Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneczka86 wrote:Justyna super wieści
To teraz możesz już zaszaleć w przygotowaniu wyprawki
A mi się śmiać chce do czego to matka może się posunąć, żeby do czegoś przekonać własne dziecko. Wmowilam Lenie, że ma robaki w głowie i muszę je wyczesac, żeby pouciekaly.. O dziwo przestała uciekać na widok szczotki..Haha
Dobrze, że jeszcze nie mówi, bo jeszcze na placu zabaw by dzieciom naopowiadala..Haha7w3d 💔 -
iNso87 wrote:Aneczka86 ha ha ha ha dobre
dobrze,ze sie nie rozplakala
Justyna super wiesci! To zmienie moze Tobie na liscie date porodu na ta z dzisiejszego USG?
Ola ja zalozylam drugie konto po to zeby wykres moc wpisywać ;p pierwszy msc jest za darmo ha ha Zalozylam jakos w polowie tamtego cyklu i za wstawienie zakończonego wykresu przedluzylo mi chyba i teraz mam jakos do 23? a testuje jakos 26 hahah takze prawie bym zalapala sie i na 2 testowanie z darmowym
Espoir ja tez zazdraszczam JustynieMam teraz takie parcie na to 3 dziecko..nie wiem co mi sie stało
a jeszcze pare msc temu nie mogłam sie dobrze zdecydować
Ja zadowolona po zakupach w Jysku. Kupilam worek na zabawki i organizery. Chce zmienic jeszcze dla Laury fotel do biurka. Ma ten biurowy na kolkach ale oddaje go dla taty swego do pokoju a dla Niej chce normalne krzesło/fotel cos jak moj patchwork w salonie tylko bez oparc bocznych tj. te ala plastiki na krzywych drewnianych nozkach
Fajne te organizery? Bo ja właśnie szukam.
Ja już szafę dla Poli zamówiłam i dużą komodę dlań Antka. Kinkiet dla Poli. Dziś mają przyjść meble do przedsionka. Także przygotowania na.calego. teraz rozglądam się za zaslonami do naszej sypialni bo nie mam.7w3d 💔 -
Mój tata ma dziś mieć zabieg na serce. Mają mu zatrzymywać serce defibrylatorem i uruchamiać od nowa bo ma duże migotania. Od 8 siedzi w szpitalu bo najpierw miał coś jakby USG serca przez przełyk robione. Że stresu i bez porannych leków miał ciśnienie 200/112. Masakra. Czekam na wieści o 15 mają mu robić
-
natalka0887 wrote:Mój tata ma dziś mieć zabieg na serce. Mają mu zatrzymywać serce defibrylatorem i uruchamiać od nowa bo ma duże migotania. Od 8 siedzi w szpitalu bo najpierw miał coś jakby USG serca przez przełyk robione. Że stresu i bez porannych leków miał ciśnienie 200/112. Masakra. Czekam na wieści o 15 mają mu robić7w3d 💔
-
Aneczka86 wrote:Ja jak Lena chce czekoladę to mówię, że jej robaki pupa będą wychodzic..i też działa;) Ale że mnie okropna matka .. haha7w3d 💔
-
kasiakasia11 wrote:Ola ten fotelik lada moment będzie za mały. Ciekawi mnie czy fotelik taki mały czy dziecko duże?
I tak mi się teraz nasunęło. Wozicie dzieci tyłem czy przodem?
Bo ja dużo jeżdżę z dziećmi i mam bzika na temat bezpiecznego przewożenia dzieci w sanoc3hodzie. Dużo czytam na ten temat i oglądam crash testy. Nie wyobrażam sobie nie wybrać najbezpieczniej formy przewożenia, czyli tyłem do kierunku jazdy i na tylnej kanapie.
Kasia... u nas tak...
Leon z tych większych dzieci jest więc my - dumni (A. raczej durni) rodzice przesadzilismy to do fotela przodem jak miał 8 miesięcy. Do Chorwacji jechaliśmy na wakacje.
Jaj teraz o tym myślę to mi słabo. Mieliśmy jakiś stary, gówniany fotel Chicco. Wtedy nie wiedziałam jeszcze że foteliki mają datę ważności i że te tyłem są bezpieczniejsze. Nie miałam pojęcia że fotelik musi być dopasowany do auta i do dziecka i że w razie wypadku robi to ogromną różnicę.
Dowiedziałam się o tym jakieś pół roku temu i zaczęłam zgłębiać temat.
Czekałam aż kupimy nowe auto żeby już do nowego kupić rwf.
Tym samym Leon po 1,5 roku jazdy przodem zostal przesądzony na jazdę tyłem.
Obyło się bez żadnych narzekań, płaczów i problemów .
kasiakasia11 lubi tę wiadomość
-
Aneczka - trzymam kciuki
A ja mam dostac okres za 6 dni. W przyszlym tygodniu pracuje 5 dni pod rząd,jak dostane na poczatku tygodnia okres (wczesniej niz powinnam) to bede umierać w pracy chyba -.- najgorsze jest wlasnie to ze ja czuje sie zle przez caly okres :x03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
Ja wczoraj trzy pralki ubranek dla Antka upralam więc możecie sobie wyobrazić dziś ta górę prasowania
meble do wejścia jak przyszły tak leżą bo wczoraj maz nie miał czasu. Jak poskłada to zrobię zdjęcie co w łazience zakupiliśmy i w wejściu i się pochwalę
potem biorę się za sypialnię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 07:53
kasiakasia11, iNso87 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
A tak w ogóle to już 8 miesiąc ciąży
oby do 18 lipca, ciąża donoszona i mogę rodzić
Aneczka jak wczoraj czytałam o tych waszych robakach we włosach to uświadomiłam sobie że z Pola nigdy problemu nie miałam z włosami jeśli chodzi o czesanie i kucyki. Ona uwielbia ładnie wyglądać chyba i zawsze cierpliwie siedzi jak jej usiłuje warkoczyka mini mini zrobić. Oby tak zostało.iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Hej! Teraz mogę nadrobić i poczytać. Wstałam przed 6...a raczej moje dziecko:p Zrobiłam pieczarkowa i wlasnie tusza się gołąbki z młodej kapustki:d Miała do mnie Siostra cioteczna przyjechać ale napisała po 7,ze jednak nie bo Mala jej zagoraczkowala nad ranem i jedzie do pediatry. Czekam na wieści co tam Malej.
Justyna koniecznie pochwal się domem:d Ja czekam niecierpliwie na fotki:d bo uwielbiam wnętrza!
Ja od teraz leżaki, nic nie robie w domu do soboty. Posprzatne też mam także ten.. :d
Aneczka!!! Co z tym testem???? :d aaaaa faktycznie jeszcze po 9 to pewnie spicie:pp
Ola nic mi nie mów o bólu... Ja ma to samo jak nie biore anty.. Promieniuje na uda, krzyż boli niemiłosiernie, głowa też eksploduje także rozumiem co czujesz.. Nawet owulacyjny czułam w tamtym msc nie wiem jak teraz. Wczoraj zrobiłam po 21 pierwszy test owu tak z nudów. I negatyw, dwie kreski, ta testowa jeszcze cień cienia.
Natalka dobrze, że operacja udała się pomyślnie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 09:26
-
justyna14 wrote:Już zostaw ten termin co jest. Zobaczymy jak wyjdzie w rzeczywistości
Fajne te organizery? Bo ja właśnie szukam.
Ja już szafę dla Poli zamówiłam i dużą komodę dlań Antka. Kinkiet dla Poli. Dziś mają przyjść meble do przedsionka. Także przygotowania na.calego. teraz rozglądam się za zaslonami do naszej sypialni bo nie mam.
Organizery dla mnie były konieczne także dla mnie są okej:) powrzucalam i posegregowalam klocki i garnuszki itp. Każde ma swoje pudło. Mniejsze dwa wzielam to są w nich maskotki z firmy Ty bo dziewczyny moje zbierają a w drugim lalki.
No a reszta jest w worku tym na bielizne;) także jest ok. Mniej bałaganu na regalach. To oczywiście zabawki tylko z regalikow a w szafach i na szafie dużej są jeszcze wielkie pudła... Masakra. W piwnicy to samo. Ja nie wiem co z tymi zabawkami robić a jeszcze niedawno segregowalam i do kontenera wrzucałem PCK.
Oczywiście musiałam szukać dobrych wymiarowo a to czasem problem bo nie każdy mi w regał pasował.. Planuję jeszcze na ten duży regał kupić i poskładać te maskotki ale narazie darowalam sobie. Z kotkiem i pieskiem są mniejsze niż te z napisami i czarny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 09:38
justyna14 lubi tę wiadomość
-
My ostatnio musieliśmy zakupić coś do Szymka pokoju bo złożyliśmy łóżeczko, ma teraz łóżko i potrzebowaliśmy czegoś na zabawki. Tak żeby mógł z tego łatwo korzystać i żeby zabrać zabawki i jego książki z salonu. Najpierw chcieliśmy zamówić komodę ale ostateczne wstawiliśmy takie regały modułowe z Liroy Merlin. Można je dowolnie składać, dodać drzwi półki itp. fajne są te organizery składane. Cały bałagan tam siedzi. W tych małych ma samochodziki i sobie wyciąga ten organizer i się bawi.
iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość
-
iNso - ja w okresie okołowoulacyjnym tez sie fatalnie czuje. Najgorsze jak mam okres jest to ze koniec okresu a mnie boli tak jak na poczatku. Te 5-7 dni w miesiacu sa mega meczące -.-
Mam nadzieje ze jednak ten miesiac bedzie dla mnie szczesliwy lub chociaz w miare laskawy..03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
natalka0887 wrote:My ostatnio musieliśmy zakupić coś do Szymka pokoju bo złożyliśmy łóżeczko, ma teraz łóżko i potrzebowaliśmy czegoś na zabawki. Tak żeby mógł z tego łatwo korzystać i żeby zabrać zabawki i jego książki z salonu. Najpierw chcieliśmy zamówić komodę ale ostateczne wstawiliśmy takie regały modułowe z Liroy Merlin. Można je dowolnie składać, dodać drzwi półki itp. fajne są te organizery składane. Cały bałagan tam siedzi. W tych małych ma samochodziki i sobie wyciąga ten organizer i się bawi.