X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso zamowilam fotelik ibiza rose :-) zobaczymy jak sie spoodoba Zuzi.

iNso87 lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Napewno sie spodoba;d ja nie chcialam rozowego bo wozek mam bezowy i w razie sprzedazy chcialam wszystko razem sprzedac albo,zeby trzecie mialo a jak bylby chlopiec to nowy trzeba by bylo kupowac;d :p
    Dajcie znac potem jak wrazenia;d

w sumie o tym nie pomyslalam:P

damy znac :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip dzisiaj probowal jagod, o matulko jaki byl fioletowy :D Szkoda ze zdjecia nie zrobilam, ale bardziej pilnowalam zeby jak najmniej rzeczy ubrudzil :D Ja sobie zrobilam koktajl bananowo jagodowy i powiem wam ze juz ze 2h jestem na nim i nie czuje nadal glodu. To chyba te banany :D No ale musze jeszcze opylic serek wiejsci, co by sie lepiej spalo, pozniej poleze w wannie i do wyra. No to jakies 2-3h jeszcze do snu, takze jesc jeszcze moge :D
    Od razu pisze narazie, dobranoc, do juterka :* :)

Nadulka, Mama_Julka lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co mi tam, pochwale sie jeszcze zdjęciem :D
    119x8j6.jpg

PS. Nie zwracajcie uwagi na mojego ryjka, z lekka nie ogarniety, no ale wiadomo, po ponad 1,5h treningu :D

Nadulka, sabinaaa, MeGi1986, Mama_Julka, Aneczka86, KASIAG24, iNso87, natalka0887, alisss87 lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [edit]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 08:59

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczynki :)mam pytanie, a w sumie problem. Moja Zuzka z dnia na dzień przestała chcieć pić mleko. Znaczy pije w nocy, ale tylko jak jest nieswiadoma tego, ze pije :D No i pojawił sie problem co dawać jej jeść przez cały dzien? Gotuje jej zupke, je deser, ale to za mało. Wpadłam na pomysł robienia kaszy tak do picia, bo z łyzeczki takiej gestej nie za bardzo chce. Co moge jeszcze konkretnego dać jej do jedzenia? I jak moze ktoraś daje kasze do picia to w jakich proporcjach? Tak jak mm, lyzeczka na 30ml wody?

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinaaa wiem że można dawać jogurt i zboże hipp i są też takie kaszki na noc z hipp. Możne coś zasmakuje i z chęcią zje z łyżeczki. Ja robię mleko z kaszką na noc: 180 ml wody + 6 mm + 1,5 miarki nutritonu i 3 miarki kaszy. Nie mam pojęcia jakie proporcje bez zagęszczacza. Karmię przez trójprzepływowy smoczek.
    Nasze dzieciaczki są już w tym wieku, że nie należy się stresować, mleko to podstawa, prawda, ale 2-3 posiłki mleczne i będzie ok :)

sabinaaa lubi tę wiadomość

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola jak ja bym chciała tak wyglądać jak Ty po treningu :-) Śliczna jesteś :-)

Inso Ty to jesteś niezła - boskie to drzewo. Masz talent :-) Ja to Cie podziwiam za tą energię. Nie powiem, bo dzięki Tobie to ja ostatnio więcej robię :-) Dobrze, ze nie uciekasz na fb, bo gdzie ja bym znalazla taką motywację :-)
    Jeszcze pisz jak chudniesz to może i mnie w tym temacie zmotywujesz :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety Lena przestała lubić obiadki. Poprostu jak widzi obiadek to zaciska usta i koniec. Za radą ugotowalam obiadek i niestety to samo :-( Jakbym jej dala cos innego w zamian to zje..tylko obiadek jest be. I co teraz poradzicie?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A musisz jej obiad dawac akurat? Moze kasza z owocami? Albo placuszki?

• Kava Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 09:23

iNso87 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona na drugie śniadanie je kaszke a na deser przeważnie owoce. Wolalabym aby jednak jadła te warzywka i mięsko :-(

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, a dajesz papki, czy w calosci?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    A musisz jej obiad dawac akurat? Moze kasza z owocami? Albo placuszki?
    warzyw i mięska owocami zastąpić nie można.Więc dziecko powinno jadać obiadek.

Aneczka86 a próbowałaś lekko doprawiać obiadki? bo może o to chodzi, że kaszka, owocki wszystko ma smaczek i generalnie na słodko, dodaj ciut przypraw do zupki, trochę soli trochę cukru jakieś zioła może jak smak będzie wyrazisty bardziej bo załapie...

a z czym zupki gotujesz?

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka znajomej synek nie lubi jesc z kolei kaszek, ale w biedronce sa takie kaszki w tubce z owocami i wcina to wiec moze to sprobujesz czasem dac. Choc kaszke pisalas ze je, ale dobra propozycja na podroz.

A sluchajcie od kiedy mozna dziecku tak taki zwykly serek danio czy cos? Bo te dla dzieci po 6mc z nestle czy hippa sa bardzo drogie

A wasze obiadki jakiej sa konsystencji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 22:06

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Aneczka znajomej synek nie lubi jesc z kolei kaszek, ale w biedronce sa takie kaszki w tubce z owocami i wcina to wiec moze to sprobujesz czasem dac. Choc kaszke pisalas ze je, ale dobra propozycja na podroz.

A sluchajcie od kiedy mozna dziecku tak taki zwykly serek danio czy cos? Bo te dla dzieci po 6mc z nestle czy hippa sa bardzo drogie
    ja daje już ale ten garwoliński zwykły, bo po danio olkowi się wzmagało azs więc unikam jak ognia i nikomu nie polecam. generalnie pediatrzy zalecają mleko krowie po roku. ja poli daje też twarożki z owocami cy jogurt naturalny z owocami.

edit: ale z nabiałem też trzeba uważać, bo Olkowi kiedyś z nabiałem przesadziłam i dostał alergii, wstedy musieliśmy ograniczyć prawie całkowicie nabiał po ponad msc zaczęliśmy wracać powoli i jest ok, ale teraz uważam, żeby w ciągu dnia jadł zdecydowanie więcej owoców warzyw kanapek mięska itd niż nabiału.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 22:11

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hmm w sumie fakt ja dla Leny daje tez twaróg chudy i nic się nie dzieje,to rzeczywiście moze z jogurtem naturalnym spróbować. :)
    U mnie Lena jadla te z Nestle jogurciki,gruszkę i maline ale rzeczywiście cena powala..
    moja żarłoczna to już nawet budyń jadła :) Olek jadł to ona aż piszczałą, żeby jej dać więc po trochu po trochu i nic ni było :) ale oczywiście śmietankowy nie czekoladowy :)

generalnie Pola raz po galaretce z kupnego ciasta miała wysypkę, po domowej galaretce nic, po bananie ma mega bąki, więc nie daje, a tak to wcina wszystko i nic jej nie jest :) z piciem mm też mamy problem, do każdej butli muszę dodać jakąs smakową kaszkę, bo inaczej nie ruszy w ogóle. Butle w dzien zjada dwa razy czasem 3, i raz w nocy, a tak to owoce obiadek, kasza manna na wodzie z owocami, owoce zblendowane z biszkoptami, same biszkopty no co mi tam w;adnie do głowy :)

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za rady. Musimy kupic kaszke hippa, może bardziej posmakuje. No i sprobuje dodać owoców do kaszy, bo deserki zawsze wcina z checią. My przy karmieniu, to jak u Inso, tez czesto pomagamy sobie bajkami z you tuba. Wtedy karmienie idzie raz dwa :) Tylko boje sie, zeby nie bylo jak u szwagierki, ze córka je z tabletem, na nocniku z tabletem i kazda czynnosc ma byc z tabletem :) Natalka ja jak gotuje to zupki są dość geste, dodaje do nich duzo natki pietruszki, albo koperku i sa naprawde dobre w smaku mimo, ze bez przypraw. Zuza zjada ich z reguly ponad 200 :)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Sabinaaa u nas to norma nie pic mm;d Ja daje np. Z rana jak wstanie kaszke na wodzie,potem zupkę,potem obiad,potem owoce np. Ryz z jablkiem,musy,itp potem jeszcze szamie kaszke tez na wode i jak juz zasypia to pije mm,wogole to mm jeszcze jest po tych posilkach co wymieniłam jak idzie na drzemkę to ja Ja wtedy mm dokarmiam jeszcze wlasnie jak jest nieswiadoma;d tak przemycam mm.

Edit.
    Mam nadzieje,ze zrozumialas :p bo jakos nie po polsku chyba napisalam;) oczywiscie przed lub po tych glownych posilkach podjada jakies biszkopty czy chrupki kukurydziane.
    Tak, tak zrozumialam o co chodzi :) Zuzia pije na noc mm i w nocy raz albo dwa, mysle, ze to wystarcza. Oczywiscie robi to przez sen :) Mialam ochote dać jej danonka, albo jakis jogurcik, ale widze ze nie ma sie co spieszyc. I tez zaczynam dawac jej po troszku z naszego talerza. Ostatnio jadla babcine swiezo ulepione pierogi, znaczy sam farsz oczywiscie. Pyyyyszny byl :)

Mama_Julka lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja z kolei nie je kaszek. Już wcześniej pisalam, że nie uznaje też łyżeczki. Próbowała BLW ale ona brała w ręce, miażdżyła i wyrzucała. Nic nie trafiało do budzi, a kilka dni próbowałam. Karmienie wygląda tak. Ona siedzi mi na kolanach. Daje jej do zabawy cokolwiek i podtykam kawałki obiadowe. Do popicia z butelki rosół.
    Teraz jest postęp bo juz nie muszę jej sama trzymać na kolanach tylko może ktoś. Już nawet otwiera buźkę jak bwidzi jedzenie, bo wczesniej musiałam to robić ukradkiem.
    Ja daje dość spore kawałki mięsa i warzyw. Ona doskonale sobie radzi. A rosół pije z kubka treningowego Lovi.
    Acha i zupy gotuje już mniej jałowe. Dodaje ful zieleniny, liść laurowy, ziarenko pieprzu, ziele angielski itp. A jak my mamy pomidorowy czy ogòrkową to dolewam parę łyżek do jej rosołu. A jak my mamy rosół na obiad to jej nie gotuje oddzielnego.

Generalnie u nas cyrki z jedzeniem.

Chociaż tu nad morzem je super, oczywiście bez kaszki i bez użycia łyżeczki.

A na śniadanie je na przykład chleb z masłem i parówką lub jajkiem lub piersiami gotowanymi na parze.

No mówię wam ona nie jest standardowym dzieckiem jeżeli chodzi o jedzenie. Je tylko to co mogę jej podać w kawałkach.

O jada też makaron z truskawkami albo kiedyś mieliśmy pierogi z porzeczkami to jadła.

A jak będziemy mieli naleśniki to też dostanie.

Owoce dopiero wczoraj i dziś chętnie jadła. Wcześniej strasznie się złościła i zaciskała usta.

No i cyc , cyc i cyc i jak upały to woda z kubka niekapka. A na przekąskę chrupki kukurydziane uwielbia.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

‹‹ 2809 2810 2811 2812 2813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ