Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Nasza kolejna diagnoza to jednak podejrzenie alergii, osluchowo czysto, gardło i nosek ładny, a kaszle jak stary palacz. Zdjecia nie będziemy robić, nawet badania krwi ostatnio robilam i nie ma mowy o żadnym zapaleniu. Już głupieje od tych diagnoz i leków.
A mały sie dalej smarka i znow 2 tydzień bez zlobka. Ja z pielucha raczej wytrzymam, tylko pytanie co powiedzą panie w żłobku jak wróci taki nie do końca wyuczony nocnika.
My wozimy przodem, dla malej jeszcze trochę pewnie nim zmienimy i muszę się rozejrzeć za jakimś
Chyba bym chciała taki cybexa z blokadą z.przodu. -
Inso tak tak.. Ale nie odzywam się na ten temat co by nie zapeszyc
W tym cyklu jakoś mocno się nastawiam i boję się bardzo rozczarowania.
Lena bardzo szybko przesiadla się do fotelika przodem do jazdy. Ona w ogóle nie lubiła jazdy autem A tak to choć troszkę tolerowala.. Ale ja ogólnie nie jestem z tych przewrazliwych mamuś
Ja już po treningu..dziś miałam ochotę skończyć po 15 min. Bo mi jakoś tak słabo było.. mam ostatnio bardzo intensywne dni i być może stąd brak sił. Teraz chwilę usiadłam odpocząć i znów wracam do pracy przy komputerze tym razem
Inso.. Ja ostatnio to oglądam tylko tv na weekendzie.. dobrze, że seriale się pokonczyly, bo zabieramy tylko czas ..Haha..iNso87 lubi tę wiadomość
-
Julia2015 wrote:Nasza kolejna diagnoza to jednak podejrzenie alergii, osluchowo czysto, gardło i nosek ładny, a kaszle jak stary palacz. Zdjecia nie będziemy robić, nawet badania krwi ostatnio robilam i nie ma mowy o żadnym zapaleniu. Już głupieje od tych diagnoz i leków.
A mały sie dalej smarka i znow 2 tydzień bez zlobka. Ja z pielucha raczej wytrzymam, tylko pytanie co powiedzą panie w żłobku jak wróci taki nie do końca wyuczony nocnika.
My wozimy przodem, dla malej jeszcze trochę pewnie nim zmienimy i muszę się rozejrzeć za jakimś
Chyba bym chciała taki cybexa z blokadą z.przodu.7w3d 💔 -
Justyna, my dostaliśmy wlasnie inhalacje 3x dziennie z pulmicortu 1ml + Ventolinu 0.5 ml. Plus jeszcze ketotifen na noc. Dlugo stosowaliscie te leki? Na razie lekarka stanowczo jest przeciwko zdjęciu i mowi, ze to zbyt obciążające dla malej. Pewnoe zobaczymy czy będzie poprawa, testy z krwi tez zrobimy jesli po tych lekach bedzie lepiej, ale wiem, ze one dają sreeniowiarygodne wyniki.
Przeraża mnie to, ze jeszcze 3-4 miesiace temu stosowalam jedynie paracetamol i nurofen, a teraz apteczke mam taka, ze moglabym pol zlobka obsłużyć. Ja sama praeie nie używam leków i myslalam, ze z dziećmi tez sie tak uda, ale nogi mi miękką za każdym razem jak ide do lekarza i myślę sobie, ze przeciez trzeba tym dzieciom pomoc, choćby je szprycowac lekami. -
Inso - mozesz dodac jak chcesz. Termin @ 13.06
N8e bede testowac poki @ soe nie zacznie spozniac.
Cykl starań? Moze darujmy sobieNie chce mi sie liczyc. Ponad 2 lata
kasiakasia11, iNso87 lubią tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - USG
Został 1 ❄️ -
Ola dodałam Ciebie na liste;)
Trzymam kciuki, żeby nam ten czerwiec był owocny. 3 pozytywy w czerwcu to super sprawa by byla:d
Ja od dziś testy owulacyjne zaczynam robić. O 18 po jednym a za 4dni już 3 dziennie:p muszę przecież zurzyć w tym cyklu wszystkie bo przecież w ciazy bede:d ha ha ha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 05:22
-
Julia2015 wrote:Justyna, my dostaliśmy wlasnie inhalacje 3x dziennie z pulmicortu 1ml + Ventolinu 0.5 ml. Plus jeszcze ketotifen na noc. Dlugo stosowaliscie te leki? Na razie lekarka stanowczo jest przeciwko zdjęciu i mowi, ze to zbyt obciążające dla malej. Pewnoe zobaczymy czy będzie poprawa, testy z krwi tez zrobimy jesli po tych lekach bedzie lepiej, ale wiem, ze one dają sreeniowiarygodne wyniki.
Przeraża mnie to, ze jeszcze 3-4 miesiace temu stosowalam jedynie paracetamol i nurofen, a teraz apteczke mam taka, ze moglabym pol zlobka obsłużyć. Ja sama praeie nie używam leków i myslalam, ze z dziećmi tez sie tak uda, ale nogi mi miękką za każdym razem jak ide do lekarza i myślę sobie, ze przeciez trzeba tym dzieciom pomoc, choćby je szprycowac lekami.
Edit. Olek miał testy z krwi i nic nie wyszło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 07:36
7w3d 💔 -
sabinaaa wrote:Julia pamietaj, zeby po kazdej inhalacji sterydem umyc dziecku dokladnie zabki.
-
Julia mój dostał pierwszego zęba po 10msc więc spoko. Do karmienia piersią idealnie bo nie gryzł mnie. Hehe
Co do fotelików my jeździmy przodem. Szwagierka wymyślała pod kątem bezpieczeństwa żeby mały jeździł tyłem, kupiła fotelik a tyłem mały jeździł że 3 miesiące. Ciągle płakał w aucie. Przestawili do przodu i problem się skończył. Mój też by nie usiedzial chyba tyłem teraz bo to obserwator.
A w ogóle temu małemu szwagierki chcą zrobić EEG bo mimo że po terapiach jest dużo lepiej tzn zaczął słuchać co się mówi do niego, zaczął mówić umie już parę słów. Ale daleko mu do naszych dzieci. Chociaż oni ciągle coś mają zrobić a idzie im to jak po grudzie. Jakbym miała chore dziecko to bym działała szybko a oni już od 2 miesięcy robią mu wyniki z krwi, mają zbadać cukier i zrobić testy pod kątem alergii na gluten. Ale to im mówi terapeutka a nawet nie byli u rodzinnego po skierowanie na wyniki... Cóż zawsze mówili że mały ma swój świat to chyba jednak jeszcze będzie w tym świecie długo.
Szkoda mi go bo zaczęły się truskawki a on nawet nie spróbuję. Rozłożyliśmy basen to też nie wejdzie, wsadziłam go do autka Szymona żeby go przewieźć to od razu płacz. On się bawi tylko swoimi wybranymi zabawkami i nie ciągnie go żeby zrobić inne rzeczy, boi się nowosci
-
Natalka - Kurcze smutna sprawa, szkoda malucha
Tak na prawde dziecko nie czerpie radosci z dzieciństwa w 100%. Ehh.. ci rodzice
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Beta 11dpt - 145
12.06 - USG
Został 1 ❄️ -
Ale glupio sie zmieniło ovu. Kiedys bylo za darmo i mozna bylo edytowac. Wiadomo ze wersja premium wszystko dzialalo. Ale teraz to nic sie nie da -.- Skonczyl mi sie premium i chyba nie kupuje. Nie bede specjalnie kupowac jak nawet temperatury nie mierze03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Beta 11dpt - 145
12.06 - USG
Został 1 ❄️ -
My już po USG
Antek pozostał Antkiem. Wszystko w porządku. Termin porodu to 29.07 z dzisiejszego USG. Główka wyprzedza wymiarem o prawie dwa tygodnie
wszystkie wymiary ponad tydzień do przodu także ja liczę dalej ze między 20-27 lipca urodzę
ułożony główka w dół, lekarz powiedział że przy takiej wadze już się raczej nie obróci
ważą 1960 g
Aneczka86, Julia2015, iNso877, Kava lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Justyna - Cieszę się bardzo że wszystko w porządku, no i ze Antek zostal Antkiem
Teraz już na spokojnie możesz soboe szykować wyprawkę
justyna14 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Beta 11dpt - 145
12.06 - USG
Został 1 ❄️ -
Justyna super wieści
To teraz możesz już zaszaleć w przygotowaniu wyprawki
A mi się śmiać chce do czego to matka może się posunąć, żeby do czegoś przekonać własne dziecko. Wmowilam Lenie, że ma robaki w głowie i muszę je wyczesac, żeby pouciekaly.. O dziwo przestała uciekać na widok szczotki..Haha
Dobrze, że jeszcze nie mówi, bo jeszcze na placu zabaw by dzieciom naopowiadala..Haha
iNso877, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Aneczka86 ha ha ha ha dobre
dobrze,ze sie nie rozplakala
Justyna super wiesci! To zmienie moze Tobie na liscie date porodu na ta z dzisiejszego USG?
Ola ja zalozylam drugie konto po to zeby wykres moc wpisywać ;p pierwszy msc jest za darmo ha ha Zalozylam jakos w polowie tamtego cyklu i za wstawienie zakończonego wykresu przedluzylo mi chyba i teraz mam jakos do 23? a testuje jakos 26 hahah takze prawie bym zalapala sie i na 2 testowanie z darmowym
Espoir ja tez zazdraszczam JustynieMam teraz takie parcie na to 3 dziecko..nie wiem co mi sie stało
a jeszcze pare msc temu nie mogłam sie dobrze zdecydować
Ja zadowolona po zakupach w Jysku. Kupilam worek na zabawki i organizery. Chce zmienic jeszcze dla Laury fotel do biurka. Ma ten biurowy na kolkach ale oddaje go dla taty swego do pokoju a dla Niej chce normalne krzesło/fotel cos jak moj patchwork w salonie tylko bez oparc bocznych tj. te ala plastiki na krzywych drewnianych nozkach -
Justyna ja ci też zazdroszczę, najbardziej tego że już tak wysoko w ciąży jesteś. Jak pomyślę ile jeszcze przede mną to masakra. Ty mówisz że Antek został Antkiem. A ja już jestem tak nastawiona na dziewczynkę że depresji chyba dostanę jak potem się okaże że chłopak. Hehe. Ale nie myślę jeszcze nad imieniem. Poczekam na następną wizytę możne jeszcze na następną żeby było wiadomo do końca co tam się kryje.