Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
alisss87 wrote:Boże jak Ci zazdroszczę! A w nocy też Ci ładnie śpi? Gdyby mój Adaś spał trzecią godzinę to bym sprawdzała czy oddycha
Właśnie to jest to że każde dziecko jest inne, jedno potrzebuje więcej snu, inne mniej. Ja przy Adasiu za dużo nie zrobię. Drzemki ma krótkie, sam za długo sobą się nie zajmie. Nieraz nawet wyszykować nas na spacer jest mi ciężko
Ale przyzwyczaiłam się już do takiego trybu życia. Mąż mnie ostatnio mocno uświadomił że to wszystko kiedyś minie, te jego marudzenie, usypianie, wpychanie wszystkiego do buzi... dzieci szybko rosną
Też sie cieszę, ze teraz ma dluzsze drzemki w dzien, bo jeszcze 2 tygodnie temu sypiala tylko po 30 min.i nic nie mogłam zrobić na spokojnie. Zatem i u Was może się to zmienićalisss87 lubi tę wiadomość
-
MeGi1986 wrote:Inso chyba juz kiedys pytalam ale wiesz jak jest
czy TwojaLenka zle znosila debridat? Franek od paru dni wieczorem wymiotuje i zastanawiam sie czy to moze byc przyczyna? Umowilam nas juz do gastrologa w srode.
Co prawda to pytanie do Inso ale pozwolisz że się wypowiem bo jestem w temacieAdaś zażywa debridat od drugiego miesiąca życia, najpierw była dawka 3 x 4 ml, teraz jesteśmy już na 2x3 ml. Nigdy mi po nim nie wymiotował, wręcz przeciwnie-ulewanie ustało i bulgotanie w brzuszku się uspokoiło, no i noce stały się spokojniejsze bo nie marudził przy bączkach. Dla mnie debridat był zabwieniem. Ostatnio zaczął znowu ulewać. Poszłam do doktora i powiedział że adaś albo ma refluks (który potwierdza gastroskopia ale na razie się na nią nie zgadzam) albo ulewa od nadpobudliwości. Obstawiam to drugie bo mój adaś jest tak żywotny że zaraz po karmieniu nie ma mowy żeby spokojnie posiedział i odpoczął.
A długo dajesz Franiowi debridat? Myślę że gdyby mu nie służył to chyba już wcześniej coś by się działo? A on typowo wymiotuje czy mocniej ulewa? Biedny...dla starego wymioty są okropne (bynajmniej dla mnie) a co dopiero dla takiego maleństwa
MeGi1986 lubi tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
A no hej
szkoda że nie dolaczylyscie do nas na fejsie cały czas mega ruch
dzieciaczki prześcigają się w zdobywaniu umiejętności niektóre nawet próbują już dreptac
Antoś to prawdziwy anioł gdybym miała na coś narzekać too nie wiem co by to miało bycodpukac z niczym nie mamy problemu
pięknie je śpi i wogole jest mega pogodnym dzieckiem i bardzo dużym chłopcem
iNso87, MeGi1986, Nadulka, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Alissss87 i Inso dziękuje Wam bardzo za odp
Franek przyjmował debridat przez 2 tyg 3×dziennie po 2.5ml, pozniej 2 tyg przerwy i od 2 tyg znowu. Przy pierwym podawaniu nasililo sie ulewanie, ale przestal kaszlec. Teraz po tygodniu pojawily sie te wieczorne wymioty. Nie wiem czy to od debridatu bo w dzien tego nie ma, tylko wlasnie wieczorem, a ostatnio to samą żółcią mu poszło. Wczoraj nie dawalismy przez cały dzień i nie wymiotował. Pewnie to zbieg pkolicznosci i licze ze gastrolog pomoze.
Alisss87 to były normalne wymioty bo maly zasypial po karmieniu i budzil sie po ok 1h z płaczem i wymiotował, szło nawet noskiemstraszne było patrzec jak placze ze strachu i nerwow
-
MeGi1986 wrote:Alissss87 i Inso dziękuje Wam bardzo za odp
Franek przyjmował debridat przez 2 tyg 3×dziennie po 2.5ml, pozniej 2 tyg przerwy i od 2 tyg znowu. Przy pierwym podawaniu nasililo sie ulewanie, ale przestal kaszlec. Teraz po tygodniu pojawily sie te wieczorne wymioty. Nie wiem czy to od debridatu bo w dzien tego nie ma, tylko wlasnie wieczorem, a ostatnio to samą żółcią mu poszło. Wczoraj nie dawalismy przez cały dzień i nie wymiotował. Pewnie to zbieg pkolicznosci i licze ze gastrolog pomoze.
Alisss87 to były normalne wymioty bo maly zasypial po karmieniu i budzil sie po ok 1h z płaczem i wymiotował, szło nawet noskiemstraszne było patrzec jak placze ze strachu i nerwow
Biedactwo...ja bym odstawila do czasu wizyty gastrologa. Ewidentnie coś mu na brzuszek zaszkodziło. A może zmieniłaś coś w odżywianiu? jakieś nowe mleczko, jedzonko inne? Oby to nie był refluks
może rzeczywiście tym razem debridat zaszkodził, kazdy organizm jest inny. Wczoraj też wymiotował?
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
"szkoda że nie dołączyłyście do nas na fejsie..." hmmm otóż ja dołączyłam, ale tak szybko jak tam się znalazłam tak szybko mnie stamtąd usunęli
także ten...
Ja z Adasiem miałam trudne początki, kolki... jego ciągły płacz... z resztą pisałam nieraz jak mi ciężko. Forum odwiedzałam 2-3 razy w tygodniu w miarę możliwości czasowych, pisałam o swoich problemach albo wątpliwościach, zawsze służyłyście radą i wsparciem. Wtedy wybuchła akcja z flakonikiem, nagle wszystkie zaczęły uciekać na fb no to i ja "podążałam za tłumem"I pewnego dnia pach!-komunikat że nie należę już do grupy bo zostałam usunięta. Zonk. Było mi bardzo przykro bo potrzebowałam wtedy wsparcia jak nigdy. Może i rzadko się udzielałam ale właśnie z powodu moich problemów z Adaśkiem. No ale se myślę-trudno.
Wróciłam na forum i jakie szczęście że nie tylko jaKolki Adasia się pomału ustabilizowały, ja dostałam od Was mnóstwo wsparcia i dzięki temu wszystko zaczęło fajnie się układać.
Któraś z Was też kiedyś pisała że poszła na kilka dni do szpitala i w tym czasie została usunięta z grupy na fb... trochę przykre to.
Prawda jest taka że ani forum ani grupa na fb nie potrafi nas ustrzec przed trollami
W tym miejscu pozdrawiam wszystkie dziewczyny z fb. Acikkk-fajnie że zajrzałaś. My niestety nie możemyiNso87, Aneczka86 lubią tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Uwaga, pierwszy raz pisze z tabletka. Mąż wziął na plażę i postanowilam cos naskrobać. Jestesmy nad morzem, super słońce. Boje się żeby mała za bardzo nie opalila. Ile mogę to smaruje kremami.
W tamtym tyg byliśmy pod namiotem teraz tu. Mała strasznie się do nas przyzwyczaił a i wcale nie chce się sama bawić. Najlepiej jej na raczkach.
Inso moja najchętniej je nasze zupy, tylko bez śmietany i octu.
Mnie facebook nie interesuje.
Ktoś pytał o okres i KP. Ja miałam juz dwa. Teraz na dniach powinien pojawić się trzeci.justyna14, pati_zuzia83, iNso87, KASIAG24 lubią tę wiadomość
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Dzieki dziewczyny. Mleka nie zmienialam bo jestesmy na nutramigenie i to juz od 2 mcy na kolejnym. Te wymioty zaczely sie od sinlacu. Podalam mu kaszke ta na drugie sniadanie zjadl ladnie a po 2h wszystko zwymiotowal, nic sie nie strawilo. Tego samego dnia zwymiotowal jeszcze wieczorem po samym mleku z debridatem. I od tamtejpory wieczorne wymioty sie powtarzaly. Wczoraj nie dostal debridatu i bylo ok.Franek dostaje jeden jogurcik raz w tygodniu taki dla niemowlat bo sprawdzamy czy ma dalej skaze bialkowa. Po nich nic nie bylo, ani wysypki ani biegunki. Zapewne bedzie ze to nie przez debridat ale narazie odstawilismy do jutrzejszej wizyty.
iNso87 lubi tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Aliss i ptaszkiem i myszka hahaha przedszkole w holu mam;d
Wow! widzę że wyobraźnia Cię ponosisuper! Zwierząt dużo na świecie także maluj ile się da! Byle Ci ściany starczyło
no i nie mogę się doczekać efektu końcowego
iNso87, sabinaaa lubią tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Inso - cudowne !!! Ale ty masz talent! Zazdrooo :*
iNso87 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
Justyna, puk puk, żyjecie?
Wczoraj opowiadałam mężowi podczas usypiania adasia że Ty musiałaś tak usypiać Olka ponad rok. Zbladł chłopina na twarzyjustyna14 lubi tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
alisss87 wrote:Justyna, puk puk, żyjecie?
Wczoraj opowiadałam mężowi podczas usypiania adasia że Ty musiałaś tak usypiać Olka ponad rok. Zbladł chłopina na twarzy
Żyjemy, mieliśmy dziś odwiedziny mojej siostry ciotecznej po 4 latach w końcu jest w.ciąży ale się.ciesze
No i Olo zajada na podłodze jagody, chyba nie muszę tłumaczyć czemu akurat na podłodze
Generalnie inso szacunku nie dość że perfekcyjna pani domu to i dekoratorka i wykonawca prac brawo!!!
iNso87, alisss87 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Co do fb to ja wolę tu być i się udzielać niż tam dlatego sama opuściłem grupę na fb. Ale alisss87 ze Ciebie tak potraktowano to nie wiedzialam
bardzo nie fajnie
Sory za błędy pisze z tel bo synowi zrobiliśmy całkowity szlaban na komputer wiec i ja używam.tylko jak.śpi żeby afery nie było
7w3d 💔 -
Inso WOW jetem pod wrazeniem!! mas ogromny talent !! pieknie wyszlo.
Aliss co do grupy na fb to ja bylam tym drugim "przypadkiem", wtedy mielismy problemy z mala szpital, lekarze, diagnozy, itd, no i z fracji nie udzielania sie na grupie zostalam wyeksmitowana.. nie fajnie, ale trudno.iNso87 lubi tę wiadomość