X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialam jeszcze pytac jakie serki podajecie maluchom?

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    mialam jeszcze pytac jakie serki podajecie maluchom?
    Nie podaję bo mamy jeszcze czas na to.
    Na początku bawiłam się w to dosypywanie nutritonu, ale było to dla mnie zbyt uciążliwe i kupiłam mleko ar. Tylko mały nie ma refluksu, ale cały czas ulewa gdy choć na chwilę odstawię ar. Mieszam tj. napisałam wcześniej bebiko i bebiko ar. Długo z przewagą ar, teraz starczy pół na pół.

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • lips Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba lek separacyjny. Moja mama sie czasami opiekuje Dawidkiem. Dzisiaj po pół godziny mama dzwoni żeby przyjechać bo małemu coś jest: że aż sie zanosi płaczem i napewno go coś boli. Przyjechałam, wziełam na ręce i cisza... I jak go mama brała na ręce to od razu płakał.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • agat Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 13:16

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Spróbuj dać 2 i dodaj nutrition:) My do tej pory hippa i nutrition bo tez u nas byl problem a mm nie chcieliśmy zmieniać choc kupiam raz mm z ar bebilon chyba ale dalam 2 butle i tyle wróciliśmy do hippa i nutritiona. I jestemy dzieki temu normalnie na 2mm i przeszliśmy normalnie tzn 1,sie skonczyla to 2 odrazu,nic nie mieszalismy z 1.
    Tak właśnie zrobię .kupiłam juz zwykły bebilon 2 akurat w biedronce promocja za kg 43 zł i bede mieszać na razie . Co do serkow pytan bo zuza uwielbia i dawalam jej właśnie te z nestle ale ona codziennie kubek pochłania i dzisiaj kupiłam jej najmniej chemiczny jaki znalazłam z rolmlecz czy cos i zjadła większą połowe dość sporego kubka nie wiem czy nie przesadziam bo później go trochę zwrócila

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zuza też reaguje na niektóre osoby płaczem mojego brata jak zobaczy odrazu mina do płaczu i jak nigdy w wczoraj u lekarza na pielęgniarki i lekarke .jak wyjde z pokoju to też zaczyna mruczec . Toten lek o kktórym piszecie?

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Kurde tak pomyslalam znowu o przykrych wiadomościach jakie uslyszalam wczoraj w wiadomościach i nie mogę tego przeżyć normalnie dziewczyny;/ Nie wiem czy slyszalyscie ale w DisneyLandzie aligator zaatakował 2 letniego chłopca;/ ojciec dziecka szarpal sie z nim i potem matka i ratownik ale nic z tego;/ najgorsze w tym wszystkim jest to,ze ten aligator odplynal z dzieckiem;/ nie wiem czemu ale tak mnie przybila ta historia od wczoraj,ze nie dam rady zapomnieć.. Sory,ze tak zasmucam ale musiałam to napisać,wygadać..

iNso ja tak samo przeżywam to do dzisiaj! jeszcze wczoraj wszystkim to opowiadałam. Takie historie mnie tak dobijają że chodzę kilka dni jak struta :/
    Ale wiecie co? Od kiedy mam Adasia to inaczej przeżywam takie tragiczne historie związane z dziećmi... Jakoś tak bardziej histeryzuję, dlatego że teraz sama jestem matką. Np moja siostra (ciężarna) w okresie badań prenatalnych (tych pierwszych) co chwilę robiła przelewy na jakieś fundacje charytatywne chorych dzieci. Rozmawiałam z nią i mówi że dopiero teraz dociera do niej powaga problemu.

P.S. siostra bedzie miała też chłopczyka :) logistycznie rzecz biorąc fajnie-wszystkie ciuszki po Adaśku będą pasować, tym bardziej że Adaś był strasznie rozpieszczany w ciuszkach przez moją siostrę, teraz to wszystko do niej wróci ;) Ale swoją drogą-liczyłam u niej na dziewczynkę ;)

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się dzisiaj świętując pół roczku! :D mamy z tej okazji małe świeto :) moja siostra przygotowała mini-party dla Adasia, a bardziej chyba dla dorosłych :) jedziemy do niej i do szwagra na noc. Adaśka położymy spać a my sobie posiedzimy przy drinku i pogadamy :) teraz jak siostra w ciąży to mamy mnóstwo tematów do rozmów a i nasze chłopy lubią razem podrinkować :) Odkąd Adaś miał kolki i liczyły się tylko kolejne miesiące żeby to dziadostwo minęło to moja siostra w rocznicę każdego miesiąca przyjeżdżała do Adasia z torcikiem :) Szkoda że biedaczek nie mógł ich spróbować ;)

iNso87, justyna14, Aneczka86, MeGi1986 lubią tę wiadomość

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliss najlepszego dla Adasia :)

ja wczoraj miałam wychodne ze znajomymi :) ale się wybawiłam :) wróciłam o 2 a o 5 już Olek mnie obudził :/ ale mimo wszystko czuję się świetnie, zrelaksowana, zadowolona i zdążyłam zatęsknić za dziećmi :)

mąż się dziećmi zajął, nawet trochę posprzątał :) po ostatnich gorszych momentach w naszym małżeństwie, chyba w końcu zaczyna się starać :)

alisss87, Ola_45, iNso87, aneczka1983 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    U nas chyba lek separacyjny. Moja mama sie czasami opiekuje Dawidkiem. Dzisiaj po pół godziny mama dzwoni żeby przyjechać bo małemu coś jest: że aż sie zanosi płaczem i napewno go coś boli. Przyjechałam, wziełam na ręce i cisza... I jak go mama brała na ręce to od razu płakał.
    tak, lęk, u nas też tak było, teraz już powoli mija :)

7w3d 💔
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny to wspolczuje. Poki co moj Filip jest dzielny i odwazny i nie boi sie nikogo. Oby tak bylo caly czas.

Ja nadal od rana czekam na @. Bolal brzuch jakbym miala dostac za chwile a pozniej minal jak reka odjal. Nic juz nie boki, @ nadal nie ma. Moze wieczorem dostane :/

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam oookress ! :D :D :D

Kava lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lenka kilka dni temu jadła kisiel z tum, że taki wlasnorecznie robiony. Smakowal :-)
    Dziewczyny wiem, że temat już był..ale jaka spacerowke polecacie? Zdecydowalam, że na lato zakupimy lekką, bo Lenie jakoś gorąco w tej od wózka 3w1. Chcialabym cos przestrzennego i dobrze prowadzącego z duzym koszem.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni temu kupiłam Peg perego pliko mini. Jak narazie jestem zachwycona: jest lekki i zwrotny, super sie składa 1 ręką, Dawid się w niej bardzo dobrze czuje. Zakupiłam go z myślą o wózku do samochodu ale widzę że jeżdzi mu się lepij niż w naszym terenowym Jedo Fyn.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss, Dawidek też kończy dziś pół roczku :) :) ale ten czas leci :)

iNso87, alisss87 lubią tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacerowka zdcydowanie będzie lepsza dla mojej Leny na te ciepłe dni. Na jesieni pewnie wrócimy do tej z 3w1. Z wozka obecnego nie jestem zadowolona, wiec czekam do następnego lata i sprzadajemy. Dla kolejnego dzieciatka kupimy inny :-)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja obiadek szykuje, patrze, a cała ferajna mi posnęła, najpierw Olek w łóżeczku, a teraz mąż z Polką na kanapie :)

mąż już 3 raz zagaił o 3 dziecku a ja się rękami i nogami bronię. Uważam, że u nas to za wcześnie, bo ja nie czuję, żeby doszła już do siebie po 2 ciążach pod rząd, a nie chce narażać maleństwa. Więc jeśli już się zdecyduję, to najwcześniej w przyszłym roku na wiosnę, jak Pola będzie już ponad rok miała.

a jak u Was z myślą o kolejnym? wiem, że część już zaczyna starania :)

iNso87, alisss87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już myślimy o drugim bardzo poważnie. Na razie jesteśmy nastawieni na niespodziankę, po prostu nie robimy nic by nie zajść w ciążę. A jeśli tak nic się nie uda, to zapowiedzieliśmy sobie, że zaczynamy od przyszłego roku jak wrócę do pracy, Bobik już będzie chodził :)
    Ostatnio zatęskniłam za byciem w ciąży, emocje na usg, przygotowania i zniecierpliwienie. Wiem, że przy starszym dziecku w domu wszystko będzie jednak wyglądać inaczej, ale na pewno znajdą się nowe uroki :) Zawsze uważałam, że lepiej się czuję bez ciąży, ale sam stan był pozytywny:)
    Justyna, bardzo różniły się dwie ciąże u Ciebie i ich przeżywanie?

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie do mam, które już mają za sobą ząbkowanie, jak było u was?
    U nas tydzień temu pojawił się dolny ząbek, raczej niespodziewanie - mały wkładał tylko paluszki do buzi i może troszkę marudził, ale nie jakoś bardzo. Po chwili pojawił sie drugi i tu zaczęły się pobudki w nocy, straszny płacz po przebudzeniu w nocy, nie bardzo chce jeść, widzę, że go boli jak tak płacze. Gorączki nie ma, z biegunką - wręcz odwrotnie ;/, daliśmy raz czopek przeciwbólowy na noc i było ok, dziś nie daliśmy i po prostu masakra. To już trwa jakieś 3 dni, czyli nie tak długo, ale mam pytanie - czy nie powinno go przestać boleć jak już się wyrżnie przez dziąsło?? Jeden już ma całą koronę na zewnątrz, a drugi też już chyba jest (nie ma opcji żeby pokazał dokładnie).

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas drugi dzień gorączka. :(

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

‹‹ 2775 2776 2777 2778 2779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ