Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
iNso87 wrote:Przesadzac a nie,ze nie jesc
no tak
i tak dokładnie od początku pisałam - nie że zupełnie nigdy i mieć wyrzuty sumienia po każdym kęsie
ja na przykład uwielbiam krewetki - w ciąży niby nie wolno, do tej pory jeszcze nie jadłam, ale jak mnie ściśnieto pewnie zjem
bez szajby
Ale wolę poszukać innego - i jak sama iNso zauważyłaś - lepiej wchłnialnego zródła żelaza. Właśnie o natce pietruszki czytałam że lepsza niż szpinak!!
Na mnie super działają buraki ale mnie mdli po nich jak nie jestem w ciąży, a teraz to w ogóle może mi nie przejść przez gardło ... -
Suerte wrote:zresztą skoro martwię się o Maleństwo, to bez sensu, żebym chodziła i się stresowała czy wszystko jest ok, a po chwili jadła rzeczy, które należy unikać
a,zes sie uczepila tej biednej watrobki
-
nick nieaktualny
-
Suerte wrote:bo wolę nie ryzykować, nie po to tyle walczyłam o Maleństwo, żeby teraz ryzykować, bo mi język do tyłka ucieka
tak samo wiele z Was je właśnie grilla, a ja nie tykam kiełbasy, bo mi ginka sama powiedziała, żebym nie jadła...
to samo z surowymi rybami i surowym mięsem...
jeśli mi sama powiedziała co mogę jeść, a co nie, to przecież nie będę ryzykować dla kaprysu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny podajecie błędne info!
KREWETY MOŻNA JEŚĆ W CIĄŻY. Nie można owoców morza podawanych na surowo...
Krewetek nie podają surowych. Krewetki są jednymi z najbardziej zalecanych w ciąży! Posiadają Najwięcej kwasów omega-3 które są bardzo ważne dla kobiet w ciąży...baby lubi tę wiadomość
-
Witam Was serdecznie,
Trudno Was dogonić z tymi postami, wystarczy dzień i ma się takie zaległości ze ho ho...ja odebrałam wyniki dzisiejszej bety, 22dpo i wynik 10513- to chyba nieźle, bo 6 dni temu było 633...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 19:02
iNso87, Flakonik, Madzisek, baby, Nadulka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Krewetki są przepyszne
i prawda nie można jeść surowego, a akurat krewetek surowych się nie jada.
Zresztą jakby patrzeć tak na prawdę dokładnie to musialybysmy się położyć i 9 miesięcy leżeć,bo nawet chodzenie nie jest bezpieczne... Przecież zawsze możemy się przewrócić ...alicja_, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa kocham ryby i jem ich dużo, a na krewetki mam alergię pokarmową. Z grilla mam zamiar zjeść normalnie, bo zawsze pilnujemy, żeby było dobrze spieczone więc bez ryzyka, że będzie surowe. Ale to jak wszystko z umiarem
Ogólnie staram się jeść to na co mam ochotę, bo skoro organizm się dopomina to znaczy, ze potrzebuje. Mam ogromną ochotę na chipsy to zjem kilka, mam ochotę na czekoladę to zjem kilka kostek. Oczywiście nie obżeram się jak świnia, ale unikam jedynie tego czego nie wolno czyli surowego mięsa i serów z niepasteryzowanego mleka. I warzywka dokładnie bardzo myję.
alicja_, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny