Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
tak tak najlepiej wlasnie lipiec/sierpien zaczac podawac. jeszcze dzisiaj mojej mamy pytalam bo sie z nia widzialam i mowilanze ona by podawala. moze akurat pomoze,a przynajmniej moze lzej rozne rzeczy dziecko bedzie przechodzic. ja jej ufam bo w koncu ma 40 lat pracy za soba;)
-
Aneczka86 wrote:Animka..przekonalas mnie z tą szczepionka:) Słyszałam, że najlepiej zacząć podawać w lipcu i skończyć we wrześniu.. prawda?
Skoro nie zaszkodzi A może jedynie pomoc to czemu nie podać.
U nas dziś przemeblowanie. Lena w końcu ma nowe łóżko - ciekawe jak będzie spać..
z Tym że podobno ona działa wtedy kiedy się ją powtarza. mój m chorował sporo każdej zimy. Broncho brał chyba 4 razy Ale w odstępach co 6 miesięcy. tej zimy zachorował tylko raz. dla nas to był szok -
Aneczka86 wrote:Animka..przekonalas mnie z tą szczepionka:) Słyszałam, że najlepiej zacząć podawać w lipcu i skończyć we wrześniu.. prawda?
Skoro nie zaszkodzi A może jedynie pomoc to czemu nie podać.
U nas dziś przemeblowanie. Lena w końcu ma nowe łóżko - ciekawe jak będzie spać..
Ile kosztuje ta szczepionka?
-
Kubus ma zapalenie jamy ustnej. Wyje biedny z bolu a ja wysiadam juz. Mamy dentosept i tantum verde. Miala ktoras z tym stycznosc? Jak jeszcze moge mu ulzyc? Nawet sliny przelknac nie moze, tylko tak leje mu caly czas. Serce mi sie kroi jak widze jak sie meczy.
-
sabinaaa wrote:Kubus ma zapalenie jamy ustnej. Wyje biedny z bolu a ja wysiadam juz. Mamy dentosept i tantum verde. Miala ktoras z tym stycznosc? Jak jeszcze moge mu ulzyc? Nawet sliny przelknac nie moze, tylko tak leje mu caly czas. Serce mi sie kroi jak widze jak sie meczy.7w3d 💔
-
Sabina wyparzaj teraz mu po każdym jedzeniu butle i łyżeczkę, i po każdym jedzeniu najlepiej niech popija woda, żeby opłukać buźkę. Unikaj pokarmów smakowych, dawaj raczej nijakie żeby nie kawasne nie słodkie nie ciepłe i nie zmianę bo pogarszają stan na pewno. Letnie i nijakie w smaku.7w3d 💔
-
Justyna dzieki za rady. Nie mam co wyparzac, bo on oprocz cycusia nic innego do buzi nie wezmie. Dostal ibum przeciwbolowy i spi poki co. Dobrze, ze mleko pije chetnie, teraz to chyba nawet chetniej niz zwykle to sie nie odwodni, bo nawet wody nie chce. Po tym dentosepcie widac, ze mu lepiej troszke, ale niestety nie na dlugo
-
Wiecie co ja już mam stresa. Wczoraj po wizycie zauwazylam minimalne jakby strzępki zabarwione na różowo. Dziś mam na wkładce 2 małe plamki brązowe i troszkę śluzu było brązowego. Wczoraj mówił że nie mam krwiaków. Możliwe że podrażniło mnie badanie i pobieranie cytologii? Mam nadzieję może jak dotknął szyjki to coś tam się podrażniło?
-
Zostałam poproszona o udostępnienie ankiet na forum. Jeśli możecie (zajmie to tylko kilka minut) - wypełnijcie ankiety o kwasie foliowym i stylu życia- dla dobra rozwoju nauki
https://docs.google.com/forms/d/1H0COHbNCx5uaEGfGwt_Qz5eMWrwYeJRF4t8-w7DcLIA/viewform?edit_requested=true
https://www.survio.com/survey/d/Q3I9F9N7K9O6P3Y8E
dziękujęMama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
natalka0887 wrote:Wiecie co ja już mam stresa. Wczoraj po wizycie zauwazylam minimalne jakby strzępki zabarwione na różowo. Dziś mam na wkładce 2 małe plamki brązowe i troszkę śluzu było brązowego. Wczoraj mówił że nie mam krwiaków. Możliwe że podrażniło mnie badanie i pobieranie cytologii? Mam nadzieję może jak dotknął szyjki to coś tam się podrażniło?7w3d 💔
-
sabinaaa wrote:Natalka ja tez podejrzewam, ze to podraznienie po cytologi. Mi jak lekarz pobieral, to ostrzegal, ze moze sie tak wydarzyc. Takze spokojnie!
U mnie hardcoru ciag dalszy...7w3d 💔 -
Umowilam sie dzis na 15:30 do lekarza znowu, chce zeby go ktos obejrzal przed weekendem. Afty tak jakby mniejsze ale jezyk bialy. Ciezko zobaczyc, bo maly wiszczy. Teraz drzemie mi na rekach. Czytalam jeszcze o gencjanie. Stosowalas Justyna? I o nystatynie. Serce mi peka, jak widze jak cierpi. Mam nadzieje, ze nie bedzie to trwalo tydzien tak jak pisza.