X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, na pewno będzie was duzo bo to dopiero początek :)
    Jak ten czas leci szybko, pamietam jak nie pewnie zaczęłam udzielac sie na wrzesniowkach.
    Życzę wam aby wszystko bylo jak najlepiej i niech obędzie sie bez bólów brzucha oraz wymiotow :)

Jeśli mogę podpowiedzieć, nie biegnijcie po pozytywnym tescie do lekarza bo zobaczycie tylko pęcherzyk , w 6tyg najlepsza chwila na wizyte poniewaz mozecie zobaczyc bijące serduszko :)

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze usg planuje na poczatku 7 albo 8tygodnia. Chce zeby juz bylo widac serduszko. Chociaz nie wiem czy wytrzymie tak dlugo. :)
    Jeszcze sie nie umawialam z lekarzem. Musze poszukac na razie jakiegos dobrego gina u ktorego chcialabym cala ciaze prowadzic.
    A wy?

Harusiowa, Kourtney, Beatrice, Blair lubią tę wiadomość

• Marronek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że jest nas kilka zaczynających 25 lutego :) Tylko każda w inny dzień z owulką :P

Ja jestem ze śląska - Świętochłowice.

Trochę mnie zmartwiłyście swoimi wynikami bety... 108 w 13 dpo. Ja w 15 dpo miałam nieco ponad 30 :/
    Oby to tylko nie okazała się jedno dniowa radość...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 19:05

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek pewnie mialas owulke pozniej i tyle ;) z ta beta to nie ma co porownywac . Najwazniejsze jest zeby byl wzrost
    Ja chyba znowu mialam wczesniej niz mysle.

Beatrice, Blair lubią tę wiadomość

• Marronek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie, temperatura, śluz + dodatkowe objawy wskazują owulkę w 12 dc.
    No nic jutro popołudniu się okaże, czy czasem nie cieszyłam się przedwcześnie.

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG grudniówki 2015:-P jak ten czas leci....
    Ja jako styczniówka 2015 życzę Wam spokojnej, nudnej, zdrowej i szczęśliwej ciąży oraz szybkiego i bez problemowego porodu:-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z tempkami? Ja mam troche podwyzszona 37.1°. Czytam i czytam i wychodzi mi ze tak moze byc na tym etapie.

Marronek trzymam kciuki zeby beta urosla :)
    Kazdej z nas tego zycze :)

Zadnych objawow przed @ nie mam. nawet cycki mnie nie bola a zawsze bolaly juz kilka dni przed.
    A zaczynam miec troche stresa ze jutro sie pojawi...

• muamua Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Widzę, że jest nas kilka zaczynających 25 lutego :) Tylko każda w inny dzień z owulką :P

Ja jestem ze śląska - Świętochłowice.

Trochę mnie zmartwiłyście swoimi wynikami bety... 108 w 13 dpo. Ja w 15 dpo miałam nieco ponad 30 :/
    Oby to tylko nie okazała się jedno dniowa radość...
    Ja miałam zagnieżdżenie ok. 5-6 dpo, więc dość wcześnie. Wtedy spadła mi temp. i plamiłam. Pewnie to kwestia tego, bo przecież zagnieżdżenie może być nawet do 12dpo.

Temp. mam ok. 37, w poprzedniej ciąży miałam podobne. A macie wykresy na owu?

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykresu nie mam. Bylam tylko czytelniczka forum i dopiero dzisiaj zalozylam konto :)
    Ja mialam chyba 6-7dpo , nie plamilam ale pamietam ze klulo mnie w jajniku i tempka akurat mi podskoczyla do 37.

Wlasnie Marronek nizsza beta moze oznaczac ze zarodek sie pozniej zagniezdzil.

• Marronek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperaturę mam 37,05. A mini spadek (z 37 na 36,88) był w 11 dpo.

Co do objawów małpowych, były jak zawsze. Lekki ból podbrzusza, bolące i wrażliwe piersi/sutki.
    Teraz większość przeszła :) Tylko dalej sutki wrażliwe.

Ja swoje wszystkie wykresy mam na owu udostępnione :)

• naox Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wykresy na ovu ;) u mnie ogromny ból piersi. Spać nie daje. Dziś obudziłam się po 4 nad ranem i stwierdziłam, że natychmiast muszę zrobić test..
    Pierwszy- cień,cienia a drugi już blada kreseczka. :) wciąż nie mogę uwierzyć. Wydaje mi się, ze to sen.u mnie tempka powyżej 37.

p19uyx8dnezstxe3.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję! :) ale czas leci. Teraz życzę dużo cierpliwości i spokoju dbajcie o siebie drogie mamy :)
    Ktoras z was pisała o pierwszym usg- moja mała rada nie ma co lecieć za wcześnie. Sama chciałam juz widzieć i na przełomie 4-5tc było widać jedynie pęcherzyk w macicy i gin kazał przyjść za 2 tyg

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wybieram za 3 tygodnie i jeden dzień, czyli będę wtedy 6+6. W poprzedniej ciąży słyszałam serce w 6+5. Mam nadzieję, że dzidziuś dotrwa do tego czasu, bo realność jest taka, niestety, że do poronienia może dojść na tym etapie.

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moze juz przed 8 jak mi sie uda dodzwonic bede znala wynik .
    Cos dzisiaj zle spalam
    @ na razie brak. A zawsze wstawalam rano to juz byla. Takze nie wiem czy zdajecie sobie sprawe jaki sie balam rano pojsc do lazienki. ;) Ale nic nie ma.
    Tylko piersi zaczely mnke w nocy tak mocno bolec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 06:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 184 - 13dpo :)
    Alee jestem szczesliwa!!!
    Oby to szczescie z nami zostalo.
    A teraz juz czas do pracy...i tak jestem juz spozniona. Bede sie musiala postarac jak najszybciej o L4 bo mam za bardzo stresujaca i odpowiedzialna prace.

naox, Harusiowa, Beatrice, Blair lubią tę wiadomość

• Marronek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik - piękny przyrost, gratuluje :)

Ja oddałam krew, wynik najwcześniej między 16-17... Tak bardzo się boję....

• naox Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wynik bety 50 11dpo :)Także super jutro lecę na kolejną, powinno być ok 200

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane i ogromnie gratuluje :)!!!
    Życzę nudnej ciąży, bez stesu i zmartwień. Czerwcówka 2015 :)

naox, Flakonik lubią tę wiadomość

• naox Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek nie bój się, będzie wszystko dobrze. Daj znać jak odbierzesz wynik.

p19uyx8dnezstxe3.png
  • naox Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... ja nie mogę uwierzyć, że nam się udało i zaszłam w ciążę. Jestem zawieszona psychicznie gdzieś daleeeko w chmurach. Szczęście miesza się z lękiem. Odczuwam tysiące emocji na minutę. Nawet ciężko mi to opisać. Nie mogło nam się przydarzyć nic cudowniejszego. Jak Wy się czujecie?

Ja na USG pójdę między 6 a 7 tygodniem :)

p19uyx8dnezstxe3.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ