Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A to moje dzieciaki
Aktualnie etap miłości i młody jest bardzo pomocny i wyrozumiały w chwilach kiedy się nie buntuje
widzę,że to jednak
mały rozmiar nosi 92 i już czasem 98, a wygląda na dużego i często słyszę, że jest wysoki jak na swój wiek.
edit.pierwsze zdjęcie mi ucina ale poległamWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 14:31
iNso87, sabinaaa, justyna14, Aneczka86 lubią tę wiadomość
-
Mojej to nikt w sikaniu nie przebije. Przecież chodzi w majtkach od jakiś dwóch miesięcy. Jeszcze nigdy nie zawołała przed zrobieniem. Zrobi w majtki i mówi sisi, mokre, trzeba zmienić. Zdazy jej się samej usiąść i zrobić.
Natomiast obecnie udaje mi sie ją namówić przed wyjściem z domu, żeby zrobiła plus jak gdzieś jesteśmy, market, przedszkole to też uda mi się ją z raz namówić, wiec zazwyczaj wychodzimy i wracamy z suchymi spodniami. Ostatnio widzę, że długo wytrzymuje bez sikania. Przed snem i po wstaniu robi w pampersa.
A przecież już było tak, że z tydzień nie zasikała majtek ani razu. Aż pewnego dnia podeszła do nocnika, zaczęła się rozbierać, zrezygnowała, pociągnęła spodnie i zrobiła w nie siku. Często nie mam w tej kwestii cierpliwości do niej. Albo przebiera nogami mówię zrob sisi ma nocnik. Odpowieda nie chcę i robi w majtki. Oj dużo jeszcze przykładów by pisać.
Nie działa na nia nic. Tłumaczenianie, pochwała, prośba, groźba, przekupstwo. Kompletnie nic. Jest uparta i robi po swojemu. Obecnie przyjęłam taktykę nie komentowania tylko przebieram i tyle.
U nas niedwno choroby się skończyły, a dzieciaki znowu katar mają. Dzieciaki miały miec szczepienie, znowu będzie przesunięte. Mieliśmy jechać nad morze w poniedziałek, pewnie dopuścimy.
No i zaczęliśmy remont. Obecnie trzeba na ścianie kable pociągnąć w inne miejsce, a potem ja kładę cegiełkę. Malowanie, nowy karnisz, sprzatanie i koniec.
Fajne te wasze dzieciaczki.
Moja to taki kurdupelek. Wszędzie jest najmniejsza. Jaki rozmiar nosi nie wiem, bo jej ubrań nie kupuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 12:07
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Kasia jak to ubran nie kupujesz?
Maz wczoraj rozlozyl trampoline. Zuza sie wyszalala, potem Kubcia wlozylam, przynioslam zabawki i sie bawil ponad godzine. Zuza w piasku a mama z kawka na hustawce. Full wypasikOdzylam jak zrobilo sie cieplo
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Natalka-GRATULACJE kochana!!
wszystko będzie dobrze!
ALe piękne dzieciaki macie. Moja nosi ubranka na 98, ale niektóre 104 też już dobre. Zależy od firmy.
Pisałyście o ochocie na. My z mężem bardzo staramy się dbać o nasze relacje. Rok temu mieliśmy kryzys trochę i właśnie od tego czasu bardzo dbamy o relacje. To nie tylko sex, ale wogóle chwile razem. Bez dziecka. Na początku ja się bardzo rzuciłam w wir opieki nad małą a zapomniałam o mężu a to jednak on jest najważniejszy. Teraz staramy się przynajmniej jeden weekend w miesiącu mieć tylko dla siebie.
-
Leon trochę przeziębiona więc od wczoraj jest z nami w domu.
za waszym przykładem zdjèłam mu pampersa.
co 45 min wysadzalam na nocnik i oprócz kupy w w majtki wszystko lądował w kibelku. dziś postanowiłam nie wydadzą żeby zobaczył że jest mokro jak zrobi w gacie
Wynik jest taki że mam już ostatnie czyste majtki dla niego. wszystko już brudne
I powiem wam że średnio podoba mi się sprzątanie kupy z majtek -
Trzymam kciuki za odpieluchowanie. U nas jest duży regres i na razie sobie odpuscilam. Moze jak usłyszę, ze wam gladko poszlo to też sie zdecyduje. Na razie mlody odmawia korzystania z nocnika i tylko informuje mnie ze ma kupe. Troxhe mnie to denerwuje, bo tak duzo mowi I wszystko rozumie, a tego nie chce
Z półrocznym dzieckiem, wiecznie sama w domu jak jestem i jeszxze od miesiaca mamy choroby, to moim zdaniem nie są sprzyjające warunki, choć może po prostu szukam wymówki. -
Natalka gratuluję03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
Zostały 2 ❄️❄️ -
Kasia A próbowaliście nakładki na sedes? Po tym co piszesz to mam wrażenie, że tu chodzi o nocnik..
Piszecie, że dzieci dużo mówią a sikaja w psmpersa. Moja Lena malutki mówi A sika pięknie sama. Także równowaga musi być.. haha
justyna14, Kava, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Aneczka86 wrote:Kasia A próbowaliście nakładki na sedes? Po tym co piszesz to mam wrażenie, że tu chodzi o nocnik..
Piszecie, że dzieci dużo mówią a sikaja w psmpersa. Moja Lena malutki mówi A sika pięknie sama. Także równowaga musi być.. hahakazde dziecko inne
na kazde dziecko przychodzi moment odpowiedni. Jak widzicie ze nic z tego to sprobowac za miesiac znow. Najlatwiej latem.wiec.przed nami najlepszy okres na odpieluchowanie.
7w3d 💔 -
Aneczka86 wrote:Kasia A próbowaliście nakładki na sedes? Po tym co piszesz to mam wrażenie, że tu chodzi o nocnik..
Mam dwie nakładki i cztety nocniki. Z czego dwa nocniki i jedną nakładkę wybiers£a sama.
U nas na szczęście kupa do nocnika. Tu nie ma pomyłek.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
sabinaaa wrote:Kasia jak to ubran nie kupujesz?
Mam dwa zródła z ktorych dostaję ubrania używane. Prawie jak nowe. Już nie mam gdzie ich trzymać. Dodatkowo prezenty nówki, ale jakoś nie zerkam na rozmiary
Odcinam metki i do pralki.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Justyna ja wiem, że reguły nie ma.. To był żart
Myślę, że na wszystko przyjdzie pora..sama miałam plan odpieluchowania jak będzie ciepło a, że udało się wcześniej tak po prostu to bardzo się cieszę.
Ostatnio całe dnie spędzamy poza domem ( korzystamy z pogody na maksa) A w domu nie ma kto sprzątaćhaha
-
U nas sikanie opanowane do perfekcji (tfu, tfuuu) i gadanie tez. Buzia sie jej nie zamyka przez caly dzien. Ja sama bardzo duzo do niej mowie, a ona uwielbia jak sie jej cos opowiada. Ciagle mi mowi "opowiadaj mi jeszcze". Takze idziemy na spacer i calutka droge opowiadam jak to ptaszki cwierkaja, bociusie gniazdka buduja, kotek spi na sloneczku itd. I ona tak powtarza za mna. Mowi ladnie, calymi zdaniami, ale niektore wyrazy przekreca smiesznie. Dzis mi mowi, ze ja "sloneczko razuje" czyt. razi
Inso, nie wiem jak ogarnac temat dluzszych wyjsc, ale nie zakladaj Lence pampersa. Moja Zuza juz sikala na nocnik, ale na dluzsze wyjscie zakladalam pampka i w koncu chyba po prostu zglupiala, bo raz tego pampka miala, raz nie i zaczela sikac w majtki. Szybko przeszlo na szczescie.
-
Ja zabieram ze sobą kilka zestawów ubrań z majtkami (trzy, cztery) i jeden z pampersem. Pampers to ostateczność. Jeszcze nigdy nie doszłam do pampersa. Staram się, żeby zawsze wysikała się przed wyjściem.
Acha i zakupiłam nocniki jednorazowe. Nigdy się z nimi nie rostaję.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
suerte, patrząc na Was na fb przypomniało mi się jak Bartuś dał się Wam we znaki.
nie chciałaś absolutnie mieć więcej dzieci...A teraz myślisz o trzecim
inso, będzie dobrze z odpieluchowaniem. widać że Lena już załapała o co chodzi.
teraz trzeba czadu bo trening czyni mistrzaiNso87 lubi tę wiadomość
-
My się przyłączamy do odpieluchowania. Po pracy zdjęliśmy pampka. Byliśmy na działce. Wzięłam nocnik i co jakiś czas co wysadzilam w folii, żeby pupy nie Zawiało. Wrócił do domu z suchymi majtkami. Ale długa droga przed nami bo on nie woła. Widzę że zaczyna dreptać to go sadzam
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Natalka u nas identycznie.
jak to wysadzam to majtki suche cały dzień Ale jeśli nie robię tego to sika w gacie.
czy takie sadzenie na nocnik ma w od sens? Co wy na to?
W żłobku wyrażają to już prawie rok mimo że chodzi w pampersie. w domu też już od kilku miesięcy robi na kibelek przed snem czy kąpielą Ale jak widać i tak nie woła że chce.
wysadzać to czy niech sika w majtki i czuje że ma mokro jeśli nie zawoła?
jak już się zasika to przychodzi do mnie w takim śmiesznym rozkroku i woła "ooo, mokro" -
Czyli jednak moja to nie ewenement, że nie woła. Zdaży jej się samej usiąść, ale nigdy nie zawołała.
Ja mam tylko ten problem, że naklonienie siadnięcia na nocnik to niezła gimnastyka.
Widzę, że drepcze. Zrób siusiu na nocnik. Nie ciem nic. A gdzie zrobisz jak bedziesz chciała. Do nocniczka. Chwilę później pełno w majtkach. Mama sisi, mokre, cieba zmienić, zmień mi.
Przed snem i rano nawet nie próbuje jej nakłonić. W ciągu dnia czasami uda mi się.
U nas trwa to już tak długo, że ja na prawdę w tej kwestii nie mam już cierpliwości.
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17