X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jak sytuacja w domu???

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja nie rodze prywatnie. Mam skierowanie. Dlatego bardzo bym chciała dotrwać do terminu cc aby mieć pewność, że mój lekarz będzie ją wykonywał.

A Ty Inso coś zdecydowałaś? Czy dopiero po wizycie?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas choroby od nowa... Szymek dziś wstał z gorączką i kaszel ma. Nosz kur...
    Mamy jeszcze tydzień ferii i chciałabym żeby już wyzdrowiał. Po feriach ma przedstawienie dla babci i dziadka i bal karnawałowy. Nie może siedzieć w domu. Ale wątpię żeby się wyleczył. Zobaczymy pójdę w poniedziałek do doktorki może nich mu da antybiotyk bo to za długo już trwa.
    Z drugiej strony oo tych antybiotykach też jest organizm osłabiony i mały co chwila choruje

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Inso ja nie rodze prywatnie. Mam skierowanie. Dlatego bardzo bym chciała dotrwać do terminu cc aby mieć pewność, że mój lekarz będzie ją wykonywał.

A Ty Inso coś zdecydowałaś? Czy dopiero po wizycie?
    No to dobrze pamietalam ale wolalam sie upewnic. Czyli tez wszystko pakujesz do szpitala?;) U nas na watku marcowych temat pakowania i wkladania do walizek badz toreb podroznych i ciezko sie Dziewczynom spakowac ;D
    Tak ja zdecyduje 7go co i jak po tej wizycie prywatnej.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka wspolczuje ale faktycznie moze podaj antybiotyk jesli to cos da. Bo i Mala w domu i szkoda juz Szymka zeby sie meczyl tyle czasu :/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja Zuzia od wrzesnia nosi kolczyki i nie zaluje tej decyzji! Uszy miala przeklute jednoczesnie, lezka poleciala, ale jak sie dowiedziala, ze kolczyki juz sa na uszach, to radosc byla nie do opisania. Nie bylo zadnego problemu z gojeniem sie, ani z niczym. Na poczatku psikalam octeniseptem i to wszystko!

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinaaa dobrze wiedziec. Zobaczymy jak wyjdzie,najwyzej poczekam do wiosny jak napisalam.

Aneczka a Ty zagladasz na to forum lutowe? Kolejna patrze pomalu sie rozpakowuje,wody odchodza ;D normalnie spieszno tam u Was na watku z porodami

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    U nas choroby od nowa... Szymek dziś wstał z gorączką i kaszel ma. Nosz kur...
    Mamy jeszcze tydzień ferii i chciałabym żeby już wyzdrowiał. Po feriach ma przedstawienie dla babci i dziadka i bal karnawałowy. Nie może siedzieć w domu. Ale wątpię żeby się wyleczył. Zobaczymy pójdę w poniedziałek do doktorki może nich mu da antybiotyk bo to za długo już trwa.
    Z drugiej strony oo tych antybiotykach też jest organizm osłabiony i mały co chwila choruje
    Współczuję i zdrówka życzę, więc co czujesz. U mnie kompletna bezsilność, co bym nie podawała to i tak jakoś końca tych chorób nie widać.

Inso Aneczka to już tuż tuż. Aneczka jak tam samopoczucie? Do 12 już tuż tuż

U nas na razie sytuacja opanowana. Olek zaczął tolerować antybiotyk i jesteśmy na szczęście w domu a nie w szpitalu. Reszta dzieci na razie nie ma objawów więc może Bog da, że się nie zarazili. Nie wiem tylko co dalej. Po wybraniu antybiotyku mamy jakoś wymaz z gardła zrobić i zobaczymy co dalej. Czy puszczę do przedszkola czy nie. Okazuje się , że Olek to złapał najprawdopodobniej w ośrodku zdrowia jak na kontroli byliśmy bo przypomina sobie że wysypało go w niedzielę ciut a w sobotę skończył antybiotyk. Więc tak by pasowało ale myślalam że to AZS bo już miał na nogach więc nie pomyslalam nawet że to nowe cholerstwo. Eh.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wczoraj bolało ciut podniebienie po prawej stronie a dziś już boli i ząb. Jutro dentysta, obym nie spuchła do tego czasu. Zawsze coś :-) zaczynam się przyzwyczajać

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jpdd0o.png
    2s11vdh.png

Wrócę jeszcZe do tematu remontów. Miałam wcześniej wrzucić te zdjęcia ale coś mi nie poszło. Ja bym teraz sobie zrobiła wszystko na takie jasne barwy. Teraz mam ciemniejsze dodatki np kanapę, tapetę część ścian, wszystko szare ale raczej ciemno szare. A takie jasne mi się ostatnio podoba

iNso87 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinaa moja Lena to dość specyficzna dziewczynka. Dlatego z kolczykami dla niej poczekam aż będzie bardziej rozumna. A Laurze przebije uszy Latem.

U nas dziś mega leniwa niedziela. Byliśmy na obiedzie u moich rodziców A potem spacerkiem w nowym mieszkaniu. Taki piękny dzień Dziś.. ciepło 10 stopni. Lena pojechała hulajnoga. Aż mi smutno, że znów jutro zimno. A teraz znów leniuchujemy. Dziś też mam jakoś kryzysowy dzień.. nie mam mocy, doskwiera mi moja ulomnosc. Nawet miałam dziś sen, że nie mam brzucha i sobie spaceruje bez zadyszki :) Jutro muszę smakować włosy, zaliczyć kosmetyczkę i mogę rodzić :D

Tak Inso podczytuje lutowki Ale nie udzielam się.. zadko jestem na bieżąco i ciężko się przebić. I wiecie co.. U nas też tylu osobom wody odchodzily? Bo jakoś nie pamiętam..

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już na skraju popełnienia zbiorowego morderstwa.
    Szymek marudny ryczy z byle powodu, bo gila ma bo siku chce...
    Pola dzisiaj ma jakąś fazę i przed każdą drzemka się tak drze jakby jak ktoś że skóry obrywał. Za nic jej nie można uspokoić aż pada w końcu zmęczona tym krzykiem. Już jak zaczyna trochę marudzić kładę ja do łóżeczka i jak tylko dotknie materaca to się zaczyna...
    Wczoraj wieczorem też się tak darła bo ona jeszcze nie lubi się ubierać. I jak ja ubrałam po myciu to godzinę się darła. Ale usnęła przed 21 i spala do 5
    Mąż był na zwolnieniu i wraca jutro do pracy, ale jak jutro dzieciaki będą smecic tak jak dziś to zwariuje

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam trochę katar i modlę się żeby dzidzi nie zaszkodziło:( już zjadlam wszystko co możliwe z Wit. C i mam nadzieję że będzie lepiej

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Ja jestem już na skraju popełnienia zbiorowego morderstwa.
    Szymek marudny ryczy z byle powodu, bo gila ma bo siku chce...
    Pola dzisiaj ma jakąś fazę i przed każdą drzemka się tak drze jakby jak ktoś że skóry obrywał. Za nic jej nie można uspokoić aż pada w końcu zmęczona tym krzykiem. Już jak zaczyna trochę marudzić kładę ja do łóżeczka i jak tylko dotknie materaca to się zaczyna...
    Wczoraj wieczorem też się tak darła bo ona jeszcze nie lubi się ubierać. I jak ja ubrałam po myciu to godzinę się darła. Ale usnęła przed 21 i spala do 5
    Mąż był na zwolnieniu i wraca jutro do pracy, ale jak jutro dzieciaki będą smecic tak jak dziś to zwariuje
    ja cały tydzień kolejny sama z trójką. u mnie Antek też ostatnio miał jakieś dwa czy trzy dni ze usypiał tylko na rekach ale minęło i znów daje się ululać w wózku. Olek ma adhd na pewno, albo jakieś opętanie... nie mam wytłumaczenia na jego nadpobudliwość innego do tego też mega płaczliwy bo chory. Pola grzeczna ale widzę , że znudzona siedzeniem ciągle w domu.

zaproponowałabym sie upic na te smutki ale karmimy ha ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 19:27

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    A ja mam trochę katar i modlę się żeby dzidzi nie zaszkodziło:( już zjadlam wszystko co możliwe z Wit. C i mam nadzieję że będzie lepiej
    katar dziecku nie zaszkodzi, jeśli nie stosujesz na niego nic zakazanego dla kobiet w ciąży. może spróbuj ten spray z serii prenalen mi ciut pomagał odetkać nos. i polecam czosnek na przeziębienia. podczas kp nie bardzo, ale w ciązy można.

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam właśnie czosnek też;) i cebulę i cytrynę i miód :p właśnie nie mam zatkane za bardzo. Ale od czasu do czasu mi spływa.

justyna14 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka mi z Zuzia odeszly wody w domu. Wstalam siku o 7 rano i w drodze do wc, pocieklo mi cos delikatnie po nodze. Mysle sobie "kurde, siku mi sie chce, ale nie az tak, zebym popuscila :D" Wody delikatnie sie saczyly. A z Kuba to ledwo do szpitala dojechalam, jak mnie polozyli na lozku, to juz mialam takie bole parte, ze pecherz pekl pod takim cisnieniem, ze cale meble ochlapalam na porodowce :D

Natalka, Justyna wspolczuje! Tez mam czasem taki dzien, ze mam ochote trzasnac drzwiami i nie wrocic. Dzieci szaleja tak, ze juz nie mam sil sciagac Kube z krzesla, stolu czy nawet parapetu. Wszedzie ich pelno, z oka spuscic nie moge. Pocieszam sie ciagle, ze wiosna juz niedlugo...

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Zjadłam właśnie czosnek też;) i cebulę i cytrynę i miód :p właśnie nie mam zatkane za bardzo. Ale od czasu do czasu mi spływa.
    Podziwiam :| no u mnie na poczatku ciazy takie smaki by nie przeszly.. no nie poprostu:|

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinaa no to książkowe porody :)
    A co do dzieci.. planujesz Zuzia dac do przedszkola od września?

Animka jeszcze imbir ;)
    Mnie ostatnio zaczynało coś drapacw gardle o szybko zjadłam kanapkę.. chlebek z masełkiem i świeżym czosnkiem. I odpukac przeszlo. Teraz się bardzo boję..nie chciałabym rodzić z chorobą :(

Ja mam dziś taki dzień, że mam dość ciąży :( Więc dołączam do narzekajacych mam.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio do męża jak wychodził do pracy mówię żeby lepiej zamknął drzwi. Pyta się czemu? Mówię że otwarte mogą mnie za bardzo kusić i jeszcze wyjdę i nie wrócę :-) takze chyba wszyscy mają czasem takie dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 21:04

7w3d 💔
‹‹ 3400 3401 3402 3403 3404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ