Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
iNso87 wrote:Napewno sie spodoba;d ja nie chcialam rozowego bo wozek mam bezowy i w razie sprzedazy chcialam wszystko razem sprzedac albo,zeby trzecie mialo a jak bylby chlopiec to nowy trzeba by bylo kupowac;d :p
Dajcie znac potem jak wrazenia;d
w sumie o tym nie pomyslalam:P
damy znaciNso87 lubi tę wiadomość
-
Filip dzisiaj probowal jagod, o matulko jaki byl fioletowy
Szkoda ze zdjecia nie zrobilam, ale bardziej pilnowalam zeby jak najmniej rzeczy ubrudzil
Ja sobie zrobilam koktajl bananowo jagodowy i powiem wam ze juz ze 2h jestem na nim i nie czuje nadal glodu. To chyba te banany
No ale musze jeszcze opylic serek wiejsci, co by sie lepiej spalo, pozniej poleze w wannie i do wyra. No to jakies 2-3h jeszcze do snu, takze jesc jeszcze moge
Od razu pisze narazie, dobranoc, do juterka :*Nadulka, Mama_Julka lubią tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
A co mi tam, pochwale sie jeszcze zdjęciem
PS. Nie zwracajcie uwagi na mojego ryjka, z lekka nie ogarniety, no ale wiadomo, po ponad 1,5h treninguNadulka, sabinaaa, MeGi1986, Mama_Julka, Aneczka86, KASIAG24, iNso87, natalka0887, alisss87 lubią tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
Cześc dziewczynki :)mam pytanie, a w sumie problem. Moja Zuzka z dnia na dzień przestała chcieć pić mleko. Znaczy pije w nocy, ale tylko jak jest nieswiadoma tego, ze pije
No i pojawił sie problem co dawać jej jeść przez cały dzien? Gotuje jej zupke, je deser, ale to za mało. Wpadłam na pomysł robienia kaszy tak do picia, bo z łyzeczki takiej gestej nie za bardzo chce. Co moge jeszcze konkretnego dać jej do jedzenia? I jak moze ktoraś daje kasze do picia to w jakich proporcjach? Tak jak mm, lyzeczka na 30ml wody?
-
Sabinaaa wiem że można dawać jogurt i zboże hipp i są też takie kaszki na noc z hipp. Możne coś zasmakuje i z chęcią zje z łyżeczki. Ja robię mleko z kaszką na noc: 180 ml wody + 6 mm + 1,5 miarki nutritonu i 3 miarki kaszy. Nie mam pojęcia jakie proporcje bez zagęszczacza. Karmię przez trójprzepływowy smoczek.
Nasze dzieciaczki są już w tym wieku, że nie należy się stresować, mleko to podstawa, prawda, ale 2-3 posiłki mleczne i będzie oksabinaaa lubi tę wiadomość
Syn 10 lat
[*] -
Ola jak ja bym chciała tak wyglądać jak Ty po treningu
Śliczna jesteś
Inso Ty to jesteś niezła - boskie to drzewo. Masz talentJa to Cie podziwiam za tą energię. Nie powiem, bo dzięki Tobie to ja ostatnio więcej robię
Dobrze, ze nie uciekasz na fb, bo gdzie ja bym znalazla taką motywację
Jeszcze pisz jak chudniesz to może i mnie w tym temacie zmotywujesz
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Liskova wrote:A musisz jej obiad dawac akurat? Moze kasza z owocami? Albo placuszki?
Aneczka86 a próbowałaś lekko doprawiać obiadki? bo może o to chodzi, że kaszka, owocki wszystko ma smaczek i generalnie na słodko, dodaj ciut przypraw do zupki, trochę soli trochę cukru jakieś zioła może jak smak będzie wyrazisty bardziej bo załapie...
a z czym zupki gotujesz?7w3d 💔 -
Aneczka znajomej synek nie lubi jesc z kolei kaszek, ale w biedronce sa takie kaszki w tubce z owocami i wcina to wiec moze to sprobujesz czasem dac. Choc kaszke pisalas ze je, ale dobra propozycja na podroz.
A sluchajcie od kiedy mozna dziecku tak taki zwykly serek danio czy cos? Bo te dla dzieci po 6mc z nestle czy hippa sa bardzo drogie
A wasze obiadki jakiej sa konsystencji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 22:06
-
natalka0887 wrote:Aneczka znajomej synek nie lubi jesc z kolei kaszek, ale w biedronce sa takie kaszki w tubce z owocami i wcina to wiec moze to sprobujesz czasem dac. Choc kaszke pisalas ze je, ale dobra propozycja na podroz.
A sluchajcie od kiedy mozna dziecku tak taki zwykly serek danio czy cos? Bo te dla dzieci po 6mc z nestle czy hippa sa bardzo drogie
edit: ale z nabiałem też trzeba uważać, bo Olkowi kiedyś z nabiałem przesadziłam i dostał alergii, wstedy musieliśmy ograniczyć prawie całkowicie nabiał po ponad msc zaczęliśmy wracać powoli i jest ok, ale teraz uważam, żeby w ciągu dnia jadł zdecydowanie więcej owoców warzyw kanapek mięska itd niż nabiału.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 22:11
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
iNso87 wrote:Hmm w sumie fakt ja dla Leny daje tez twaróg chudy i nic się nie dzieje,to rzeczywiście moze z jogurtem naturalnym spróbować.
U mnie Lena jadla te z Nestle jogurciki,gruszkę i maline ale rzeczywiście cena powala..Olek jadł to ona aż piszczałą, żeby jej dać więc po trochu po trochu i nic ni było
ale oczywiście śmietankowy nie czekoladowy
generalnie Pola raz po galaretce z kupnego ciasta miała wysypkę, po domowej galaretce nic, po bananie ma mega bąki, więc nie daje, a tak to wcina wszystko i nic jej nie jestz piciem mm też mamy problem, do każdej butli muszę dodać jakąs smakową kaszkę, bo inaczej nie ruszy w ogóle. Butle w dzien zjada dwa razy czasem 3, i raz w nocy, a tak to owoce obiadek, kasza manna na wodzie z owocami, owoce zblendowane z biszkoptami, same biszkopty no co mi tam w;adnie do głowy
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Dzieki za rady. Musimy kupic kaszke hippa, może bardziej posmakuje. No i sprobuje dodać owoców do kaszy, bo deserki zawsze wcina z checią. My przy karmieniu, to jak u Inso, tez czesto pomagamy sobie bajkami z you tuba. Wtedy karmienie idzie raz dwa
Tylko boje sie, zeby nie bylo jak u szwagierki, ze córka je z tabletem, na nocniku z tabletem i kazda czynnosc ma byc z tabletem
Natalka ja jak gotuje to zupki są dość geste, dodaje do nich duzo natki pietruszki, albo koperku i sa naprawde dobre w smaku mimo, ze bez przypraw. Zuza zjada ich z reguly ponad 200
-
iNso87 wrote:Sabinaaa u nas to norma nie pic mm;d Ja daje np. Z rana jak wstanie kaszke na wodzie,potem zupkę,potem obiad,potem owoce np. Ryz z jablkiem,musy,itp potem jeszcze szamie kaszke tez na wode i jak juz zasypia to pije mm,wogole to mm jeszcze jest po tych posilkach co wymieniłam jak idzie na drzemkę to ja Ja wtedy mm dokarmiam jeszcze wlasnie jak jest nieswiadoma;d tak przemycam mm.
Edit.
Mam nadzieje,ze zrozumialas :p bo jakos nie po polsku chyba napisalam;) oczywiscie przed lub po tych glownych posilkach podjada jakies biszkopty czy chrupki kukurydziane.Zuzia pije na noc mm i w nocy raz albo dwa, mysle, ze to wystarcza. Oczywiscie robi to przez sen
Mialam ochote dać jej danonka, albo jakis jogurcik, ale widze ze nie ma sie co spieszyc. I tez zaczynam dawac jej po troszku z naszego talerza. Ostatnio jadla babcine swiezo ulepione pierogi, znaczy sam farsz oczywiscie. Pyyyyszny byl
Mama_Julka lubi tę wiadomość
-
Moja z kolei nie je kaszek. Już wcześniej pisalam, że nie uznaje też łyżeczki. Próbowała BLW ale ona brała w ręce, miażdżyła i wyrzucała. Nic nie trafiało do budzi, a kilka dni próbowałam. Karmienie wygląda tak. Ona siedzi mi na kolanach. Daje jej do zabawy cokolwiek i podtykam kawałki obiadowe. Do popicia z butelki rosół.
Teraz jest postęp bo juz nie muszę jej sama trzymać na kolanach tylko może ktoś. Już nawet otwiera buźkę jak bwidzi jedzenie, bo wczesniej musiałam to robić ukradkiem.
Ja daje dość spore kawałki mięsa i warzyw. Ona doskonale sobie radzi. A rosół pije z kubka treningowego Lovi.
Acha i zupy gotuje już mniej jałowe. Dodaje ful zieleniny, liść laurowy, ziarenko pieprzu, ziele angielski itp. A jak my mamy pomidorowy czy ogòrkową to dolewam parę łyżek do jej rosołu. A jak my mamy rosół na obiad to jej nie gotuje oddzielnego.
Generalnie u nas cyrki z jedzeniem.
Chociaż tu nad morzem je super, oczywiście bez kaszki i bez użycia łyżeczki.
A na śniadanie je na przykład chleb z masłem i parówką lub jajkiem lub piersiami gotowanymi na parze.
No mówię wam ona nie jest standardowym dzieckiem jeżeli chodzi o jedzenie. Je tylko to co mogę jej podać w kawałkach.
O jada też makaron z truskawkami albo kiedyś mieliśmy pierogi z porzeczkami to jadła.
A jak będziemy mieli naleśniki to też dostanie.
Owoce dopiero wczoraj i dziś chętnie jadła. Wcześniej strasznie się złościła i zaciskała usta.
No i cyc , cyc i cyc i jak upały to woda z kubka niekapka. A na przekąskę chrupki kukurydziane uwielbia.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17