Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
sabinaaa wrote:Umowilam sie dzis na 15:30 do lekarza znowu, chce zeby go ktos obejrzal przed weekendem. Afty tak jakby mniejsze ale jezyk bialy. Ciezko zobaczyc, bo maly wiszczy. Teraz drzemie mi na rekach. Czytalam jeszcze o gencjanie. Stosowalas Justyna? I o nystatynie. Serce mi peka, jak widze jak cierpi. Mam nadzieje, ze nie bedzie to trwalo tydzien tak jak pisza.
Edit udało się dodać posta. U nas zapalenie jamy ustnej trwało dłużej niż tydzień, wyraźna poprawa była po 3-4 dniach. Niestety to cholerstwo ciężko się leczy, bo wszystko podrażnia na nowo. Jeśli dajesz jakieś Wit to zaprzestań aż do czasu wyleczenia. Można tylko Wit C, ale obawiam się że też bezboleśnie jej nie połknie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 12:22
7w3d 💔 -
iNso87 wrote:Rozumiem,i to tylko tak jednorazowo? gdzies czytalam,ze skutkiem ubocznym czesto jest kaszel?7w3d 💔
-
Się rozpisalam
ale skoro już mogę coś dodać
Dziś dostałam rachunek za wodę, pierwszy od kiedy mamy zmywarkę i 3 M3 wody mniej zuzylismy przez ostatnie dwa MSC także super. Biorąc pod uwagę że ogród już podlewam to pewnie i więcej zaoszczędziliśmy dzięki zmywarce. Nie sądziłam że to taka roznica będzie. Szok. Oczywiście to co na wodę zaoszczędzę to na prąd wydam ale ile czasu mniej tracę na to zmywanie, więc suma sumarum cudowny zakup7w3d 💔 -
Justyna podnioslas mnie na duchu, ze po 3-4 dniach byla poprawa. Jakby tak mialo byc przez 7 do 10 dni, to ja bym chyba sie przekrecila. Dobrze, ze maly mleko pije, zjadl nawet 2 biszkopty, takze chociaz tyle. Maz przed 12 z pracy wrocil, o 4 pojechal, zeby sie szybko wyrobic. W domu mam sajgon, zjadlam w koncu sniadanie i ide zaraz pod prysznic, bo wczoraj nie bylo szans nawet sie umyc. Nie zycze nikomu tej choroby. Nie myslalam, ze az tak ciezko dziecko ja przechodzi...
-
Sabina u nas też był taki dramat wtedy. Boli wszystko w buzi, nawet przy oddychaniu czy ruszaniu językiem takze trzeba mega pokłady cierpliwości żeby być z dzieckiem wtedy. Trzymajcie się, minie niedługo. Pamiętaj żeby przeciwbólowe dawać.7w3d 💔
-
Słyszałyscie o czytaniu globalnym? Że pokazuje się małemu dziecku wyrazy i on nie czyta liter ale zapamiętuje jak wygląda napisany wyraz 'oko' uczy się sylab.
Moja szwagierka uczy Maciusia metoda krakowską. Metoda ta rozwija dzieci autystyczne i ona daje mu samogłoski i on już je rozpoznaje. Dziecko które 2 miesiące temu nie wiedziało jak robi kot i nie pokazywało go na obrazku. Bardzo dużo się nauczył i ładnie pracujeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 19:02
-
Natalka ja obserwuje na fb blog "Matka Prezesa" i tam wlasnie poczytalam o tym globalnym cztaniu. Zaciekawilo mnie to i kurcze az ciezko mi uwierzyc, ze to naprawde dziala. Swoja droga to polecam ten blog
My po wizycie. Super doktorka, wybadala Kubcia od stop do glow. Zapalenie ma typowo grzybicze, bez wrzodow, dziasla czyste. Nie ma tragedii ponoc, tylko afty bardzo bolesne sa. Dostal srodek przeciwgrzybiczy i ma byc dobrze. Gdyby tamten lekarz wczoraj go przepisal, to dzis juz byloby lepiej. Dala nadzieje, ze po weekendzie bedzie juz lepiej. Ja juz ledwo chodze. Wiadomo, ze Zuzia tez potrzebuje duzo uwagi, a Kubcio z rak nie schodzil. Dobrze, ze maz pomaga ile sie da.
-
Sabina wrzuć proszę nazwę leku, może kiedyś ta wiedza się przyda
super, że na dobrego lekarza trafiliście i oby byla szybka poprawa.
Ja raz miałam afte na języku chyba właśnie wtedy od Olka złapałam, i mega bolało, a to była jedna malutka biała plamka. Szok. Więc wiem, jak musi boleć jak jest tego więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 20:55
7w3d 💔 -
Justyna mamy chyba najpopularniejszy lek na grzybka - nystatyne. Kubus ma chyba tez infekcje ukladu pokarmowego. Pisalam tu nawet kiedys, ze zaczal kiepsko sypiac. Juz drugi tydzien to trwa. Sprawial wrazenie jakby go brzuszek bolal, ale zwalalismy wszystko na zeby. Gazy ma takie, ze masakra. Gorzej jak stary chlop. Mam nadzieje, ze poprzechodzi teraz wszystko. Pewnie kupie mu jeszcze biogaje, jak wyleczymy to cholerstwo. I wit. C, tylko teraz boje sie mu podac jak ma ranki na jezyku.
Ja tez czesto mialam afty. Wiem jaki to bol. Teraz w dwoch miejscach mam cos na dziasle i powiekszony i bolesny wezel chlonny mam. Pewnie tez sie zarazilam
-
Sabina jak Szymek był mały i miał pleśniawkę to dostał syrop do picia. Żadnego smarowania bo mówiła doktor że może cały układ zainfekować i powiem ci że 3 dni i było po pleaniawce. Miał też na pupie białe kropeczki tez może od tego tylko nie pamiętam nazwy tego syropu...
-
U nas sprzatanie po remoncie. Końca nie widać.
Jak z sikaniem lepiej to znowu kupa w majtki. Nosz kur.... Kupę z 1,5 robiła w nocnik. Już nic nie kumam i tracę cierpliwość.
Na początku czerwca płyniemy statkiem na wycieczkę do Karlskrony. Wczoraj się zorientowałam, że dzieci nie mają dokumentów. Teraz na biegu będę wyrabiać. Wczoraj zrobiliśmy zdjecia, w poniedziałek złożę papiery. Mam nadzieję, że zdążę.
Dobrze, że nie pojechaliśmy i przy wejściu na prom proszą o dokumenty, a my nie mamy. To byłby wstyd.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
U nas chyba jest podrazniony uklad pokarmowy, bo malego strasznie mecza bole brzucha. Do tego gazy straszne. W nocy go wlozylismy do wanienki z ciepla woda, bo az wiszczal i skrecal sie z bolu. Na szczescie pomoglo troche. A ja sie zastanawiam ile jeszcze tak pociagne praktycznie bez snu. Odliczam dni do przyjazdu mamy, a ma byc 16-17 maj dopiero.
Czytalyscie, ze Alfie nie zyje?
Inso ja tez nie lubie nigdzie indziej pisac. Jak zaszlam w ciaze z Kubusiem to zaczelam pisac na sierpniowkach, ale szybko zrezygnowalam. Chyba z kolejnym dzieckiem czlowiek troche inaczej podchodzi do sprawy i draznily mnie niektore rzeczy co wypisywaly dziewczyny. Tu mi dobrze