X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 20:48

justyna14, iNso87 lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki wrote:
    Kava, wtrącę się jeśli mogę :)

U nas jest problem z kupą na nowym mleku. Pediatra kazała nam dawać czopek jak najrzadziej, z tym że u nas czopek wychodzi spowrotem i zaraz idzie kupa- nie rozpuszcza się. Ja daję czopek jak już na prawdę widzę że się męczy- połówkę. Nie wiem czy kp czy mm, ale jeśli mm to spróbuj dawać dużo ciepłej herbatki rumiankowej bo u mnie rozrzedzało kupkę i łatwiej szła. Ewentualnie spróbuj syrop Lactulosum na zaparcia, ja bym była ostrożna z czopkami. Lepiej nie za często :)
    powiem Ci, że ja generalnie uważam, że lepsze czopki i np maście niż cokolwiek co trafia do brzuszka, bo jednak to co trafia do brzuszka ma większy wpływ na organizm - narządy wewnętrze i z reguły więcej efektów ubocznych. Ale oczywiście im mniej czopków tym lepiej i sama się cieszę, że u Poli ruszyło naturalnie. Ale np jak mi pediatra przepisała debridat to nie wykupiłam wolałam czopki i dicoflor.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co dobrego na święta robicie? macie jakieś przepisy na smakowite sałatki?

7w3d 💔
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 20:49

justyna14, Ola_45 lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    dziewczyny ostatnio minął rok od poczęcia mojej Emci, bardzo szybko to wszystko zleciało cudnie jest to wspominać

cieszę się że zawsze tu byłyście moja skarbnico wiedzy <3

chciałabym żeby nasz wątek powrócił do kilkunastu albo kilkudziesięciu stron na dzień żebyśmy za jakiś czas zaczęły dzielić się kolejnymi testami? :D

aaa i w niedziele dostałam pierwszą @
    nom czas to leci jak szalony :) dziś patrzyłam na Polę jak śpi w wózku, prawie całą gondolkę już zajmuje, a taka była malutka jeszcze niedawno :) niedługo będą raczkować :)

Kava lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah i nadulka gratuluję pierwszej @. Powódź czy normalna? ja jeszcze nie miałam ale ja na proszkach jestem i kp więc pewnie dlatego.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki ja rozumiem wszystko, szkoda tylko, że Ty jedna stajesz w obronie całej reszty. Swoją drogą, nie spodziewałam , że zawsze tryskający humorem i dobrym słowem Acikk tak pojedzie po kimś. Ale tak jak napisane powyżej, to tylko internet.

7w3d 💔
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Oliwki Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    d

chciałabym żeby nasz wątek powrócił do kilkunastu albo kilkudziesięciu stron na dzień żebyśmy za jakiś czas zaczęły dzielić się kolejnymi testami? :D
    Ciekawe jak, jak próbowałam coś napisać i na mnie naskoczyłaś zupełnie bez powodu. Przykro tu wchodzić w takich chwilach.

Justyna, w sumie rację masz , wiadomo że od dwóch czopków tygodniowo nic się nie stanie ale od herbatki rumiankowej na pewno też nie ;) Za to szukając pomysłów na zatwardzenia wpadłam kiedyś na jakieś forum że dziewczyna pisała że codziennie wkładała termometr albo czopka i zdziwiona że teraz dziecko się nie wypróżnia samo...

dqpri09kemo7oflv.png
  • Oliwki Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Oliwki ja rozumiem wszystko, szkoda tylko, że Ty jedna stajesz w obronie całej reszty. Swoją drogą, nie spodziewałam , że zawsze tryskający humorem i dobrym słowem Acikk tak pojedzie po kimś. Ale tak jak napisane powyżej, to tylko internet.
    nie staję w obronie, nie stoję za nikim, tylko mówię to co ja myślę. I nie odpowiadam za czyjeś słowa... Stawiam się w obustronnej sytuacji. Nie sądziłam że zostanę zaatakowana właśnie tutaj, tym bardziej że ja tego nigdy tutaj nie zrobiłam. Myślę że dziewczyny też by czasem coś naskrobały, ale patrząc teraz na to to się odechciewa, bo u nas jest wymiana zdań ale nikt nikogo nie neguje, nie krytykuje, nie wyśmiewa i nie atakuje.
    Myślę że nic tu po mnie jednak ;)

dqpri09kemo7oflv.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Ola_45 lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaamalinaa wrote:
    Mi też brakuje tego ruchu co kiedyś, miło się nadrabialo kilkanaście stron jak mały miał drzemke ale nie chce się pchać tam gdzie mnie nie chcą, chociaż chętnie pogadalabym o sloiczkach bo dziś byłam u pediatry i dostałam ochrzan, że mu nie wprowadzam nic. Dziś skończył 4 miesiące a za 2 tygodnie mam mu już wprowadzić wszystkie warzywa i robić zupę na mięsie zamiast jednego mleka. Byłam w szoku bo ogólnie chciałam mu dać marchewki ale zrobił brzydka kupke z sluzem i stwierdziłam, że nie jest gotowy. Powiedziałam to pediatrze to powiedziała, że dać probiotyk i wprowadzać. Ogólnie to mamy taki ciężki skok, że od 5 dni tańczę tylko w kuchni i nie mogę Mikusia odłożyć nawet na chwilę. Mam nadzieję, że szybko mu przejdzie bo mam zakwasy ;) jest tu jakaś mama, której dziecko ma też ten skok 15-19 tygodnia? ;)

Po pierwsze mój antek kończy w niedziele 4 miesiace a już od 3 tygodni wprowadzam mu pojedyńcze produkty (tak kazała pediatra)...był już ziemniaczek, marchewka, dynia, bakłazan i jabłko... teraz jestesmy już na codziennym podawaniu marchewki z ziemniaczkiem, cukini z ziemniaczkiem, dyni z ziemniaczkiem etc
    Też byłam przerazona bo pierwsze kupki były sluzowate ale tez kazano nam wprowadzić trilac plus i jak reka odjął...
    U nas ten skok był ciezki przez tydzień...Mały był strasznie płaczliwy i marudny...w dzień nic nie spał....teraz już jest dobrze

iNso87 lubi tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

justyna14, iNso87 lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Kava Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 09:54

justyna14 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Oliwki Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava, u mnie po Espumisanie było tylko gorzej :)

dqpri09kemo7oflv.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cos sie zaczyna dziac z malym. Dzisiaj mialam okropny dzien, jestem tak zneczona, i to zaledwie po jego 5h marudzenia, bo wczesniej byl do zniesienia, ale juz popoludniu siedzial mi tylko na rekach. Dodatkowo malo dzisiaj spal.. no i ciagle by chcial jesc, chyba mu za jakis czas wprowadze cos dodatkowego bo juz swiruje z nim. Ciagle jesc i jesc. Dzisiaj opitolil 180ml i po godzinie on chce jeszcze O.o

justyna14 lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • Oliwki Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    U nas cos sie zaczyna dziac z malym. Dzisiaj mialam okropny dzien, jestem tak zneczona, i to zaledwie po jego 5h marudzenia, bo wczesniej byl do zniesienia, ale juz popoludniu siedzial mi tylko na rekach. Dodatkowo malo dzisiaj spal.. no i ciagle by chcial jesc, chyba mu za jakis czas wprowadze cos dodatkowego bo juz swiruje z nim. Ciagle jesc i jesc. Dzisiaj opitolil 180ml i po godzinie on chce jeszcze O.o
    jak już ma prawie 3,5 miesiąca to dodaj kleiku :)

dqpri09kemo7oflv.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki jak był spokój też dziewczyny się nie udzialały, więc to raczej niezależy od tego czy tu spokój czy burza.

Ola_45 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki wrote:
    Ciekawe jak, jak próbowałam coś napisać i na mnie naskoczyłaś zupełnie bez powodu. Przykro tu wchodzić w takich chwilach.

Justyna, w sumie rację masz , wiadomo że od dwóch czopków tygodniowo nic się nie stanie ale od herbatki rumiankowej na pewno też nie ;) Za to szukając pomysłów na zatwardzenia wpadłam kiedyś na jakieś forum że dziewczyna pisała że codziennie wkładała termometr albo czopka i zdziwiona że teraz dziecko się nie wypróżnia samo...
    termometrem to kiedyś pewnie nasze babcie się posiłkowały, ja osobiście bym się bała, że coś małej w pupci uszkodzę, wolę dać czopka pół i już.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki ja Cie nie atakuje, tylko szkoda, że Ty piszesz w imienu innych, a one same nie piszą, bo naskoczyć na kogoś łatwo a tu coś naskrobać ciężko. Trochę mam o to żal, bo tule czasu razem na forum i potem taka zlewka. Tak to odczuwam. Nikomu zdjęć nie każde dodawać ani podawać swoich danych, ale info "żyjemy mamy się dobrze" byłoby miło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 20:50

7w3d 💔
‹‹ 2701 2702 2703 2704 2705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ