X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka nie ma czasu na forum. Uwija sie pewnie z gniazdkiem :D

Musze torby rozpakowac i wyjac 3/4 rzeczy,bo przeciez do szpitala tylko mala torba mi sie przyda. Nic wiecej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 08:53

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Aneczka nie ma czasu na forum. Uwija sie pewnie z gniazdkiem :D

Musze torby rozpakowac i wyjac 3/4 rzeczy,bo przeciez do szpitala tylko mala torba mi sie przyda. Nic wiecej.
    ha ha ha :) pakujesz i rozpakowujesz :)

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ha ha ha :) pakujesz i rozpakowujesz :)
    Tak;D nie moge sie zdecydowac czy rodzic czy nie haha ;D

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak by mi się trafiła wpadka to bym się załamała. Ja już nie chciałabym trzeciego dziecka. Dlatego zastanawiam się nad tą spirala. Tylko trochę trzeba dużo kasy wywalić na raz.

Od 2 dni Pola się częściej budzi w nocy. Od 2 co 2 godziny. Może też jej się chce pić bo ja ostatnio wypijam butle 1.5l wody w nocy!. Chyba mam za sucho w sypialni. Ale wczoraj wierzyłam ponad godzinę, musze nawilżacz wieczorem włączać
    Wkurza mnie ta mała bo usniento śpi max godzinę, czasem pół. Co ja zrobię w takim czasie. Ledwo się rozpędza ona już obudzona. Wczoraj jak Szymon był u babci, było cicho to spala 1.5-2h. ale to też zależy od dnia.
    Nawet mi się nie chce nic zaczynać bo zaraz muszę przerywać, nie lubię tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 09:29

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- tak serio to myślę że masz tyle stresów że to ma duży wpływ na opóźnienie.

Inso-haha zastanów się czy wogole chcesz rodzić:p rozpakuj się całkiem:p

My też po przestaniemy na dwójce jak wszystko dobrze z moją fasolką teraz:) ale ja nie zamierzam stosować ani tabletek ani nic innego poza naturalnymi sposobami.

iNso87 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka też tak myśle. zresztą ja cały czas kp więc mogłoby tego okresu nie być wcale jeszcze. :) nie płakałabym. ale czuje że gdzieś sie czai więc pewnie na weekend się zdecyduje zawitać :)

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja to myślę, że to Po prostu zmęczenie i stąd opóźnienie.

My też na drugim kończymy. Ja już mam swój wiek A po drugie chce już wrócić do pracy. I wiecie co.. wkurzam mnie, że jak ktoś pyta co będzie i jak słyszy, że dziewczynka to zamiast pogratulować to słyszę, że 3 będzie syn. A może ja nie chce syna? Haha hormony.

A ja od rana znów w rozjazdach. Dopiero zjadłam śniadanie. Chwila relaksu i znów trzeba się wziąć za coś. Odpocznę w poniedziałek ;)

A tu tapeta u Leny :)
    bld3m.jpg

iNso87, justyna14, sabinaaa lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka sliczna ;D to nie taki sam wzor jak te torby ktore zamowilam do wozka? Zdaje sie cos w tym stylu?

Aneczka ja wczoraj od gina prywatnego uslyszalam.. przed usg zanim zaczal robic. To na kogo czekamy? Na dziewczynke. A kto w domu? 2 dziewczynki.. aha to nastepnym razem spotkamy sie przy 4 z chlopcem.. wtf?! Hahhahaa a kto powiedzial,ze ja daze z Malzem do tego,zeby miec syna? ;p hehehe i mowie,nie 4 nie bedzie. Z 3 byla dluuuga dykusja czy wogole bedzie ;)

Ja mimo,ze od rana w domu to tez dopiero zjadlam sniadanie..

Aneczka86 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka śliczna tapeta i fajny żyrandol :) zapowiada się śliczny pokoik :)

Aneczka86 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso jeszcze nawiązując do Twojego cc to ja też mam tylko 4 dni przed terminem. Mój lekarz uważa, że jeśli wszystko jest ok to nie ma sensu robić w zdaniem, bo to najważniejszy okres dla maluszka i każdy dzień w brzuchu jest ważny. Jedynie ja mam stres, żeby wcześniej się nie zaczęło. A jak to jest u Ciebie? Jak akcja się zacznie to masz od razu tam jechać?

Ps. Dzięki dziewczyny;)

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Inso jeszcze nawiązując do Twojego cc to ja też mam tylko 4 dni przed terminem. Mój lekarz uważa, że jeśli wszystko jest ok to nie ma sensu robić w zdaniem, bo to najważniejszy okres dla maluszka i każdy dzień w brzuchu jest ważny. Jedynie ja mam stres, żeby wcześniej się nie zaczęło. A jak to jest u Ciebie? Jak akcja się zacznie to masz od razu tam jechać?

Ps. Dzięki dziewczyny;)
    Aneczka to u mnie jest troche inaczej. Ja nawet wolalabym,zeby wczesniej sie zaczelo i jechac juz z jakimis malymi skurczami tak jak z Lena. Nie stresuje sie wlasnie dlatego,ze wiem,ze nikt o nic pytac nie bedzie i poprostu zrobia mi nie czekajac na nic, cc. A jakbym jechala do szpitala to balam sie,ze bede cierpiec niepotrzebnie zanim cokolwiek zaczna robic.. dlatego zdecydowalam sie prywatnie. Juz nawet o warunki i pomoc mi nie chodzi,bo jakos z Lena przezylam i sobie poradzilam ;) nie dopytalam tego,zapytam 25go na wizycie przed cieciem ale napewno jak jest akcja to dzwonisz i mowisz,ze sie zaczelo i nie maja wyjscia tylko robia odrazu ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po wizycie, mamy zrobic na juz morfologie i mocz bo na razie nic nie wiadomo :/

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa stulecia uwaga: pisze jak się Antek czuje i zaraz opisuje jak to ją gardlo boli co musi brać i ile itd. nosz k... Jakby mnie to obchodziło. Zero pomocy, i jeszcze będzie się użalała boisi tabletki na gardło ssać. No k...straszne! Mówię Wam, chyba ktoś niedługo umrze! Normalnie można kieszeni mi się otwiera.

Koniec żal posta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 14:43

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka śliczna tapeta. Pokoik będzie super. Pokaż później fotki.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka-piekna tapeta!

Justyna- znam to:p wszyscy są zdrowi wkoło a ona biedna zawsze musi a to do lekarza a to leków tyle:p

A ja dziś byłam sama w galerii i buty sobie kupiłam:D ale tak zmachalam że jak przyszłam to spałam 1.5h:p hahaha

A w przyszłym tyg będę sama po całych dniach yo planuje dwa dni posprzatac w szafkach itp a resztę byczyc się:D

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna specjalnie tak zaczela gledzic pewnie,zeby nie pomagac taka moja pierwsza mysl... ze sama biedna schorowana i nie ma co oczekieac,ze pomoze.. eh brak slow;/
    Ja mam nadzieje,ze nie bede taka Tesciowa co to sobie wnuki "wybiera" i tylko tam pomaga i kase wali..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde u mnie Lena rzadka kupe robi od tego antybiotyku pewnie :/ juz nawet nie wiem co Jej jesc dawac :/ nie wiem czy konczyc ten antybiotyk wogole czy przerwac. Zostalo chyba na 2 dawki.. aj kurde. W pn mam kontrole dopiero i to jakos 17..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso- absolutnie nie przerywaj jeżeli nie ma jakoś strasznej biegunki. Jak po prostu kupa jest luźna to jest efekt na pewno antybiotyku bo też Flora bakteryjna zaburzona. Dawaj jej jogurty żeby uzupełnić florę. Nie zaleca się nie dokończyć antybiotyku jeżeli nie występują ostre powikłania.

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wiem,ze nie bardzo przerywac. Zawsze do konca podaje jak trzeba tylko cholera nie przypominam sobie,zeby kiedys tam miala taka srake po antybiotyku? Hm.. no nie jest jakas straszna od wczoraj albo przedwczoraj tak z 2 razy dziennie zrobi rzadka. Na brzuch sie nie skarzy. W sumie to na nic sie nie skarzy. Nie wiem tylko czemu dalej czasem ten kaszel Ja meczy,rzadko ale jest. No ale czytalam,ze bez powodu moze trwac i msc. Cholera naprawde to mi na koniec ciazy tak dopieprzyc trzeba poprostu:/ Teraz to mysle,zeby jeszcze jak najdluzej byc w ciazy.. Malz znowu chory,pozaraza kurde do konca sie nie wykuruje i znowu to samo. Kurde no jak z Malym dzieckiem;/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso-kaszel to i do 6tyg może się utrzymywać. Hm...nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu. Dwie luźne kupy na dzień to nie ma tragedii myślę i dokoncxylabym chyba jednak

201512131765.png

201909081765.png
‹‹ 3406 3407 3408 3409 3410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ