X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam się odezwać od razu ale oczywiście życie pisze swoje wersy...

Na początku gratulacje dla wszystkich nowych ciężarnych. Dużo zdrówka i zera problemów życzę :-)

Miałam kłopoty rodzinne, szkoda co się rozpisywać- mogę tylko podsumować i powiedzieć że szykuje się rozwód moich rodziców- oczywiście z winy ojca, a o co poszło to szybko można się domyśleć.
    W tym wszystkim szkoda mi tylko mamy bo zostawia ja po tak ciężkiej operacji w chorobie...

Do tego wszystkiego u mnie w małżeństwie coś się dzieje. Z mężem całkiem się oddaliliśmy... w tygodniu w sypialni nie śpi bo chodzi na 1zmiany i pracuje po 12h. W weekend niby wraca ale całkiem się ode mnie odsuwa. Nie przychodzi, nie przytuli tak jak zawsze, a o seksie nie wspomnę- może bylo coś raz albo dwa- w ciągu miesiąca! Ja rozumiem że można być zmęczonym ale każdy ma przecież potrzeby <3...
    Nie wiem co myśleć, czuję się z tym fatalnie. Jak mu powiedziałam że moze byśmy coś- to odburknal ze mu się nie chce...
    Jutro ma wolne więc zapytałam czy śpi z nami to odpowiedział ze nie bo chce sobie dłużej posiedzieć na Internecie i będzie spał w malym pokoju.
    Nie wiem jak będzie dalej... :-(

A teraz napisze o przyjemniejszych rzeczach.

Ogólnie święta u nas minęły dobrze... Sylwester i roczek również.
    Nikola przyspieszyła z rozwojem- przynajmniej tak mi się wydaje :-) drepta już sama ale często muszę ją asekurować bo jak się rozpędza to nie patrzy pod nogi i leży =-O
    Zęby zaczęły wychodzić jeden po drugim, tylko jakoś tak dziwnie bo na dole mamy trzy a u góry sześć :-D
    Był mały kryzys z jedzeniem ale powoli wszystko wraca do normy.

Przepraszam że przychodzę do was z takimi zalami ale nie mam komu się wygadać...

3i49p07wxglh0lzs.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Witam sie i ja jako przyszla wrzesniowka:D
    Gratulacje! Kiedy testowalas? Ktory to dokladnie tydzien?

mnk lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odparzen bo wiele z Was widze ma ostatnio ten problem to zweryfikujcie czy ti aby na 100% odparzenie, czy np w pachwinach pod kolanami i innych miejscach gdzie dziecko bardziej sie poci nie tez zmian na skorze to w zimie czesto gesto wychodzi atopowe zapalenie skory i wlasnie na poczatku w miejscach najbardziej potliwych

7w3d 💔
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ile ciąż. Wszystkim gratuluje.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• mnk Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna dzieki. Wczoraj robiłam testy i dzis. W sumie 4 bo nie mogłam uwierzyć. My jeszcze w Polsce a na Is pierwsze usg w 11 tygodniu wiec dowiem sie więcej cos. Termin z om wychodzi mi na 17 wrzesnia, wg Belly 4t1d ;)

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wrześniowych więcej jest? Ktora ze mną na wrzesniowkach sie widzi?:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna nigdzie indziej zadnych zmian nie ma. A tam co podleczylam to zaraz wracalo. Juz mi rece opadaly. Teraz jest ok, zobaczymy jak dlugo.

Mnk gratuluje!!! Ja zalapalam sie do sierpniowek, chociaz z usg wychodzi koniec lipca:) mysle, ze ktoras tu do Ciebie dolaczy, bo nie ma problemow z ponowmym zajsciem w ciaze u grudniowek :) Typuje Justyne, ze pierwsza dolaczy :)

Zuzi wychodza czworki. Kawaleczek gornej juz wyszedl, na szczescie w nocy spi jak susel:) W dzien za to dzis ja diabel opetal. Taki urwis, ze juz sie modlilam, zeby dzien sie skonczyl.

Liliana bardzo wspolczuje sytuacji u Ciebie. Moze to tylko chwilowy kryzys i szybko minie!

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinaa jeszcze nic nie wiadomo :-) moze byc urojona :-) na razie 25 dc cykle mam 27 dniowe wiec w tym tygodniu sie okaze :-) jesli w piatek nie bedzie @ to moze w weekend kupie test :-) a teraz zmykam do pracy powoli :-) milego dnia wszystkim

7w3d 💔
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso - my od dłuższego czasu jesteśmy na zwykłym mleku 3,2% robie mu kaszke manne. Je ok. 4 razy dziennie bo bardzo lubi, do tego obiad, śniadanie, jakieś przekąski i w sumie nie widze zeby mu czegos brakowalo czy mleko nie pasowało. Powiedziałabym nawet że o wiele bardziej mu smakuje. Jest takie normalne, mysle ze jakbym teraz probowala mu dac MM to by mnie chyba wyśmiał :D

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    Zostały 2 ❄️❄️
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    iNso - my od dłuższego czasu jesteśmy na zwykłym mleku 3,2% robie mu kaszke manne. Je ok. 4 razy dziennie bo bardzo lubi, do tego obiad, śniadanie, jakieś przekąski i w sumie nie widze zeby mu czegos brakowalo czy mleko nie pasowało. Powiedziałabym nawet że o wiele bardziej mu smakuje. Jest takie normalne, mysle ze jakbym teraz probowala mu dac MM to by mnie chyba wyśmiał :D

A jak przechodziłaś na zwykłe mleko? tak od razu czy jakoś stopniowo?

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw chwilę dawalam bez laktozy. Ale stwierdziłam że bez sensu skoro pił zwykle MM. Więc zaczęłam dawać mleko zwykle 2%. Raz mi zabrakło i miałam jeszcze 3%2 (takie zawsze kupujemy sobie) no i dałam to tlusciejsze, nic mu nie było to już nie kupowałam tego 2% tylko daje mu to 3,2 % co my pijemy :)

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    Zostały 2 ❄️❄️
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna ja kiedys pisalam Wam, ze mam problemy małżeńskie, tak się zaczęło właśnie jak u Was i prawie rozwodem się skonczyło. Szczegółów tu opisywać nie chce , ale uważaj i sprawdzaj a przede wszystkim rozmowa rozmowa i jeszcze raz rozmowa, musicie przegadac temat co jest nie tak.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Lilianna przykro mi z powodu rodzicow:/

Jesli chodzi o Malza no to bądź czujna,choc musze Tobie powiedziec,ze u nas jest podobnie ale odwrotnie-to ja nie mam jakos ochoty na <3 gdzie przed ciaza jak i w ciazy mogłam codziennie po 2 razy..teraz to Malz wręcz mnie prosi... :| i mimo,ze on pracuje ja czesto mowie,ze jestem zmeczona po całym dniu,jak wyjdzie nam <3 z 7 razy w miesiacu to jest super.. nie potrafie napisac czemu tak spadlo mi libido,moze przez tabsy,nie wiem.
    kochana Ty się porządnie przebadaj bo suche usta słabe libido to wszystko od anemii moze być.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .podwojnie wkleiło mi post :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 21:08

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dzieci zaraz jak zaczęły jeść normalne gotowane przeze mnie posiłki to mleko modyfikowane odstawiły i nie chciały. Pola już ze 4 msc nie pije conajmniej, daje jej nabiał w postaci jogurtów/serków lub właśnie np budyń lub kluseczki lane na mleku/zacierki. Mleko wprowadałam jak miała z 6-7 msc po trochu, troche serka, teoche budynkiu od Olka i nic jej nie było, więc dostawała więcej i teraz je ile chce. Generalnie wydaje mi się, że jeśli powoli się wprowadza i diecko nie żyje na samym nabiale to wszystko powinno być ok - chyba, że wystąpią reakcje alergiczne to wtedy wiadomo że do lekarza i trzeba z lekarze uzgodnić na ile odstawiamy mleko krowie i jak je potem wprowadzać i kiedy.

7w3d 💔
  • Kava Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ tu się dzieje :D
    Aż miło!!

mnk - gratuluję. Cudowna wiadomość :)

kasia, ja od 2.01 do pracy poszłam. Jest na prawdę ok a nawet lepiej :)

mnk lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:

Ola ta kaszke manne na mleku to robisz taka najzwyklejsza czy z bobovity? Bo Zuza moja mm pije jeszcze duzo. Niby je juz wszystko, ale mleczko musi byc, jeszcze w dosc dyzych ilosciach. I myslalam wlasnie o kaszce mannie, tylko ona nie chce tej z bobovity i sie zastanawiam czy takiej zwyklej jej nie ugotowac na probe.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kava :))

Kava lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNSo ja jestem pewna, że jeśli teraz się nie udało, to będziemy się wkrótce starać o 3 dzieciątko, bo czuje, że jest nam pisane :)

Aneczka86, alisss87, iNso87, sabinaaa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah muszę się pochwalić Pola robi pierwsze kroczki, ledwo bo ledwo, ale z 6 pod rząd zrobi:) dodatkowo umie sama już wejść na fotel/kanapę i z nich zejść :)

Aneczka86, alisss87, iNso87, natalka0887 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
‹‹ 2953 2954 2955 2956 2957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ