Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola_45 wrote:U nas cos sie zaczyna dziac z malym. Dzisiaj mialam okropny dzien, jestem tak zneczona, i to zaledwie po jego 5h marudzenia, bo wczesniej byl do zniesienia, ale juz popoludniu siedzial mi tylko na rekach. Dodatkowo malo dzisiaj spal.. no i ciagle by chcial jesc, chyba mu za jakis czas wprowadze cos dodatkowego bo juz swiruje z nim. Ciagle jesc i jesc. Dzisiaj opitolil 180ml i po godzinie on chce jeszcze7w3d 💔
-
Zdrówko
ja sie chyba winka napije
justyna14 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
Nadulka wrote:Dziewczyny a czy któraś z Was zaczęła już starania o kolejną dzidzie?
mi już padło na dekiel całkiem i myślę o trzecim ale tak za 2 lata bo jak patrze na Polę i myślę, że to ostatnie chwile karmienia, tulenia takiego maleństwa itd to aż coś we mnie krzyczy, że nie! no i pamiętam, że niedawno pisałam że ciąży więcej nie, że za ciężko, a teraz jak wspominam pierwsze kopniaki w brzuszku... eh łapie sentyment
7w3d 💔 -
Oliwki wrote:Ja tam się nie wpieprzam, chciałam tylko czasem do Was zajrzeć i tyle.
Kava, nam koperek peditra odradziła. Kazała dawać herbatkę rumiankową i wodę. Tylko że u nas woda musi być bardzo ciepła żeby pił
Oliwki zaglądaj do nas jak najczęściej7w3d 💔 -
Nadulka wrote:nie zaczęłam ale jak dostałam @ to od razu powiedziałam do męża, że może to pierwsza @ i przerwa
udało nam się za pierwszym cyklem starań to może i teraz by tak było..
podziwiam Ciebie i inne dziewczyny które mają dzieciaczki rok po roku..zaczęliśmy starania jak Olek miał ok 5 msc i udało się od razu
powiem Ci, że nie ma co podziwiać, każdy dałby rade gdyby musiał i tyle. Ja świadomie chciałam jedno po drugim, bo nie chciałam żeby Olek był sampoczątek był trudny , nie ma co ukrywać i koniec ciąży też bo ja wielki brzuch a Olek uczy się chodzić, ale teraz Pola poleży w chuśtawce na macie Olek obok ogrucha grzechotką, poda jej smoczek (nieudolnie ale zawsze) i owszem są momenty że płaczą razem a ja sama i nie wiadomo które pierwsze pocieszać i tulić, ale jak widzę jak Olek ją kocha, jak ją całuje , pierwsze słowo po każdej drzemce lub spaniu to "dzidzia" to wiem, że to była najlepsza decyzja w moim życiu. A Pola? to cudwne dziecko, choć z kolką i humormi, to jak widzę rano uśmiech na buzi bo zobaczyła mamę .... jak jej nie kochać
edit: no i miłość do dzieci, po urodzeniu Olka (2 lata się o niego staraliśmy) myślałam że nie da się, fizycznie nie da się, pokochać drugiego dziecka tak samo mocno co jego, teraz wiem, że każde dziecko kocha się tak samo mocno, tylko każda miłość musi dojrzeć i ta miłość do Poli z każdym dniem jest silniejsza. Na początku się bała, że kocham ją mniej, teraz wiem, że kocham ją tak samo ! Potrzebowałam czasu, czasu z nią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 21:24
Nadulka lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Pochwalę się
mogę?
Adaś trzecią noc z rzędu zasypia od razu po kąpaniuwcześniej po kąpaniu był krzyk do co najmniej 23 a teraz jest kąpiel o 20, potem butla i Adaś śpi
oczywiście przebudzi się ze dwa razy ale ja-cierpliwa i konsekwentna czekam aż spokojnie dalej zaśnie. I teraz uwaga: Adaś śpi w swoim łóżeczku! Normalnie chyba w tym szpitalu ktoś mi syna podmienił! Coraz częściej się uśmiecha, a podczas kąpieli śmieje się w niebogłosy! uwielbia się kąpać. Nadal dużo płacze ale chyba widzę światełko w tunelu
Ale ciiii, nie chcę zapeszać
Teraz ze spraw gorszych: Adaś ma anemięw szpitalu zapisali żelazo, ostrzegali przed zaparciami i brzydkimi kupami. Załamałam się bo se myślę-bez żelaza Adaś robi kupę raz na 3-4 dni to co dopiero z żelazem? Zaparć na razie nie ma ale kupa? porażka... prawie czarna i tak cuchnąca że ja, która przez 5 lat opiekowała się leżącą babcią, przewijałam ją kilka razy dziennie, dzisiaj jak zobaczyłam i powąchałam kupę mojego syna myślałam że autentycznie puszczę pawia
Czy Wasze maleństwa też mają takie ślinotoki? U mnie w mieszkaniu gdzie nie spojrzę tak placki śliny Adasia! normalnie jestem w szoku! body też mokre do pasa. Wiem że dzieci zaczynają się ślinić ale aż tak? Czy to możliwe żeby w wieku 3 m-cy już szły ząbki?justyna14, pati_zuzia83, Oliwki, Madzisek, Azande, nutella_, iNso87 lubią tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
A mogę się jeszcze czymś pochwalić?
Będę ciociąale taką z prawdziwego zdarzenia! Mam jedną siostrę, rok starszą. Jak tylko Adaś przyszedł na świat to tak się w nim zakochała, że czasami myślałam, że kocha go bardziej ode mnie (głupia ja)
Po prostu zakochała się w nim. A tyle wsparcia, ile mi dała przy jego kolkach i ciągłym płaczu to nawet od męża nie dostałam! Zawsze im kibicowałam bo wiem że długo się starali się o dziecko i wreszcie się udało! I prawie by była grudniówką 2016 ale termin jej wyskoczył na koniec listopada
Poleciłam jej nasze forum. Ostrzegłam przed mafią Flakoników
Na razie tylko podczytuje
Dzisiaj dowiedziała się, że bije serduszko ale niestety jest też krwiak
musi leżeć
załamała się
Umówiłam ją jeszcze na potwierdzenie tej diagnozy do mojego lekarza. Jutro ma wizytę.
Będzie dobrze. musi być. trzeba wierzyć.18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
alisss87 wrote:Pochwalę się
mogę?
Adaś trzecią noc z rzędu zasypia od razu po kąpaniuwcześniej po kąpaniu był krzyk do co najmniej 23 a teraz jest kąpiel o 20, potem butla i Adaś śpi
oczywiście przebudzi się ze dwa razy ale ja-cierpliwa i konsekwentna czekam aż spokojnie dalej zaśnie. I teraz uwaga: Adaś śpi w swoim łóżeczku! Normalnie chyba w tym szpitalu ktoś mi syna podmienił! Coraz częściej się uśmiecha, a podczas kąpieli śmieje się w niebogłosy! uwielbia się kąpać. Nadal dużo płacze ale chyba widzę światełko w tunelu
Ale ciiii, nie chcę zapeszać
Teraz ze spraw gorszych: Adaś ma anemięw szpitalu zapisali żelazo, ostrzegali przed zaparciami i brzydkimi kupami. Załamałam się bo se myślę-bez żelaza Adaś robi kupę raz na 3-4 dni to co dopiero z żelazem? Zaparć na razie nie ma ale kupa? porażka... prawie czarna i tak cuchnąca że ja, która przez 5 lat opiekowała się leżącą babcią, przewijałam ją kilka razy dziennie, dzisiaj jak zobaczyłam i powąchałam kupę mojego syna myślałam że autentycznie puszczę pawia
Czy Wasze maleństwa też mają takie ślinotoki? U mnie w mieszkaniu gdzie nie spojrzę tak placki śliny Adasia! normalnie jestem w szoku! body też mokre do pasa. Wiem że dzieci zaczynają się ślinić ale aż tak? Czy to możliwe żeby w wieku 3 m-cy już szły ząbki?
dużo śliny jest i u nas i oczekuj na ząbki ale najwcześniej za miesiąc lub dwatyle to trwa z pierwszymi sztukami zazwyczaj
7w3d 💔 -
alisss87 wrote:A mogę się jeszcze czymś pochwalić?
Będę ciociąale taką z prawdziwego zdarzenia! Mam jedną siostrę, rok starszą. Jak tylko Adaś przyszedł na świat to tak się w nim zakochała, że czasami myślałam, że kocha go bardziej ode mnie (głupia ja)
Po prostu zakochała się w nim. A tyle wsparcia, ile mi dała przy jego kolkach i ciągłym płaczu to nawet od męża nie dostałam! Zawsze im kibicowałam bo wiem że długo się starali się o dziecko i wreszcie się udało! I prawie by była grudniówką 2016 ale termin jej wyskoczył na koniec listopada
Poleciłam jej nasze forum. Ostrzegłam przed mafią Flakoników
Na razie tylko podczytuje
Dzisiaj dowiedziała się, że bije serduszko ale niestety jest też krwiak
musi leżeć
załamała się
Umówiłam ją jeszcze na potwierdzenie tej diagnozy do mojego lekarza. Jutro ma wizytę.
Będzie dobrze. musi być. trzeba wierzyć.7w3d 💔 -
justyna14 wrote:gratuluję poprawy i oby było coraz lepiej
dużo śliny jest i u nas i oczekuj na ząbki ale najwcześniej za miesiąc lub dwatyle to trwa z pierwszymi sztukami zazwyczaj
Łooo matko, ja myślałam że już jutro rano będą ze dwa zębyW takim razie nawet nie próbuje chować mopa do szafy
Czy u Was też taka mgła za oknem? U mnie biało! Nie lubię mgły18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
justyna14 wrote:napewno będzie dobrze!! znam wiele przypadków że kobiety miały krwiaka i to dużego i wchłaniał się w ciągu kilku tygodniu, ale oczywiście zalecenie leżenia a potem oszczędny tryb życia.
Ja próbuję jej to tłumaczyć ale bidulka jest taka załamana, zresztą sama wiesz jak to jest w ciąży-człowiek byle czym się stresuje i drży o to maleństwo.18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
justyna14 wrote:co dobrego na święta robicie? macie jakieś przepisy na smakowite sałatki?
My na śniadanie idziemy do rodziców ale postanowiłam że dla nas do domu zrobię w tym roku to, na co najbardziej z mężem mamy ochotę
Będzie gyros, sałatka rosyjska, schab w serze pleśniowym, karkówka przekładana jabłkami, sernik i blok czekoladowy. Jak na razie to wszystko ale lista jeszcze otwarta
W ogóle to marzy mi się zrobić śniadanie dla całej naszej rodziny (rodzeństwo, rodzice, teściowie) ale to może w przyszłym roku, Adaś będzie już większyjustyna14 lubi tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
U nas tez jest multum sliny,ale u Gabrysia tez tak bylo i jak sie zaczal slinic w 2 3 miesiacu tak skonczyl jak mial 2 lata, mial krotka przerwe
a pierwszy zab wyszedl jak mial 10 miesiecy wiec ja sie nie nastawiam na zeba
zapas sliniakow mam
Alisss gratulacje ciociu i trzymam kciuki za siostre. Moze jeszcze byc grudniowka,jeszcze nic ne wiadomo moze malenstwo poczeka i urodzi sie z poczatkiem grudniaalisss87, justyna14 lubią tę wiadomość
-
pati_zuzia83 wrote:U nas tez jest multum sliny,ale u Gabrysia tez tak bylo i jak sie zaczal slinic w 2 3 miesiacu tak skonczyl jak mial 2 lata, mial krotka przerwe
a pierwszy zab wyszedl jak mial 10 miesiecy wiec ja sie nie nastawiam na zeba
zapas sliniakow mam
Alisss gratulacje ciociu i trzymam kciuki za siostre. Moze jeszcze byc grudniowka,jeszcze nic ne wiadomo moze malenstwo poczeka i urodzi sie z poczatkiem grudnia
{/QUOTE]
O matko, to ja chyba muszę się uzbroić w cierpliwość. Dzisiaj latałam cały dzień ze ścierką bo jemu normalnie leciały z buzi potoki tej śliny! Ja na prawdę myślałam że lada dzień będą zęby
Ja tam bym chciała żeby była grudniówkąAdaś by miał kuzyna albo kuzynkę też z grudnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 23:21
pati_zuzia83 lubi tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️