X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    wiesz co, może coś w tym jest, nie mówie , że nie, ale na tym etapie choroby Olusia nie muszę posiłkować się paramedycyną, bo źle nie jest, a nie chce na dziecku 2,5 letnim eksperymetować. Raczej myślę o jakimś pulmunologu alergologu, w tym kieruku. Z AZS jest tak, że zazwyczaj dzieci tego wyrastają i na razie tak o tym myślę. Epizod z 6 tygodniowym kaszlem mam nadzieje ze zaraz zakonczymy idzie wiosna więc takich sytuacji raczej już byc nie powinno, więc jak na cały okres jesienno - zimowy to chyba i tak w miarę na razie. Raz miał katar wirusowy plus kaszel i teraz to. Ale chce go dokładnie zdiagnozować, żeby wiedzieć z czym walczymy: kurze, grzyby, pierze, nabiał, na co największą ma alergie, wiec dokładne testy na pewno przed nami :)

Jasne ze nie ma co eksperymentowac. Jak juz by nic innego nie skutkowalo to mozna sprobowac.
    Znajomych synek, urodzil sie w sierpniu 2015 i od malego mowili lekarze ze ma azs. Na tym biorezonansie wyszlo ze ma nietolerancje laktozy, zrobili mu to odczulanie, ale nie pomoglo. Mieli wyeliminowac calkowicie laktoze i teraz w srode mieli jechac jeszcze raz, ale nie wiem jak sie to skonczylo. On mial glownie na buzi, na policzkach, i na lokciach. W sumie to nie wiem do konca czy on ma to azs i nietolerancje czy sama nietolerancje. Nie sukimalam do konca

Aliss ta egzema jest straszna, sa okresy w roku ze mam rece czerwone, swedzace, wygladaja jak poparzone i bola. Mi sie pojawia jak duzo sprzatam, myje naczynia, mocze rece. Robilam testy alergiczne to mam uczulenie na roztocza i brom(chyba) troszke na nikiel i na kota:-D chociaz od kota nic mi sie nie robilo nigdy, ale mam ten alergen. A na egzeme to sterydy przepisuja, a one wybielaja mi skore

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 22:01

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) dzieci śpią :) obiad się robi :) niech ta niedziela trwa jeszcze ze 3 dni :)
    powiem Wam, że nie chce mi się do tej pracy jeździć, niby w zwodzie, ale trochę z innej strony i mniej mnie to kręci, do tego mega daleko... eh.... Byłam w piątek na rozmowie kwalifikacyjnej w innej firmie, oby coś z tego wyszło po prawie 20 km bliżej i powiedziałam więcej niż tu mam :) więc opłacałoby się :)

7w3d 💔
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:

Aliss ta egzema jest straszna, sa okresy w roku ze mam rece czerwone, swedzace, wygladaja jak poparzone i bola. Mi sie pojawia jak duzo sprzatam, myje naczynia, mocze rece. Robilam testy alergiczne to mam uczulenie na roztocza i brom(chyba) troszke na nikiel i na kota:-D chociaz od kota nic mi sie nie robilo nigdy, ale mam ten alergen. A na egzeme to sterydy przepisuja, a one wybielaja mi skore

Współczuję Ci strasznie :( ja co prawda nie mam z tym problemu ale moja szwagierka na prawdę bardzo długo walczy z tym dziadostwem i nic nie pomaga :( Jej też właśnie się nasila po sprzątaniu i moczeniu rąk do tego stopnia że ma krwawiące rany między palcami :( boże jak to musi boleć :( nieraz to aż płacze z bezsilności a niestety jest sama na wsi z trójką małych dzieci więc możesz sobie wyobrazić ile przy nich jest sprzątania i moczenia rąk ;/ Była u wielu dermatologów. Czasami jest lekka poprawa ale tylko na chwilę. Ostatnio dostała tak silny steryd że posmarowała sobie te krwawiące rany i obudziła się z wodnymi pęcherzami na tych ranach. Nie wiedziała co robić bo jak tylko ruszała palcami to te pęcherze boleśnie pękały :( resztę sama poprzecinała skalpelem i odstawiła ten steryd. Widzę że już nie ma siły na tą walkę :( Też jej radziłam jakieś konkretne testy alergiczne, dermatolodzy chcieli już ją nieraz położyć na oddział dermatologiczny i porządnie przebadać ale widzę że ona nie chce się zdecydować ze względu na dzieci. One mają 10, 9 i 4 lata. Jest z nimi sama i najmłodszy syn to "nie przeżyje" nocy bez mamy...

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisss to straszne co ma twoja szwagierka. Ja nie mam az tak zle. Z takim czyms nie mozna zyc. Podpowiedz jej ten rezonans moze niech sprobuje, bo zanim ja sie za to wezme to troche zejdzie, bo musze skonczyc karmic.

Co do karmienia to nie dalam w nocy Szymonkowi cyca. Obudzil sie kolo 24:20 usiadl i juz nie chcial spac, to zrobilam mu kaszke, posadzilam w fotelik i zjadl. Od zrobienia kaszki do usniecia zajelo nam 40min. Dlugo usypial, w ogole kiepsko spal, ale chyba jakas pelnia bo ksiezyc swieci az widno.

Dalam mu za to cyca w dzien, ale troche z jednej piersi, jak zjad to czulam ze moge oddychac bo mnie bola piersi. Z drugiej odciagnelam doslownie 5ml teraz wieczorem po 24 godz od ostatniego sciagania, ale te kilka kropli sprawilo ulge.

Szymek usnal dzis znow bez piersi, nawet nie szuka i uczy sie zasypiac na tapczanie ze mna. Godzine sie prawie czochral az usnal.

Nie sadzilam ze podczas odstawiania to ja bede bardziej poszkodowana niz dziecko. Widze ze on sobie daje rade, jak mu dam to zje, a jak nie to nie i jest ok. Ja oprocz bolu w piersi mam tez bol serca. Tesknie juz za tym jak sie przytulalismy przy karmieniu (choc ostatnio wsadzal mi tak palce do pepka ze az mi kaleczyl skore), i w ogole mi smutno. Ale mysle ze to dobry czas zeby go ostawic, dobrze to znosi i w koncu bedzie lepiej sypial. Kiedys musialo to nastapic

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie,wieki się nie oddzywalam. Wróciłam do pracy i codziennie jestem Tak pochonieta obowiązkami że nie mam czasu nawet dla siebie na relaks. W pracy masakra, w domu pełno obowiązków i tak mija dzień za dniem... Nikola prawdopodobnie od 1 kwietnia idzie do żłobka, narazie opiekują się nią teściowej.

Mam nadzieję że u was wszystkich wszystko jest ok. Niestety nie jestem w stanie was nadrobić.

Gratulacje przyszłym mamusiu :)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczorjsza nocka przespana cala! Az niemozliwe ze to moje dziecko. Chwilo trwaj!!!

iNso87, kasiakasia11, lilianna, sabinaaa, alisss87, Aneczka86, Ola_45, hala123 lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    U nas wczorjsza nocka przespana cala! Az niemozliwe ze to moje dziecko. Chwilo trwaj!!!

Zazdraszczam

natalka0887 lubi tę wiadomość

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• alisss87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Zazdraszczam
    Ja też!!! Chyba zostałam jedyną matką na forum co to musi wstawać w nocy do dziecka minimum 6 razy bo albo zgubił dyda, albo głową zarył w szczebelki, albo głodny, albo zęby, albo koszmar, albo Bóg wie co...

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lena przesypia nocki praktycznie od 4 miesiąca :-) No chyba, że jest chora.

Dziś dopadł nas katar, szwagierka była z córką u nas w piątek. Jej mała gole do pasa... No i Lena najwidoczniej się zarazila :-( Bidulka moja :-(

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro mam wizytę u neurochirurga. Ciekawe co mi powie..

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noce w porzadku ale to dlatego ze mlody spi z nami. Nie potrafimy sie go pozbyc z naszego lozka. Najlepsze jest t9 ze jemu nie chodzi az tak bardzo o nas tylko o lozko. W lozeczku spi ladnie do momentu az zaczai ze spi w nim a nie na duzym lozku.
    Jak soe wyprowadzimy od tesciow to Filip stanowczo bedzoe mial swoje lozko bo mnie szlag juz trafia.
    My w weekend mielismy slub - własny :D

iNso87, alisss87 lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    Zostały 2 ❄️❄️
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasza Ola też śpi z nami, ale mamy wielkie łóżko więc nam to nie przeszkadza, a poza tym ona dwa razy w nocy pije cyca więc mnie jest wygodniej bo nie muszę do niej wstawać;) Ja spróbuje odstawić tak koło maja/czerwca, ale to jeszcze wyjdzie w praniu, bo ja bardzo lubie to nasze karmienie i bliskość z tego wynikającą a też i Ola uwielbia więc zobaczymy jak to pójdzie;)

201512131765.png

201909081765.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    U nas noce w porzadku ale to dlatego ze mlody spi z nami. Nie potrafimy sie go pozbyc z naszego lozka. Najlepsze jest t9 ze jemu nie chodzi az tak bardzo o nas tylko o lozko. W lozeczku spi ladnie do momentu az zaczai ze spi w nim a nie na duzym lozku.
    Jak soe wyprowadzimy od tesciow to Filip stanowczo bedzoe mial swoje lozko bo mnie szlag juz trafia.
    My w weekend mielismy slub - własny :D
    Naprawde? To wszystkiego dobrego w malzenstwie :-*

Ola_45 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poratujcie.
    Moj maz ma za miesiac 30 urodziny. wiec juz powazny wiek:-D Nie mam pomyslu na prezent bo ostatnio wyczerpalam wszystkie. Z roznych okazji dostal skorzany pasek, wypasiony zegarek, torbe, tableta. On mi ostatnio na urodziy kupil thermomixa.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka - o kurde, to chyba auto byś mu musiała kupić żeby było przebicie thermomixa;) To u nas straszna bieda z prezentami widze;) Chciałam Ci zaproponować taki voucher na coś nietypowego np. jazda na torze wyścigowym , itp., ale to raczej prazent z niskiej półki...

201512131765.png

201909081765.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Natalka - o kurde, to chyba auto byś mu musiała kupić żeby było przebicie thermomixa;) To u nas straszna bieda z prezentami widze;) Chciałam Ci zaproponować taki voucher na coś nietypowego np. jazda na torze wyścigowym , itp., ale to raczej prazent z niskiej półki...
    Animka to wlasnie bylby fajny prezent, tylko miekszkamy w malym miescie i tu nic takiego nie ma. Myslalam moze o jakims masazu czy cos takiego.
    Fakt z tym themomixem to przesadzil, zostaje mi tylko puscic totolotka dzisiaj :-D

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola Gratulacje!!! no i szczęścia na tej nowej drodze :*

Ja mężowi na 30-tke kupiłam Groupon do spa na dwa dni nad morzem, fajnie było oderwać się od rzeczywistości. Pojechaliśmy w trójkę :) Teraz ja mam 30-tke w ostatni dzień marca i mąż też chciał zabrać mnie nad morze ale stwierdziłam że lepiej na wakacje wykupić coś dłuższego. Także teraz tylko kino i kolacja.

Odnośnie spania z dzieckiem w łóżku. Ja nie mam nic przeciwko, ba-nie raz nawet bardzo bym chciała żeby Adaś spał z nami ale u nas nie ma takiej możliwości. Niby duże łóżko ale jak wezmę Adasia do nas to on i mąż smacznie śpią rozwaleni w najlepsze a ja? Porażka! Oka nie mogę zmrużyć. Mąż ma bardzo niespokojny sen dlatego muszę go pilnować żeby adasia nie "zmiażdżył". Za to Adaś ma napady wędrówek do tego stopnia że dwa razy spadł z łóżka. Dlatego już wolę wstawać do tego łóżeczka co pół godziny i czasami przymknąć oko niż spać razem :) Zobaczymy jak pójdę do pracy. Bo na razie mogę sobie pozwolić na takie nieprzespane noce ale jak pójdę do pracy to chyba kupię duży materac i ja z Adasiem będę spała na podłodze a mąż na łóżku :D o, wymyśliłam :D

Ola_45 lubi tę wiadomość

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratulacje :)

natalka a może jakiś weekend we dwoje?

u nas staramy się, żeby dzieci zasypiały w swoich łózkach, Oluś jak ma gorszą noc, albo jakiś mega stęskniony jest to potrafi z nocy zawołać mnie i pyta czy może do mnie i wtedy śpi z nami do rana :) słodkie to ale niestety z nim nigdy się nie wysypiamy, bo on strasznie!!! się kręci w nocy.

za to z Polą uwielbiałam spać :) i ciężko mi było z tego zrezygnować ale jak przestałam karmić piersią to i ona trafiła do swojego łóżeczka :)

generalnie, dzieci to dzieci i potrzebują czułości, nie jestem fanką spania zawsze z dziećmi (to wynika z mojej wygody i męża) ale raz na jakiś czas to cudowne :)

Ola_45 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Kava Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - gratulacje przeogromne!!!!

Ja uwielbiam jak Mały śpi z nami. Mąż też. Nad ranem zawsze go do nas bierzemy.
    Mam troszkę mieszane uczucia, bo z jednej strony uwielbiam a z drugiej wiem, ze lepiej żeby spał u siebie...

Ola_45 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava - a gdzie jest powiedziane że lepiej jest żeby dziecko spało w łóżeczku, najważniejsze jest że obu stronom to odpowiada, a dziecko wyczuwa naszą radość z wspólnego spania. Myśle że w tym przypadku warto się poddać instynktowi który jak Ci podpowiada że tak jest fajnie, to jest ok. Ja uwielbiam jak Ola budzi się pierwsza i zaczepia nas, przytula, całuje;) Ostatnio jak spała wieczorem w łóżeczku to jak my się kładliśmy mąż ją do nas przełożył, bo stwierdził, że szkoda żeby tak samotnie tam leżała;)

201512131765.png

201909081765.png
‹‹ 2977 2978 2979 2980 2981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ