Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kava wrote:Bobath, zaczęliśmy chodzić bo była mała asymetria.
Teraz jest już ok, ale i tak chodzimy. Ale tak myślę, że może jeszcze jedne zajęcia i sobie odpuszczę. Sama nie wiem
Adaś zuch! To taki baletmistrz z tymi stópkami na zewnątrzalisss87 lubi tę wiadomość
-
I tylko zamelduję, że po odstawieniu kaszy i vivomixu pupa wraca do formy (coś tam jeszcze jest ale to już kwestia pewnie dwnia czy dwóch, a skóra na ciałku i twarzy - w końcu to powiem - jak pupcia niemowlęcia
Kava, Nadulka, Julia2015, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Ania jeju jak ja sie ciesze, normalbie jakby to moje dziecko bylo
Tak mi bylo szkoda Stasia
Niech rosnie zdrowo
Moze to rzeczywiscie gluten tak na niego dziala?
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
U nas tez czasem ciezko przez zabki. Ogolbie to radosne dziecko, caly dzien usmiechniety, smieje sie, no na prawde sama slodych. Ale ma takie momenty ze ma sie go dosc03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
Hej. Moj maly zawsze na noc zasypial sam. Kladlam go w lozeczku i wychodzilam. Jednak od tygodnia ma taka faze ze przekreca sie na brzuch a po chwilinplacze bo mu nie pasuje. To ja go z powrotem na plecy lub na bok, ale nie zdarze jeszcze go dobrze polozyc a on juz znow na brzuch sie przekreca. W koncu jak juz sie rozplacze na dobre to go wezme na rece i chwile polulam i dopiero go odkladam i zasypia... Niezmordowany jest w tym lezeniu na brzuchu
-
iNso87 wrote:Dlatego ja swoja wsadzam do basenu i Ona tam siedzi z kulkami i zabawkami i nie wylazi a moze poprostu kup kojec?
No właśnie poruszyłam z mężem temat kojca i chyba zakupimy. Masz coś godnego polecenia? Aha, i jako byś mogła to wrzuć link tego fotelika do samochodu co kupiłaś. Bo też się przymierzamy a fajnie obejrzeć coś sprawdzonego18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
aneczka1983 wrote:I tylko zamelduję, że po odstawieniu kaszy i vivomixu pupa wraca do formy (coś tam jeszcze jest ale to już kwestia pewnie dwnia czy dwóch, a skóra na ciałku i twarzy - w końcu to powiem - jak pupcia niemowlęcia
Aneczka super! Kamień z serca! Ostatnio ciągle o Was myślałam, biedny Stasiufajnie że pupcia się goi. Jeszcze tylko życzę unormowania karmienia, żeby i pupcia była ładna i Stasiu najedzony a wtedy mama zadowolona
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
natalka0887 wrote:Hej. Moj maly zawsze na noc zasypial sam. Kladlam go w lozeczku i wychodzilam. Jednak od tygodnia ma taka faze ze przekreca sie na brzuch a po chwilinplacze bo mu nie pasuje. To ja go z powrotem na plecy lub na bok, ale nie zdarze jeszcze go dobrze polozyc a on juz znow na brzuch sie przekreca. W koncu jak juz sie rozplacze na dobre to go wezme na rece i chwile polulam i dopiero go odkladam i zasypia... Niezmordowany jest w tym lezeniu na brzuchu
U nas temat spania nadal porażkąBo czy jest jeszcze ktoś na forum kto musi lulać swoje dziecko na rękach, znosząc jego wierzganie i płacz? Niestety u nas innej opcji nie ma żeby usnął, czy to drzemka w dzień czy sen nocny. Ja już coraz częściej płacze z bezsilności...
Natalka i u nas to samo, odłożę go na boczek a on myk-na brzuszek, czasem trochę pośpi na tym brzuchu ale zazwyczaj od razu jest płacz bo on wtedy nie wie co zrobić. Wczoraj trochę pospał w pozycji żaby-na brzuszku, nogi podkurczone, ręce rozłożone. Ale niestety potem we śnie nie umie przewrócić się z brzuszka na bok czy na plecy i jest płacz, czasem tak podchodzę 6-7 razy w nocy18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
U mnie tez jest ten problem, ja sie juz do tego przyzwyczailam. Filip przewaznie spi cala noc ale tak sie wierci..
Zasypianie tez jest ciezkie, czasem uda sie od razu, a czasem siluje sie z nim dlugo. Wczoraj usnal po 22 przy kolysance z youtube'a. Musialam mu puscic i pokazywac, dopiero usnal, czasem sam usnie, czasem przy butli, czasem na mnie, ogladajac bajke a czasem sluchajac mozarta haha03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
hej, czy ma któraś pewne informacje na temat możliwości powrotu do pracy po urlopie macierzyńskim na 7/8 etatu? (nie chodzi mi o to, żeby mieć godzinę przerwy przy kp, bo nie o to chodzi).
Czy wie któraś czy obowiązuje wtedy jakaś ochrona przed zwolnieniem, kiedy można zmienić etat na cały, itp.
edit: i czy pracodawca może taki wniosek odrzucić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 15:50
-
iNso87 wrote:Aha i chcialysmy sie pochwalić umiemy tez juz stać na nogach.
) Lena jak siedzi na pupie lapie mnie za palce i podnosi sie z ziemi i stoi na nogach:d
Superkiedyś się cieszyłyśmy jak dzieci chwytane za paluszki siadały, teraz już wstają
ahhh jak ten czas leci
iNso87 lubi tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️