Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalka to dobrze, ze to "tylko" zapalenie oskrzeli. A z tym zasypianiem Szymka, to moze odpusc mu jeszcze te kilka dni dopoki nie wyzdrowieje.
Inso jak u Ciebie sytuacja? Jak Lenka?
Kasia to kuruj sie, zebys malego nie zarazila. Karmisz jeszcze?
Kurde jakas epidemia u nas na forum
-
Zrobilam dzisiaj test, negatywny. Albo za wczesnie albo ten cykl nieudany. Obstawiam to drugie.03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
iNso87 wrote:Czyli u nas bez zmian. Daje co 6h dawke przeciwgoraczkowego i myslalam,ze juz moze goraczki nie bedzie i moge przestac dawac i tak o 17 byla ostatnia dawka ale niestety jak napisalam wyzej po 1 goraczka sie znowu zrobila.
Jak dlugo mozna przeciwgoraczkowy podawac? Ile dób przy chorobach?
Edit.
Doczytalam,ze 3 dni napisane na ulotce..
Moge stosowac dluzej?7w3d 💔 -
Ja tez podaje naprzemiennie
Filip zawsze dostaje jak ma wysoka goraczke, jak juz widze ze dokucza mu goraczka. Jak ma lekka goraczke to nie daje nic. Czesto nie widac po nim nawet ze ma goraczke, bryka normalnie. Daje szanse organizmowi zeby sam zwalczyl goraczke, dopiero jak nie mija po jakims czasie to mu podaje przeciwgoraczkowy bo oklady u nas sa niemozliwe. Ciezko cokolwiek przy nim zrobic -.-
kasiakasia11 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
Justyna - przykro mi. Ja sie nawet staram nie myslec o tym ze ktos z moich najblizszych moglby odejsc. Ciezki temat. Ciesze sie ze poki co moi dziadkowie dobrze sie trzymaja, nawet mam prababcie, ale juz widze ze ciezej jej z dnia na dzien
Ciesze sie ze Filip ma tyle dziadkow, ze ma tak dobry kontakt. Teraz mieszkamy u moich dziadkow, oni na parterze, my pietro, dopiero teraz widze ze jest im juz ciezej, wczesniej widzielismy sie moze raz na miesiac. Dziadek po udarze, nie mowi. A kiedys byl taka gadułą, strasznie przykre03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
Justyna-przykro mi:( my z mężem mamy tylko po jednej babci, tylko od strony mam. Mojego męża babcia dopiero po 70 także jeszcze spoko się trzyma, za to moja 89 i niby chciałaby żeby bylo jak dawniej ze sprawnością, ale coraz jest gorzej, nie ma siły, zapomina też się często. A ola ma 2 babcie i dwie prababcie ale tylko jednego dziadka- mojego teścia. Bo mój tata nie przyznaje się do mnie i naszej rodziny. Ale też widać że ola za dziadkiem, jako że ma jednego to by się dała pokroić. Teraz jak była tam u nich te dni, to teściowa mówiła że wszystko z dziadziusiem chciała robić
My dzisiaj w końcu idziemy na bilans zaległy;) -
U nas Filip lubi wszystkich dziadkow, ale z prababcią jedna i druga sie juz nie przytuli, nie pojdzie na rece. Ale d9 babci czyli mojej mamy tak, bo jest mloda,a on nie lubi starszych kobiet.03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
Justyna przykro mi... ja nie mam juz dziadkow. Taty tez nie... Moj maz ma obie babcie. Babcia od strony mamy dopiero po 70 jest, takze calkiem mloda prababcia
My dzis od rana bez pampka. Trzymajcie kciuki. Narazie od rana siku ladnie robi na nocnik albo kibelek. Od kilku dni mowi siiii jak sika. Czesto pokazuje, ze ja tam boli. Niby nic nawet zaczerwienione nie ma, ale jutro zrobie jej badanie moczu.justyna14, iNso87, kasiakasia11 lubią tę wiadomość
-
sabinaaa wrote:Justyna czym smarujesz? Mam alantan, moze byc? U nas chyba to samo, bo od rana chodzi w majteczkach i juz sie nie drapie. Od rana jedne majtki i spodnie osikane. Reszta w nociku takze spoko.7w3d 💔
-
Inso to moze odciag Lence ten katar aspiratorem do noska. Chwile jej ulzy. U mnie jak teraz dzieci przeziebione byly, to odkurzacz caly czas stal w pokoju i Zuza co chwile sama sobie odciagala katarkiem. No chyba, ze umie juz sama nos wydmuchac. U nas bez nasivinu noc bylaby nie przespana. Kuba bardzo dlugo mial katar. Juz mialam dosc. Kupilam euphorbium krople do nosa i przeszlo moment. Cos prawie 30zl za nie dalam, ale warto.
U mnie tez pizdzi okropnie, takze jedynie gdzie dzis wyszlam to po chleb do sklepu
-
justyna14 wrote:Pola dzis jest tak marudna ze zaraz ja udusze golymi rekami no. Ilez mnie dzis razy wystawia na probe mega cierpliwosci, no chodzi i tylko marudzi, placze ba wyje o nic ;-( niech ja ktos dzis zabierze ode mnie wrrr
-
Justyna poradz mi jak z tym odpieluchowaniem robic. Wiem, ze Twoja Pola juz ladnie na nocik sie zalatwia. U mnie Zuza do 15 tylko raz sie osikala. Pozniej sikala gdzie popadnie. Kazdy pokoj juz zalatwiony. Mam ja sadzac co chwile na nocik? Czy jak? Bo z wolaniem srednio. Chociaz pod wieczor juz jakis postep byl, bo zaczynala sikac, wstrzymywala i wolala sisiu. Konczyla na nocniku.
-
Sabina ja zainspirowałam się tym artykułem https://mamotoja.pl/jak-w-3-dni-oduczyc-dziecko-noszenia-pieluchy,aktualnosci-artykul,20242,r1p1.html
Wiadomo nie da się w naszym przypadku tego wykonać w 100%, ale można zaczerpnąć informacje.
Ja wczoraj i dziś sadzam co 40minut, ale nie cały dzień. Dziś drugą połowę dnia i teraz po kąpieli też majtki jej założyłam. U nas jest problem, żeby w ogóle chciała usiąść na nocnik. Zachęcam ją naklejkami. Już mi się kończą, ale zamówiłam całą masę i czekam na nie z niecierpliwością.
Dziś co posadzenie były siki w nocniku. Juro mam zamiar cały dzień w majtach ją trzymać. No i ciekawe czy dziś nie zasika piżam w króliczki.
Ja polecam Bepanthen. On nie ma tlenku cynku, który blokuje dopływ powietrza do ciała. Alantan nie wiem co ma. A teraz jeszcze mi przyszedł Linomag, myślę, że też by się nadał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 20:37
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17