Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lilianna wrote:A i myśleliśmy z mężem o tym by małą od września przenieść do jej pokoju
jak myślicie- nie za wcześnie?
my naszego eksmitowalismy jak miał 4.5 mca, swietnie sobie poradzil
to czekamy na zdjecia pokoju
iNso87 lubi tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Liliana nie za wcześnie:) Laura moja spala pokój obok,sciana w ścianę jak miała juz 4msc i bylo ok. Teraz z Lena jest inna sytuacja bo nie mamy tylu pokoi:)
ale super, zazdroszcze, tez chcialabym juz miec z mezem pokoj tylko dla siebie, ale mala sie budzi w nocy czasami czesto i nie chcialo by mi sie tak chodzic do pokoju obok ..a Ty Inso bedziesz miala dwie corcie w jednym pokoju ? bo my mamy tylko dwa pokoje, wiec jak jzu sie za jakis czas zdecydujemy to musialy by byc dwie w jednym pokoju, ktory jest dosc maly -
Moj maly od poczatku spi w swoim pokoju. Pierwsze 2 miesiace spalam u niego potem wrocilam do sypialni. Czasem, jak ma gorsze dni to spie u niego, albo poprostu spie na zlozonym tapczanie jak uznam w srodku nocy ze nie chce mi sie kursowac ciagle, bo jednak jak on co chwile sie budzi a ja mam isc z sypialni to jestem potem mega zmeczona
-
Nadulka wrote:a ja nawet nie pomyślałam jeszcze o tym żeby Emma spała już w swoim pokoju i chyba sobie nawet tego nie wyobrażam jak na razie..
Lubię mieć ją blisko i pępowinka chyba będzie jeszcze długo nie odcięta
Czasem nawet chciałabym żeby spała ze mną ale od początku zasypia sama w łóżeczku i chyba lepiej tego nie zmieniać
i nadal się nie mogę przemóc żeby zostawić małą pod czyjąś opieką..
Emma kończy niedługo 8 miesięcy a ja wyszłam z domu bez niej może z 5 razy i była w tym czasie z mężem..
no i tak czasem zazdroszczę niektórym z Was, że macie inne podejście i jest Wam przez to pewnie nieco łatwiejJa do tej pory usypialam Lene 2 razy na rekach i bylo mi tak przyjemnie jak zasnela przy mnie. No ale lepiej tego nie uczyć.
Nadulka lubi tę wiadomość
-
Ja to bym nawet chciała przenieść Dawidka do osobnego pokoju ale on budzi się średnio 4-5 razy każdej nocy więc raczej bym sie nie wyspała...
Moja bratowa jest teraz na początku ciaży. Wymiotuje juz od miesiąca. Do tej pory po każdym jedzeniu a teraz to nawet po wodzie. I jak tu się cieszyć maleńswem... -
A to pokój Nikoli. Nie chcieliśmy by był zbyt dziecinny ani nie zbyt młodzieżowy... nie jest w pełni skończony ale juz bliżej niż dalej
Nie jest też to cudo ale naszymi siłami
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 09:26
Nadulka, iNso87, sabinaaa, Aneczka86, Ola_45, Mama_Julka, MeGi1986, Kava lubią tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Liliana bardzo ładny pokój,rzeczywiście nie jest on mocno dziecinny. Najlepsze sa cotton ballsy na zaslonie,Malz do mnie patrzy w telefon i mówi: " ooo to te ballsy co u nas w wazonie,a co one są w jakimś meblu? To tunel jakis? Hahahhahahahaha Mebel-tunel hahahha ja mowie tak,specjalny na cotton ballsy hahahhahaa no sie usmialam ::d
Może to jakiś patent na specjalne tunele na cotton ballsy
Twój mąż może zostać wynalazca
Ja miałam generalnie dobra noc nie licząc grasowania Nikoli po łóżku o 4rano...
iNso87 lubi tę wiadomość
-
nasza Zuza sie juz w lozeczku przytrzymuje boku lozeczka sie kleczy heh cwiczy raczkowanie juz jej idzie coraz lepiej, tylko cos siee ze spaniem pozmienialo i malo spi
mam nadzieje, ze to minie i bedzie ladnie spala jak wczesniej...
a z innej beczki, jutro idziemy na wesele! ale jestem podniecona, pierwsze wyjsciee bez dzieci!! chyba dzisiaj z wrazenia nie zasne hehNadulka, iNso87, Kava lubią tę wiadomość
-
iNso87 wrote:KasiaG24 hmm wiesz,ze nie zwrocilam na to uwagi,zamontowalam i juz sporo z tym fotelikiem podróżujemy...takze nie zauwazylam,jak pare razy z tylu z Lena siedzialam,zeby podczas jazdy ruszal sie fotelik.. dzis nigdzie nie wyjezdzam bo Malz zabral dzis te auto którym ja jezdze do pracy bo do dzis jest badanie tech. i odrazu chce po pracy zrobic. Ale zwroce uwagę nastepnym razem jak nie zapomnę. Bo wogole musze powiedziec,ze jak jedziemy cala rodzina gdzies to znowu siedze na przednim siedzeniu
ale wowww co
hahaha Laura z Lenka siedza z tylu
Rarytas
Kasia u mnie wczesniej pare nocy bylo dziwnych i w dzien tez jakos do godzinki spanie bylo,ale wczoraj juz np. bylo ladne spanie 3 razy w dzien najpierw 2h z rana po sniadaniu potem 2h o 15 i wieczorem jak zawsze klade Ja o 18 zeby do 20-21 nie marudzila ale to juz tak ponad godzine spi. W sumie zmniejszylo nam sie spanie ale nie moge narzekac na wczorajsze Jej spanie bo bylo akurat,a w dzien ladnie sie bawila.
Dzis jakos tez pozno poszla spac bo zawsze spi po 8 najpóźniej a tu zasnela dopiero przed 10.. takze chyba sobie juz zmienila wlasnie koncepcje,sprobuje JA polozyc potem dopiero wlasnie po 15 jak wczoraj
Inso, nie podczas jazdy sie rusza, tylko jak go zamontowalam to nie siedzi na "sztywno" tylko jak reka ruszam to sie kiwawogole ta gora jakby sie nie trzymala:/
-
iNso87 wrote:Dziewczyny wogole mam znowu szal macicy! :d no mysle caly czas o 3 dziecku znowu!!! wiecie co Wam powiem,ze to uczucie po porodzie jest dla mnie poprostu nie zapomniane i mimo,ze nie chcialo sie lezec potem w szpitalu po porodzie,to jednak brakuje mi tego wlasnie
) to bylo cudowne
Mam czas jeszcze do grudnia,ale pewnie teraz chce a jak grudzień przyjdzie to sie przestraszę:PP hehehe
A wogole to w ciazy nie ogladalam 600gramow szczescia to wlasnie zaczynam ogladac te odcinki od poczatku. A potem,z Malzem mamy dokonczyc porody,bo przed naszym ogladalismy wspólnie
Inso WOW super!! moj maz tez chce 3 dziecko ale ja nie , bynajmniej w najblziszych latach swiadomie napewno sie nie zdecyduje. Chce podchowac mala isc do pracy troche pozyc i pomysle wtedy -
My prawdopodobnoe zaczniemy sie starac o kolejne za rok lub 1,5roku
iNso87 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :