Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia2015 wrote:hej, czy ma któraś pewne informacje na temat możliwości powrotu do pracy po urlopie macierzyńskim na 7/8 etatu? (nie chodzi mi o to, żeby mieć godzinę przerwy przy kp, bo nie o to chodzi).
Czy wie któraś czy obowiązuje wtedy jakaś ochrona przed zwolnieniem, kiedy można zmienić etat na cały, itp.
edit: i czy pracodawca może taki wniosek odrzucić?7w3d 💔 -
iNso87 wrote:Dziewczyny to mobilizuje dalej:d wlasnie odkurzylam caly dom:) posadzilam Lene w krzeselko bo wstała i dalam gryzaki i wlaczylam jagódki..
Po zupie zamierzam iść z dziecmi na spacer do rodziców takze kawałek będzie;) Z powrotem Malz będzie wracal to nas zabierze. Na obiad ja dzis nic nie robię bo pelna lodowka jedzenia salatek,serów,kielbasek itp to ktos cos sobie dzis jeszcze wybierze.
Moj kręgosłup narazie ok,nie bylam durna jeszcze u lekarza od tamtej pory co wizytę odmowilam;/ a Lena pewnie sie cieszy,ze widzi wszystko jak jedzie. Wczoraj we dwie pojechalysmy na zakupy,Ona z tylu i nie marudzila :dostatnio 10 min z kanapy wstawałam, odczuwam ból jak tylko próbuję pozycję zmienić, tyłka do góry podnieść na leżąco nie mogę, czasem jak złapie to jakby ktoś tam ściskał, boi i ruchu w żadną stronę zrobić nie mogę. Na razie jadę na przeciwzapalnych maściach i masażach męża. ale jak tak dalej pójdzie to czeka mnie chyba znów jakaś rehabilitacja - miałam już jako nastolatka takie problemy i boje się, że po ciażach wróciło
7w3d 💔 -
iNSo ty power babo! ja przy Tobie wymiękam. ja to staram się zawsze rozłożyć sobie robotę na dwa dni, wczoraj sprzątnęłam salon, łazienkę, dziś kuchnia, przedsionek i sypialnie + druga łazienka, ale mąż pomoże
o i jeszcze trawkę trzeba skosić, puki deszcz nie padaiNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Kava u mojej już to kręcenie się uspokoiło, ale kiedyś pamiętam śmiałam się do męża że około 70 razy przekręciła się na brzuch przed zaśnięciem, bo liczyłam
teraz już kładzie się, przekręca się tylko prawa lewa strona i po 10-15 min zasypia
ale ładnie zasypia tylko na noc, w dzień usypiam ją w wózku, bo nie mam czasu i możliwości poleżeć z nią w ciszy bo jest Oluś
dzieciaki śpią, mąż zrobił drina , oby mi się tylko posty nie kasowały jak iNSo bo się człowiek rozpisze a tu pyk.... nimamiłej nocki wszystkim
Kava, iNso87 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:wydaje mi się, że ochrona obowiązuje tylko jak wracasz na niepełny etat bo karmisz, innej opcji oprócz ciąży kolejej chyba nie ma.
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie wierzę w to co się dzieje. Mój synek śpi od 20.30 i przebidzil sie tylko dwa razy, dotknelam glowki i raczki i spi dalej. Najlepsze, ze ja od punkt 2! Nie spie
W ogole nie chce mi sie spac, jestem w szoku z powodu snu syna. Zawsze budZil sie kilka razy, czesto tylko cycy go usypial, a ostatnio to i budzi sie na 1-2h zeby pogadac w nocy.
Ciesze sie z tego jego snu i chyba przez to nie moge spac, a wiem ze jakbym wziela go sobie do lozka to bym zasnela od razu. Spi pierwszy raz w lozeczku turystycznym bo jestesmy na wyjezdzie.Kava, Ola_45, alisss87, pati_zuzia83, Mama_Julka lubią tę wiadomość
-
Liskova wrote:Nie wprowadzaj w blad. Zanim sie wroci z macierzynskiego, sklada sie wniosek o zmniejszenie wymiaru etatu (nie z powodu zadnego karmienia). Pracodawca MUSI przyjac taki wniosek. Wtedy przez rok nie mozna zwolnic takiej kobety.
Kava, iNso87 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
iNso87 wrote:Hej! Ja wczoraj nie miałam kiedy napisać:d zmieniłam troche plany na spacer deko później poszłam.
A co energii to dzis juz mam Jej mniej:p nic mi się nie chce ale zwalam na niedziele:d haha ale tak ogólnie to nie wiem skąd Ja biorę,czasem trudno mi sie za cos zabrać ale jak juz sie przemogę to lecę...ze caly dzien mogę sprzatacmy z mężem własnie dom ogarnęliśmy bo dziś gości proszących na wesele się spodziewamy - nawet chyba dwóch par hahaha będziemy imprezować ostro jesienią
generalnie u mnie wsród znajomych i rodziny wysyp ciąż także super i z sentymentem wspominam swoje ciąże. Jedno już wiem - jeszcze choć raz w ciąży będęciągle za mną chodzi myśl o kolejnym dziecku, wacham się, rezygnuję pod wpływem zmęczenia, ale jak minie to znów ta myśl, więc wiem, że nie teraz, ale w ogóle tak - będzie 3 dzieciątko
iNso87, Aneczka86, Kava, Nadulka lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Padam na nos, trening super, najpierw z takim Piotrkiem z beactiv a pozniej z Ewa, kolejny byl z Tomkiem Choinskim ale musze wracac do Filipa
Ale dwa treningi po 45minut zaliczone
Mama_Julka, Nadulka, iNso87 lubią tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
My dzisiaj zaliczyliśmy pierwszy raz basen. I wiecie co? żałuję że tak późno! Nigdy nie było jakoś czasu (nie mamy basenu w miejscu zamieszkania, musimy jechać jakieś 30 km). Dzisiaj wreszcie ruszyliśmy dupska i co? Adaś zachwycony! wręcz piszczał z radości, boże jak on lubi się chlapać w wodzie
Obiecaliśmy sobie że będziemy jeździć jak najczęściej bo to frajda dla każdego:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 10:14
iNso87, Ola_45, Aneczka86, Kava, Nadulka, MeGi1986, KASIAG24, Mama_Julka, pati_zuzia83 lubią tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
iNso pytanko mam - umiesz określić ile ml mniej więcej zjada Lencia zupki na jeden raz? Mój Adaś to zjadłby tyle ile mu dasz więc muszę mu dozować i nie wiem ile na raz dawać żeby było bezpiecznie dla brzuszka18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Ja już pranie zrobilam i wywiesilam. Poprasowalam, ogarnelam siebie i czekam aż Lena sie obudzi (a spi już trzecią godzinę ) i idziemy z prezentem do jej koleżanki, bo wczoraj skończyła roczek
Nadal niedowierzaniem, że już roczek ma Gabrysia. Jak dziś pamiętam jak się dowiedzialam o porodzie.
Po powrocie Lenka pójdzie na drzemkę a ja ugotuje jej dziś zupkę z buraczkiem
Inso Ty to chyba z tych osób, które muszą ciągle coś robićNie brakuje Ci pomysłów
Czekamy na efekt końcowy drzewka.
iNso87 lubi tę wiadomość
-
INso ja dawałam ok 180 ml tej zupki i się bałam że za dużo, dzisiaj dam ze spokojem 200-300 ml, najwyżej uleje (chociaż i tak ulewa bo przecież od razu po jedzeniu musi raczkować i brzuch napinać). Ja zawsze gotuje w sobotę trochę więcej porcji i mrożę na cały tydzień ale codziennie coś jeszcze dodaję żeby smaki mu się nie znudziły.
Adaś jest długi. Ale ma po kim-ja mam ponad 180 cm wzrostu a mój mąż 2 metry także ten...Ja np mam problem ze spodniami dla niego, na długość bym musiała już kupować na 12 m-cy ale wtedy są za duże w pasie
Także spodnie nam szyje zaprzyjaźniona krawcowa
Mamą się nie przejmuj, każde dziecko jest inne i rośnie w swoim tempie. Lencia super się rozwija i to najważniejsze! To moja ulubiona akrobatka a jak pokazałam mężowi jej zdjęcie to powiedział że wygląda na dużo starszą-pewnie przez te śliczne włoskiiNso87 lubi tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Aneczka86 wrote:Ja już pranie zrobilam i wywiesilam. Poprasowalam, ogarnelam siebie i czekam aż Lena sie obudzi (a spi już trzecią godzinę ) i idziemy z prezentem do jej koleżanki, bo wczoraj skończyła roczek
Boże jak Ci zazdroszczę! A w nocy też Ci ładnie śpi? Gdyby mój Adaś spał trzecią godzinę to bym sprawdzała czy oddychaWłaśnie to jest to że każde dziecko jest inne, jedno potrzebuje więcej snu, inne mniej. Ja przy Adasiu za dużo nie zrobię. Drzemki ma krótkie, sam za długo sobą się nie zajmie. Nieraz nawet wyszykować nas na spacer jest mi ciężko
Ale przyzwyczaiłam się już do takiego trybu życia. Mąż mnie ostatnio mocno uświadomił że to wszystko kiedyś minie, te jego marudzenie, usypianie, wpychanie wszystkiego do buzi... dzieci szybko rosną
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
iNso87 wrote:Hej! Chyba dzis noc spokojna u wszystkich dzieci bo patrze cisza na forum
Ja zamowilam sobie farbe magnetyczno-tablicowa i bede kawalek sciany przemalowywac w kuchni,druga rzecza jest drzewo w holu,pomaluje na bialo i zaczepie ramki w konarach i zdjecia rodziny najblizszej tylko;) Najgorzej,ze jakies takie beznadziejne te drzewo mi wyszlo i sie wkurzam;/ moze jak pomaluje,zawiesze ramki to bedzie lepiej...
Edit
Drzewo poprawione,ramki kupione i moge niedlugo malowac na bialo:d mam nadzieje,ze efekt bedzie super;))
czesc troche mnie nie bylo, u nas ostatnio nocedo bani..nie wiem co jest powodem... budzi sie nawet co godzine..a predwczoraj o 4 wstala i spac nie chciala gadala piszczala, masakra;/ iw dzien mamy klopot ze spaniem.. pierwsza dzremka jest ok ladnie zasypia ale miedzy 10:30 a 12:30
a pozniej juz nie spi od ok 13-14 do 20
strasnie marudzi taka jest nie swoja, nie wiem czy to jakis skok czy co...
-
a musze sie pochwalic, ze w sobote idziemy na wesele bez dzieci! moja mama pierwszy raz zostaje z mala na noc na dodatek ze starsza...boje sie jak to bedzie, a zarazem mega sie ciesze! w koncu wyjscie bez dzieci!!
alisss87, Ola_45, iNso87 lubią tę wiadomość