Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, może to głupie pytanie, ale ja jestem zielona w antybiotykach. Maly ma już drugi antybiotyk w miesiącu, tak sie pochorawal pierwszy raz w życiu. Czy można z nim na dwor wychodzić? Zapomnialam zapytac dr i najwyzej jutro zadzwonię. Nie ma gorączki, głównie katar i kaszel i cos mu teraz teraz na ucho poszlo. Wychodzić w takie ciepłe dni?
-
Hej. Dawno mnie nie było, ale czas tak leci i mam tyle roboty że nie ogarniam.
Pamiętacie jak wam mówiłam że zanim się dowiedziałam że jestem w ciąży z Szymkiem kupiłam wycieczkę do Egiptu a tydzień potem dowiedziałam się że jestem w ciąży
Teraz mam jakieś cholerne de ja vu.
Po styczniowym poronieniu cykle mi się rozregulowaly pierwszy cykl miał 33 dni, drugi 23 i w połowie, czyli w święta miałam jakieś plamienia 2 dni. Okres mam dostać w piątek teraz.
Postanowiłam że zobaczę jaki będzie ten cykl i jak coś pójdę do gina.
Zaczęłam planować wczasy z rodzicami moimi. Oni chcą do Egiptu i nawet wstapnie zarezerwowałam dziś ofertę. Ale żeby nie było jak poszłam zrobić o 20 dziś test bo miałam jeden w łazience. Widok jak w załączniku wyszedł taki po minucieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 22:51
-
Julia2015 wrote:Hej, może to głupie pytanie, ale ja jestem zielona w antybiotykach. Maly ma już drugi antybiotyk w miesiącu, tak sie pochorawal pierwszy raz w życiu. Czy można z nim na dwor wychodzić? Zapomnialam zapytac dr i najwyzej jutro zadzwonię. Nie ma gorączki, głównie katar i kaszel i cos mu teraz teraz na ucho poszlo. Wychodzić w takie ciepłe dni?
Szymek ma od niedzieli gorączkę ale nic poza tym. Apetyt za dwóch. Ale dziś widzę że przebiła się górna lewa piątka. Miesiąc temu były takie same objawy i tydzień potem wyszła dom a piątka. A gorączkę mil 39.3
-
Wiecie co ja jestem w szoku normalnie. Zrobiłam drugi test rano, to samo. Dwie grube krechy już po 1 minucie wyszły.
Ja się zastanawiam kiedy to się stało. My ostatnio tak rzadko się kochamy bo ciągle się kłócimy. Mam zapisane wszystko i ostatni raz byl 3.04 a wcześniej 25.03.
To chyba 25.03 bo potem 1.04 miałam to plamienie może implantacyjne. Ale test by wyszedł już taki wyraźny? Mam nadzieję że nie bliźniaki
-
Natalka gratulacje
Będzie kolejny grudniowy maluszek
Inso - tą Twoją Lena to już duża panna
Ja już wczoraj bardziej rozebralam LeneU mnie to zawsze ten moment przejścia z zimowych na wiosenne A w tym przypadku na letnie ubrania to zawsze strach. A jak już się wejdzie w rytm wiosenny to już jest ok
A tu Lena wczoraj w drodze na plac że swoimi babkami ( zabawkami do piachu).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 09:56
iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Inso to się zawzielas widzę. Powodzenia
Mojej Lenie ustaliliśmy tylko jeden dzień w tygodniu na słodycze - w weekend. Jak powiedziałam o tym mamie to najpierw się zdenerwowała, bo jak to babcia nie może nic dac. Powiedziałam, że może jej dac owoce, soczek Ale żadnych ciasteczek. Zrobiliśmy Tak, że względu na niejedzenie Leny. Były dni, że pół kromki chleba na dzień zjadła.. i to jeszcze wyproszone. Teraz je troszkę lepiej, zje nawet rosół, ostatnio schabowego i udko..także to chyba troszkę działa.
-
Nie rozumiem dlaczego babcia się denerwuje. Rodzić mówi nie dawać słodyczy to nie dawać. Zwłaszcza że dziecko słabo je.
Mój ostatnio je ciastka słodkie, ale czekolady nie lubi. Jak chce to zje sobie jedno czy dwa ciastka czasem tylko raz ugryzie. Ale apetyt na ładny. Ale jak była chwila że nie jadł to też powiedziałam żadnych słodyczy, paluszków i krakersów babcia ma nie dawac
-
Najgorzej że mój mąż ma mieć operację kolana w listopadzie. Zobaczymy jeszcze co będzie. Oby tym razem było dobrze,
My mamy zamiar w piątek zdjąć całkiem pieluchę. Zakładać będziemy na noc tylko i do auta. Niech sika w majty aż się nauczy bo widzę że innego sposobu nie ma u nas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 12:06
-
Aneczka u nas dokładnie tak samo ze słodyczami i jedzeniem. i też nakazałam wszystkim w koło nie kupować. Tez dziwnie na początku reagowali ale to dla dobra dzieci,wiec przyjęli. Bez słokości apetyt lepszy zdecydowanie. U nas też z soczków zrezygnowaliśmy albo rozcieńczam na maksa, bo to tez wszystko sam cukier.
Lena jaka zajęta torbą i schodamiskupienie:) super wygląda
Inso Twoja to jak z innego rocznikajakby ze 2 latka więcej miałą, już taka poważna
Inso Aneczka teraz na wasze testy czekamy7w3d 💔 -
justyna14 wrote:Natalka łaaaaaaaaaaaaaaa! jakie piękne krechy!!!!!!!!!!!! gratuluje serdecznie
ale zajączek wielkanocny Ci wyszedł
jak się czujesz? planowany tp na kiedy?
Czuję się normalnie żadnych objawów. Jedyne co boli mnie lewa pierś i mam więcej upławów wodnistych ostatnio. Zobaczę za tydzień po wizycie. Nie robię bety bo tylko wydaje kasę na te badania...
-
Julia, mi juz 2 lekarzy mowilo, ze z dzieckiem mozna wychodzic pod warunkiem, ze nie ma goraczki. Jak dziecko ma katar, to nawet wskazane wyjsc, ale nie pozwolic dziecku biegac, spocic sie, tylko spokojny spacer. Jest tak cieplo, ze nie trzymalabym dziecka w domu.
Natalka GRATULACJE!!!! Grudniowy dzieciaczek bedzie i rowne 3 latka roznicy.
Inso jak zobaczylam Lenke, to po prostu WOW, WOW, WOW jaka ona duza! Na ile Ty jej ciuchy kupujesz? Moja Zuza to pchelka przy Lence, chociaz na bilansie mi mowila dr, ze duza jest jak na swoj wiek.
Aneczka, Twoja Lenka jak zawsze firmowaŚliczna modeleczka
A juz myslalam, ze tylko u nas sex jest od swietaMi po calym dniu z moimi szogunkami po prostu sie nie chce. Moze jakbym spala z mezem jak normalne malzenstwo w jednym lozku, to byloby inaczej
A tak to przytulam sie do syna i ide spac
Aneczka86 lubi tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Sabinaaa ja noce mam w miare spokojne i caly czas spie z Malzem w jedynm lozku a i to mam cos w glowie poprzestawiane,ze nie dzis..moze jutro? Moze wogole..? Masakra. Az sie boje zdrady normalnie:p Mam wrazenie,ze naprawde te tabsy zanizaja kobiecie pragnienie na
nawet ponizej 0:| Jestem o 360 stopni inna niz przed ciaza z Lena a nawet w trakcie ciazy mialam duza ochote, i co sie potem/teraz stalo? Sama nie wiem..
Lena getry nosi najczesciej 104 a bluzki czasem i 110. 116 tez sie zdarzaja ale rzadko,odkladam je ze wzgledu na za dlugi rekaw. Moja Lena chyba najwiekszy brzuchacz..po Tatusiu a udo po Mamusi:p Jak widac wziela od nas to co najlepsze w genach ha ha ha7w3d 💔 -
..
Moje cudaki
Dzis taka sytuacja:
Ja:Pola chodz, dam syrop
Olek: jaki?
Ja: nie dla Ciebie. Pola chodz
Olek: slodki czy gorzki?
Ja: olus nie dla Ciebie
Olek: ehhh, nie dla psa kiełbasa
Made my dayWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 13:59
Aneczka86, Julia2015, iNso87, sabinaaa, Kava, Ola_45 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
O jakie śliczne rodzeństwo
Ja gdybym mogła cofnąć czas to wcześniej bym zaczęła starania o kolejne dziecko.. już robi się duża różnica wieku
Sabina.. To tak jak Zuzia
Uf..ja już myślałam, że coś nie tak że mną.. Ale widzę, że brak chęci do seksu dotyczy nie tylko mnie. Niby siedzę z Lena w domu ale jak ona już pójdzie spać to marzę jedynie o świętym spokoju
A dziś Lena miała pechowy popołudnie. Najpierw zsikala się na placu ( rozłożyła nogi i zaczęła sikac..haha ) i biedna całe buty zasikala, więc powrót do domu z płaczem.. A potem tak się gabiala z mężem na dworze aż zdarla pierwszy raz w życiu łokieć i kolano..aż dziura w spodniach. Tak płakała, aż z tego płaczu poszła już spać o 19. Biedna moja