Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgadnijcie kto dziś przyszedł na herbatkę.. babcia roku. Całe szczęście akurat wychodziłam do kosmetyczki
Samo słowo teściowa podnosi mi ciśnienie A co dopiero jej osoba..haha
Dziewczyny dziś akurat musiałam wpaść do pracy, złapać kuriera i załatwić spółdzielnie mieszkaniową no i przy okazji weszłam do biedronki. I stojąc w biedronce zastanawiałam się co by było jakby mi wody odeszły..haha
Ja rano jeszcze mam w miarę energię Ale jak już odbieram Lene to padam.
Ogólnie końcówkę tej ciąży mam intensywną.. No ale muszę się cieszyć, że z dzidzia wszystko ok. Bo przy Lenie miałam problem z szyjka i pewnie byłabym ograniczona.
-
Natalka no to dużo zdrówka dla Szymka..I oby Pola się nie zarazila.
Animka ciekawe czy bym miała jakieś zniżki do sklepu jakbym zaczęła rodzić
No ale wszystkie budowlane rzeczy już kupione. Śmieje się właśnie do męża, że włosy umalowac, rzęsy zrobione..mogę rodzić
Powiem Wam, że ja to ogólnie jestem energiczna osoba i nie lubię lenistwa..Bo gorzej zmęczona jestem jak nic nie robię. Także czekam na pełną sprawność
Dziś się zastanawiamy z mężem czy jakbym dotrwala do terminu to czy nie dałoby rady się spiąć i w weekend się przeprowadzić.. Bo po porodzie byłoby naprawdę ciężko...
-
natalka0887 wrote:No i mamy zapalenie oskrzeli i antybiotyk
U nas Pola ma już jakieś krosteczki więc pewnie szkarlatyna. Jitro zabieram ja do pediatry i Olka na kontrolę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 20:49
7w3d 💔 -
Justyna możliwe że tak, ale kurde on już kaszle miesiąc i robiłam mu inhalacje z nebbudu (to podobne w działaniu bo pulmikortu) wcześniej i syropy i w zasadzie nie było żadnej różnicy.
A teraz ten kaszel go męczy, oczy czerwone, spuchnięte, już mu dałam pierwszą dawkę tego antybiotyku.
A Pola ma chyba jakiś skok rozwojowy. No bo to niemożliwe że dziecko które samo zasypiało w łóżeczku teraz się tak drze przed każdym spaniem. I śpi po pół godziny. Poza tym jest wesoła i rozgadana. Ale jak przychodzi do spania to mam ochotę na na ścianie rozsmarować.
Już jestem przerażona że jej tak zostanie i znów będę 2 lata bujac, kulac i rzucać groźby przed spaniem :'(
-
A ja Was dopiero dziś nadrobiłam
Nie wiem co ja robię że na nic czasu nie mam..
Najbardziej zszokkwal mnie Justyna Twój smaczek. ANTOS MA JUZ PÓŁ ROKU????!!!
Kiedy? Jak to? Szok przeżyłam, bo przed chwilą urodziłaś i w mojej głowie to on jest takim noworodkiem jeszcze
A prawda jest taka, że noworodka to zaraz Aneczka i Inso będą miały w domu.
Powiem Wam szczerze że ja sobie PR ypomunam końcówkę ciąż to szczerze współczuję. Ja pod koniec nie mogłam uwierzyć w to że jak urodzę to zowu będę sprawna i będę mogła normalnie żyć.
To jest jakiś cud że w zasadzie natychmiast po porodzie człowiek do siebie wraca
Jeszcze troszke i Wy też będziecie śmigać jak byście nigdy w ciaz y nie byłyjustyna14 lubi tę wiadomość
-
Kava on na 6 msc nie wygląda tylko na 10-12 ha ha ha
Pola na śniadanie zjada jeszcze kaszkę z butli, dziś Antek leżąc obok niej normalnie jej tą butle wzrokiem zjadł. tak chciał, że rączki wyciągał, więc teżmu zrobiłam i opylił 130 ml mm + kaszka jaglanaKava lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Natalka-czasem lepiej dać antybiotyk i porządnie się dołączyć i będzie lepiej. Jak tak długo kaszle to znaczy że ciągle coś go trawilo.
Justyna- pola z butli pije??! O ja cię! Ja ostatnio sobie zrobiłam płatki jaglanr z owocami to Ola stwierdziła że dzidziuś jestem że takie rzeczy jem:p hahaha
Mi się ciurkiem z nosa leje. Już mnie to tak wkurza że pojęcia nie macie.zamiast korzystać z urlopu to ja smarkam i non stop w łóżku leżę.... A tyle miałam planów że sobie porobie w domu.
-
Animka tak, Pola rano i wieczorem pije kaszkę z butli. Był czas że nie piła i mega mi spadła na wadze, a raczej nie tyła. Od kiedy pije waga podskoczyła i wygląda w koncu dobrze. Wazy 15,6 kg
Katar ponoc leczony 7 dni, a nie leczony tydzień, więc jeszcze troche. Trzymaj się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 09:25
7w3d 💔 -
Mój jadł zawsze dużo i rano i na noc kaszkę na gęsto łyżeczka, bo butla u nas wyszła z obiegu jak miał 9 miesięcy. A teraz znowu jr mniej. Zje 3 łyżki zupy czy 2 dania i już nie chce. Wmuszam mu te obiady. A waży 15kg.
A Pola tak przybierała na wadze dużo a teraz przez miesiąc przybrała niecałe 500g. Patrzyłam na siatki centylowej to jest w okolicach 50 więc super. Ale jakoś się denerwuje że już nie przybiera jak na poczatku
-
Wow, zaskoczylyscie mnie tymi butelkami. Ja juz zapomnialam o butelkach, chociaz chetnie bym sobie przypomniala, bo juz mam troche dosyc kp Kube. Jest noc, ze przespi niemalze cala, a dzis wyciagalam cyca 1235678 razy. Dzieci moje dzis takie, ze mam ochote ich wystawic za drzwi. Do tego Zuzke chyba zaknebluje chociaz na chwile, bo juz glowa peka od tego trajkotania. Ona NON STOP gada. Buzia jej sie nie zamyka, mozna zwariowac normalnie....
-
Ola ma fazy na różne rzeczy i widzę że po prostu w danym momencie czegoś ma niedobór. Trwa to tydzień i coś innego znowu jest na topie. Jej się nie da wmusic. Jak mówi że nie zje to chocbym nie wiem co to nie zje. Też ja za nią nie ganiam. Zawsze jej mówię że jak zglodnieje to ma przyjść to jej dam.
Sabina- ja też mam ochotę Olę czasem zakneblowac. Jak tylko otworzy oczy to mówi! Poszli teraz na spacer a ja mam taką bloga ciszę że aż mi w uszach zaczyna dzwonić:p