WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja przy drugiej ciazy tez zupelnie bez emocji podeszlam i udalo sie bardzo szybciutko. Z Zuzia to za to bylo kupe nerwow, stresu, placzu i testow z jedna kreska. Skoro tak bez emocji podchodzisz, to typuje ze i u Ciebie szybko sie uda. Stres jednak swoje robi.

Zuzce wyszly w koncu piatki. Troche sie uspokoila i apetyt wrocil. Chyba nadrabia ten czas co nie jadla, bo wcina czasem wiecej jak ja. Poza tym zaskakuje mnie cidziennie swoim slownictwem. Idzie z nia pogadac jak ze starsza osoba. Przedstawia sie z imienia i nazwiska. Z reguly "Jestem Panna Zuzanna B..." a nazwisko mamy dluuuugie. Wchodzi do sklepu i "Dziendobly, lody i lizaki sa?". Sasiadka sie jej dzis pyta gdzie Kubus a ona "Kubus jest w domu, choly jest, boli go buzia i jezyczek. U pana doktola wczoraj byl". Musimy uwazac co przy niej mowimy, bo wszystko wygada.

Kubcio ma goraczke taka max 38,5. 3 razy dziennie dostaje ibum, bo dr kazala czy bedzie goraczka czy nie, bo lagodzi bol i przeciwzapalny jest. Myslicie, ze moge go wziac chwilke na spacer?

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Pleśniawki mogą być gdzieś indziej niż po za jama ustna? Nie wiedziałam....
    W sensie że może się zagrzybic układ pokarmowy

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina trzymajcie się. Oby szybko przyszła poprawa.

Moja też super gada. A pamięta rzeczy z dawna i o nich mówi. A jakie historie opowiada. Sama wymyśla i opowiada.

sabinaaa lubi tę wiadomość

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spalam dzis 5 godz ciagiem. SUKCES :D Taki rarytas od jakichs 2 tyg sie nie zdarzal. Taka jestem wyspana, ze az dziwnie sie czuje :D

justyna14, Kava, iNso87 lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina ha ha ha to pospalas :-) mam nadzieję, że zaraz będzie poprawa i minie Kubusiowi to dziadostwo. Jedyny plus to że tego wielu nic pamietac nie będzie, tylko Wy się umeczycie.

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie jest juz lepiej. Tak jak pisalas, po 4 dniach jest juz widoczna poprawa. Jeszcze poplakuje, kiepsko z jedzeniem, ale juz mysle, ze najgorsze za nami. Chyba najgorsza choroba z jaka mialam doczynienia z dziecmi do tej pory. Mi puchna dziasla. Tak jakbym rope miala na dziaslach. Boli jak diabli, ale modle sie, zeby Zuza sie nie zarazila.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płukanie szałwia pomoże. I też spokojnie możesz psiukac tym dentoseptem

7w3d 💔
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaskoczył mnie dziś upał. Pojechaliśmy do komisow oglądać samochody. Źle nas ubralam. Wyjazd porażka, tylko się umeczylismy.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja
    My wczoraj byliśmy na chrzcie chrzestnych męża. Szymek przed kościołem już był zmęczony i był tak niedobry-krzyczal, wierzgał, płakał, uderzył Pawełka (swojego rówieśnika) masakra. Potem zesikalem mi się w kościele pod ławkę. Poszłam do samochodu go przebrać i wyjęłam koc, poduszkę ale nie chciał spać. Usnął mi na rękach na ławce w parku. Potem go położyłam na tylne siedzenie i spal. W restauracji zjadł rosołek i mu się poprawiło. Ale jest ostatnio niedobry, bije, krzyczy, parska, gada 'w wymyślonym jezyku'. Strasznie. Nie wiem jak z nim wytrzymam sama w domu bo on się w ogóle nie słucha.
    Potem w domu wstawiliśmy mu nowe łóżko do pokoju i spal całą noc. Przyszedł wyspany do nas o 5.45 ale przytulił się i usnął jeszcze i spal do 6.30.

Ja odebrałam wyniki rano. Wszystko super. TSH niemal idealne 1.46. jedynie mam nabłonki i erytrocyty 1-3 w polu widzenia i bakterie. Muszę poprosić gina żeby zobaczył moja nerkę prawa bo w ciąży z Szymkiem miałam zastój i potem niby zeszło ale potem tego nie kontrolowalam. Co polecacie na układ moczowy. Jakiś sok z zurawiny z apteki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 08:54

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wyciagaj spodenki z szafy :) Moja Zuzia juz gania w spodenkach, a Kubcia jeszcze nie mam odwagi az tak porozbierac. Koszulka i cienkie spodnie z reguly. Ja sie porozbieralam i przerazona oponka baaa opona na brzuchu przebralam w mniej skromne ciuchy...

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letnie ciuchy wyciagniete. Tylko tego dnia nic nie zapowiadało, że aż taki skwar będzie. Kremów z filtrem nie wzięłam, nie było odrobiny cienia. Koszmar.

Moja niby grzeczna, a jednak jak się tak zastanowić to jest bardzo uparta i muszę się nieźle nagimnastykować żeby ją do czegoś przekonać.

Noc fatalna. Budzili się jak szaleni.

Ja teraz w Gminie czekam na babeczkę bo chcę papiery o dowody dla dzieci złożyć.

Moj maly pieknie siafa i raczkuje, teraz zaczyna stawać na nogi. No i idą mu dwa pierwsze zęby.

Ja chcę trzecie dziecko, mąż mówi kategoryczne nie. Zobaczymy jak będzie. Ewentualne starania koło lutego zobaczymy.

Ale chaotycznie napisałam. Wiem, że i tak ogarniecie.

natalka0887 lubi tę wiadomość

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka Pola tez raczej się nie słucha jak jej coś karze albo jak krzycze czy w nerwowych sytuacjach generalnie ma nas w nosie. Działa mówie o naszych emocjach tzn coś zrobi mi, Olkowi czy w ogóle, to mówimy, że nam przykro, że boli, że płąkać nam się chce i takie wyrazeanie emocji na nią działa. Zaczyna współczuć i sama rozumie, że kogoś krzywdzi. Bo mówienie, nie rób tego nie bij - to nie działa, Ale myśle,że to też taki wiek, że minie.

My dziś, a właściwie ja podjęłam decyzę, drastyczną - zabieram smoczka i koniec. nie ma na dzien, nie ma na noc, nie ma na drzemke,nie ma wcale. Módlcie się za mnie.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koło 8.30 jej zabrałam, powiedziałam, że zabieram i już nie dostanie. Płakała, śpiewałam, tuliła, zaraz fajna bajka w tv była i zapomniała. Do tej pory się ładnie bawi i nie wspomina o smoczku. Staram się ją angażować w porządki w domu, żeby miała zajęcie, ale zaraz pora drzemki i już się zastanawiam, jak to będzie. Pewnie ciężko na początku....

Inso zrobiłam karkówę -mniam :)

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah no i korci mnie żeby na usg się zapisać,żeby płeć potwierdzić, bo chciałabym mieć już pewność...

7w3d 💔
  • Kava Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja się będę modlić. zabrałam smoczka leonowi 4 miesiące temu.
    Boże jak ja się tego bałam. odkladalan i odkladałam Ale wiedziałam że muszę to zrobić przed porodem bo jak się mały urodzi to już chyba nigdy się smoka nie pozbędziemy.
    kilka dni przed powiedziałam że z kontaktu wyszła myszka i chciała zabrać smoczka Ale jej nie pozwoliłam. leon chodził do kontaktu i robił jeszcze "nu nu ".
    I tak mu mówiłam przez kilka dni. w końcu pewnego dnia jak wrócił że żłobka to powiedziałam że myszka zabrała smoczka i nie oddała.pierwszej nocy płakał 15 min przy zasypianiu. marudził i płakał przez tydzień. później tylko czasami wspominał że myszka zabrała smoczek.
    powodzenia. to trzeba przetrwać Ale w końcu będzie dobrze :)

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    natalka Pola tez raczej się nie słucha jak jej coś karze albo jak krzycze czy w nerwowych sytuacjach generalnie ma nas w nosie. Działa mówie o naszych emocjach tzn coś zrobi mi, Olkowi czy w ogóle, to mówimy, że nam przykro, że boli, że płąkać nam się chce i takie wyrazeanie emocji na nią działa. Zaczyna współczuć i sama rozumie, że kogoś krzywdzi. Bo mówienie, nie rób tego nie bij - to nie działa, Ale myśle,że to też taki wiek, że minie.

My dziś, a właściwie ja podjęłam decyzę, drastyczną - zabieram smoczka i koniec. nie ma na dzien, nie ma na noc, nie ma na drzemke,nie ma wcale. Módlcie się za mnie.
    Kiedyś działało jak mówiłam ,że mi smutno jak tak robi, ale teraz nic nie działa heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 12:57

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj z Mężem rozmawiałam o trzecim dziecku i chcielibyśmy pod koniec roku zacząć starania...
    na czwarte raczej nie ma szans, że go namówię :P

justyna14, iNso87, sabinaaa lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja wczoraj z Mężem rozmawiałam o trzecim dziecku i chcielibyśmy pod koniec roku zacząć starania...
    na czwarte raczej nie ma szans, że go namówię :P
    Chciałabyś czwórkę? Ja jak urodze drugie to już podziękuję.

justyna14 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na trójce poprzestaje już :-) potem biorę się za powrót do formy

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która poprowadzi nową listę ?

7w3d 💔
‹‹ 3105 3106 3107 3108 3109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ