WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, może to głupie pytanie, ale ja jestem zielona w antybiotykach. Maly ma już drugi antybiotyk w miesiącu, tak sie pochorawal pierwszy raz w życiu. Czy można z nim na dwor wychodzić? Zapomnialam zapytac dr i najwyzej jutro zadzwonię. Nie ma gorączki, głównie katar i kaszel i cos mu teraz teraz na ucho poszlo. Wychodzić w takie ciepłe dni?

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dawno mnie nie było, ale czas tak leci i mam tyle roboty że nie ogarniam.

Pamiętacie jak wam mówiłam że zanim się dowiedziałam że jestem w ciąży z Szymkiem kupiłam wycieczkę do Egiptu a tydzień potem dowiedziałam się że jestem w ciąży
    Teraz mam jakieś cholerne de ja vu.
    Po styczniowym poronieniu cykle mi się rozregulowaly pierwszy cykl miał 33 dni, drugi 23 i w połowie, czyli w święta miałam jakieś plamienia 2 dni. Okres mam dostać w piątek teraz.
    Postanowiłam że zobaczę jaki będzie ten cykl i jak coś pójdę do gina.
    Zaczęłam planować wczasy z rodzicami moimi. Oni chcą do Egiptu i nawet wstapnie zarezerwowałam dziś ofertę. Ale żeby nie było jak poszłam zrobić o 20 dziś test bo miałam jeden w łazience. Widok jak w załączniku wyszedł taki po minucie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 22:51

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2i2btw0.jpg

iNso87, justyna14, sabinaaa lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    Hej, może to głupie pytanie, ale ja jestem zielona w antybiotykach. Maly ma już drugi antybiotyk w miesiącu, tak sie pochorawal pierwszy raz w życiu. Czy można z nim na dwor wychodzić? Zapomnialam zapytac dr i najwyzej jutro zadzwonię. Nie ma gorączki, głównie katar i kaszel i cos mu teraz teraz na ucho poszlo. Wychodzić w takie ciepłe dni?
    Ja bym posiedziała dla pewności że 2 dni.
    Szymek ma od niedzieli gorączkę ale nic poza tym. Apetyt za dwóch. Ale dziś widzę że przebiła się górna lewa piątka. Miesiąc temu były takie same objawy i tydzień potem wyszła dom a piątka. A gorączkę mil 39.3

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    2i2btw0.jpg

Wow. Gratuluję.

iNso87 lubi tę wiadomość

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Kava Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, gratuluję!!!
    Piękne, tłuste 2 krechy

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja jestem w szoku normalnie. Zrobiłam drugi test rano, to samo. Dwie grube krechy już po 1 minucie wyszły.
    Ja się zastanawiam kiedy to się stało. My ostatnio tak rzadko się kochamy bo ciągle się kłócimy. Mam zapisane wszystko i ostatni raz byl 3.04 a wcześniej 25.03.

To chyba 25.03 bo potem 1.04 miałam to plamienie może implantacyjne. Ale test by wyszedł już taki wyraźny? Mam nadzieję że nie bliźniaki

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka gratulacje :) Będzie kolejny grudniowy maluszek :)

Inso - tą Twoją Lena to już duża panna ;)

Ja już wczoraj bardziej rozebralam Lene ;) U mnie to zawsze ten moment przejścia z zimowych na wiosenne A w tym przypadku na letnie ubrania to zawsze strach. A jak już się wejdzie w rytm wiosenny to już jest ok ;)

A tu Lena wczoraj w drodze na plac że swoimi babkami ( zabawkami do piachu).

34qrdlf.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 09:56

iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie chciałam rodzić w zimie hehe. Dzwoniłam do swojego gina. Kazał łykać duphaston i za tydzień na wizytę.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso to się zawzielas widzę. Powodzenia :)

Mojej Lenie ustaliliśmy tylko jeden dzień w tygodniu na słodycze - w weekend. Jak powiedziałam o tym mamie to najpierw się zdenerwowała, bo jak to babcia nie może nic dac. Powiedziałam, że może jej dac owoce, soczek Ale żadnych ciasteczek. Zrobiliśmy Tak, że względu na niejedzenie Leny. Były dni, że pół kromki chleba na dzień zjadła.. i to jeszcze wyproszone. Teraz je troszkę lepiej, zje nawet rosół, ostatnio schabowego i udko..także to chyba troszkę działa.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem dlaczego babcia się denerwuje. Rodzić mówi nie dawać słodyczy to nie dawać. Zwłaszcza że dziecko słabo je.
    Mój ostatnio je ciastka słodkie, ale czekolady nie lubi. Jak chce to zje sobie jedno czy dwa ciastka czasem tylko raz ugryzie. Ale apetyt na ładny. Ale jak była chwila że nie jadł to też powiedziałam żadnych słodyczy, paluszków i krakersów babcia ma nie dawac

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej że mój mąż ma mieć operację kolana w listopadzie. Zobaczymy jeszcze co będzie. Oby tym razem było dobrze,

My mamy zamiar w piątek zdjąć całkiem pieluchę. Zakładać będziemy na noc tylko i do auta. Niech sika w majty aż się nauczy bo widzę że innego sposobu nie ma u nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 12:06

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka łaaaaaaaaaaaaaaa! jakie piękne krechy!!!!!!!!!!!! gratuluje serdecznie :) ale zajączek wielkanocny Ci wyszedł :) jak się czujesz? planowany tp na kiedy?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka u nas dokładnie tak samo ze słodyczami i jedzeniem. i też nakazałam wszystkim w koło nie kupować. Tez dziwnie na początku reagowali ale to dla dobra dzieci,wiec przyjęli. Bez słokości apetyt lepszy zdecydowanie. U nas też z soczków zrezygnowaliśmy albo rozcieńczam na maksa, bo to tez wszystko sam cukier.
    Lena jaka zajęta torbą i schodami :) skupienie:) super wygląda

Inso Twoja to jak z innego rocznika :) jakby ze 2 latka więcej miałą, już taka poważna :)

Inso Aneczka teraz na wasze testy czekamy :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, jak nie ma gorączki to ja bym w domu nie trzymała, ale czapka koniecznie zasłaniająca uszy, skoro juz na uszy poszło. i bez biegania non stop ale spacery czy piaskownica jak najbardziej.

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Natalka łaaaaaaaaaaaaaaa! jakie piękne krechy!!!!!!!!!!!! gratuluje serdecznie :) ale zajączek wielkanocny Ci wyszedł :) jak się czujesz? planowany tp na kiedy?
    Justyna ja nic nie wiem. Niby ostatnią miesiączkę miałam 18 marca. Więc nawet nie miesiac a już taki test wyszedł. Ja mam podejrzenie że ta ostatnia miesiączka to chyba nie była prawdziwa miesiączka.
    Czuję się normalnie żadnych objawów. Jedyne co boli mnie lewa pierś i mam więcej upławów wodnistych ostatnio. Zobaczę za tydzień po wizycie. Nie robię bety bo tylko wydaje kasę na te badania...

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, mi juz 2 lekarzy mowilo, ze z dzieckiem mozna wychodzic pod warunkiem, ze nie ma goraczki. Jak dziecko ma katar, to nawet wskazane wyjsc, ale nie pozwolic dziecku biegac, spocic sie, tylko spokojny spacer. Jest tak cieplo, ze nie trzymalabym dziecka w domu.

Natalka GRATULACJE!!!! Grudniowy dzieciaczek bedzie i rowne 3 latka roznicy.

Inso jak zobaczylam Lenke, to po prostu WOW, WOW, WOW jaka ona duza! Na ile Ty jej ciuchy kupujesz? Moja Zuza to pchelka przy Lence, chociaz na bilansie mi mowila dr, ze duza jest jak na swoj wiek.

Aneczka, Twoja Lenka jak zawsze firmowa :D Śliczna modeleczka :)

A juz myslalam, ze tylko u nas sex jest od swieta :D Mi po calym dniu z moimi szogunkami po prostu sie nie chce. Moze jakbym spala z mezem jak normalne malzenstwo w jednym lozku, to byloby inaczej :) A tak to przytulam sie do syna i ide spac :)

Aneczka86 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Sabinaaa ja noce mam w miare spokojne i caly czas spie z Malzem w jedynm lozku a i to mam cos w glowie poprzestawiane,ze nie dzis..moze jutro? Moze wogole..? Masakra. Az sie boje zdrady normalnie:p Mam wrazenie,ze naprawde te tabsy zanizaja kobiecie pragnienie na <3 nawet ponizej 0:| Jestem o 360 stopni inna niz przed ciaza z Lena a nawet w trakcie ciazy mialam duza ochote, i co sie potem/teraz stalo? Sama nie wiem..
    Lena getry nosi najczesciej 104 a bluzki czasem i 110. 116 tez sie zdarzaja ale rzadko,odkladam je ze wzgledu na za dlugi rekaw. Moja Lena chyba najwiekszy brzuchacz..po Tatusiu a udo po Mamusi:p Jak widac wziela od nas to co najlepsze w genach ha ha ha
    :)moja 92 czasem 98 :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Moje cudaki :)

Dzis taka sytuacja:
    Ja:Pola chodz, dam syrop
    Olek: jaki?
    Ja: nie dla Ciebie. Pola chodz
    Olek: slodki czy gorzki?
    Ja: olus nie dla Ciebie
    Olek: ehhh, nie dla psa kiełbasa

Made my day :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 13:59

Aneczka86, Julia2015, iNso87, sabinaaa, Kava, Ola_45 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jakie śliczne rodzeństwo :)
    Ja gdybym mogła cofnąć czas to wcześniej bym zaczęła starania o kolejne dziecko.. już robi się duża różnica wieku :(

Sabina.. To tak jak Zuzia :)

Uf..ja już myślałam, że coś nie tak że mną.. Ale widzę, że brak chęci do seksu dotyczy nie tylko mnie. Niby siedzę z Lena w domu ale jak ona już pójdzie spać to marzę jedynie o świętym spokoju :)

A dziś Lena miała pechowy popołudnie. Najpierw zsikala się na placu ( rozłożyła nogi i zaczęła sikac..haha ) i biedna całe buty zasikala, więc powrót do domu z płaczem.. A potem tak się gabiala z mężem na dworze aż zdarla pierwszy raz w życiu łokieć i kolano..aż dziura w spodniach. Tak płakała, aż z tego płaczu poszła już spać o 19. Biedna moja :(

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
‹‹ 3095 3096 3097 3098 3099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ