powiedziałaś?

• baby Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Dziewczyny podajecie błędne info!
    KREWETY MOŻNA JEŚĆ W CIĄŻY. Nie można owoców morza podawanych na surowo...
    Krewetek nie podają surowych. Krewetki są jednymi z najbardziej zalecanych w ciąży! Posiadają Najwięcej kwasów omega-3 które są bardzo ważne dla kobiet w ciąży...

no to kamień z serca ;) hihi
    ale ja też potrafię jadać na surowo :) więc może dlatego mi się tak do głowy wbiło

alicja_ lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:
    Nie szkodzi to się zdarza złośliwość rzeczy martwych :-D
    No kurde i dalej mam 6tydz2dni u Ciebie ;D dobra w tylku tam,nie patrze juz na suwaki przez telefon ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte, nie badz taka literalna, to jest stare przyslowie i to bardzo madre, moim zdaniem, jak sie potrafi je zrozumiec :-P

alicja_ lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za krewetkami nie przepadam, wątróbke lubię ale sporadycznie, surowizny nie jem. Pytałam się położnej o kiełbaskę z grilla i powiedziała, że chodzi nie tylko o to czy dobrze upieczone ale też o substancje , które wydzielają się podczas grilowania i mogą zaszkodzić dziecku - ale, że oczywiście raz na czas można, byle się nie obżerać.

Nadrobiłam strony i muszę głośno pochwalić mojego męża, przejął wszystkie obowiązki, chodzi do pracy, wraca robi zakupy, obiad i pomaga mi w mojej pracy jak trzeba - no skarb normalnie. Ciekawe jak się odnajdzie w roli taty.

Flakonik, Renia7910, justyna14 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie. ;) CO do jedzenia to wedlug nie kwestia indywidualna. Bo gdyby czegos naprawde nie mozna bylo jesc wcale to lekarz by powiedzial. A takie informacje mozna nie mozna to na kazdej stronie przeczytamy cos innego. Tak samo jak z dieta karmiacych piersia :)

Ale Suerte rozumiem cie ze uważasz teraz na wszystko po wczesniejszych stratach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 19:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:14

Flakonik, niania.ogg lubią tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    nie mówiłam o sytuacji alicji_ i innych dziewczyn, które miały podstawy do tego, żeby robić betę...

Suerte kochana, trochę piepszysz bzdury. Jestem z branży medycznej, połowa moich znajomych to chirurdzy i ginekolodzy i nigdy nie slyszalam aby nie jeść krewetek:)
    Albo kiełbasy z grilla!
    Mam w sobie życie z ivf o które starałam się kupę czasu i 3 ciążę straciłam wiec po co ta krytyka o pluciu sobie w brodę rzucana tak sobie na forum.
    Gdybym nie była pewna swojej wiedzy chociaż bym nie krytykowala.
    Ja tez jestem latająca na bety ale i jedzaca krewetki.

Vuko lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Vuko Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos laatania na bete, to pozwole sie pochwalic,ze moja wzrosla z 253 do 896 ^.^ a co do salatki,to ja lubie taka prosta wiosenna,na grilla tez fajna:pomidorek,ogoreczek,papryczka,kukurydzka,cebulka czerwona, ewm rzodkiewka i do smaku solki, piprzyku, mieszamy lyzeczka, troche oliwy i kropelka octu jablkowego i mieszamy lezeczka i zajadamy :-P czasami miast oliwy i octu lyzka smietany i tylez majonezu

Flakonik, iNso87, alicja_ lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Madzisek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U ła ale dyskusja się rozwinęła. Ja wam powiem że z tym jedzeniem to jest jakaś paranoja, mojej koleżance np gin powiedział że ma zakaz jedzenia jajecznicy (co dla mnie jest chore bo to nie są surowe jaja) a jajka gotowane na twardo conajmniej 10 minut za to nie wspomniał nic o surowiznie i serach plesniowych. Przecież każda z nas ma swój rozum i je co uważa :-) my jutro też robimy grila i wcale nie będę stronić od karkówki (chyba że mnie zmuli) i zamierzam też zrobić sałatkę z fetą :-D nie dajmy się zwariować bo gdybyśmy słuchały każdej rzeczy wyczytanej w internecie to byśmy nic nie jadły ;-) wszystko jest dla ludzi tylko z umiarem :-D

Flakonik, Vuko, alicja_, kwiatakacji, Hashija lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ