Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia2015 wrote:hej, czy ma któraś pewne informacje na temat możliwości powrotu do pracy po urlopie macierzyńskim na 7/8 etatu? (nie chodzi mi o to, żeby mieć godzinę przerwy przy kp, bo nie o to chodzi).
Czy wie któraś czy obowiązuje wtedy jakaś ochrona przed zwolnieniem, kiedy można zmienić etat na cały, itp.
edit: i czy pracodawca może taki wniosek odrzucić?
Kojec polecam BabyDesign play, ale jest duuuzy.alisss87 lubi tę wiadomość
-
alisss87 wrote:No właśnie poruszyłam z mężem temat kojca i chyba zakupimy. Masz coś godnego polecenia? Aha, i jako byś mogła to wrzuć link tego fotelika do samochodu co kupiłaś. Bo też się przymierzamy a fajnie obejrzeć coś sprawdzonego
Alisss polecam zakup kojca, u nas mimo moich obaw sprawdza sie super i Zuzia tez zadowolona się w nim bawi. Wiadomo długo nie posiedzi, bo to straszna mała wiercipieta,ale dobre i chwile spokoju. No i do wc człowiek spokojnie może wyjscMy mamy kojec Berber country - polecam, jest fajny,solidny i sklada sie na pol jednym ruchem.
alisss87 lubi tę wiadomość
-
alisss87 wrote:U nas temat spania nadal porażką
Bo czy jest jeszcze ktoś na forum kto musi lulać swoje dziecko na rękach, znosząc jego wierzganie i płacz? Niestety u nas innej opcji nie ma żeby usnął, czy to drzemka w dzień czy sen nocny. Ja już coraz częściej płacze z bezsilności.../
Nie zawsze, bo np. dzis rano wzielam na rogala, przytulilam, dalam smoka i Szumisia a on zamknal oczy i zasnal.
Ale wieczorne usypianie to tragedia. -
Aliss a moze spróbuj nie lulać na leżąco tylko tak pionowo jak trzymasz na małpkę (mam nadzieje że wiesz o co chodzi). Wtedy się ciężar inaczej rozkłada i jest dużo lżej. Myśle że w tym wieku dziecko juz nie uleży lulane w poziomie.
U nas porażka z jedzeniem. Z łyzeczki mały je tylko papke z jabłka a całą reszta pluje i nie zje nawet 2 łyżeczek. Zastanawiam sie nad BLW. Ktoś moze stosuje ? -
Uff.. filip usnal, godzine sie meczylismy. Odkladanie do lozeczka i wychodzenie nie pomoglo, noszenie tez nie. Zmeczyl sie i w koncu usnal lezac kolo mnie tulac sie do swojej poduszki. Posmarowalam mu Dentinox na dziasla i wsadzilam czopek Paracetamolu jeszcze (tylko ten mialam) no i usnal.. błoga cisza. Przez ostatnia godzine (a nawet i dluzej) ciagle krzyki, wrzaski, marudzenie. Chyba sie napije wina, aczkolwiek przy moim okresie nie wskazane..03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
Inso - moj okres jest nieobliczalny, moze byc taki lajtowy, a za chwile mnie zalewa. A przy alkoholu to juz w ogole..
Ale chyba musze sie czegos napic na rozluznienie bo czuje ze cale moje cialo jest spiete strasznie :x03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
Mam nadzieje ze mi minie bo w niedziele chcialam isc na otwarty trening z Ewa Chodakowska i reszta ekipy w Warszawie03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
alisss87 wrote:U nas temat spania nadal porażką
Bo czy jest jeszcze ktoś na forum kto musi lulać swoje dziecko na rękach, znosząc jego wierzganie i płacz? Niestety u nas innej opcji nie ma żeby usnął, czy to drzemka w dzień czy sen nocny. Ja już coraz częściej płacze z bezsilności...
Natalka i u nas to samo, odłożę go na boczek a on myk-na brzuszek, czasem trochę pośpi na tym brzuchu ale zazwyczaj od razu jest płacz bo on wtedy nie wie co zrobić. Wczoraj trochę pospał w pozycji żaby-na brzuszku, nogi podkurczone, ręce rozłożone. Ale niestety potem we śnie nie umie przewrócić się z brzuszka na bok czy na plecy i jest płacz, czasem tak podchodzę 6-7 razy w nocy
Ale spanie w dzien dalej porazka, caly czas spi w wozku i zasypia tam szybko. Jak chce go uspic w lozeczku to zajmuje mi to z godzine, co chwila na brzuchu lezy i placze, to go wyjmuje, tule, odkladam az w koncu juz zmeczony i zaplakany zasypia przy cycku lub na rekach. Potem musze chwile odreagowac, zabiore sie za jakas robote i on sie budzi.., wiec dalam sobie spokoj i dlatego klade go do wozka. Narazie sam jeszcze nie siada i nie wstaje wiec jest ok, ale co bedzie za chwile. Licze na cud ze pewnego dnia poprostu bedzie spal w lozeczku.
Dzis u tesciowej usnal przy cycku i zostawilam go na tapczanie, zabrzpieczylam i wyszlam zadowolona ze tak szybko poszlo. Radoac trwala krotko, bo wstal po 15min...
-
Inso - podziwiam
Ja dopiero sie wyczlapalam z mlodym na zakupy. Nie wiem co na obiad zrobic, jakies pomysly?
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
Inso ja to zawsze Cię podziwiam. Ja mam jedno dziecko a energii do sprzatania brak. Choć nie powiem, jak tak poczytam o tym Twoim sprzataniu to mnie to mobilizuje
Ja wlasnie leżę i wsluchuje się w ciszę. Lena śpi, męża nie ma a za oknem ponuroAle mamy lato.
Moja Lena na noc zasypia sama. Po kąpieli zje i odlozona do łóżeczka zasypia. Raz szybko a raz sobie pogada aż zasnie. W dzień niestety łóżeczko traktuje jak miejsce do zabawy i zasypia jedynie w bujaczky. Probowalam to zmienić ale bylo jeszcze gorzej, bo jak ona jest bardziej zmęczona to jeszcze gorzej ja uśpić. No i narazie ten bujaczek.
Inso..a jak Lenie podoba sie jazda w nowym foteliku i jak tam Twoj kregoslup?
-
Mnie dzis chyba nic nie zmobilizuje
Chyba przez tą pogode.
Dobrze z kregoslupem lepiej. Ja też jeszcze sie nie zapisalam na rezonans. Tak to jest..jak już nie boli to się zapomina.
Mój mąż przyznał mi rację, ze Lenie lepiej w tym foteliku. Co sie dziwic.. nudzila się tak jadąc i nic nie widząc.
A my dziś montujemy huśtawke LenieiNso87 lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj robie barszcz czerwony, stwierdzilam ze ide na latwizne
Jutro robie kurczaka z piekarnika, z mlodymi ziemniaczkami pieczonymi i jakas letnia surowka. A raczej podszykuje bo przed 11 wychodze. Ide jutro na otwarty trening z Chodakowską, a cp mi tam
Dupsko troche rusze z domu, a moze ida mi sie jeszcze pstryknac pamiatkowe zdjecie
Dobrze ze jakis czas temu zaczelam cwiczyc to troche sie wdrazylam w cwiczenia i sie tak strasznie nie skompromitujeKtos chetny z Wawy na wspolny trening?
Mlody zpstaje z ojcem hihihi
Mama_Julka lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
Inso ale mobilizujesz! Skąd u Ciebie tyle energii kobieto? zazdroszczę
Adaś ma już drugą drzemkę, chcieliśmy iść na spacer ale ja patrze, a on taki marudny, oczka trze. W sumie co się dziwić, wczoraj zasnął o 23:40. Pobił rekord! dzisiaj pewnie bedzie odsypiał. No nic, coś trzeba robić. Ja zaczynam od najgorszego - PRASOWANIE
a buuuu
Miłego dnia kochane!18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Obiad juz zrpbiony, pranie wywieszone i teraz robi sie kolejne, Filip jeszcze spi wiec staram sie wszystko po cichutku robic. Ciekawe ile pospi, ze 40 minut juz spi.
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :