Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas majtki były cały dzień suche. Wróciliśmy do domu przed 19 dałam mu pić i mówię tylko się nie zesikaj po tym piciu. A Szymek podniósł głowę i tak na mnie patrzy tymi wielkimi oczyma i mówi zesikalem się teraz. Przeszkadza mu bardzo i każe się od razu przebrać. A ja specjalnie chwilę go przetrzymam to sam się prawie roEbral.
W dzień był taki nieznośny, chciało mu się kupkę i nie chciał na nocnik zrobić. Więc kazałam babci niech mu założy pampka i niech zrobi bo go brzuch będzie bolal i się zrazi jeszcze bardziej do robienia kupki na nocnik
Wieczorem przed spaniem ubrałam go w pampersa i pajaca do spania a on wstał i się pyta "mam majtki?" Ja mówię tak a chcesz siku TAk. Rozebrałam go u zrobił siusiu. Pochwaliłam ładnie. Za jakiś czas wstał i poszedł do salonu coś tam zobaczyć... Wraca z kupa. Nosz kurde a dopiero co siedział na nocniku... Ale spoko to dopiero 4 dzień nauki,Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 23:01
-
natalka0887 wrote:Szymek się nie dostał do żadnego przedszkola, dostał się do oddziału przedszkolnego w szkole... Więc już jedna informacja dziś do kitu. Ciekawe co że mna...
Kciuki za wizyte7w3d 💔 -
Napisałam odwołanie, ale tak się właśnie zastanawiam czy nie lepiej do tej szkoły go dać. Bliżej mojej pracy. Bo przedszkole mamy do 16 a ja pracuje też do 16... Normalnie zadupie u nas takie i przedszkola takie mają właśnie godziny.
Wiecie co to było tak że do przedszkola jest ok 40 miejsc. 33 miejsca zajęły dzieci z orzeczeniem o niepełnosprawności (czyt alegoria astma itp-bo dzieci z autyzmem itp chodza do przedszkola integracyjnego), reszta to matki samotne (czyt. Konkubinaty) dzieci zdrowe i z normalnych rodzin mają słabe szanse. A ja miałam i tak mieć po znajomości zalatwione
-
Natalka- ja mam znajomą dyrektorkę przedszkola i mówiła mi właśnie ostatnio że ona by ten cały system w kosmos wyrąbała. Musi przyjąć te niby samotne matki, te niby niepełnosprawne dzieci a odrzucić tych co pracują i żyją jak pan bóg przykazał. Jak masz w tej szkole dłuższe godziny to ja bym się nie zastanawiała. A to na prawdę nie jest złe rozwiązanie.
-
animka ja w takich sytuacjach ledwo od smiechu sie powstrzymuje
wytrzymas ? Dzieci sa cudne I taka patrze ze coraz bardziej samodzielne. Zaraz nas nie beda potrzebowac tylko beda zamykac sie w.pokoju I ewentualnie drobniaki wyciagac
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Ja z Pola odebralysmy Olka z przedszkola I pojechalismy do fryzjera. Poli wyrownalismy bo miala.krzywe a Olkowi to raz na 2/3 msc obcinamy juz regularnie
czas to leci.
No I nie wiem czy sie chwalilam, stelaz do wozka przyszedl wiec mamy juz spacerowke.dla Poli I wozek dla Antka na pozniejteraz zeby plec potwierdzic I zaczne ciiszki prac
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Oto jest. 7t2d. Czyli ostatnia miesiączka była 23 luty. A ta 18 to nie była miesiączka...
Nie założył mi karty ciąży. Mam przyjść A tydzień na nfz to mi założy, zrobi USG i da skierowanie na wynikiWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 20:11
iNso87, justyna14, sabinaaa, kasiakasia11, Kava lubią tę wiadomość
-
inso-super sie takie rzeczy czyta! dzieki tobie widze ze nie jestem taka wyrodna ze uwazam ze wieksza roznica to jednak lepiej bo juz to starsze dziecko jest samoobslugowe;) wszyscy mi wiecznie mowia ze ola juz i tak duza na rodzenstwo i ze najlepiej jedno po drugim.... my z moja siostra mamy 11 lat roznicy i ona zawsze sie mna opiekowala bardzo a teraz jak obie mamy dzieci to mamy swietny kontakt i jest moja najelpsza przyjaciolka:)
justyna-ja sie ledwo powstrzymalam zeby nie ryknac smiechem! ale z mezem zachowalismy powage powiedzielismy ze tak tak ola juz bardzo duza i samodzielna i rodzice dumni ze taka dzielna corcie maja;)iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Natalka GRATULACJE! Myslalam dzis o Tobie i czekalam na wiesci z wizyty. To termin pewnie bedziesz miala na listopad? Teraz to zostalo mi zyczyc Ci spokojnej, wrecz nudnej ciazy. I coreczki
Czy chcesz synka?
Inso kiedy konczysz tabsy brac? Maz juz pewnie doczekac sie nie moze?Na pewno bedziesz miala latwiej z taka troszke wieksza roznica wieku miedzy dziecmi. Ja jakos daje rade, no ale lekko nie jest i czasu dla siebie malo co. Okna mam nawet jeszcze nie umyte po zimie
Zuza jak rzuca mi sie na szyje i mowi, ze kocha mamusie, to czlowiek dostaje sil na caly dzien
Bylam dzis z Zuza na zakupach. Przed wyjsciem pyta sie meza co mu kupic, a on do niej, ze piwo. Pojechalam do sklepu obuwniczego, a ekspedientka do niej, ooo nasza mala klientka przyjechala, przyjechalas kupic sobie nowe buty? A ta na caly sklep "nieeee, tacie piwo przyjechalam kupic". Myslalam, ze zapadne sie pod ziemie. Kobieta sobie musiala pomyslec, ze ladna patologia w rodzinie... Potem w kolejce w miesnym stala i spiewala czarne jagodki. Kobiety ja wychwalily, ze tak pieknie spiewa, pewnie do przedszkola chodzi. Mowie, ze nie chodzi jeszcze. No to pieknie mamusia nauczyla. Nie wyprowadzalam ich z bledu, bo to you tube ja nauczyliNso87, justyna14 lubią tę wiadomość