X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Inso super wozek. Jak to z nim jest? Kazda czesc mozna kupowac osobno? A jakbys chciala kupic od razu caly, nowy, to jaka cena?
    Mozna caly. Sprzedaja tez uzywane cale. Sa 3 czesci. Stelaz z kolami, druga to taka rama owalna na ktora naklada sie 3 czesc czyli tapicerke. I tu tapicerki sa dwie na gondole i mala spacerowke. Jak chce sie miec spacerowke juz dla tych wiekszyc dzieci to wystarczy sam stelaz bez tej juz ramy owalnej i kupno duzej tapicerki na spacerowke.
    Gondola nowa jest najdrozsza tak samo jak kupno samej tej tapicerki. Sama gondola tapicerka to ok.770zl. A caly wozek jakos 1700zl? Cos takiego. Za to caly nowy wozek spacerowy dla dzieci od pol roku powiedzmy czyli tych siedzacych to 1300zl niecale.

Ja chcialam nowy stelaz bo jak bede korzystac z tych spacerowek to jednak on zostaje na dluuugo a wiadomo to wozek troche z minusem bo szybko sie rysuje :) to przeciez sam ekologiczny plastik hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 12:43

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Inso- kompletnie nie w moim stylu ale najważniejsze że jesteś szczęśliwa i masz z głowy taki zakup:)

Matko a ja się mecze w pracy najchętniej bym na wolne poszła....
    Tak zalezalo mi na malusiej gondolce zeby trzymac Ja w domu:)) Potem we wrzesniu jak bedziemy przechodzic na spacerowke to zobaczymy czy dokupie tapicerke czy sprzedam caly wozek i kupie np. Duzego stokka v4:p sesesese

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso widzę, że przygotowania na dzidziusia pełną parą. Ja gdyby nie brzuch to bym nie wiedziała, że w ciazy jestem :) Ogólnie jakoś nie myślę w ogóle o wyprawce. Może jak poznam płeć to mi się odmieni :)

Ja właśnie kurtkę na zimę kupiłam na olx, bo ja jakoś na ciuchach nie umiem szukać. Polecam :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka tak. Jutro bede malowac pasy w pokoju jak Lena mi da..a potem Malza wysle po pracy do malowania reszty :D
    W listopadzie moze juz pokoj bede miala gotowy :) zostanie lozeczko kupic i postawic ale to juz moze dopiero po Nowym Roku. Wazne,ze wozek bedzie stal hehehe

Ja juz odliczam do usg piatkowego. Nie moge sie doczekac a tu dzwonili wlasnie i przesuneli mi wizyte az o 20min;p przeciez to wiecznosc..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 14:08

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko. Koleżanka z.pracy mi pisze że jedna dziewczyna co była zatrudniona na zastępstwo jak byłam w ciąży z szymkiem a teraz ma umowę na stałe obraziła się na nową, która zatrudnili na zastępstwo teraz. Że ta młoda ma 22 lata nie ma wyższego wykształcenia i jest hej do przodu. A ta pierwsza ma 38 lat i ma wyższe i kazała jej wczoraj do siebie mówić na pani. Śmiech na sali. Przedszkole mamy za płotem, myślę że tam się powinny wybrać bo to mniej więcej taki poziom... Aż mi się nie chce tam wracać. A lubiłam swoją pracę...

justyna14 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie inhalowalismy Lene na sile..masakra. Już nie wiem co poradzić na tą jej chorobę. Eh..

Inso mi 2 tyg po wizycie szybko lecą A kolejne 2 się już ciągną, bo doczekać się nie mogę :D Zazdroszczę Ci, że już masz wizytę w piątek.. ja chętnie poszlabym na samo usg, żeby już poznać płeć..haha A moja dzidzia jest mega ruchliwa..oby jej to nie zostało :)

Natalka w pracy tak to już bywa.. Zawsze znajdą się jakieś dziecinne konflikty.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka- ciesz się że jesteś na l4 bo ja dokładnie w takiej atmosferze na co dzień pracuje:p oszaleć można. Stare konie wszystko a mentalnie to gorzej od mojej Oli:D

natalka0887 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka moja jest też dość ruchliwa. Nie pamiętam żeby Szymek się tak ruszał. Ale wtedy miałam łożysko z przodu więc może te ruchy były wyciszone. Dziś troszkę słabsze te ruchy, ale od paru dni mam wrażenie że mi pępek pęknie. Już mam płaski od dawna, ale ostatnio tak się tam wypycha że mnie boli.
    Ja jutro idę do kosmetyczki na uzupełnienie rzęs, w domu zrobię paznokcie a w piątek jedziemy na sesję.

Przez to że Szymek w domu to padam na twarz wieczorem, bolą mnie plecy. Od wczoraj on jest non stop ze mną. Mama choć poogladamy książkę, mama ponaklejamy naklejki, mama chodź zobacz jak zbudowałem wieże, mama chodź tam ze mną do mojego pokoju... I tak latam że już nie mam siły. Jutro jedzie do babci hehe

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Natalka- ciesz się że jesteś na l4 bo ja dokładnie w takiej atmosferze na co dzień pracuje:p oszaleć można. Stare konie wszystko a mentalnie to gorzej od mojej Oli:D
    Oj nawet nie wiesz jak się cieszę. Ja ogólnie pracuje że starszymi ode mnie osobami w większości. Oni pracują już po 20 lat w tej firmie i się już tam zasiedzieli i pamiętają stare czasy jak się nic nie robiło w pracy. Teraz trzeba zasuwać to większość oburzona.
    Mimo to z większością jestem na Ty, tylko ze starikami na pan/pani. Ale są osoby które są w wieku emerytalnym i od początku jesteśmy po imieniu. Więc ta wyższość tej koleżanki z która pracuje mnie powaliła

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka dajesz radę jeszcze wylezec na rzesach? Ja się zastanawiam do kiedy będę w stanie uzupełniać..haha

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Natalka dajesz radę jeszcze wylezec na rzesach? Ja się zastanawiam do kiedy będę w stanie uzupełniać..haha
    Wiesz co ja miesiąc temu dopiero pierwszy raz założyłam i jutro pierwszy raz uzupełniam. Leżałam z nogami podciętymi, wzięłam poduszkę Jaśka żeby podłożyć pod nogi albo plecy, ale nawet szybko mi zeszlo

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja poki co do tej pory spie na plecach :D potem w nocy na boki sie rzucam.

Slyszalam,ze po zrobieniu tych rzes swoje wypadaja? To prawda? Kiedys chcialam pojsc zrobic ale jak to uslyszalam to szkoda bylo mi moich. Zawsze wystarczylo mi pociagnac pare razy dobrym tuszem i mialam grube i az do nieba.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka to śmiesznie się w tej Twojej pracy porobiło. Niby dorosłe baby :-)

Aneczka znam ten ból inhalacji na siłę. Pociesze Cię, że w ubiegłym roku Olka tak musieliśmy inhaloac parę razy a teraz codziennie sam siadał daje mu maseczkę i się inhaluje bez marudzenia. Tylko pyta czy już. Także jeśli trzeba inhalowac, to trudno , trzeba siasc i najwyżej na siłę. To dla zdrowia dziecka a nie dla radości ze znęcania się rodzica. Wiem że ciężko.

Inso piątek coraz bliżej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 08:06

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso- ty chyba na bezsenność cierpisz:p

boli mnie okropnie gardło, chyba jednak się nie obejdzie bez antybiotyku:(

iNso87 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Dziewczyny a ja poki co do tej pory spie na plecach :D potem w nocy na boki sie rzucam.

Slyszalam,ze po zrobieniu tych rzes swoje wypadaja? To prawda? Kiedys chcialam pojsc zrobic ale jak to uslyszalam to szkoda bylo mi moich. Zawsze wystarczylo mi pociagnac pare razy dobrym tuszem i mialam grube i az do nieba.
    Ja też zawsze miałam piękne rzęsy ale w tej ciąży jakoś mi zbladły. Nie chce mi się malować stąd decyzja o doczepieniu. Wypadają one razem z twoją, ale powiem ci że to jest chyba naturalny stan rzeczy bo nie jest tak że wypadają i nie masz w ogóle. W to miejsce są już nowe bo jak uzupelniasz to kosmetyczka ma do czego doczepić te nowe.
    2qaquys.jpg
    Paznokcie też zrobiłam hehe
    2vceq7m.jpg

justyna14, iNso87, kasiakasia11 lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mam swoje naturalne rzęsy bardzo długie także nawet jak nie pomaluje to spoko wyglądają. Ja wogole słuchajcie niebumie się malować;) nigdy się nie malowalm. Jak już to tylko właśnie rzęsy. Ostatnio postanowiłam że trochę się nauczę ale ja cierpliwości nie mam i olalam temat;)

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia jak tam temat tej kradzieży? odzyskałaś już kase?

kasiakasia11 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to obstawiamy chlopak czy dziewczyna?:D zaklady przyjmuje do 24:p hehehe

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja niezmiennie stawiam na chłopaka :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja tez chyba jednak,ze chlopiec bedzie ale..jest to wlasnie ale,ze takie wrecz niemozliwe to jest i pewnie mi pisane sa dziewczyny hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 17:35

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 3284 3285 3286 3287 3288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ