Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneczka86 wrote:Ubranka bardzo różnie, bo i 68 i zdarza sie 80. Jesli chodzi pampersy to juz od jakiegos czasu jestesmy na 4,bo wlasnie obciskaly ma udkach.
Waga ciężka.. ja już jestem po 2 seriach zastrzykow na kregoslup ale niestety bol wracaDziachyba zapisze sie do neurologa. Kurcze, muszę się podleczyc, bo na jesieni planowalismy starania o rodzenstwo dla Leny
No i jeszcze ponowie pytanie..co dajecie dzieciaczkom na deser?owoce słoiczkowe lub jak mam to ze sprawdzonego źródła, żeby bez nawozów były. Generalnie Pola lubi wszystko oprócz bananów
7w3d 💔 -
Moj Filip juz chodzi tylko w rozmiarze 80. Spodnie jedynie 7403.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
Ola_45 wrote:U mnie sa codziennie obiadki ale takwlasciwie to ile powinny dzieci pic teraz mleka dziennie? 3porcje mu wystarcza ?
Moj to jest glodomor straszny wiec nie wien jak to przejdzie nam. Mam nadzieje ze bebilonem 2 bedzie sie najadal porzadnie.
My już dawno jesteśmy na bebilon 2. Lekarz kazał podawać jak tylko Adaś skończył czwarty miesiąc. Bebilon to ogólnie delikatne i bardziej dietetyczne mleczko więc lekarz kazał nam szybciej przejść na dwójkę. Dwójka jest bardziej kaloryczna i przeszliśmy na nią z dnia na dzień. No i lekarz powiedział że jak zaczniemy wprowadzać słoiczki to pomimo tego żeby w ciągu dnia do roku czasu dziecka były 4 posiłki mleczne. Na puszce jest napisane że od 7 do 12 m-ca powinnam dawać 4 razy dziennie po 180 ml ale ja daje 3x150 ml plus na noc 180 ml. Każde dziecko jest inne i ja nigdy nie trzymam się rygorystycznie puszki. Reszta posiłków to słoiczki-obiadki, owoce, soczkianeczka1983 lubi tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
iNso87 odnośnie ulewania... mieliśmy z tym też straszny problem. Adaś ciągle ulewał. On w ogóle jest bardzo ruchliwym i energicznym dzieckiem. Nie posiedzi nawet chwile spokojnie. Kiedyś nawet się bałam że będzie miał ADHD
Lekarz nam mówił że to przez to ciągle ulewa. To był koszmar. Zapisał nam debridat ale od razu 3 razy dziennie po 4 ml, więc to znacznie więcej niż u Was. I powiem Ci że bałam się tej dawki, bo to jednak lek. Ale byłam już bezradna na to ulewanie. Poszłam na konsultacje do innego lekarza, to samo-debridat 3 razy dziennie po 4 ml. Uspokoił mnie i wytłumaczył działanie tego leku. Ulewanie minęło po jakimś tygodniu jak ręką odjął. Był spokój na ok 2 m-ce. Potem zachciało mi się zacząć odstawiać ten lek i problem powrócił
więc i ja powróciłam do zalecanej dawki i znowu jest spokój. Lekarz powiedział że mam spróbować zacząć odstawiać dopiero po skończonym 7 miesiącu...
iNso87 lubi tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Dziewczyny u nas pojawił się problem zatwardzeń
Zawsze był codziennie luźna kupka a teraz co drugi dzień i taka strasznie zbita kulka plasteliny
dzisiaj wypada dzień kupki i Adaś od rana stęka i się męczy aż purpurowy na buźce a w pieluszce nadal nic
Wydaje mi się że to od wprowadzania słoiczków... ale dużo ich nie daje. Adaś codziennie pije 4 razy mleczko plus słoiczek z jakimś obiadkiem i deserek z owoców. Słoiczki daję przeróżne, już potrawy z mięskiem. Deserki też różne. Przepajam soczkami rozcieńczonymi z wodą i herbatką.
Poradźcie proszę czy mam z czegoś zrezygnować, np. wrócić do samego mleka na jakiś czas? Czy przeczekać aż to minie? A może powinnam pójść do lekarza? Ja nie wiem co robić a z kupkami coraz gorzej... dzisiaj w ogóle strasznie cierpi18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
alisss87 wrote:Dziewczyny u nas pojawił się problem zatwardzeń
Zawsze był codziennie luźna kupka a teraz co drugi dzień i taka strasznie zbita kulka plasteliny
dzisiaj wypada dzień kupki i Adaś od rana stęka i się męczy aż purpurowy na buźce a w pieluszce nadal nic
Wydaje mi się że to od wprowadzania słoiczków... ale dużo ich nie daje. Adaś codziennie pije 4 razy mleczko plus słoiczek z jakimś obiadkiem i deserek z owoców. Słoiczki daję przeróżne, już potrawy z mięskiem. Deserki też różne. Przepajam soczkami rozcieńczonymi z wodą i herbatką.
Poradźcie proszę czy mam z czegoś zrezygnować, np. wrócić do samego mleka na jakiś czas? Czy przeczekać aż to minie? A może powinnam pójść do lekarza? Ja nie wiem co robić a z kupkami coraz gorzej... dzisiaj w ogóle strasznie cierpito normalne, wszystko w porządku, wymęczy 2-3 kupki i się przyzwyczai do takiej ich konsystencji i nie bedzie problemu
edit: moja takie kupki już ze 2 msc robi i na początku też było ciężko, a teraz tylko widzę, skupienie i już po sprawieza to smrodek? ufff
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 11:09
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:musi przejść ten etap, kupki po stałym jedzeniu są właśnie plastelinkowate albo całkiem takie boberki już
to normalne, wszystko w porządku, wymęczy 2-3 kupki i się przyzwyczai do takiej ich konsystencji i nie bedzie problemu
edit: moja takie kupki już ze 2 msc robi i na początku też było ciężko, a teraz tylko widzę, skupienie i już po sprawieza to smrodek? ufff
Tez martwilam sie takimi kupkami niedawno, na dodatek u nas są takie zielonkawe. Za to prutów Ci u nas dostatek i to takich konkretnych. Ostatnio przy obiedzie Maksio tak dal do vivatu ze oczy wszystkich gości skierowaly sie na dziadka bo nikt nie pomyślał ze to mogl być Maksiojustyna14 lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:musi przejść ten etap, kupki po stałym jedzeniu są właśnie plastelinkowate albo całkiem takie boberki już
to normalne, wszystko w porządku, wymęczy 2-3 kupki i się przyzwyczai do takiej ich konsystencji i nie bedzie problemu
Ufff... dzięki Ci dobra kobieto za te informacjeTak też podejrzewałam że trzeba to przetrwać ale jak już często wspominałam - Adaś to moje pierwsze dziecko i zawsze wolę się poradzić. Smrodek też mamy niemiłosierny
justyna14 lubi tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
widze, ze temat kupkowy sie przewija, ja tez sie martwic zaczelam bo tak jak u Ciebie aliis zawsze byla kupka luzniutka codziennie a teraz jakby zatwardzenia miala ciagle, zrobi "boka " czasami i dalej nic, ale wzielam sie na sposob ze jak ja poloze na brzuchu to predzej wycisnie. Teraz sa bardzo ciemne i bardzoooooo smierdzace.
czy ktorej maluszek nie lubi brokula? moja ze sloka nawet nie tknela, myslalam ze jak zrobie zupke sama z brokulem to zje, ale tez nie ma mowy... -
Kasiag - U nas z brokulem nie bylo problemu
Jej jak ona juz pieknie siedzi! Moj juz umie ale jest tak ruchliwy ze szybko spada na przod lub boczek.
Spacerowka to tragedia, w srodku wkladka nam sie zsuwa i siedzi krzywo, musze kupic nowa spacerowke bo ta jest od wozka 3w1.
My po szczepieniu. Filip mierzy 75cm i wazy 9,5kgiNso87, Mama_Julka, aneczka1983 lubią tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
KASIAG24 wrote:widze, ze temat kupkowy sie przewija, ja tez sie martwic zaczelam bo tak jak u Ciebie aliis zawsze byla kupka luzniutka codziennie a teraz jakby zatwardzenia miala ciagle, zrobi "boka " czasami i dalej nic, ale wzielam sie na sposob ze jak ja poloze na brzuchu to predzej wycisnie. Teraz sa bardzo ciemne i bardzoooooo smierdzace.
czy ktorej maluszek nie lubi brokula? moja ze sloka nawet nie tknela, myslalam ze jak zrobie zupke sama z brokulem to zje, ale tez nie ma mowy...
Mój wreszcie też dzisiaj wycisnał kupkę-ciemno-zielona (prawie czarna) cuchnąca plastelinkai teraz jest cacy-od razu ma humorek lepszy. Odnośnie brokuła to Adaś zjadł-owszem. Ale ja prawie pawia puściłam jak go spróbowałam dlatego drugiego słoiczka w ogóle nie otwierałam i stoi do dziś. Podobnie pasternak-fujjjj... Ogólnie wszystkie te słoiczki, zwłaszcza z pojedynczymi warzywami sa mdłe i dla dorosłego człowieka nie dobre ale brokuł i pasternak to jak dla mnie przesada.
Ale że nawet w zupce nie lubi? Może jeszcze z czasem jej się przestawi18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
alisss87 wrote:Mój wreszcie też dzisiaj wycisnał kupkę-ciemno-zielona (prawie czarna) cuchnąca plastelinka
i teraz jest cacy-od razu ma humorek lepszy. Odnośnie brokuła to Adaś zjadł-owszem. Ale ja prawie pawia puściłam jak go spróbowałam dlatego drugiego słoiczka w ogóle nie otwierałam i stoi do dziś. Podobnie pasternak-fujjjj... Ogólnie wszystkie te słoiczki, zwłaszcza z pojedynczymi warzywami sa mdłe i dla dorosłego człowieka nie dobre ale brokuł i pasternak to jak dla mnie przesada.
Ale że nawet w zupce nie lubi? Może jeszcze z czasem jej się przestawi
Ola kawał Filipka !!! on chyba na tych siatkach centylowych to wszędzie powyżej 95 centyla co?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 15:48
7w3d 💔 -
Justyna - no Filip to kawal chlopa mi sie robi
No on ma wlasnie te centyle na gornej granicy normy. O ile sie nie myle to wlasnie jakos 95 lub 97
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
Wlasnie sprawdzilam. Wage ma 97 centyli. Wzrost przekroczyl norme w centylach. Obwod glowki ma 50 centyli ale to ponoc dobrze bo teraz glowka juz bedzie wolno rosla w stosunku do obwodu klatki piersiowej i calej reszty.
Mały "Gigant" mi rosnie
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
a wlasnie jak podajecie biszkopta|??i czy ktoras podaje sucharki ?? dziiaj zrobilam kolejne podejscie brokulowej zupki i cos tam zjadla ale krzywila sie sytrasznie . a ten ze sloika to jakas masakra cala kuchnia mi smierdziala jak go otwarlam
no Zuza twardo siedzi potrafi sie z pol godzinki bawic i nie wywalic, schyla sie prostuje i trzyma ladnie rownowage:)
alisss87, justyna14 lubią tę wiadomość