X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stawiam na chłopaka. Żeby było po równo w rodzinie :-D

iNso87 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matematyka się kłania. I tak nie będzie po równo :-P

justyna14, iNso87 lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena mi goraczkuje od wczoraj rana :(

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś na nocnej opiece w szpitalu bo już prawie 2 tyg boli mnie gardło i od dziś boli mocniej znowu.
    Lekarz mnie opieprzył że w ciąży i tyle czasu się sama leczę. Mam czerwone gardło niby coś słychać szmer pecherzykowaty na płucach (tak przeczytałam na wypisie). No i uwaga jakie dostalam "leki"
    Scorbolamid
    Ibuprom zatoki
    Neosine forte
    Tamtym Verde do psikania.

Pytam w aptece czy mogę w ogóle to brać w ciąży. Ona mówi że ibupromu i scorbolamidu nie wolno, neosine... Jak mi nie przejdzie za 2 dni to żebym wzięła ale zwykła nie forte. Dała mi jeszcze tabletki nawilżające gardło bo mam suche i kazała pic Wit c.

Skonsultowaliśmy że szwagierka aptekarka i mówi że to samo by powiedziala.

Straciłam ponad godzinę siedzą w tej poczekalni żeby jakiś buc, bez fartucha ani plakietki wypisał mi leki bez recepty, których nie mogę brać. Po co takie Gadki że do lekarza nie poszłam wcześniej. A co by to dało. Tylko teraz będę brała te leki rzetelnie. Bo do tej pory to starałam się unikać. Robię jeszcze inhalacje z soli i od jutra herbatę z malinami bo już dziś mi się nie chce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 21:16

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    kasia jak tam temat tej kradzieży? odzyskałaś już kase?

Jeszcze nie, ale wszystko na dobrej drodze.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso ja niestety obstawiam dziewczynkę.

Obym się pomyliła.

iNso87 lubi tę wiadomość

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    A ma inne objawy choroby oprocz goraczki? Oby nie poczatek ospy...

Inso ja obstawiam chlopaka :)

Natalka, nasza sluzba zdrowia chyba nigdy nie przestanie nas zaskakiwac... Dobrze, ze chociaz w aptekach czesto mozna sie poradzic. Tez raz bylam w takiej sytuacji. Dr przepisal Kubusiowi na zapalenie jamy ustnej lek dla doroslych z alkoholem. W aptece kobieta zrobila oczy wielkie jak powiedzialam, ze to dla niemowlecia i absolutnie nie kazala tego podawac. I wez tu zaufaj lekarzowi...

U mnie dzis dzien pigwy. Kroilam (okropna robota) potem do sloikow takich duzych i stoi zasypana cukrem. Na zime bedzie pycha do herbatki :)

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina gorączką pojawia się przed południem i wieczorem. Jak jej nie ma to Lena jest żywa. Ma cały czas katar i kaszel mokry. Kaszel już mniejszy. Już sama nie wiem czy po raz 4 iść jutro do lekarza? Weekend za pasem i nie chce wylądować na opiece u jakiegoś obcego lekarza. Też się mocno zastanawiam nad tą ospa Ale czy gorączką nie występuje wraz z wysypka?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj gadałam w sklepie naszym osiedlowym z właścicielką i ona mówi że jej wnuczka chodzi z szymkiem do przedszkola (nawet nie wiedziałam)
    I ta mała od września ciągle miała katar. Myśleli że alergią bo ona jest alergiczna, aż w końcu zrobili wymaz z nosa i wyszło że ma pneumokoka. Siedziała w domu i dostawała leki. Ale nie była szczepiona na pneumokoki. Mam nadzieję że mój się nie zaraził bo też ma gile takie zielone ciągle. Nic mu nie przechodzi mimo że czuje się dobrze. Nie wiem czy iść z nim znów do lekarza jak po weekendzie nie przejdzie?
    W poniedziałek go puszczę do przedszkola bo już dłużej w domu on siedzieć nie może hehe. Ma taki etap że chce się z kimś bawić. Ja w tym tygodniu to.malo co odpoczywam i się boje ze zaraz coś się wydarzy, albo z szyjka albo nie daj Bóg wody odejdą. Szymka urodziłam w skończonym 35tc, więc został mi tydzień... Mam stresa

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochani sprawa jest dość pilna. Pomóżmy temu małemu wojownikowi. Sprawmy by na jego ustach pojawił się znów uśmiech. Wystarczy naprawdę symboliczna kwota. W nas jest siła. Jeśli możesz udostępnij to na swoim profilu na fb

https://www.siepomaga.pl/walka-wojtka

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    ale jest cały czas na antybiotyku?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka ja bym dziś poszła znów do lekarza bo wygląda na to, że organizm sobie nie radzi z chorobą, skoro gorączka była zniknęła i znów jest. Nie wiem jaki kaszel macie ale może idzie już dalej na oskrzela... jeśli nie ma wysypki, to raczej ospy bym nie obstawiałą, a co najwyżej, że albo antybiotyk źle dobrany albo za krótko podawany.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Wczoraj gadałam w sklepie naszym osiedlowym z właścicielką i ona mówi że jej wnuczka chodzi z szymkiem do przedszkola (nawet nie wiedziałam)
    I ta mała od września ciągle miała katar. Myśleli że alergią bo ona jest alergiczna, aż w końcu zrobili wymaz z nosa i wyszło że ma pneumokoka. Siedziała w domu i dostawała leki. Ale nie była szczepiona na pneumokoki. Mam nadzieję że mój się nie zaraził bo też ma gile takie zielone ciągle. Nic mu nie przechodzi mimo że czuje się dobrze. Nie wiem czy iść z nim znów do lekarza jak po weekendzie nie przejdzie?
    W poniedziałek go puszczę do przedszkola bo już dłużej w domu on siedzieć nie może hehe. Ma taki etap że chce się z kimś bawić. Ja w tym tygodniu to.malo co odpoczywam i się boje ze zaraz coś się wydarzy, albo z szyjka albo nie daj Bóg wody odejdą. Szymka urodziłam w skończonym 35tc, więc został mi tydzień... Mam stresa
    oj obstawiam, że ta ciąża Cie zaskoczy i spokojnie donosisz :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola mi znów kaszle. Dopiero 2 tygodnie temu skonczyła antybiotyk i znów coś :/ a jak płacze codziennie jak ma iść do przedszkola :/ dramat ale po podłudniu jest zadowolona, że była, więc nie wiem jak to rozumieć

7w3d 💔
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis wyjatkowo ryk przed przedszkolem, ale to wystarczy, ze jedna tzecz nie pojdzie tak jak w codziennym scenariuszu i juz dramat. Obudzil sie i juz szedl do nas, ale na korytatzu spotkal tate, a on mial byc w lozku jeszcze. Ubrany na sile, nie wypil kakao a zawdze pije z radoscią, na korytarzu plakal ze chce jednqk kakao ale juz bylo za pozno . W przedszkolu jednak juz ok, poszedl bez gadania.
    Ja dzisiaj bylam z mala na kontroli, 7 dni antybiotyku, caly czas inhalujemy a mimo to rzęzi jej bardzo w klatce. Osluchowo czysto i mamy kilka dni jeszcze inhalowac, powinno przejsc. Mam nadzieje, ze nie zachoruje zaraz po powrocie do zlobka :( starszemu za to kupilam dzis to broncho vaxom i od jutra podaje.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Dziewczyny, w niedziele idzcie na wybory i zavierzcie kogo sie da. Nie wazne na kogo chcecie glosowac, ale isc trzeba moim zdaniem.

justyna14 lubi tę wiadomość

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam dobrych wiadomości :( Lena już u lekarza dostała gorączki.. Ma bardzo brzydkie gardło dodatkowo. Doktorka przepisała nam jakiś antybiotyk który można stosować po antybiotyku. Poprzedni sobie zdecydowanie nie poradził. Mamy to brać przez 5 dni.
    Przyjechałam do domu, podałam lek i chciałam Lenie odciągnąć katar A ta zaczęła tak krzyczeć i płakać aż zwymiotowala. Dosłownie 3 min po podaniu leku. Po tym wszystkim zasnęła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 12:40

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, wspolczuje wam bardzo :( ja chyba bym podala druga dawke po tym jak sie obudzi, ewentualnie moze zadzwon do lekarza?mi kiedys maly wymiotowal po podawaniu 0aracwtamolu w syropie i kazal mi lekarz podac drugi raz bo niemozliwe żeby zdazyl zadzialac. Jak nazywa sie ten antybiotyk?

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się skonsultowalam. Mam jej podać jak się obudzi. Nowy antybiotyk to Azitrox Z.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka-biedactwo małe:( dobrze że śpi, bo w czasie snu organizm się bardzo regeneruje.

201512131765.png

201909081765.png
‹‹ 3285 3286 3287 3288 3289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ