X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Lenea888 Nowa

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny, jestem grudniowa mama, moge dolaczyc

• agat Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 13:15

• agat Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem. Pewnie mnie nie pamiętacie. Ale ja o Was pamiętam. Chciałam Was pozdrowić i powiedzieć, że u mnie ok. zaraz zacznę czytać co u Was.

Piegus, Nadulka, Mama_Julka, iNso87, justyna14, nutella_ lubią tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że dziewczynom sprawdza się nosidło tula albo mei-tai np. z lenny lamb. Ja póki co czekam na swoje i dopiero wtedy będę mogła sama ocenić. :)

Nadulka lubi tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Hej, jestem. Pewnie mnie nie pamiętacie. Ale ja o Was pamiętam. Chciałam Was pozdrowić i powiedzieć, że u mnie ok. zaraz zacznę czytać co u Was.

Wrecz przeciwnie, dziewczyny pytały o Ciebie i martwiły się, bo pamiętamy, że miałaś nieciekawą sytuację w domu. Mam nadzieję, że już jest wszystko dobrze u Was. :)

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Lenea888 Nowa

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miłe powitanie... No cóż powodzenia...

• lips Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agat wrote:
    Lips, my ostatnio jechaliśmy 5h samochodem do rodziców. W pierwsza stronę wyjechaliśmy ok. 16 po pracy męża i było trudniej niż podczas powrotu, ale daliśmy radę. Zresztą nie było innego wyjścia :) mam ze sobą arsenał zabawek i korzystam z nich. Córka spala w każdą stronę po ok. 1,5 h. Myślę, że w pendolino jest 100 razy łatwiej, bo można wziąć dziecko na ręce :) tylko nie wyobrażam sobie pakowania na taki wyjazd, u nas bagażnik nawet na weekend jest pełny, a mamy combi :)

Myśle że jakbyśmy się uparli to pewnie można by sie wybrać w taka podróż ale z drugiej strony mamy tak blisko góry... Pewnie zostaniemy przy górach.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • agat Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• agat Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 13:16

• alisss87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Pewnie że pamiętamy! Dalej pisaj szybciutko co u Ciebie ;)

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Aliss jak u was z usypianiem ? Jest jakiś postep ?

Szczerze? Zero postępu. Musze chodzić, lulać, szeptać ciii a jak odłożę to i tak często klapa. Próbowałam usypiać na moim łóżku, przytulać, całować itp. ale mam wrażenie że ten mój Adaś nie lubi takich czułości. On jest bardzo energiczny i nawet jak jest zmęczony i kładę się z nim na łóżko to tylko się wierci, kręci, rzuca, drapie, szczypie itp. Nie wiem czy to wina tego że nie karmiłam piersią? Nieraz nawet mi przykro że on tak mało przytula się do mnie :( Tzn nie jest jakimś tam anty-czułym ale jakoś nie za bardzo lubi się przytulać :/ W dzień ma 4 drzemki po ok godzince ale też oczywiście z całym rytuałem lulania i kołysania. Także jak przychodzi wieczó to kolana mi wysiadają totalnie. Na razie się poddałam i czekam aż mąż będzie miał większe luzy w pracy, a będzie to za ok 2 tygodnie. Wtedy obiecaliśmy sobie że popracujemy nad tym usypianiem Adaśka:)

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pochodze z Wielkopolski, nad morze mam ok 2,5 godziny jazdy a w góry około 6 godzin :/ I w tym roku planujemy odwiedzić zarówno morze jak i góry :) oczywiście z Adaśkiem :) nad morze jadę na 5 dni już za półtora tygodnia a w góry pod koniec lipca. Podróżą strasznie się stresuje,zwłaszcza w góy ale jestem dobrej myśli. Najwyżej będziemy się często zatrzymywać :)

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc tak, Staś dziś skończył pół roczku. Mój mąż co jakiś czas mówi że się wyprowadzi ale już przestaje mnie to ruszać. Staś ma zdiagnozowane napięcie i asymetrię i od jutra startujemy z rehabilitacją Vojty a później Bobath. Urodził się zdrowy, bez niepełnosprawności, ma tylko AZS który może być związany z napięciem mięśniowym. Waży w tej chwili 8,5 kg 70 cm. Czyli prawie połowa mnie jeśli chodzi o wzrost. Spokojny, kochany, całą noc śpi. Po drugiej dawce szczepionki skojarzonej miał spadek apetytu ale wraca do formy. Nie wiem jak to z tymi szczepionkami jest ale robiąc coś dla niego boję się jednocześnie że go skrzywdzę. Za dużo przy tym szumu. Człowiek nie wie w co wierzyć.
    A ja? Zaczynam brać się za siebie. Tzn. mieć wewnętrzne poczucie godności. Echem odbija mi się słowa "śmierdzisz" bo wypiłam kawę. I nie mam zaufania o to, że zadba o nas. Dziś wypiliśmy po lampce wina z okazji urodzin Staśka. Jak powiedział, że to dla mnie bo go urodziłam to byłam głęboko zdziwiona o co mu chodzi. Nie wiem czy zagrywa, czy coś ma z emocjami nie tak bo traktuje mnie jak nie powiem, a tu takie miłe słowa. HMMM...
    nawet nie chce mi się zastanawiać.

W każdym razie Staś daje mi dużo szczęścia. Nie zawsze wiem jak go zadowolić ale jakoś wytrzymuje ze mną. Staram się iść drogą wzajemnego szacunku- on nie płacze a ja mu daję co chce. Mnie głowa nie boli a on jest szczęśliwy. Oczywiście żartuję ale generalnie staram się go rozumieć i chyba jakoś idzie. Nie siedzi, nie raczkuje, nie pełza. Ale się obraca, długo lży na brzuchu, jest silny... No i musimy podleczyć tylko napięcie. A to pewnie moja wina bo go źle zawsze trzymałam przy karmieniu i tak mu zostało.
    Teraz już to wiem...
    Ot. tak w długim skrócie

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Wrecz przeciwnie, dziewczyny pytały o Ciebie i martwiły się, bo pamiętamy, że miałaś nieciekawą sytuację w domu. Mam nadzieję, że już jest wszystko dobrze u Was. :)
    Jesteście kochane!!

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Kasiag - U nas z brokulem nie bylo problemu :) Jej jak ona juz pieknie siedzi! Moj juz umie ale jest tak ruchliwy ze szybko spada na przod lub boczek.
    Spacerowka to tragedia, w srodku wkladka nam sie zsuwa i siedzi krzywo, musze kupic nowa spacerowke bo ta jest od wozka 3w1.

My po szczepieniu. Filip mierzy 75cm i wazy 9,5kg :D
    Jak Wy pędzicie!!!

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:

Pewnie że pamiętam! Super że się odezwałaś :)
    Przyznam szczerze, że po tym co pisałaś o swoim facecie, to myślałam, że nie jesteście już razem. Ale w końcu napisałaś, to wiadomo co nieco :) Buziaki dla Stasia od e-ciotki :) Mój pierwszy syn ma takie drugie imię, po dziadku.

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Julka wrote:
    Pewnie że pamiętam! Super że się odezwałaś :)
    Przyznam szczerze, że po tym co pisałaś o swoim facecie, to myślałam, że nie jesteście już razem. Ale w końcu napisałaś, to wiadomo co nieco :) Buziaki dla Stasia od e-ciotki :) Mój pierwszy syn ma takie drugie imię, po dziadku.
    no i może tak powinno być, kto wie za ile czasu to się stanie. Ja synowi ojca odbierać nie chcę. Musi być i koniec. Choćby przez te dwie minuty tylko trzymał czy zwisał przez ramę od łóżka - niech będzie.
    Dziękujemy za całusy. My też daliśmy po dziadku imię. I dziś wydaje mi się najpiękniejsze ;)

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss87 wrote:
    Szczerze? Zero postępu. Musze chodzić, lulać, szeptać ciii a jak odłożę to i tak często klapa. Próbowałam usypiać na moim łóżku, przytulać, całować itp. ale mam wrażenie że ten mój Adaś nie lubi takich czułości. On jest bardzo energiczny i nawet jak jest zmęczony i kładę się z nim na łóżko to tylko się wierci, kręci, rzuca, drapie, szczypie itp. Nie wiem czy to wina tego że nie karmiłam piersią? Nieraz nawet mi przykro że on tak mało przytula się do mnie :( Tzn nie jest jakimś tam anty-czułym ale jakoś nie za bardzo lubi się przytulać :/ W dzień ma 4 drzemki po ok godzince ale też oczywiście z całym rytuałem lulania i kołysania. Także jak przychodzi wieczó to kolana mi wysiadają totalnie. Na razie się poddałam i czekam aż mąż będzie miał większe luzy w pracy, a będzie to za ok 2 tygodnie. Wtedy obiecaliśmy sobie że popracujemy nad tym usypianiem Adaśka:)

Pytam bo u nas jest podobny problem. JAk miał około 3 miesiące to sobie wypracowaliśmy zasypianie w łóżeczku, póżniej mały miał zaostrzenie azs i się mega drapał i wtedy musiałam go lulac i nawet ręce wiazać bo inaczej wogóle nie mógł zasnać. No i teraz są tego konsekwencje. U nas też się nie chce przytulać, wierci się obojętne czy to na łóżku ze mną (kp) czy w łóżeczku, chce sie bawić, przewraca sie na brzyuszek i się śmieje mimo ze widzę ze jest bardzo zmęczony. Z kolei jak go chce lulać to sie tak pręży że go utrzymać nie mogę. I juz nie wiem co mam zrobić. A śpi 2 razy po około 40 minut wiec tak naprawde tyle co nic.

Pati78 lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka jesteś bardzo silna. Zreszta wszystkie musimy być silne dla naszych dzieci. Trzymam za was kciuki zebyście byli ze Stasiem szczęśliwi :)

aneczka1983 lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
‹‹ 2773 2774 2775 2776 2777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ