X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    Hej!
    Chyba będę wrześniową mamusią :) Piszę tutaj, bo póki co nie mogę się pochwalić nikomu poza mężem. Aż cała się trzęsę:)
    test wyszedł dziś pozytywnie? kiedy ostatnią @ miałaś? jak się czujesz? gratulacje!!!!!!!!!!!!!

Julia2015 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    test wyszedł dziś pozytywnie? kiedy ostatnią @ miałaś? jak się czujesz? gratulacje!!!!!!!!!!!!!
    Tak, dzisiaj test pozytywny. Ostatni @ miałam 5.12.
    Troche miałam ostatnio na głowie i przegapiłam termin @ :)
    Czuję się normalnie i nic nie czuję, nawet nie pamiętam czy przy pierwszej ciąży też tak było, wydaje mi się, że już miałam ból piersi.
    20.01 mam wizytę u gina, mam nadzieję, ze nie będzie za wcześnie żeby obejrzeć serduszko..

justyna14 lubi tę wiadomość

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Kava Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, ogromne gratki :D

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski plamie po seksie, wziela luteine dopochwowo, dzis 23 dc czyli 10 dpo czy to moze dopiero implantacja czy cos z ewentualna dzidzia sie moze dziac ?? Mam stresa. Moze mam slaby progestron...

7w3d 💔
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia gratulacje :* życzę pięknie bijącego serduszka na wizycie :) a potem nuuudnej i spokojnej ciąży :)

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna wszystkie odpowiedzi i możliwości zawarłaś w pytaniu. My jedynie możemy trzymać kciuki za szczęśliwe rozwiązanie.

A cykle ilu dniowe masz?

Kava lubi tę wiadomość

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna mocno trzymam kciuki, zeby to byla implantacja i zebys za kilka dni wkleila zdjecie pozytywnego testu:) A widze, ze urodzaj u grudniowek, ktora chciala byc w ciazy to jest :)

Ja dalej walcze z grzybica. Wyleczylam, tydzien spokoj i dalej. Teraz juz tez prawie wyleczylam, mam nadzieje na dluzej i ze nie bede sie z tym bujac cala ciaze bo zwariuje. No i mialam problem z moja Zuzka. Przez pierwszy rok, nigdy nie byla odparzona ani nawet zaczerwieniona. Teraz non stop wargi sromowe czerwone i takie jakby babelki na tym. Codziennie ja kapiemy, pampki co chwile zmieniam, smarowalam to sudocremem i nic. Wyczytalam w necie, ze to moze byc tez grzybicze, od moczu, wilgotnego pampersa. Posmarowalam kilka razy mascia clotrimazolum i jak reka odjal. Przeszlo wszystko. Jakas inwazja grzybow. Spotkalyscie sie z czyms takim u tak malej dziewczynki? Potem doczytalam ze masci nie uzywac u dzieci ponizej 11 roku to juz w ogole sie przerazilam. Chociaz na forum mamy pisaly, ze uzywaja. Ciagle cos sie musi przyplatac.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    U nas w koncu po chorobach. Mąż ma kilja dni urlopu to skorzystalam i jezdzilam dzis po urzedach zalatwiac dodatek do wychowawczego itd.
    Lena w nocy wariuje, budzi się nad ranem i nie śpi ponad godzine..mam nadzieje, ze to przejsciowe :-\ No i wyszly nam w koncu dwojki na górze. Teraz czekamy na dolne czworki, bo są juz blisko :-) Ja myslalam, ze się bardzo slinila ale teraz to jest dopiero potok, nie nadarzam zmieniac sliniakow.

Sabinaa moja znajoma miala problemy z córką i najbardziej pomagala kapiel w szarym mydle. Teraz dostepne jest tez w plynie :-) Moze warto spróbować.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna robisz bete, czy czekasz do @?

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Justyna mocno trzymam kciuki, zeby to byla implantacja i zebys za kilka dni wkleila zdjecie pozytywnego testu:) A widze, ze urodzaj u grudniowek, ktora chciala byc w ciazy to jest :)

Ja dalej walcze z grzybica. Wyleczylam, tydzien spokoj i dalej. Teraz juz tez prawie wyleczylam, mam nadzieje na dluzej i ze nie bede sie z tym bujac cala ciaze bo zwariuje. No i mialam problem z moja Zuzka. Przez pierwszy rok, nigdy nie byla odparzona ani nawet zaczerwieniona. Teraz non stop wargi sromowe czerwone i takie jakby babelki na tym. Codziennie ja kapiemy, pampki co chwile zmieniam, smarowalam to sudocremem i nic. Wyczytalam w necie, ze to moze byc tez grzybicze, od moczu, wilgotnego pampersa. Posmarowalam kilka razy mascia clotrimazolum i jak reka odjal. Przeszlo wszystko. Jakas inwazja grzybow. Spotkalyscie sie z czyms takim u tak malej dziewczynki? Potem doczytalam ze masci nie uzywac u dzieci ponizej 11 roku to juz w ogole sie przerazilam. Chociaz na forum mamy pisaly, ze uzywaja. Ciagle cos sie musi przyplatac.
    Moja nie miala czegos takiego ale mozesz u lekarza na recepte wziasc " pimafukort" nie wiem jak sie pisze , to niestety ze sterydem ale dziala super na wszystkie zmiany i wiem ze dzieci moga korzystac bo Olek mial na zmiany na buzi. A ja mialam to wlasny przy okazji grzybicy pochwy tez zapisane do uzytku zewnetrznwgo plus globulki.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Justyna robisz bete, czy czekasz do @?
    Czekam :-) nie wiem czemu moze sie potem rozczaruje ale czuje ze jest dzidzia i juz. Tylko zastanawiam sie czy skoro wczoraj wzielam luteine to dzis tez brac czy nie?

7w3d 💔
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już zaczęłaś to według mnie brać.
    A tak na marginesie ja bym wczoraj też nie brała.

No i z innej beczki, zazdroszczę łatwości zachodzenia w ciążę. Chociaż jak tak sobie głębiej i bardziej długofalowo pomyślę to może też być przekleństwo.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która dziś poszła pierwszy dzień do pracy. Zdawać relację.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od miesiąca pracuje. A obecnie na zwolnieniu chorobowym do końca tygodnia :x
    Ja zdrowieje powoli a Filip coś mi dzisiaj pokaslywal , taki mokry odrywajacy kaszel. Chyba 3 razy tylko ale wolę pójść do lekarza żeby osluchala.

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Jak już zaczęłaś to według mnie brać.
    A tak na marginesie ja bym wczoraj też nie brała.

No i z innej beczki, zazdroszczę łatwości zachodzenia w ciążę. Chociaż jak tak sobie głębiej i bardziej długofalowo pomyślę to może też być przekleństwo.
    ciąża jeszcze nie potwierdzona, może bardziej urojona niż rzeczywista się okazać :)
    co do luteiny to taki miałam pierwszy odruch, żeby ewentualnie ratować maleństwo / jesli jest/. Dziś zero plamień, plamki a bieliźnie miałam też w czwartek, no i wczoraj. Zobaczymy co będzie. Dziś nie biore, jednorazowe wzięcie raczej nie podniosło znacząco poziomu hormonu więc i spadku dużego nie będzie a nie chce brac bez potrzeby jak znów się pojawi plamienie to wtedy wezmę i do lekarz od razu na usg co się dzieje.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNSo też miałaś chęć na 3 dziecko i jak?

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:

Sabina, Szymonek tez nigdy nie mial odparzonej pupy, nawet mu nie smarowalam, a teraz od miesiaca nie moge mu wyleczyc. Juz jest lepiej zaraz now czerwone i takiw jakby biale krostki. Kapie go w emoliencie. Wietrze pupe, ale co chwila wraca. Poszukam ten pimafucin bo kiedys ja to mialam od gina.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja jako przyszla wrzesniowka:D

Aneczka86, sabinaaa, Ola_45, Julia2015, Kava lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Która dziś poszła pierwszy dzień do pracy. Zdawać relację.
    Ja bylam!
    Minelo mi szybko, wyszlam po 7h bo wychodze na karmienie. Ja sie czuje jakbym wrocila po miesiacu, a nie bylo mnie rok i 8 miesiecy. Sa nowe twarze w pracy i troche nieswojo ale sie przyzwyczaje
    Szymek z babcia, pieknie jadl i spal. Babcia zadowolona mowi ze jest taki pogodnh i kochany

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna wiem wiem, że to twoje przeczucia, ale tak jak ty zakładam, że się udało.

My nie mamy odparzeń, ale może starodawny sposób kąpieli w krochmalu.

justyna14 lubi tę wiadomość

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

‹‹ 2952 2953 2954 2955 2956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ