X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka pewnie dokoncze.. zmieniac to juz nie ma co nawet.
    Teraz ide sie ogarniac i do endo. Trzymac kciuki,zeby juz mi dawki nie zwiekszal na koniec :| bo i tak 100 lykam.. i wystarczy.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Aneczka-piekna tapeta!

Justyna- znam to:p wszyscy są zdrowi wkoło a ona biedna zawsze musi a to do lekarza a to leków tyle:p

A ja dziś byłam sama w galerii i buty sobie kupiłam:D ale tak zmachalam że jak przyszłam to spałam 1.5h:p hahaha

A w przyszłym tyg będę sama po całych dniach yo planuje dwa dni posprzatac w szafkach itp a resztę byczyc się:D
    buciki już wiosenne czy jeszcze zimowe?

Inso u mnie Olek też takie kupki inne robi jak bierze antybiotyk ale żadkie kupy to nie biegunka jeszcze. Jak kup będzie 6-7 i będzie biegać do łazienki bo tak będzie leciało to wtedy biegunka. Dawaj więcej probiotyku, nawet podwójną dawkę. Ucho lepiej doleczyć bo lubi wracac niestety

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moja teściowa to dramat. eh. 350 metrów ma do nas i miała 2 tyg ferii i była 2 razy jak musiałam iść z dziecmi do lekarza a sama z siebie nie przyszła nawet na 30 min ani razu. i tak same wszystkie wczesniejsze ferie i wakacje bo przecież ma 2 msc wolne. eh.

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie botki wiązane:) przecena jeszcze była i się zalapalam:)

Justyna-ciesz się że pracuje. Moja nie pracuje od zawsze ale wszystko się królowej należy i wszystko jej ciężko. Dlatego jest opiekunka do Oli bo ona nie chciała bo jej za ciężko 5dni się zajmować dzieckiem.

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie w szpitalu, crp wyszło 116 przy normie do 6, także coś się dzieje. Trzymajcie kciuki żebyśmy szybko zdrowi stąd wyszli.

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- trzymajcie się!!!!!!

201512131765.png

201909081765.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna dzisas. Ty to się masz. Ja narzekam że cały miesiąc chłopaki chore, ale nie aż tak. A przypomnij Pola w końcu dostała ta ospę?

Szymek wczoraj był cały dzień u teściów. Przyjechały wnuki dwóch chłopców 6 i 9 lat i się wybawił z nimi i z wujkiem że szok. A dziś był taki grzeczny normalnie ideal dziecka dla mnie;-)
    Mimo to się zmęczyłam bo Pola znów dziś miała kiepski humor. Poszłam z nią o 17 na dwór i było tak super ciepło. Zaszłam do Pepco i kupiłam jej leginsy i body na wyprzedaży. Za body dałam 2.99 hehe

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka tak, Pola i Olek mają ospę i chyba dzięki temu mamy sale pojedyncza na razie :-) warunki są super bo wszystko nowe. Taze Luz.

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, Ty sie nie dziw, ze nie masz okresu. Tyle stresu, chorob i jeszcze ta tesciowa... Trzymajcie sie i oby jak najszybciej udalo sie wyjsc do domu!

Aneczka piekna tapeta! Czekam na zdj pokoju wykonczonego. Zuza ma pomalowany, ulozone panele, trzeba wykonczyc to moze cos odgapie ;)

Inso, Ty normalnie placisz sobie za cesarke? Bo cos mi tu umknelo chyba.

A co do kolejnych dzieci, to nie zarzekajmy sie, ze absolutnie nie :D Jak urodzilam Kube, to twierdzilam, ze nigdy w zyciu, absolutnie trzeciego nie bedzie. A teraz coraz czesciej mysle, ze fajnie jest miec trojke dzieci. Tylko maz twierdzi, ze jak trzecie chce miec, to nie z nim haha. On absolutnie juz nie chce.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna zdrówka dla Was. Mam nadzieję, że to są Wasze ostatnie choroby w tym sezonie, bo przecież ile można.
    A u Leny w przedszkolu dziś już tylko 6 osób. Lena mi kaszle od dobrych 4 tyg. Co radzicie? Czym już ja inhalowac? Do przedszkola chodzi, bo nic innego jej nie dolega.

W temacie teściowej łącze się z Tobą. Dziś przyszła na mieszkanie. Akurat byłam sama, bo mąż pojechał że śmieciami. Zapierdzielam z mopem A ona stoi nade mną i się gapi. Całe mieszkanie kilka razy przesyłam z tego największego pyłu A ona nic. Mąż wrócił A ja już szłam do domu, bo myślałam iść do Leny i mi się pyta na klatce co ja taka zła. Nie no kur... zadowolona mam być. I ogólnie chyba dziś się przeciazylam, bo jak wróciłam to ledwo Lene umyłam tak mnie kręgosłup bolał.
    Jutro rano moja mama i siostra idą sprzątać A mnie czeka pakowanie. Przenosimy w weekend to co najważniejsze. Resztę potem po trochu.
    A Laura to chyba zaraz mi sama wyjdzie przez brzuch tak się rozpycha.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, dobrze, że zdecydowałaś się na prywatny poród. Zawsze to jesteś już spokojniejsza. Ja znam już swój szpital i jego "mozliwisci" dlatego bardzo chce dotrwać do terminu cc. Chce mieć te z tą pewność, że zrobi mi ja mój lekarz A nie jakiś inny, któremu może się coś odwidziec. Bardzo się też boję opieki po porodzie, bo tutaj położne są malopomocne. Nie wszystkie Ale większość.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka zazdroszczę zakupów :) Ja przez tą ciążę nie pamiętam kiedy coś sobie kupiłam. Teraz pod kurtkę to chodzę w kilku bluzkach na zmianę, bo szkoda mi było kupować na chwilę. Już się nie mogę doczekać aż oddam gdzieś te ubrania :)
    I bardzo wspolczuje Ci tych mdłości. Potrafią uprzykrzyc życie.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna :/ juz nawet nie wiem co napisac... trzymajcie sie. Jeszcze szpitala brakowalo no kurde :/ Dawaj nam znac co i jak.

Sabina, tak, bede rodzic prywatnie i bulic slono ;p no coz choc raz urodze w "lepszych"warunkach ;) zasmakuje tej prywaty ;D

Aneczka ja sama nie wiem co juz dawac dla Leny,ma czasem tez napad kaszlu. Wlasnie przed chwila miala to musialam do Niej wstac,podac picie. W pn mam kontrol po antybiotyku i zapytam co za cholera,ze sie tak kaszel ciagnie i co robic. Nigdy tak nie bylo :|

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka a byłaś z Lena u lekarza? Bo widzisz Szymek też kaszlał od ponad 3 tyg. Raz byłam u lekarza było ok. A teraz wyszło zapalenie oskrzeli.

Nie bój się położnych bo one mają pomóc jak trzeba bo są od tego jak du*a od ... Wiadomo czego. Przy Szymku to się bałam, on nie umiał cyca ciągnąć i źle mi było w tym szpitalu. Teraz już wiedziałam co mam robić, ale i tak płakałam jak mała dostała żółtaczki j ciągle spala i nie chciała jeść. Położne tylko musi pani budzić, a ja budziłam, rozbierałem do golasa i tak zasypiała... Ale jakoś przetrwałam to w końcu 3 dni tylko dasz rade nie martw się.
    Gorzej tylko jak po CC wstać nie można. Po pierwszej szybciej doszlam do siebie bo już w domu robiłam wszystko i nic nie bolało. Teraz dłużej bolało, ale wstawanie z łóżka w szpitalu szybciej mi wychodziło hehe

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza noc za nami. Wczoraj wieczorem zrobili wymaz z noska w kierunku grypy - ujemny . Pobrali krew, założyli wenflon i dostał antybiotyk dożylnie bo crp wzrosło od godziny 16 kiedy było 116 do ponad 200 jak już tu robili badania. Takze jakies zakażenie bakteryjne ale nie wiem dokładnie co jak i gdzie. Dziś rano wymaz z gardła będzie miał i prześwietlenie :-/ chyba trochę tu posiedzimy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 06:50

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ale Ty z Antusiem siedzisz w szpitalu czy z Olkiem?? Kurde wspolczuje:/

Ja caly czas sie zastanawiam czy robic za tydzien impreze w domu dla Laury:/ cholera nie bardzo chce znowu chorob w domu.. narazie Malz chory znowu, Tesciowa tez ciagnie chorobe juz 2 tydzien.. moj Tata tez jeszcze chory. Dziecie Siostruni Malza to ewenementy takze pewnie tez dalej chore.. oj kurde a tydzien zostal i nie wiem co robic? Szkoda mi Laury, ale wole zeby wszyscy byli zdrowi jak pojde rodzic;/ i te 1,5tygodnia przed..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja bym odpuściła. Już by mi się nie chciało szykowac. Laura już duża to powinna zrozumieć.
    Zrób imprezę 2w1 laury urodziny i oglądanie Lidii. Bo u was i tak się szykuje z tego co pamiętam jak dziecko się urodzi

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka trzymaj sie ;) Bedzie dobrze, wazne zeby sie dobrze Wami zajeli i zrobili odpowiednie badania. A wymaz z gardł i nosa to juz sukces. (Nam nie robili jak bylismy w szpitalu) :x
    Teraz na wlasna reke bede robila mlodemu w jakims labolatorium, bo ile mozna chorowac?
    Duzo zdrowka dla Wszystkich ;)

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?

Został 1 ❄️
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso jestem z Antkiem a w domu mąż z Pola i Olkiem :-) tamci ospa a my nie wiadomo jeszcze. Antybiotyk na pewno conajmniej na 7 dni, albo na 10 więc tyle tu posiedzimy :-) życie. Oby nikogo nam nie dołożyli to jeszcze będzie znośnie

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Inso ja bym odpuściła. Już by mi się nie chciało szykowac. Laura już duża to powinna zrozumieć.
    Zrób imprezę 2w1 laury urodziny i oglądanie Lidii. Bo u was i tak się szykuje z tego co pamiętam jak dziecko się urodzi
    Szykowanie to akurat no problem. Mama zrobi mi wiekszosc jedzenia. Takze nie napracuje sie. Postanowilam z Malzem,ze czekamy do czwartku. Wtedy dzwonimy zapytac sie czy kazdy zdrowy i wtedy zobaczymy co wyjdzie.
    Tak tylko w odwietki kazdy w inny dzien pewnie przyjdzie. Tu przeciez sama nie zapraszam ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 3407 3408 3409 3410 3411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ