X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    Hej!
    Chyba będę wrześniową mamusią :) Piszę tutaj, bo póki co nie mogę się pochwalić nikomu poza mężem. Aż cała się trzęsę:)
    test wyszedł dziś pozytywnie? kiedy ostatnią @ miałaś? jak się czujesz? gratulacje!!!!!!!!!!!!!

Julia2015 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    test wyszedł dziś pozytywnie? kiedy ostatnią @ miałaś? jak się czujesz? gratulacje!!!!!!!!!!!!!
    Tak, dzisiaj test pozytywny. Ostatni @ miałam 5.12.
    Troche miałam ostatnio na głowie i przegapiłam termin @ :)
    Czuję się normalnie i nic nie czuję, nawet nie pamiętam czy przy pierwszej ciąży też tak było, wydaje mi się, że już miałam ból piersi.
    20.01 mam wizytę u gina, mam nadzieję, ze nie będzie za wcześnie żeby obejrzeć serduszko..

justyna14 lubi tę wiadomość

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Kava Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, ogromne gratki :D

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski plamie po seksie, wziela luteine dopochwowo, dzis 23 dc czyli 10 dpo czy to moze dopiero implantacja czy cos z ewentualna dzidzia sie moze dziac ?? Mam stresa. Moze mam slaby progestron...

7w3d 💔
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia gratulacje :* życzę pięknie bijącego serduszka na wizycie :) a potem nuuudnej i spokojnej ciąży :)

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna wszystkie odpowiedzi i możliwości zawarłaś w pytaniu. My jedynie możemy trzymać kciuki za szczęśliwe rozwiązanie.

A cykle ilu dniowe masz?

Kava lubi tę wiadomość

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna mocno trzymam kciuki, zeby to byla implantacja i zebys za kilka dni wkleila zdjecie pozytywnego testu:) A widze, ze urodzaj u grudniowek, ktora chciala byc w ciazy to jest :)

Ja dalej walcze z grzybica. Wyleczylam, tydzien spokoj i dalej. Teraz juz tez prawie wyleczylam, mam nadzieje na dluzej i ze nie bede sie z tym bujac cala ciaze bo zwariuje. No i mialam problem z moja Zuzka. Przez pierwszy rok, nigdy nie byla odparzona ani nawet zaczerwieniona. Teraz non stop wargi sromowe czerwone i takie jakby babelki na tym. Codziennie ja kapiemy, pampki co chwile zmieniam, smarowalam to sudocremem i nic. Wyczytalam w necie, ze to moze byc tez grzybicze, od moczu, wilgotnego pampersa. Posmarowalam kilka razy mascia clotrimazolum i jak reka odjal. Przeszlo wszystko. Jakas inwazja grzybow. Spotkalyscie sie z czyms takim u tak malej dziewczynki? Potem doczytalam ze masci nie uzywac u dzieci ponizej 11 roku to juz w ogole sie przerazilam. Chociaz na forum mamy pisaly, ze uzywaja. Ciagle cos sie musi przyplatac.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    U nas w koncu po chorobach. Mąż ma kilja dni urlopu to skorzystalam i jezdzilam dzis po urzedach zalatwiac dodatek do wychowawczego itd.
    Lena w nocy wariuje, budzi się nad ranem i nie śpi ponad godzine..mam nadzieje, ze to przejsciowe :-\ No i wyszly nam w koncu dwojki na górze. Teraz czekamy na dolne czworki, bo są juz blisko :-) Ja myslalam, ze się bardzo slinila ale teraz to jest dopiero potok, nie nadarzam zmieniac sliniakow.

Sabinaa moja znajoma miala problemy z córką i najbardziej pomagala kapiel w szarym mydle. Teraz dostepne jest tez w plynie :-) Moze warto spróbować.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna robisz bete, czy czekasz do @?

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Justyna mocno trzymam kciuki, zeby to byla implantacja i zebys za kilka dni wkleila zdjecie pozytywnego testu:) A widze, ze urodzaj u grudniowek, ktora chciala byc w ciazy to jest :)

Ja dalej walcze z grzybica. Wyleczylam, tydzien spokoj i dalej. Teraz juz tez prawie wyleczylam, mam nadzieje na dluzej i ze nie bede sie z tym bujac cala ciaze bo zwariuje. No i mialam problem z moja Zuzka. Przez pierwszy rok, nigdy nie byla odparzona ani nawet zaczerwieniona. Teraz non stop wargi sromowe czerwone i takie jakby babelki na tym. Codziennie ja kapiemy, pampki co chwile zmieniam, smarowalam to sudocremem i nic. Wyczytalam w necie, ze to moze byc tez grzybicze, od moczu, wilgotnego pampersa. Posmarowalam kilka razy mascia clotrimazolum i jak reka odjal. Przeszlo wszystko. Jakas inwazja grzybow. Spotkalyscie sie z czyms takim u tak malej dziewczynki? Potem doczytalam ze masci nie uzywac u dzieci ponizej 11 roku to juz w ogole sie przerazilam. Chociaz na forum mamy pisaly, ze uzywaja. Ciagle cos sie musi przyplatac.
    Moja nie miala czegos takiego ale mozesz u lekarza na recepte wziasc " pimafukort" nie wiem jak sie pisze , to niestety ze sterydem ale dziala super na wszystkie zmiany i wiem ze dzieci moga korzystac bo Olek mial na zmiany na buzi. A ja mialam to wlasny przy okazji grzybicy pochwy tez zapisane do uzytku zewnetrznwgo plus globulki.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Justyna robisz bete, czy czekasz do @?
    Czekam :-) nie wiem czemu moze sie potem rozczaruje ale czuje ze jest dzidzia i juz. Tylko zastanawiam sie czy skoro wczoraj wzielam luteine to dzis tez brac czy nie?

7w3d 💔
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już zaczęłaś to według mnie brać.
    A tak na marginesie ja bym wczoraj też nie brała.

No i z innej beczki, zazdroszczę łatwości zachodzenia w ciążę. Chociaż jak tak sobie głębiej i bardziej długofalowo pomyślę to może też być przekleństwo.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która dziś poszła pierwszy dzień do pracy. Zdawać relację.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od miesiąca pracuje. A obecnie na zwolnieniu chorobowym do końca tygodnia :x
    Ja zdrowieje powoli a Filip coś mi dzisiaj pokaslywal , taki mokry odrywajacy kaszel. Chyba 3 razy tylko ale wolę pójść do lekarza żeby osluchala.

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Jak już zaczęłaś to według mnie brać.
    A tak na marginesie ja bym wczoraj też nie brała.

No i z innej beczki, zazdroszczę łatwości zachodzenia w ciążę. Chociaż jak tak sobie głębiej i bardziej długofalowo pomyślę to może też być przekleństwo.
    ciąża jeszcze nie potwierdzona, może bardziej urojona niż rzeczywista się okazać :)
    co do luteiny to taki miałam pierwszy odruch, żeby ewentualnie ratować maleństwo / jesli jest/. Dziś zero plamień, plamki a bieliźnie miałam też w czwartek, no i wczoraj. Zobaczymy co będzie. Dziś nie biore, jednorazowe wzięcie raczej nie podniosło znacząco poziomu hormonu więc i spadku dużego nie będzie a nie chce brac bez potrzeby jak znów się pojawi plamienie to wtedy wezmę i do lekarz od razu na usg co się dzieje.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNSo też miałaś chęć na 3 dziecko i jak?

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:

Sabina, Szymonek tez nigdy nie mial odparzonej pupy, nawet mu nie smarowalam, a teraz od miesiaca nie moge mu wyleczyc. Juz jest lepiej zaraz now czerwone i takiw jakby biale krostki. Kapie go w emoliencie. Wietrze pupe, ale co chwila wraca. Poszukam ten pimafucin bo kiedys ja to mialam od gina.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja jako przyszla wrzesniowka:D

Aneczka86, sabinaaa, Ola_45, Julia2015, Kava lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Która dziś poszła pierwszy dzień do pracy. Zdawać relację.
    Ja bylam!
    Minelo mi szybko, wyszlam po 7h bo wychodze na karmienie. Ja sie czuje jakbym wrocila po miesiacu, a nie bylo mnie rok i 8 miesiecy. Sa nowe twarze w pracy i troche nieswojo ale sie przyzwyczaje
    Szymek z babcia, pieknie jadl i spal. Babcia zadowolona mowi ze jest taki pogodnh i kochany

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna wiem wiem, że to twoje przeczucia, ale tak jak ty zakładam, że się udało.

My nie mamy odparzeń, ale może starodawny sposób kąpieli w krochmalu.

justyna14 lubi tę wiadomość

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

‹‹ 2952 2953 2954 2955 2956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ