Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kava nie mam jakiego.mega doswiadczenia, ale np jak.zakladasz pampa na dzien to nie protestuje? Moze byc tak ze wolac nie bedzie tylko sam bedzie chodzic sciagac gatki I ribic siusiu. Rozne sa dzieci. Ja Pole posadzilam tylko kilka razy potem zalapala, wiec bie bylo takiego problemu. Olka jak sadzalam za.wczesnie to sie darl w.niebiglosy ze nie chce. Dopiero jak mial 2 lata I 2 msc to zalapal. Ale zalapal od.razu calkowicie tzn na noc tez nie zakladalismy. A sa dzieci co dopiero ok 3 roku zycia zalapuka albo zalapuja ale mokro im nie przeszkadza.
Ja bym nie sadzala juz chyba. Wie co I jak. Powiedz w prost, ze mama juz nie wysadza I trzeba szybko biec do lazienki jak sie chce I mozecie jakies swoje slowi ustalic zeby byla zabawa np alarm - czyli biegnie do nocnika I wola alarm. Moze takie.cos go przekona. Glupie ale Olek wolal alrm.jakis czasKava lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
U mnie Pola po kontroli niby ok ale dzien pozniej katar I kaszel
Olek jiz ok wiec idzie od poniedzialku w koncu do przedszkila a chlop do pracy
a za tydzien facet do tarasu przychodzi ukladac kostke
a mamy kawal tarasu na dwoch scianach domu po 11 m na 2,5
7w3d 💔 -
Kava wrote:patrząc na Was na fb przypomniało mi się jak Bartuś dał się Wam we znaki.
nie chciałaś absolutnie mieć więcej dzieci...A teraz myślisz o trzecim
i dziękuję za komentarz na fb, miło czytać
justyna14, Kava lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Inso nie slyszalam o tych planach ale mysle ze to juz przegiecie. Zamiast rozdawac niech ulgi podatkowe dla rodzin wprowadza albo zmniejsza vat na artykuly dla dzieci czy ubranka. To by wystarczylo.
Byl dzis u nas facet od barireki na taras - masakradrozej barierk niz sam sam tatas z kostki. Barierka od 7000 do 9000
mamy 28 mb, od 220 zl za mb do 300 zl za mb. Dramat. Normalnie jakby ze.zlota mialy b byc te porecze a chcemy w sumie najprostrze. Jutro musze w necie kogos poszukac moze cos taniej znajde.
7w3d 💔 -
Inso to moze I ja cos dostane z tych obietnic to na barierki bedzie ha ha ha
No koszt szokujacy! Znalazlam wlasnie na allegro za 129 zl za mb to juz ok 4000 za calosc by bylo. Tez duzo ale do przelkniecia. No ale te 7-9 tys powalilo mnie dzis.7w3d 💔 -
A u nas remont. Cegiełka położona. Niech porządnie klej zwiąże. Ja w tym czasie z mamą i dziećmi ruszamy nad morze. To był spontan. Jeszcze się pakuje. Jedziemy jutro.
Kava, iNso87, justyna14, sabinaaa, kasiulka1082 lubią tę wiadomość
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Chciałam jechać w nocy, jak najwiecej w czas snu dzieci. Ja małą do fotelika a ta wrzazk. Ona nie jedzie. Tłumaczyłam. Ona darła się i wyrywała, że nie. Odpusciłam.
Miałam nie jechać już wcale, ale pojechaliśmy. Ruszyliśmy dopiero po 10-tej.
justyna14 lubi tę wiadomość
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Inso- fajnie że jedziecie. Ja zawsze uważałam że takie rodzinne wakacje to jest najlepsze co może być. My wyjeżdżamy 31 maja, tam gdzie od kilku lat co roku czyli do włoch na riwiere wenecką. Tym razem tylko na 9 dni bo niestety więcej kaski nie mamy. Drugi tydzien będziemy w domu ale planujemy jak będzie ładna pogoda na rowerach jeździć jak najwięcej.
Kasia- dobrze że w końcu pojechaliście. Moja Ola też czasem ma takie jazdy że nie wsiądzie, a najczęściej rano jak się spieszymy do pracy. Ale to zawsze coś mam w zanadrzu że mówie że to czy tamto będzie robić i zwykle działa.
Wiecie co ja już słuchać nie moge o tych planach rządu, bo jak to wszystko dadzą to już całkiem patologia się rozwinie. Ja uczciwie pracuje, nikt mi nic nie daje, a ci nie dość że g*** robią to jeszcze będą dostawać więcej. Super państwo mamy....wrr... ja od razu mam ciśnienie jak o tym myśle. -
Inso dobrze ze juz sie na nich nie ogladacie I zarezerwowaliscie sobie urlop. Zazdroszcze. My moze gdzies na mazurki na 5 dni wyskoczymy w maju, potem bede za gruba
Animka mam takie same odczucia, co do tych planow. Najpierw nam z pensji zabieraja a potem wielcy darczyncy I rozdaja. Niech tyle nie zabieraja I bedzie najlepiej. Rozdawac naszej kasy nie musza. I masz racje najwiecej skorzysta patologia tak jak na tym 500+ . Nagle zainteresowanie dziecmi oddanymi do srocincow, przekazanh pod opieke rodzinie bo kasa. Szkoda dzieci.
Kasia tak czula ze pojechaliscie. Udanego wypadu
U nas dzis pogoda barowapochmurno I w kazdej chwili moze zaczac padac. Takze dzien pewnie w domu spedzimy lub na zakupach z Pola
7w3d 💔 -
Ja mam jakąś chandrę dzisiaj. Zaczęłam się zastanawiać a co jak znowu na USG nic nie będzie, albo będzie pozamaciczna. Takie mnie od rana głupoty naszły. Ja w zasadzie nie mam żadnych objawów. Czasem mnie muli w żołądku. Wczoraj jak wyszłam z pracy to myślałam ze zrzygam się pod drzewem. Ale jak o tym nie myślę to mi przechodzi.
Tak więc jutro sądny dzień: wizyta u gina i wyniki rekrutacji w przedszkolu
-
natalka0887 wrote:Ja mam jakąś chandrę dzisiaj. Zaczęłam się zastanawiać a co jak znowu na USG nic nie będzie, albo będzie pozamaciczna. Takie mnie od rana głupoty naszły. Ja w zasadzie nie mam żadnych objawów. Czasem mnie muli w żołądku. Wczoraj jak wyszłam z pracy to myślałam ze zrzygam się pod drzewem. Ale jak o tym nie myślę to mi przechodzi.
Tak więc jutro sądny dzień: wizyta u gina i wyniki rekrutacji w przedszkolu7w3d 💔