Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
My bez cyca, bez smoka. Za to problem z sikaniem. Tak jak piszecie. U każdej coś.
Smoka nigdy nie dawałam. Ani jednemu ani drugiemu. Natalia sama pierś porzuciła jak miała rok i cztery miesiące. A Szymek jeszcze mały to na spoko jeszcze może ssać.
Jak dla mnie w tym wieku zarowno smok jak i cyc brzydko u dziecka wygląda. Nie potępiam, bo wiem że trudno to u dziecka wyeliminować i nie wiem co mnie w tej kwestii jeszcze może spotkać. Natomiast jestem przeciwniczka smoków i karmienia baaardzo długo.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
A sabina pytałaś o fotelik na rower dla Kubusia. Ja bym tak małego dziecka nie wsadziła do fotelika. Ja wogóle jestem przeciwnikiem tych fotelików. Kiedyś wam pisałam że mamy przyczepke i to jest rewelacja! Oczywiście przy założeniu że na prawdę dużo jeździcie. Bo jak tak okazyjnie to szkoda kasy, lepiej np. wynająć. My kupiliśmy bo na prawdę dużo jeździmy. Właściwie to codziennie przynajmniej 20 km.
kasiakasia11 lubi tę wiadomość
-
Aneczka86 wrote:U nas Lena też bardzo nerwowa ale ja wszystko zarzucam na zęby teraz. Jedną piątka już jest..teraz czekamy na drugą.
Po cichu liczę, że jak zęby wyjdą to będzie lepiej, bo czasem brak mi już cierpliwości..nawet mąż zaczął już krzyczeć co mu się w ogóle nie zdarza. Wczoraj zakładam Lenie sandały na grila A ta ryk..płakała jeszcze w drodze, bo nie chciała butów.
Inso Ale Lenka super wyglada
To chyba tylko my zostaniemy z cycem? W dzień jesteśmy bez Ale w chwilach kryzysowych musi być..szczególnie teraz przy zabkowaniu. Dlatego jak narazie się wstrzymuje.
A kto się jeszcze stara o kolejnego dzidziusia?
Ja w ten weekend 2 razy na grillu i 2 razy bawiłam miesięczną córeczkę szwagierkiNormalnie mogłabym cały dzień nosić i tulić
7w3d 💔 -
sabina my mamy najtanszy fotelik z allegro chyba, coś ponad 100 zł za niego daliśmy i jak my jedzimy gdzieś raz na jakiś czas to nie ma problemów. Ma już 2 lata, kolor może lekko wypłowiał i tyle. Nie popękał, nic się nie urwało, nie przetarło. Wkładka pod plecki i pupe wyjmowana, więc na stałe jest w sumie sam plastik.7w3d 💔
-
justyna14 wrote:sabina my mamy najtanszy fotelik z allegro chyba, coś ponad 100 zł za niego daliśmy i jak my jedzimy gdzieś raz na jakiś czas to nie ma problemów. Ma już 2 lata, kolor może lekko wypłowiał i tyle. Nie popękał, nic się nie urwało, nie przetarło. Wkładka pod plecki i pupe wyjmowana, więc na stałe jest w sumie sam plastik.
Ale sabinie chodzi o dziecko które nie ma jeszcze roku.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Pola zrobiła dziś trzy nocniki zadkiej mega kupy. Dałam jej lek na biegunkę, ale mało zjadła dziś w ogóle i jakaś taka apatyczna
Fakt, że drzemki dziś nie miała, więc ma.prawo, ale te kupy dramat. Mam nadzieję, że to jednorazowo po lodach wczoraj, bo jak jakiś rota wirus to nie będzie dobrze.
Kasia rozumiem o co chodzi Ci z tymi fotelikami, zdecydowanie dziecko powinno już samo dobrze siedzieć , żeby w czymś takim jeździć i mieć już wykształcone odpowiednio mięśnie kręgosłupa, żeby wytrzymać dłuższe przejażdżki. Ale mam też świadomość, że wszystkie tu jesteśmy rozsądne i żadna z nas zdrowia dziecka nie będzie narażała czy wygody jeśli stwierdzi, że dziecko da radę to ok, a jak nie, to spróbuję za 2-3 miesiące. Każda maam wie najlepiej jak jej dziecko się zachowuje rozwija i czy już jest moment na spacerówkę, fotelik rowerowy itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 20:01
7w3d 💔 -
Aneczka u nas dziś trzeci dzień walki. Cały czas sobie przypomina jak zmęczona czy coś ale wtedy biorę tyle zagaduje cuda na kiju i wszystko mega spokojnie i jakoś dziś w miarę już prócz poranku. Drzemki nie było więc dosłownie padła, pytała o smoczka ale bez płaczu bo już na wpół.spiaca była więc przysnęła i już. Zobaczymy jak jutro.7w3d 💔
-
Też macie problem ze spodniami dla dzieci? Na Szymka 98 są takie akurat na długość ale spadają z tyłka i w każde trzeba ściągać gumkę. No i są za obszerne w pupie. On jest drobny i wygląda jak w worku. Rzadko można znaleźć dresiki żeby były wąskie a'la slimy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 22:13
-
Aneczka u nas tez jest smoczek i jestem w strachu na sama mysl jak ja oduczyc. W dzien go nie uzywa, tylko na noc. No i w kryzysowych sytuacjach. U nas tez bylo bardzo kiepsko jak piatki wychodzily. Wyszly wszystkie i jest spokojniej.
Ja chyba zrezygnuje z tego fotelika na rower w tym roku. Kubus co prawda stabilnie juz siedzi, raczkuje jak szalony, ale jednak jeszcze chyba za malutki troche jest. Zaczynam sie rozgladac za fotelikiem do auta, bo on jest duzy chlop i juz sie ledwo miesci w foteliku
-
Natalka u nas to samo! Spodnie 98 na dlugosc ok, a z tylka spadaja. 3 pary spodenek ma super, a w pasie za szerokie i nie maja gumek, takze raczej nie zaloze jej. Zuza bardzo malo jadla przez jakis czas przez te piatki cholerne. Teraz apetyt wrocil takze moze troszke przytyje. Niby 15kg wazy a wyciaglo ja w gore teraz i taki suchciel sie zrobil.
Justyna moze nic groznego sie nie rozwinie! Oby! Spokojnej nocki!
-
Nocka spokójna. Pola jeszcze śpi. Olek za to wstał.
Pola waży 13 kg i np leginsy z Pepco za dobre w rozm 98 i na długość i w pasie, we wszystkich innych spodenkach w których nie mam regulacji w pasie robię jej po prostu dwie zaszewkami z tyłuto moja chyba największe chuchro tutaj.
7w3d 💔 -
U nas tez problem ze spodniami, duzo ma bardzo luznych. Chodzi w 104 lub wiekszych, zalezy gdzie kupie
wazy jakies 15kg
Brzuszek ma calkiem calkiem
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
Zostały 2 ❄️❄️ -
A ja dawno nie wysyłam Leny. Pewnie waży ok. 14. Jest też wysoką. U niej to praktycznie pupy nie ma ( ma to po tatusiu
), więc spodnie bez regulacji odpadają.
My kupujemy w Zarze najczęściej.
Sabina ja to nie wiem jak to będzie jak ja Lenie zabiorę smoka, bo u nas nie działają żadne tłumaczenia.
Siostry
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 07:55
iNso87, sabinaaa lubią tę wiadomość