Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
kasiakasia11 wrote:A myślałam, że tylko moja nie chodzi.
raczej jej nie spieszno, Olek już w jej wieku chodził, ona wcześniej raczkowała wiec wydawało mi się, że szybciej zacznie a tu taka niespodzianka. cóż kiedyś zacznie
7w3d 💔 -
u nas Oluś 2 dzień katarek - dziś zielony ciągnący, a Pola pierwszy dzień - biały wodnisty. Zobaczymy ile potrwa. Psikamy wodą morksą fridą odciągamy wit C plus smarowanie spirytusem na noc.Na dworze dziś bylismy bo w sumie sam katar to żadna choroba wielka a śniegu kupa wiec bałwana ulepiliśmy
teraz śpią ale Pola co chwile się budzi bo nosek zatkany i płacze
7w3d 💔 -
Ja jabluszko podaje do reki, obrana cwiartke daje i tak wcina. Ogolnie owoce je w kawalkach sama.
Moja Zuza gania jak szalona. Chodzi juz bardzo stabilnie, malo kiedy sie przewraca. I zaczal sie problem bo zaczyna nam sciagac wszystko z blatow. Cholernie musimy uwazac zeby herbaty na siebie nie wylala, albo noza nie zwinela. W kuchni wyrzuca z szafek garnki, pokrywki, lyzki i wszystko co znajdzie. Dzis rozlozylam prasowanie, nalalam do dzbanka wody do zelazka. Odwrocilam sie na moment i wylala cala wode na siebie i uciekala zebym jej tego dzbanka nie zabrala. Nawet ze skarpetek kapalo. A jak dorwie cos co wie, ze jej nie wolno to zaraz w nogi i sie chowa zeby jej nie zabrac. Urwisek z niej straszny. Caly tata jak byl maly
Ja wczoraj bylam u dr. Moj maly ludek ma 3,5cm i juz wyglada jak maly czlowieczek. Widac raczki, nozki
Justyna po tych szalenstwach swiatecznych, zycze i Tobie w niedlugim czasie takiego widoku na USG, bo widze, ze jednak ciagnie Cie do trzeciego dzieciatka
Inso czekamy na foto nowej fryzurkialisss87, iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Ja jestem bardzo ciekawa ile waży Adaś. Jutro się dowiem bo idziemy na szczepienie. Od dzisiaj przestawiam Adasia na jedną drzemkę w ciągu dnia. Tzn próbuję
Mamy ostatnio straszne problemy z zasypianiem. Problemy to mało powiedziane, to są prawdziwe sceny histerii. Adaś zawsze spał o 21 po butli z kaszką a od kilku dni jego zasypianie to porażka. Jakby dostawał jakieś nowe moce wraz z wypiciem tej kaszki! Chce się bawić, biegać, krzyczy, piszczy... My z mężem gasimy wszystkie światła, bierzemy go do łóżka między nas i próbujemy z nim leżeć aż zaśnie ale wtedy się dopiero zaczyna... ryczy aż się duzi! Myślałam że to chwilowe ale z dnia na dzień to samo. Pediatra poradził właśnie przestawić go na jedną drzemkę, zobaczymy. Brakuje mi tego wieczornego wolnego czasu, kiedy to adaś o 21 smacznie spał. Wtedy zazwyczaj prasowałam, szykowałam obiad na następny dzień czy chociażby jakis film z mężem obejrzałam....
Dziewczyny czy któraś szczepi dziecko 6w1? Jutro mamy szczepienie po tej długiej przerwie i patrze w książeczce że to będzie szczepienie odra, świnka, różyczka. To jest też płatne? Czy refundowane? Bo ja już miałam trzy szczepienia płatne, jeszcze jedno powinno być ale wg mojej książeczki ostatnie płatne będzie chyba w 14 miesiącu... właśnie nie jestem pewna...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 13:41
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Inso zrelaksuj się i nie zamartwiaj na zapas, włosy zawsze odrosną a i brzydki kolor można zamalować
Sabinaaa Ty dajesz radę prasować przy Zuzi? SzacuniNso87 lubi tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
U nas juz troszkę lepiej. Odpuscilam lekarza. Kaszel jest mniejszy i już ją tak nie zatyka. Mam nadzieje, że już zaraz bedzie po wszystkim.
Inso tak pamietalam o tych godzinach syropu dlatego szybko po pracy męża do apteki wysłałamAle dzięki za przypomnienie.
Aliss to szczepienie jest na nfz
Co do chodzenia to moja Lena postawila przedwczoraj piersze krokiAle jeszcze daleko jej do chodzenia. Za to doslownie biega z pchaczem
Sabinaa moja jak wspomnialam nie chodzi ale też uwielbia szafki w kuchni, ma swoje ulubione szuflady do opróżniania
W lazience wszystko co dosiegnie wrzuca do wanny. Wczoraj moj mąż do mnie krzyczy, że Lena ma krew na uchu i rekach. Wiecie co ona zrobila.. wysmarowala sie lakierem do paznokci. Musiala go zrzucic do wanny, pękł a ja nawet nie zauwazylam jak wyjmowalam, ze on pekniety. Łazienkę mialam w czerwonym lakierze. Takiego mam lobuza
Inso czekamy na fotkialisss87, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Aliss - my się szczepimy 6w1 i to teraz szczepienie jest z nfz, nic nie trzeba kupować
dopiero następne między 16 a 18 m-em życia znów będzie 6w1 płatne:)
A co do zasypiania to my się usypiamy przy piersi i jak jesteśmy same to jest super, kilka minut i śpi, ale wieczorem jak już jesteśmy wszyscy czyt. mąż jest w domu to jest kosmos... bo niby jest śpiąca ale chciałaby się tatą nacieszyć i musimy wszystko pogasić, położyć się z nią i udawać że też idziemy spać, dopiero jak mocno uśnie to wstajemy i możemy normalnie funkcjonowaćalisss87 lubi tę wiadomość
-
Aneczka86 wrote:Aliss a w jakich godzinach i ile śpi Adaś? Moze po prostu jest wyspany.
miał dwie drzemki w dzień o 10 i o 15, spał wtedy po półtorej do dwóch godzin podczas każdej drzemki. Szedł spać ok 20:30 i budził się o 8 rano. Oczywiście nocki całe z wierceniami, rzucaniem się po łóżeczku, płaczem, itd. itp. Ja jeszcze nigdy nie miałam spokojnej nocy. Ale chyba się do tego przyzwyczaiłam że w nocy co chwilę wstaje do łóżeczka. Teraz jeszcze doszło koszmarne zasypianie więc zmieniłam mu te drzemki. Dzisiaj położyłam go o 12, pospał 1,5 godziny i już go nie chcę kłaść ale chyba będzie horror ok 1718.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Moja Lena spi ok. 20-8 i ma jedna drzemkę ok. 12,13 i spi 2 godziny. Nie da rady jej wczesniej polozyc. Teraz jakbym ja polozyla spać popoludniu to by mi pewnie siedziala do 22, bo wczesniej by nie zasnela.
Moze Adaś juz nie potrzebuje 2 drzemek i zwyczajnie nie chce mu się spac i krzyczy?
-
lips wrote:kasiakasia11 nie boisz sie podawać w kawałku połówki jabłka? My jakoś mamy obawy i z jabłkiem mamy problem bo w kawałku się boję, tartego czy zblędowanego mały nie chce jesć i w sumie najszęściej mu nadgryzam kawałek jabłka i dopiero tak mu podaję... Wiem ze to takie mało esttyczne...
A wy ajk podajecie jabłuszko ?
Mało tego, dość, że poł jabłka to jeszcze ze skórą, całym środkiem i jak trafi w tej połówce to też dupka i ogonek. Teraz dupke i ogonek wykrawam bo jakoś tak nie mogę tam domyć.
Ja kawałki daję od bardzo dawna, kiedyś kroiłam mniejsze cząstki, ale teraz nie ma potrzeby.
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Ja również daje jablko w kawalku, pol jak male, cwiartka jak wieksze
Jak Lena była mniejsza to czasami ugryzla za duży kawalek i sie krztusila ale teraz już je bez problemu. Oczywiście zawsze jadła ze mną, wiec jak sie zakrztusila to zaraz jej wyjmowalam z buzi i tlumaczylam, ze za duze
-
Aneczka86 wrote:Moja Lena spi ok. 20-8 i ma jedna drzemkę ok. 12,13 i spi 2 godziny. Nie da rady jej wczesniej polozyc. Teraz jakbym ja polozyla spać popoludniu to by mi pewnie siedziala do 22, bo wczesniej by nie zasnela.
Moze Adaś juz nie potrzebuje 2 drzemek i zwyczajnie nie chce mu się spac i krzyczy?
Chyba coś w tym jest, Adaś padł o 20-stej jak dętka! Mąż poszedł z nim walczyć, dał butelkę na leżąco (gdzie ja zawsze na rękach musiałam lulać) i Adaś sam usnął od razu po kaszce. Nie chcę zapeszać i chwalić dnia przed zachodem słońca. Siedzimy z mężem jak na szpilkach że on się zaraz obudzi pełen nowych sił do zabawy18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
alisss87 wrote:Chyba coś w tym jest, Adaś padł o 20-stej jak dętka! Mąż poszedł z nim walczyć, dał butelkę na leżąco (gdzie ja zawsze na rękach musiałam lulać) i Adaś sam usnął od razu po kaszce. Nie chcę zapeszać i chwalić dnia przed zachodem słońca. Siedzimy z mężem jak na szpilkach że on się zaraz obudzi pełen nowych sił do zabawy
Czyli moze jednak nie byl zmeczony i stad placz przy usypianiu. Moja Lena czasami widzę, że senna wczesniej niż drzemka ale jak ja kładę spać to nabiera sił i wstaje, wiec nie zmuszam
Trzymam kciuki, żeby się nie obudził
-
Inso mi mąż dużo pomaga ale nie mogę go nauczyć sprzatania po sobie czy odkladania rzeczy we wlasciwe miejce. Wiele bym dała, żeby opanowal te umiejetnosci
Ja postanowilam z nowym rokiem zmienić kolor wlosow i tez sie boje co to wyjdzieZ jednej strony nie moge sie doczekac a z drugiej panicznie sie boje, bo ja z tych co ogolnie boją sie zmian
-
Dziewczyny, ile zębów mają Wasze dzieci, ze tak ładnie jedzą kawałki owoców?
Muszę skonsultować bo mój kawaler za bardzo nie radzi sobie z gryzieniem. Musze sie przyłożyć i z nim ćwiczyć bo dziecko skrzywdzę
alisss, u nas było to samo z zasypianiem przez pewien czas.
Wpadłam na pomysł, ze może jest wyspany i wprowadziłam jedną drzemkę. 2 dni ciężko go było przetrzymać ale za raz sam sie nauczyłalisss87 lubi tę wiadomość
-
Inso ja to czasami się zastanawiam czy kobieta nie widziala kogo brała? Czy może faceta przerosła rola ojca, bo nie oszukujmy się ale dziecko zmienia wszystko. Mi na początku też było trudno przestawić się na "inne" życie ale to samo jakoś się zmienia
I teraz nie wyobrażam sobie innego życia, życia bez Leny.
Jeśli te dziewczyny chcą mieć takich facetow to niech maja.Ja sobie tak nie wybrazam żyć. A jak mi cos nie pasuje to po prostu rozmawiam. Rozmowa to podstawa.
Co do zabkow to mamy 6 ale dzis spojrzalam, to dziąsła przy dwojkach pękly, wiec bedzie 8
Wlasnie uspilam Lene i ide konczyc obiad..zupa meksykanska dzis
-
My po szczepieniu. Adaś nawet nie pisnął podczas wkłucia, podziwiał ptaszki za oknem. On uwielbia ptaszki
waży już 12 kg (!) ale nie wygląda na grubaska, jest długi, po rodzicach. Niestety dostaliśmy skierowanie do neurologa w kierunku dziecięcej padaczki
opowiedziałam lekarzowi o tym kręceniu główką przez Adasia, spytał czy występuje przy tym "oczopląs". U nas niestety kilka razy wystąpił więc lekarz od razu dał skierowanie. Adaś będzie musiał mieć zrobione EEG
Jeśli chodzi o zasypianie to dzisiaj znowu go przetrzymałam i już później nie będę kładła. Wczoraj Adaś pięknie zasnął i już potem się nie obudził. Oczywiście w nocy często się rzucał i popłakiwał-jak zawsze ale u niego to standard. Może ten neurolog coś mi więcej powie na temat nie tylko padaczki ale też tych okropnych nocy.
Aha, doktor powiedział że możemy pomału przechodzić na zwykłe mleko. I tu moje pytanie do Was, myślicie już o przejściu z mm na zwykłe mleko? My jesteśmy cały czas na pepti. Zastanawiam się czy przy nim nie pozostać jeszcze chociaż pół roku, czy ono nie ma lepszych właściwości dla dziecka niż zwykłe mleko?Oluniaaa lubi tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️