WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, współczuję... jak Was czytam to jednak się cieszę, że żadne z moich dzieci smoka nie chciało (chociaż próbowałam ich przekonać do niego)...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna podziwiam Cię. Ja chyba bym nie dała rady w taki sposób zabrać smoka.
    Chce podejść na spokojnie i jakoś ja przekonać.

Ja właśnie wróciłam z ciuchacza.. otworzyli taki nowy i dziś dostawa dziecięcych. I ceny w dzień dostawy są takie same cały czas..czyli bardzo niskie :) Zakupy udane.

Sabina jakie macie buty na lato? Chciałabym jednak sandały z zabudowaną pietka..

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka ona az o tego smoczka już nie woła co w ogóle jakies ma nocne zrwyw ale zaczęło się zanim zabraliśmy smoczka. Teraz po prostu ciężej ja uspokoić.

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek się mnie w ogóle nie słucha. Normalnie olewka. Już nie wiem co mam robić. Tłumaczyć, karać krzyczeć? Dziś mąż w sklepie kupił mu samochodziki, podziękował, dał buziaka. Ale powiem wam że ja bym nie kupiła za takie zachowanie. I niech się dzieje co chce żadnego prezentu nie dostanie aż się nie poprawi. Mąż chciał mu kupić na dzień dziecka auto takie duże na akumulator. Ale narazie nie wyrażam zgody na taki zakup.
    Byliśmy na placu zabaw. Zaczepiał dziewczynke a potem wziął auto o uderzył ta mała. Nie mocno bo nawet nie płakała. Ale wzięłam go za rękę i zaprowadziłam do domu. No i mi teraz usnął... Obudzę go o 15 bo będzie dramat wieczorem żeby go położyć a mamy gości i do 21.30 musi spac,

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka krzyk nic nie da. Będzie bardziej zlewać. Niestety ciężki orzech do zgryzienia, u nas działa gadanie o uczuciach tzn mówię że mi przykro że mnie boli, albo np że ta.dziewczynke co uderzył to bolało i wtedy patrz na reakcję. Dzieci zazwyczaj mają dobrze rozwinięta empatię więc to powinno dać do myślenia i wzbudzić jakieś wyrzuty sumienia małego człowieka ale nie ma co ukrywać że jest to rzmudny proces i wymaga cierpliwości. Pola zasnęła z mężem na drzemkę o 13 a położył się z nią o 12. Godzinę płakała marudzila słuchała bajki aż w końcu padła. Ale pospala do 16 :-) wstała zadowolona i teraz jest u babci a mąż z Olkoem na rower poszli. A ja leżę i odpoczywam

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się ostatnio poważnie zastanawiam czy Lena nie ma adhd. Kiedy jesteśmy gdzieś na miescie/spacerze/zakupach.. inne dzieci są jakieś spokojne A Lena biega jak szalona. Do tego ten jej upór.. trzeba nawet iść w tą stronę co ona chce. Czasami mam dobry dzień kiedy to wszystko znoszę, tłumacze A czasami to już brak mi sil.
    U nas przed każdym wyjściem na plac jest rozmowa, że zabawki są dla wszystkich dzieci..że trzeba się razem bawić..itd.. A i tak są sytuację, że Lenie się wydaje, że cały plac jest jej. I też muszę A pilnować, żeby nie uderzyła.

Powiem Wam, że od kiedy u siostry męża urodził się dzidzia to tą starszą córka ( rówieśnika Leny ) strasznie twrrroryzuje Lena. Wyrywa jej zabawki z rąk ( Leny zabawki), swoich nie da dotknąć i w takich chwilach zwyczajnie ja bije. Przez tą majówkę, mało co bywamy na placu i wczoraj poszłam z Lena i dziecko jako mi się podejść do dzieci. A najlepsze, że siostra męża nie widzi w tym problemu. Już tłumacze nawet Lenie, żeby jej odezwała, bo za każdym razem Lena wybucha płaczem, bo ta dokłada ja pięściami. Eh.. I weź tu być mądrym. Przez pół roku tłumacze, że nie wolno nic A teraz nie wiem co poradzić i każe Lenie oddawać. .eh

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka ja w takich sytuacjach daje Lenie "upomnienie. Odchodzę na bok i tłumacze po raz setny, że na placu trzeba się bawić razem z dziećmi itd. I jeśli jeszcze raz uderzy/popchnie to wraca do domu. Jeśli sytuacją się powtarza to nie ma zmiłuj.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czemu ale jestem ostatnio bardzo nerwowa. Chodzę wkurzona cały dzień. Przez ciążę? Nie wiem, ale od kilku dni to poziom emocji u mnie sięga zenitu

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka bardzo możliwe, że to hormony.
    Ja bez ciąży chodzę ostatnio nerwowa ale Lena potrafi mi jeczec cały dzień. Mam nadzieję, że to te zęby, bo cały czas sobie tak to tłumacze.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka też na początku chodziłam jak chmura gradowa. A teraz oaza spokoju prawie, czasami wyprowadza mnie z równowagi ale dużo zadziej niż wcześniej. Także myślę że to hormony , poczekaj trochę, zaraz będzie lepiej. A jak się czujecie?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka to nasza Pola tez ma takie dni. Myślę że to też żeby ale i jakiś etap rozwoju.

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka zeby na pewno swoje robia, ale Zuzce wyszly juz wszystkie, kilka dni bylo lepiej, a teraz jest masakra. Tez mysle, ze to etap rozwoju. Ciagle jej cos nie pasuje, ma byc tak jak ona sobie umysli i koniec. Ja tez czasem wydre sie na nia, chociaz wiem, ze to zadne rozwiazanie. Zrobila sie bardzo pyskata. Przyszla wczoraj moja siostra z mezem na grila, ona ich uwielbia, ale cos tam bylo nie po jej mysli i "nie kocham was, idzcie do domu". Potrafi rzucic sie na mnie z pazurkami jak wpadnie w atak zlosci, albo jak kaze jej byc cichutko, to piszczy ile ma sil. Na spacerze tez czesto musze isc w ta strone w.ktora chce ona. Jak dam majtki nie takie jak chciala to wyje dopoki ich nie zmienie. Ona musi otworzyc drzwi jak wchodzimy, ona musi zapalic swiatlo, ona musi zamknac czajnik jak robie sobie kawe, ona musi go wlaczyc. A slyszalam, ze adhd to wymyslona choroba, ktora tak naprawde nie istnieje.
    Aneczka ja zachorowalam na sandaly emela, takie rozowe zloto. Poszlam z Zuza do sklepu i ona bardzo chciala jedne sandalki i kupilam jej. Z nostera, ze sztywna pietka, niebiesko, srebrne z rozowa podeszwa. Zalowalam, ze kupilam, ale juz trudno :)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina..jakbym czytała o mojej Lenie. Zawsze musi być wszystko tak jak ona chce i w dodatku natychmiast, bo jest histeria. Czasami wsiadamy do windy gdzie już ktoś jest i nacisnal przycisk, który ona zawsze naciska i jest płacz. I jak już wpada w histerię to trudno ją uspokoić. Muszę zawsze wszystko przewidywać, wybierać w przyszłość. Są też zakazane słowa- jajo i lody. Jak się je wypowie to męczy cały dzień..haha

A dziś urwisek moj poszedł że mną na chwilę do moich rodziców ( blok dalej ) i została, więc mamusia wróciła i rodzice napawają się ciszą i spokojem ;) U nas to niestety rzadkość.

Sabina też kurczę podobają mi się te emelki.. hm...

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Natalka też na początku chodziłam jak chmura gradowa. A teraz oaza spokoju prawie, czasami wyprowadza mnie z równowagi ale dużo zadziej niż wcześniej. Także myślę że to hormony , poczekaj trochę, zaraz będzie lepiej. A jak się czujecie?
    Ja się czuję zadziwiająco dobrze. Już nie muli mnie tak codziennie w żołądku. Dziś po śniadaniu złapała mnie zgaga i wzdęcie ale już przeszło. Z Szymonem też się dobrze czułam, tylko wtedy miałam ciągle te krwawienia a teraz kiedy wszystko super. Skończyłam w piątek 10tc

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka powiem Ci, ze ja sie napalilam na te buty, a potem stwierdzilam, ze 209zl jak za sandaly, to jednak troche za duzo. A u nas jedna para butow na lato, to zdecydowanie za malo. Kupilam jej te buty za 135zl i drugie sandalki, takie zwyczajne pantofelki do biegania kolo domu i do piasku. Poki co wystarczy. A jakies porzadne pewnie bede musiala Kubusiowi kupic na pierwsze kroczki. I tu juz pewnie emele kupie.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka zachowuje się jak wasze. Widać taki wiek.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Moja córka zachowuje się jak wasze. Widać taki wiek.
    Kasia powiem Ci, ze pocieszylas mnie... Dzis bylam z Zuzia na placu zabaw, byla dziewczynka gdzies mniej wiecej w wieku Zuzi. Masakra jak krzyczala i wrzeszczala. Rodzice nie mogli jej opanowac. Jak cudem udalo sie im wlozyc ja do wozka, to odjechali kawalek i slyszalam jak mama sie na nia wydarla. Krzyczala, ze ma juz dosc jej zachowania i ze za kare jutro nie przychodza na plac zabaw. I duzo innych niecenzuralnych slow. Takze chyba taki wiek i nie tylko nam nerwy puszczaja ;)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Pola wczoraj bez drzemki więc liczyłam że pospi dziś do 8 ale oczywiście pobudka przed 6 i ryk. Zasnęła o 6.30. nie wiem o co chodzi. Ale wczoraj chociaż już nie marudzila jak wyszłam z jej pokoju i zasnęła, Olek oczywiście padł przed nią, ale grunt, że bez płaczu sama zasnęła w swoim łóżeczku.

Serio, ile można być takim nieznośny dzieckiem to ja nie wiem, ale moje nerwy na wykończeniu a dopiero poniedziałek. Tydzień bez smoka. Nadal odczuwamy wszyscy bardzo jego brak

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wygląda na to, że wszystkie możemy sobie piątke przybić, chyba nikt nie ma teraz grzecznego 2,5 latka. Moja mi dziś rano w łóżku (nadal śpi swoją drogą) powiedziała " mam cię w nosie" :-) bo żyć nie umierać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 08:07

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Hej!
    U nas są dni lepsze i gorsze. ALe czasem oto tez mi brakuje cierpliwości. Staram się jak najwięcej przewidywac na przyszłość żeby unikać konfliktów ale oczywiście to nie zawsze jest możliwe. Jedno co sobie postanowiliśmy z mężem, to że nie krzyczymy na nią przy obcych ludziach.

201512131765.png

201909081765.png
‹‹ 3109 3110 3111 3112 3113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ